|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie ma się co oszukiwać, że będą jakieś wzmocnienia w Legii. W poprzednim okienku Trzeciak dostał kilka eurosów i na sam koniec sprowadził Komorowskiego i Ostrowskiego. Kasa wyrzucona w błoto. Przede wszystkim powinni wyrzucić kilku darmozjadów, którzy są bezproduktywni: Rockiego, Ekwueme, Tito, Descarga i Arru. Do tego dochodzą Parejro i Rado, którzy się już wypalili. Szala i Kiełbowicz dograją jeszcze pewnie sezon 2009/2010 do końca kontraktu i może zostaną w klubie na innym stanowisku. Ponadto dla Kumbeva, Ostrowskiego i Grzelaka nie widzę miejsca w pierwszej drużynie. A jeśli widzę to ja to może i Urban przejrzy na oczy. Jakby pozbyli się tych 12 zawodników i przez następne 3 okienka ściągnęli po 3 wartościowych zawodników typu: Majewski, Nowak, czy Robak to może i coś by z tego było. Mamy jednak niedorozwiniętego Trzeciaka, który przeczytał jedynie rozdział w książcę o sprzedaży zawodników i to potrafi robić. Tylko, że zapomina o jednej ważnej rzeczy, że wkrótce nie będzie miał kogo sprzedawać
Morał z tego taki, że Wisła nawet bez Baszcza, Zieńczuka i Sobola nie ma się czego obawiać ze strony Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A to czasem stadion nie spalenia wymogów licencyjnych?A Odra ma gwarancje?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
ŁKS wypełnilł budżet nierealnymi wpływami np. 4 mln zł za napój energetyczny, dlatego chcą ich spuścić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
chyba jakieś pepiki do nich weszły, to i gwarancje się znajdą
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Marszalek. Jezeli mam być szczery. Jezeli Grzesiek bedzie tak gral(chocby w 50%) jak odchodzil z Legii to wcale oslabieniem nie bedzie, a napewno jakas powazniejsza konkurencja dla Rzeznika. Glik? A prosze bardzo po tym co pokazal chcialzby z meczu z Legią, to bardzo bym go chcial w Legii(moze nie do wyjsciowego skladu w tym momencie, ale na rezerwe a po odejsciu kogos z dwojki Choto - Astiz moze byc podstawowym srodkowym obroncą). Co do reszty, komentowac nie bede, bo to poprostu jest tragedia.
A co do Ostrowskiego bylem poprostu pewny ze tak skonczy ten chlopak(Drugi Szweczyk ). Nic do niego nie mam osobiscie, ale poprostu nie wiem jakim on prawem nosi koszulke z eLką... naprawde, nie wiem komu on musil za przeproszeniem obciagnac zeby dostac kontrakt w Warszawie... Jestem ciekaw jak rozwiaza problem z napadem. tak jak emj10 wspomnial Grzelinho nie jest czlowiekiem do 1 skladu. Niby jest Paluch, ale on nie jest jeszcze gwarantem strzelenia powiedzmy tych 12 bramek w sezonie. Wiec w sumie pewnie nic sie nie zmieni, w porownaniu do tegoz sezonu. No coż... moze jeszcze dozyje czasow kiedy to Legia w przeciagu 10 lat zdobedzie 7 tytułów, ale narazie to sie chyba nie zapowiada ![]() PS: Marszalek, tylko nie mow ze jak bedzie nowy stadion to papa Wa_ter rzuci kabona na transfery, na miare Ligi Mistrzów Wg ich zapewnien Champions League miala byc na Łazienkowskiej chyba od trzech sezonów... a co mamy? FK Moskwe i Vetre Wilno
Ostatnio edytowane przez killzone : 03.06.2009 o godz. 23:33.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu!
Przepraszam ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
killzone napisał(a):
Ja mysle, ze rzuci Walter kabza. Nawet jestem o tym przekonany. Nie po to sie stadion buduje. Inna sprawa, ze kazda sume mozna roztrwonic. Trzeciak akurat nie wzbudza mojego zaufania...zreszta chyba nie tylko mojego i nie tylko on ![]() Bez szerszej wymiany kadr raczej sie u was nie obejdzie, ale wyglada na to, ze to jeszcze nie w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W piatek jest decyzja w sprawie ŁKSu. Mam nadzieje ze jednak dostanie licencje, a jak nie to niech te 3 druzyny z 1.ligi awansują a 4 gra w Arka w barazach.
Edyta: A no dziś ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 04.06.2009 o godz. 11:04.
![]() ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
edit: Swoją drogą tyle syjoniści mówią o układach pod Wisłę a tu proszę: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krissu : 04.06.2009 o godz. 11:21.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Teraz zobaczcie jakby Górnik grał na remis z Polonią w końcówce, prawdopodobnie by się utrzymał, albo grał w barażach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
niezła lipa
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
dla mnie to wszystko to jest nienormalne, parchy będą grali w barażach... spadli według miejsc w tabeli to powinni być w I lidze a nie że ktoś im daje przy zielonym stoliku szanse!
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ale pomyśl jaki będzie płacz jak jej nie wykorzystają.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przeciez to bylo do przewidzenia, ale i tak nie wygraja w barazach
To bedzie spisek stulecia jak nie wygraja, no bo wiadomo ze w tym sezonie sie na Cracovie uparli ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2009 o godz. 13:07.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z kim nieczyste w barażach będzie grało?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Podbeskidzie albo Korona. I Znicz ma jeszcze szanse - przynajmniej matematyczne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli ta szopka z zatrzymaniami sedziow, pilkarzy, dzialaczy nic a nic nie nauczyla dziadow z PZPNu. Moim zdaniem ewidentnie kupiona decyzja(juz nie chodzi mi o licencje tylko o to ile druzyn ma spadac do 1. ligi).
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolę Koronę, przynajmniej stadion jakiś ma.
![]()
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Wole wszystko, byle nie syjoniści.
Wszystko! Nawet Koronę. Niech pasiaste leci gdzie ich miejsce Trzecia liga, ósma grupa Cracovia! Nawet spaść nie potrafią. edit: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krissu : 04.06.2009 o godz. 12:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najciekawsze jest to że nie dostanie licencji na sezon 09/10 powoduje to iż ŁKS kończy sezon w którym dostał licencje i zajął 7 miejsce, na miejscu ostatnim.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie komiczne to wszystko. Ale taki kraj,takie prawo. W sumie ŁKS powinien wystawić na allegro miejsce w ekstraklasie, kasę by zarobili na pierwszą ligę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cyrki w tej naszej lidze dalej trwaja :| ciekawe co przyniosa nowe dni ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A podobno cały sezon walczy się o miejsce w lidze, a potem i tak okazuje się,że można liczyć na coś więcej. Śmiech na sali i tyle
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 04.06.2009 o godz. 12:35.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I po co ambicja i zaangażowanie zawodników, żeby nie spaść i uratować ekstraklasę dla ŁKS-u jak i tak parę dni po sukcesie przy zielonym stoliku spuszczą bez żadnego gadania klub w cholerę. Przecież to jest istny kabaret, po co w ogóle grać i starać się jak potem cały wysiłek idzie na marne. Bagno i jeszcze raz bagno!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Eeech mam nadzieje że przegrają w barażach bo im się to należy.. nie potrafią przegrywać i za wszelką cenę chcą się utrzymać, to sędziowie się na nich uwzięli, tu Majchrowski listy pisze to znów oni piszą że ŁKSowie się nie należy licencja.. awansowali poprzez baraże to może i spadną poprzez baraże
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bedzie cytat, ktory chyba najlepiej oddadza to co mysle odnosnie tej szopki...
Weszlo: "Nie wiemy, czy ta nieodwołalna decyzja jest już naprawdę nieodwołalna, czy też sprawa licencji dla ŁKS-u Łódź będzie analizowana do skutku. W każdym razie komisja licencyjna pod przewodnictwem byłego piłkarza Cracovii po raz kolejny ostatecznie nie przyznała licencji łodzianom, co oznacza, że na dziś Arka utrzymuje się w ekstraklasie, a Cracovia gra w barażach. ŁKS - w momencie gdy zaczął wychodzić na prostą - został pogrzebany żywcem. Biorąc pod uwagę, że klubów beznadziejnie zorganizowanych nie brakuje, dla nas ta decyzja to skandal. Bylibyśmy za tym, by ŁKS został wyrzucony, gdyby to była jakaś czarna owca w naszej ekstraklasie. Ale ŁKS po prostu się w to ligowe badziwie wpisuje - piłkarze Ruchu Chorzów czekają na wypłaty, w Polonii Bytom też strajkowano, w Arce Gdynia zaległości w pewnym momencie były olbrzymie, Piast Gliwice pół sezonu grał w Wodzisławiu... Wszyscy licencję dostali, tylko ŁKS nie. Jeden z działaczy nie złożył kompletu dokumentów na czas. W porządku - ten działacz powinien wylecieć na zbity pysk. Ale czy wylecieć z ekstraklasy powinien od razu cały klub? Jest wielce prawdopodobne, że to w prostej linii droga do upadłości. Drużyna, która w poprzednim sezonie zajęła siódme miejsce i rozegrała kilka heroicznych meczów, spada. Zostaje Arka, która na wiosnę wygrała tylko raz. Prawdziwi faceci, którzy grali w ŁKS cierpią, zostają gdyńscy lalusie. A sam fakt, że wyrok wydawał były piłkarz Cracovii jest w tym momencie dwuznaczny i szkoda, że pan Lewicki nie zdobył się na to, by odsunąć się od orzekania w tej sprawie. Jest też inny aspekt całego zamieszania. Brak licencji oznacza przeniesienie na ostatnie miejsce w tabeli. A przeniesienie na ostatnie miejsce w tabeli oznacza mniejsze nagrody za dopiero co zakończony sezon. Zamiast dwóch milionów złotych za siódme miejsce, ŁKS dostanie 400 tysięcy za ostatnie. Przecież to absurd! Absurd? Przecież to kradzież! Polecam tez przeczytac blog Marcina Adamskiego, ktory w ostatnim swoim wpisie bardzo fajnie nakreslil cala sprawe. PS: Po cholere grac?...Mozna nie placic, mozna nie miec boiska, ale wystarczy ze ktos na czas nie dostarczy dokumentow i zamiast jedna osobe, kara sie setki...to jest chore. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
mnie drażni jedno, czemu za licencje na przyszły sezon płaci sie miejscem w tym sezonie?
czemu zyskują ci którzy maja spaśc? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|