The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 17:48
Pytanie do graczy z dłuższym stażem: czy inwestowanie w juniorów jest opłacalne? Ilu najlepiej obserwować? Ja obserwuję 3, a pytam bo jakoś po przejściu do seniorów ich wartość nie rzuca na kolana. Jakieś porady w tej kwestii mile widziane.
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2009, 21:26
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do graczy z dłuższym stażem: czy inwestowanie w juniorów jest opłacalne? Ilu najlepiej obserwować? Ja obserwuję 3, a pytam bo jakoś po przejściu do seniorów ich wartość nie rzuca na kolana. Jakieś porady w tej kwestii mile widziane.
Ja obserwuje pięciu (stać mnie na to) i nie żałuję. Juniorzy to znakomita inwestycja.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.06.2009, 21:08
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Inwestycja opłacalna jak najbardziej z tym że w dłuższej prespektywie, przynajmniej sezonu. Ja tez obserwuje 3 juniorów, to jest koszt 900 tys na sezon jeśli doliczymy dwytygodniową przerwe między sezonami to wychodzi równiutki milion. Jeśli wezmiesz młodego 17-18 letniego juniora na sezon nawet jeśli jest 1.2-1.4 to po sezonie jest 2.2-2.4 i jego cena automatycznie skacze do góry w okolice przynajmniej miliona i taki junior finansuje całosezonowe szkolenie trójki. On nie musi być dobry, nie musi wogóle grać ani nie trzeba z nim wiązać nadzieji, taki typowy koleś na handel Jeśli ma sie takich trzech w sezonie to z miliona zainwestowanego w ich szkolenie po sezonie można wyciągnąć ze 4 miliony spokojnie, w dłuższej perspektywie jeszcze więcej. Także inwestycja świetna, wymagająca jednak cierpliwości, dobrego trenera i dobrego treningu. Czasem z nijakiego juniora może sie całkiem ciekawy zawodnik wykreować za którego na rynku płacilibyśmy po kilka mln.

Ktoś chętny na sparing?
The Apostasy

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów