The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2009, 19:11
Do Lecha nie przyjdzie natomiast w tym oknie transferowym obrońca Piasta Kamil Glik. Nad czym zresztą bardzo ubolewa Kasprzik. - Byłoby nam raźniej we dwójkę. Dobrze się znamy. To jednak nic w porównaniu z moją żoną i jego dziewczyną. To przyjaciółki - mówi. Glik jest planowany jako wzmocnienie Lecha w następnym, zimowym oknie transferowym. Współpraca, którą zawiązały obydwa kluby, spowoduje jednak zapewne, że Lech będzie miał ułatwione zadanie w jego pozyskaniu. I to mimo tego że Glika także chciała mieć u siebie krakowska Wisła.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.06.2009, 19:13
Robinho napisał(a):Wyświetl post
Co do lewego pomocnika, to wydaje mi się, że władze chcą zakontraktować tylko jednego zawodnika, czekaja jedynie na wyniki negocjacji z Ziliną, jeśli cena będzie rozsądna postarają się o Vladavica, jeśli będzie to powyżej 500 tys euro, wtedy trafi do nas Bozok.
Mam cichą nadzieję że obaj trafią do Wisły, ich pozycje się raczej nie dublują , więc nie można tego wykluczyć ( do tego trzeba dodać że mamy aktualnie w kadrze DWÓCH nominalnych skrzydłownych : Łobo i Małego ) . Mam nadzieję, że początkiem przyszłego tygodnia Wilczek zwoła konferencję prasową i przedstawi 3 nowych zawiodników . Nastepnie zakontraktujemy jeszcze jakiegoś obrońce , bramkarza i ciekawego napastnika i kadra skompletowana . Na oferty dla Brożka czy Marcelo się narazie nie zanosi .
Po ostatniej krytyce z mojej strony , w ostatnim tygodniu wiele się zmieniło i muszę ( odpukując przy tym ) pochwalić Bednarza i zarząd .

Przydalo by się jeszcze dobre losowanie w poniedziałek i można zaczynać ostre przygotowanie do eliminacji ligi mistrzów .
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.06.2009, 19:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mam cichą nadzieję że obaj trafią do Wisły, ich pozycje się raczej nie dublują , więc nie można tego wykluczyć ( do tego trzeba dodać że mamy aktualnie w kadrze DWÓCH nominalnych skrzydłownych : Łobo i Małego ) . Mam nadzieję, że początkiem przyszłego tygodnia Wilczek zwoła konferencję prasową i przedstawi 3 nowych zawiodników . Nastepnie zakontraktujemy jeszcze jakiegoś obrońce , bramkarza i ciekawego napastnika i kadra skompletowana . Na oferty dla Brożka czy Marcelo się narazie nie zanosi .
Po ostatniej krytyce z mojej strony , w ostatnim tygodniu wiele się zmieniło i muszę ( odpukując przy tym ) pochwalić Bednarza i zarząd .

Przydalo by się jeszcze dobre losowanie w poniedziałek i można zaczynać ostre przygotowanie do eliminacji ligi mistrzów .

W ten poniedziałek to nie ma się czego obawiać, bo każdą z możliwych drużyn Wisła powinna pokonać bez problemu jeśli realnie myśli o rywalizacji o LM.

Co do skrzydłowych to zgadzam się, że Wisła potrzebuje po dwóch na każdą stronę, bo ten sezon może być na prawdę długi.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 20.06.2009, 19:25
Sezon może być długi, to prawda, zwłaszcza jak PZPN wespół z Ekstraklasą S.A. zafundują nam 18 zespołów w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.06.2009, 19:31
Jasne!Modlić się o dobre losowanie w II rundzie kw.LM...co za ludzie!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.06.2009, 19:57
Drugi napastnik? Niekoniecznie - zakładając, że Paweł zostanie z nami. Pamiętacie jak padały gole w sezonie 2006/2007 w pucharach? Błaszczykowski do Brożka i gol. W meczu Basel Błaszczu zanotował 3 asysty, w meczu z Feyenordem i Nancy po jednej. Dobrze, że wzmacniamy skrzydła. Po co byłby nam napastnik jakby nie miał kto dogrywać mu piłek... Mieć po obu stronach dobrych skrzydłowych i dobrego ofensywnego pomocnika w środku to to co nam wystarczy do dobrej gry w pucharach. Nasza polityka transferowa wreszcie napawa mnie optymizmem na przyszłość : )

A co do Małeckiego to nigdzie się nie wybiera - sam tak mówił, a jemu można jak żadnemu innego Wiślakowi ufać. To nie Christiano "chcę jak Giggs" Ronaldo, albo Kaka "chcę być jak Maldini"
Ostatnio edytowane przez eMTe : 20.06.2009 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 20.06.2009, 20:17
eMTe napisał(a):Wyświetl post

A co do Małeckiego to nigdzie się nie wybiera - sam tak mówił, a jemu można jak żadnemu innego Wiślakowi ufać. To nie Christiano "chcę jak Giggs" Ronaldo, albo Kaka "chcę być jak Maldini"

Spokojnie Błaszczykowski też niby był wierny, a wyfrunął z klubu przy pierwszej okazji.

Brożek też jest coraz bardziej zdesperowany o czym świadczy poniższa wypowiedź:
Cytat:
- Od dwóch lat już wszyscy mnie sprzedają, a niestety dalej sprzedać nie mogą. Ja podchodzę do tego spokojnie i przygotowuję się z Wisłą do nowego sezonu, a co wyniknie w tym okienku transferowym, to już nie ode mnie zależy - podkreśla napastnik.

- Rozmawiałem z dyrektorem sportowym, Jackiem Bednarzem, rozmawiałem ze swoim menedżerem, były oczywiście zapytania o moją osobę, ale do konkretów żadnych nie doszło. Nie wiem, jaką klub ustalił kwotę odstępnego za mnie, ale myślę, że po takiej rozmowie nie będzie to jakaś wygórowana cena. 4 miliony euro? Nie, to chyba lekka przesada - żachnął się Brożek.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2009, 20:19
ultr4 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie Błaszczykowski też niby był wierny, a wyfrunął z klubu przy pierwszej okazji.
Nie wiesz, nie mów. Milcz!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.06.2009, 20:31

Wcale nie przy pierwszej okazji. Zrobił tak, abyśmy za niego zgarnęli pieniądze, a nie musiał. Przedłużył celowo kontrakt. Pożegnał się z nami w kulturalny sposób i na każdym kroku okazuje przywiązanie do Białej Gwiazdy. Gdybyśmy jednak chcieli go za wszelką cenę zatrzymać to sądzę, że by nie protestował. No, ale dla niektórych w klubie taka oferta to było coś...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2009, 20:46

W przypadku Błaszczykowskiego to bardziej klubowi zależało na sprzedaży niż jemu a Brożkowi dziwić się nie można ,wielkim młodzieniaszkiem to on już nie jest.A co do Małeckiego to powiedzmy sobie szczerze - to nie jest jeszcze zawodnik na międzynarodową karierę i fajnie że zdaje sobie z tego sprawę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
CWA
Junior Member

Stary 20.06.2009, 23:26
Co do tego Valdovica to z filmiku od westersyl widać, że rzuty wolne to on lepiej wykonuje niż karne Niemniej mam jakieś większe przekonanie do niego niż do tego Bozoka.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.06.2009, 07:48
Jeżeli rzeczywiście Brożek ma iść do Włoch to już na miejscu Bednarza bym transfer Micańskiego i Velikonji negocjował z menadżerami. O tyle zły okres na odejście że Boguski kontuzjowany i praktycznie bez napastnika pewnego będziemy. A co do Vladavica to Kirm ma tę zaletę że jest młodszy i do tego większość meczy w ostatnim sezonie w Domzale(7 goli, 17 asyst) grał jako środkowy pomocnik, do czego predysponują go napewno warunki fizyczne. Brałbym obu jak nas stać, a napastnika kupić tylko wtedy jak odejdzie Brożek.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.06.2009, 08:20
Vladevic, Kirm, ahhh, postrach. Bysmy mieli bynajmniej kogos kto umie wykonywac rzuty wolne, bo dawno nie mielismy, no i pomocnika który umie minąć rywala i zaliczyc asyste a także strzelić, cos fajnego, ale marzenia ;P

Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 21.06.2009, 08:36
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Vladevic, Kirm, ahhh, postrach. Bysmy mieli bynajmniej kogos kto umie wykonywac rzuty wolne, bo dawno nie mielismy, no i pomocnika który umie minąć rywala i zaliczyc asyste a także strzelić, cos fajnego, ale marzenia ;P
Przypominam, że Garguła też potrafi wykonywać rzuty wolne
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2009 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Stary 21.06.2009, 08:46
Ja skłaniałbym się ku teorii, że mamy jakiegoś środkowego obrońcę na oku i jest bliski przejścia do Wisły. Mamy tylko dwóch nominalnych środkowych Głowackiego i Marcelo, a Kowalskiego odesłaliśmy do Gliwic. Jeśli chodzi o Glika to bardzo zdolny piłkarz, prezentuje już wysoki "ligowy" poziom, ale w wywiadzie podkreślił, że otrzymał ofertę z Lecha.
Oby tylko nie wyszło, że pozyskamy Jopa czy innego kalekę.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.06.2009, 09:02
Przypominam, że Garguła też potrafi wykonywać rzuty wolne
Jasne że potrafiŁ, narazie jest niedostępny i jedyny który to umiał.

kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Pytanie na co nam Kirm i Vladovic? Bardziej potrzebny jest napastnik i stoper, a jak wiadomo wielkiej kasy nie mamy, brałbym ich dopiero na końcu jakby jeszcze kasa była.
Po to, żeby skrzydłowi też strzelali gole, jeśli nie gramy przez środek (bo gramy defensywnymi) to skrzydła (oba) muszą dobrze napędzać druzyne, wtedy i Cwielong zacznie trafiac bo bedzie miał wyłożone jak na patelni lub po prostu wiecej bedziemy sobie sytuacji stwarzac.

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 21.06.2009, 09:08
Po Vladavicu strasznie płaczą w Zilinie. Wczoraj podobno telewizja TA3 podała że Vladavic idzie do Krakowa(ale nie wiem na podstawie jakich źródeł). Podejrzewają że może kosztować coś koło 600tys Euro + 15% . Mówią, że to ich najlepszy gracz
Kurcze fajnie by było. Teraz Vladavic. Potem jak przejdziemy do 4 rundy i Kirmowi zmięknie rura bo nie będzie miał ofert to jeszcze on na pozycję rozgrywającego i będzie git

Cytat:
kto sa admira?
vladavic odisiel a tym nam vznikne v zalohe diera ako v ementali...no nech sa mu tam teda dari
Cytat:
ano je to tak vladavic do krakova
no,skoda....
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Stary 21.06.2009, 09:27
Cytat:
Tylko nas nie stać na luksus kupowania graczy tylko dla rywalizacji. Mamy poważniejsze dziury, bo gra 2 stoperami przez cały sezon nie ma racji bytu, a już wolałbym bramkarza do rywalizacji z Pawełkiem niż kolejnych skrzydłowych. Jakiś napastnik też jest konieczny, bo sam Brożek nie da rady, a Boguski nie wiadomo kiedy wróci do pełni dyspozycji.
Nie rozśmieszaj mnie. Dobrze wiesz, że polityka Wisły nie polega na sprowadzaniu zawodników na pozycje, które są słabo lub w ogóle obsadzone, a raczej na korzystaniu z okazji, na kontraktowaniu zawodników wolnych. A na pozycję napastnika zawodnik z kartą na ręku, do tego prezentujący "international level", jak zwykł mówić Leo, to mit. Dlatego nasze wzmocnienie tej formacji to marzenie.

Co się tyczy polityki tzw. "okazji", to nie jest ona taka zła, pod warunkiem, że nie jest to jedyna metoda pozyskiwania zawodników. Bo kto powie, że transfery Juniora, czy Marcelo były chybione.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Stary 21.06.2009, 09:38
Wiem przecież, kacpergawlo. Tylko że napastnik na LM to koszt rzędu 1 mln euro. Stąd prędzej spodziewam się transferu dwóch bramkostrzelnych (mnie lub bardziej) skrzydłowych, niż jednego napastnika.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 21.06.2009, 09:57
Ja myślę że się skończy tak że kupimy Vladavica i Bozoka. Drugi kosztuje 100tys Euro i napewno nie chce więcej niż 80tys. Więc jak nawet za rezerwowego skrzydłowego to jest to śmieszna suma. A koleś ma podobno świetne testy wydolnościowe co nie bagatela na tej pozycji.
Obrona de facto już napewno przychodzi ten Carlinhos bo mamy dość pewnego Singlara więc zaryzykujemy tego brazyliano.
Czyli w sumie jeszcze nic nie wydaliśmy, a po odejściu Baszcza Zieńczuka i Dawidowskiego mamy jeszcze sporo miejsce w budżecie płac tak mi się wydaje.
Więc jezeli dogadamy się z Ziliną i nie będą stawiać zaporowej ceny to zapewne Vladavica też kupimy.

Moim zdaniem 2 defensywne miejsca w pomocy powinny być rotowane przez Sobol, Diaz(tego szkoda wyrzucać z podst. 11 bo jest pomocny przy stałych fragmentach i w ataku i w obronie, świetne warunki fizyczne i serce do walki) i Jirsak.
Wtedy na jedno miejsce w pomocy za Brożkiem mamy Boguskiego i Gargułę. Tutaj właśnie bardzo dobry byłby Kirm. Tyle że co posadzić Boguskiego na ławkę? żart... Gargułę? żart...
Ćwielong jako zmiennik Brożka.

Dlatego raczej nie przyjdzie Kirm(7 goli 17 asyst ). Na bok pomocy to chyba wolę takiego jeźdca jak Vladavic, ryzykanta z dobrym dryblingiem.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.06.2009, 10:03
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem czy skrzydłowi po za Bozokiem są prawdopodobni, nie stać nas na kupno 2 graczy na jedną pozycję i tu doznamy tylko wzmocnienia w postaci Bozoka. Pewnie dojdzie Carlinhos i jakiś stoper i tyle. W LM zagramy 1 napadziorem, albo zagra Małecki, czy Boguski (jak już będzie zdrów). Tez w cuda nie wierzę, że kupimy napastnika na LM, choć może będzie jakaś miła niespodzianka .
Możesz mi coś wyjaśnić ? Czy my przypadkiem nie mamy w ataku dwóch reprezentantów Polski, którzy zdobyli w minionym sezonie 28 bramek ? Po co nam napastnik za 1 mln euro ? Chcesz posadzić kogoś z nich na ławie ?
Jeżeli będzie im miał kto podać, to ja się o nich nie martwię ! Będą strzelać nawet w LM ! Zrozum : W tym momencie NIE MAMY nominalnego lewoskrzydłowego ! Żeby skutecznie grać na tylu frontach MUSIMY posiadać przynajmniej 2 ! (chyba ,że chcesz łatać dziury Diazem lub Ćwielongiem ).
Bardzo potrzebni są nam i Bożok i Vladavic. Wtedy mamy 4 skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia : Małecki, Łobodziński (wciąż na niego licze), Vladavić i Bożok. Ćwielong jest naszym rezerwowym napastnikiem i możemy dokupić jeszcze jakiegoś zdolnego chłopaka ,żeby się ogrywał , wchodząc z ławki , ale nie za dużą kase !!! Bardziej potrzebny jest doświaczony i ograny bramkarz .......
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 21.06.2009, 10:06
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Możesz mi coś wyjaśnić ? Czy my przypadkiem nie mamy w ataku dwóch reprezentantów Polski, którzy zdobyli w minionym sezonie 28 bramek ? Po co nam napastnik za 1 mln euro ? Chcesz posadzić kogoś z nich na ławie ?
Jeżeli będzie im miał kto podać, to ja się o nich nie martwię ! Będą strzelać nawet w LM ! Zrozum : W tym momencie NIE MAMY nominalnego lewoskrzydłowego ! Żeby skutecznie grać na tylu frontach MUSIMY posiadać przynajmniej 2 ! (chyba ,że chcesz łatać dziury Diazem lub Ćwielongiem ).
Bardzo potrzebni są nam i Bożok i Vladavic. Wtedy mamy 4 skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia : Małecki, Łobodziński (wciąż na niego licze), Vladavić i Bożok. Ćwielong jest naszym rezerwowym napastnikiem i możemy dokupić jeszcze jakiegoś zdolnego chłopaka ,żeby się ogrywał , wchodząc z ławki , ale nie za dużą kase !!! Bardziej potrzebny jest doświaczony i ograny bramkarz .......
otóż to............... naszym jedynym problemem jest to że Boguski i Garguła są obecnie kontuzjowani. Jeżeli Boguski wróci do formy na decydujące mecze eliminacji to nie ma co się martwić. Jeżeli do dyspozycji np. od 3 rundy będzie i Boguski i Brożek to moim zdaniem nie ma się co martwić.

Gdyby Brożek miał odejść do Parmy(ale mam nadzieję że zostanie u nas do końca el. CL bo taka szansa, a Brożek może nam sam tą ligę mistrzów wygrać) to trzeba by pomyśleć rzeczywiście wtedy o 2 napastnikach. Np. wysoki bramkostrzelny Micański i Velikonja. Też byli byśmy mocni po zgraniu. Ale napewno nie bylibyśmy tak groźni jak z Broziem w tych eliminacjach.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.06.2009, 10:15
anhellic napisał(a):Wyświetl post
Tylko że napastnik na LM to koszt rzędu 1 mln euro.
ooo to Ty znasz cennik piłkarzy?

Napastnik na LM kosztuje 1mln euro powiadasz... to ja mam pytanie ile kosztuje napastnik na Ekstraklase? Ile na Puchar Polski a ile na Młodą Ekstraklase?

takie porownania sa naiwne jak dzieci w przedszkolu.... Jirask 700tys i co to oznacza ze jest lepszy od darmowego Marcelo czy Singlara ?

Nawet jakbyśmy kupili napastnika za milion to i tak bys nie mial pewnosci...czasami zawodnik z karta w ręku wiecej wniesie do druzyny niz taki ex-gwiazdor... kolejny przykład Łobodziński.. przychodzil za 400tys a po kilku miesiacach musial siedziec na ławie na rzecz wtedy jeszcze Patryk Małeckiego ktory wiecej grał w ME niż w dorosłej Wiśle..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takie cos z futbol.pl - czyli nic

Bośniak zagra w Wiśle Kraków?

26-letni Admir Vladavić jest bliski podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Reprezentant Bośni i Hercegowiny występował ostatnio w słowackiej MSK Żilina.

Dziewięciokrotny reprezentant Bośni i Hercegowiny trafił do Żiliny w lutym 2007 roku. Słowacki klub przelał wówczas na konto FK Żeljeznicar Sarajewo około stu tysięcy euro.

Mierzący 178 centymetrów wzrostu Vladavić karierę zaczął w FK Iskra Stolac, a potem występował w Velezie Mostar. Od 2005 roku grał w Żeljeznicarze. W kadrze Bośni i Hercegowiny zadebiutował w 2006 roku w meczu przeciwko Japonii.

Vladavić, który może grać na prawym i lewym skrzydle wzoruje się na Zinedinie Zidanie (syn Bośniaka nazywa się Zidan). W słowackiej lidze uważany jest za jednego z najlepszych techników.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 21.06.2009 o godz. 10:49.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.06.2009, 10:24
Szóstka w obronie Diaz, Brozek, Glowa, Marcelo, Singlar, Carlinhos spokojnie nam wystarczy bo Diaz i Singlar moga grac rowniez na srodku obrony. Prawa strone tez juz przeciez mamy: Lobo i Malecki. Jedyna ogromna niewiadoma jest taka czy oprocz Bozoka na lewej flance bedzie gral Cwielong czy przyjdzie ktos jeszcze. Gdyby sie tak super zastanowic to brakuje nam jedynie 3 graczy zeby miec zamkniete wszystkie pozycje: Bozoka, Carlinhosa i napastnika.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 21.06.2009, 10:29
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Szóstka w obronie Diaz, Brozek, Glowa, Marcelo, Singlar, Carlinhos spokojnie nam wystarczy bo Diaz i Singlar moga grac rowniez na srodku obrony. Prawa strone tez juz przeciez mamy: Lobo i Malecki. Jedyna ogromna niewiadoma jest taka czy oprocz Bozoka na lewej flance bedzie gral Cwielong czy przyjdzie ktos jeszcze. Gdyby sie tak super zastanowic to brakuje nam jedynie 3 graczy zeby miec zamkniete wszystkie pozycje: Bozoka, Carlinhosa i napastnika.

Nie zapominajmy o bramkarzu. Według mnie, bramkarz jest nam bardzo potrzebny nic nie ujmując Mariuszowi. Trzeba kogoś, kto będzie naciskał na Mario, żeby czuł jego oddech na plecach. Godny rywal będzie z korzyścią dla wszystkich.
Odpowiedz cytując
anhellic
Junior Member

Stary 21.06.2009, 10:30
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
ooo to Ty znasz cennik piłkarzy?

Napastnik na LM kosztuje 1mln euro powiadasz... to ja mam pytanie ile kosztuje napastnik na Ekstraklase? Ile na Puchar Polski a ile na Moodą Ekstraklase?

takie porownania sa naiwne jak dzieci w przedszkolu.... Jirask 700tys i co to oznacza ze jest lepszy od darmowego Marcelo czy Singlara ?

Nawet jakbyśmy kupili napastnika za milion to i tak bys nie mial pewnosci...czasami zawodnik z karta w ręku wiecej wniesie do druzyny niz taki ex-gwiazdor... kolejny przykład Łobodziński.. przychodzil za 400tys a po kilku miesiacach musial siedziec na ławie na rzecz wtedy jeszcze Patryk Małeckiego ktory wiecej grał w ME niż w dorosłej Wiśle.
Stary, wszystko super, tylko żaden z wymienionych przez ciebie zawodników (tych z kartą na ręku, których Wisła pozyskała za darmo) to nie jest napastnik. Tak się bowiem składa, że napastnik za darmo, grający na dobrym poziomie, to mit. Trzeba wyłożyć na niego kasę, chociażby ten wspomniany 1 mln euro (co nie znaczy, że za mniej, przy odrobinie szczęścia, nie dostaniesz takiego).

A jeśli szukasz napastnika na inne rozgrywki i pytasz o ceny, to odpowiadam głupio na głupie pytania: napastnik na ME może nic nie kosztować (patrz Beto) lub niewiele (np Burliga). Zadowolony? Po co od razu ten sarkazm w poście? Nie spinaj się tak.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.06.2009, 10:39
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Gdyby sie tak super zastanowic to brakuje nam jedynie 3 graczy zeby miec zamkniete wszystkie pozycje: Bozoka, Carlinhosa i napastnika.
W sumie tak ... Tylko ,że to będzie tylko zapełnienie luk po : Baszczyńskim,Zieńczuku i Beto. Według mnie potrzebny jest jeszcze jeden skrzydłowy (czyt. Vladavic lub Kirm) , wtedy Ćwielong może iść do ataku no i bramkarz. Czyli wychodzi na to ,że potrzebnych jest nam 5 zawodników ,żeby mieć kadre na wyrównane boje np. z Olympiakosem i obronienie mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.06.2009, 10:46
anhellic napisał(a):Wyświetl post
Stary, wszystko super, tylko żaden z wymienionych przez ciebie zawodników (tych z kartą na ręku, których Wisła pozyskała za darmo) to nie jest napastnik. Tak się bowiem składa, że napastnik za darmo, grający na dobrym poziomie, to mit. Trzeba wyłożyć na niego kasę, chociażby ten wspomniany 1 mln euro (co nie znaczy, że za mniej, przy odrobinie szczęścia, nie dostaniesz takiego).

A jeśli szukasz napastnika na inne rozgrywki i pytasz o ceny, to odpowiadam głupio na głupie pytania: napastnik na ME może nic nie kosztować (patrz Beto) lub niewiele (np Burliga). Zadowolony? Po co od razu ten sarkazm w poście? Nie spinaj się tak.
no dobra podam Ci przyklad napastnika... za takiego Micanskiego z 1.ligi polskiej by zazadali cos okolo miliona euro.. czy uwazasz ze ten napastnik by byl idealny dla Wisły i by wprowadzil ja do LM?
albo Ivanowski...

takie pisanie po cenniku niczemu nie słuzy..

hoho czy ja sie spinam? to juz nawet nie mozna odpowiedziec na posta postem? czy wszyscy na tym forum są az tacy wrażliwi? Bo ostatnio w co 3 poście mozna przeczytac: słowa sarkazm i spinanie się...
no dobrze przepraszam Cie bardzo mocno za to ze urazilem Twoje nieskazitelne racje..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
el_nino90
Banita

Stary 21.06.2009, 10:52
Według nieoficjalnych informacji Wisła kupi z Piasta Gliwice za milion złotych plus Mateusz Kowalski 21-letniego obrońcę Kamila Glika mającego za sobą pobyt w Realu Madryt. Do Gliwic na wypożyczenie powędrować może też Burliga lub Krzysztof Mączyński.

soccer.com.pl

ciekawe ile w tym prawdy jest

a teraz o Admir Vladavić
czytalem trochum forum klubu MSK Zilina i tam kibice sa zrozpaczeni ze on odchodzi...chociaz moze nie do konca zrozumiałem ale tak wywnioskowałem...i chyba ze MSK Zilina zbytnio kasy nie ma
http://www.mskzilina.sk/index.php?ur...sia&tema=11314
http://www.mskzilina.sk/index.php?ur...sia&tema=11313
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Stary 21.06.2009, 10:53
Jak sam zawodnik mówi , że się dogadał z klubem , to znaczy jest coś na rzeczy. Sam zawodnik raczej by nic nie wymyslał. Jutro zobaczymy czy ktoś będzie nowy!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów