|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Temat bardzo skomplikowany , wielowątkowy i jak wszystko w tym kraju konfliktowy i kontrowersyjny.
Ustawa wywłaszczeniowa to konieczność , inaczej nic w tym kraju nie zbudujemy. Niestety pokutuje u nas reguła "liberum veto" Jeśli istnieje logiczny i potrzebny projekt to płacić właścicielom rynkową cenę i do widzenia. BURZYĆ I BUDOWAĆ. Sam mam pod Krakowem dużą działkę , dookoła rosną domki szeregowe i osiedla , różne cwaniaczki się dorabiają kokosów , ja tkwię w próżni bo jakiś skretyniały lub skorumpowany gminny planista czy inny eko-znawca wymyślił że duża część mojej działki jest "obszarem chronionym ekologiocznie".Do rzeczywistości ma się to jak pięść do nosa ale z gruntem nic nie da się zrobić. Dramat. W kwestii zmiany klasyfikacji gruntów państwo zobowiązane jest pokryć pokrzywdzonym właścicielom straty(różnicę wartości ceny z działki budowlanej na rekreacyjno-ekologiczną) |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|