|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Śląsk - Legia również
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
godz. 17
Lechia-Wisla na Canal+ Multiliga na Canal+Sport Slask-Legia na Canal+Sport2 zapowiada sie pasjonujaco ale od kolejnych sezonow juz tak fajnie nie bedzie - nie rozumiem tej decyzji o rezygnacji z barazy zobaczacie na I lige, 3 druzyny wciaz walcza o 3 miejsce, a normalnie byloby juz pozamiatane w piatek Zaglebie-Korona ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Te pierdoły zawsze muszą coś zepsuć - też kompletnie nie rozumiem tej decyzji a może inaczej.Rozumiem ja bardzo dobrze, tyle że to jawne działanie na szkodę piłki w pl.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
baraże zostały usunięte dlatego żę rozwalały terminarz drużyn w nich walczących, a tak jest wiadomo kto wchodzi a kto nie, i na spokojnie można się przygotowywać trochę tak jak z terminami w (byłym) p.UEFA im wcześniejsza runda tym gożej dla klubu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Według mnie baraże to niepotrzebna głupota,wiec dobrze się stało że już ich nie będzie.Albo masz awans albo spadasz z ligi proste.
Ostatnio edytowane przez PotiWisla : 18.05.2009 o godz. 14:05.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tja , tylko ta 'głupota' funkcjonuje w dużej liczbie lig, na różnych zasadach - jeśli wolicie sytuacje że 5 kolejek do końca i jeden wielki ziew to ok.
A gadanie o rozwalaniu terminarza jest chyba niepoważne...30 kolejek i wszyscy wielce przemęczeni ? - powiedz to Angolom co w ich 1 lidze grają 46 meczy w roku a potem jeszcze playofy.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hiszpan trenerem Poloni Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ciekawe co zrobi Orange Sport....zawsze dawali wszystkie mecze ale ta kolejka musi byc rozgrywana o jednej porze...pewnie zrezygnują wogole ,bo byla by u nich Multiliga le juz widze ze jest na C+ Sport. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Likwidacja baraży + konsekwetne niedawanie licencji klubom, które ich dostać nie powinny = wreszcie zdrowa liga!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a o kwestię przygotowania zespołu do kolejnego sezonu, (mam na myśli równe szanse zespołów walczących w nowym sezonie, w Anglii mają dłuższą przerwę letnią, odrzucam argument o dłuższej przerwie zimowej w Polsce bo to ją akurat trzeba skrócić) poza tym to jestem nawet za zwiększeniem ligi do 18 zespołów, jak będzie i kasa i stadiony ![]() Playoffy to chyba w Chamionship? jezęli tak jest od tego sezony w Premier to.... nieźle na tym zarobią, rozgrywki do ostatniej chwili... ![]() tylko czy o to chodzi w tym sporcie zeby mistrzem kraju został ten co wygrywa w Playoffach wiem, w innycyh dziedzinach tak jest ale jakoś do piłki krajowej... nie badzo mi to pasuje... na pewno byloby... inaczej ![]()
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 18.05.2009 o godz. 15:52.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak tak, chodzi o championship...Jasne że mistrzostwo przez plejofy to kiepski pomysł
![]() Natomiast ja byłem jestem i będę za tym by jak najbardziej urozmaicać rozgrywki ligowe.Nawet w bundeslidze w tym roku wprowadzono wariant 2+1.Im więcej zespołów gra o coś, tym lepiej dla piłki co pokazuje m.in tego roczna liga - Co do równych szans to ok ale wd. mnie wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze jest kwestia tego typu, żeby nasza liga wyższą pozycję wywalczyła w rozgrywkach europejskich, skończyłby się problem zbyt wczesnych eliminacji do pucharów, a przerwę letnią można by wydłużyć grając dłużej w grudniu...
ale to już zależy od ligowej czołówki poza tym w sumie mogę się zgodzić bo co nam po interesach dwóch słabszych klubów skoro to może rzutować na poziom całej ekstraklasy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dużo łątwiejsza droga będzie w tym roku do upragnionej ligi mistrzów, z jednym z tych zespołów spotkamy się w decydującym starciu jeśli oczywiście wygramy lige i przejdziemy wcześniej dwóch "ogórków"
Olympiakós SFP GRE Q3 52,633 SK Slavia Praga CZE Q3 25,150 FK Partizan SRB Q2 23,266 mistrz Izraela ISR Q2 17,050+ - Maccabi Hajfa/Hapoel Tel-Awiw NK Dinamo CRO Q2 16,466 mistrz Bułgarii BUL Q2 14,250+ - CSKA Sofia/Lewski Sofia mistrz Szwajcarii SUI Q3 14,050+ - FC Zürich/FC Basel 1893 mistrz Danii DEN Q2 10,890+ - FC København/Brøndbyernes IF BATE Borysów BLR Q2 7,733 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - FC Salzburg AUT Q2 6,565 --------------------------------------------- MISTRZ POLSKI POL Q2 3,583+ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kalmar FF SWE Q2 4,938 APÓEL CYP Q2 4,016 Stabæk IF NOR Q2 3,760 ŠK Slovan Bratysława SVK Q2 2,933 FK Ventspils LVA Q2 2,832 NK Maribor SVN Q2 2,816 Fimleikafélag Hafnarfjarðar ISL Q2 2,333 FC Inter Turku FIN Q2 1,958 Ekranas Poniewieże LTU Q2 1,933 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Likwidacja baraży jest spowodowana tym że Ekstraklasa za rok musi się skończyć do połowy maja, a 1 liga może grać dłużej i zapewne będzie grała (pewnie do końca maja). To powoduje że jedni musieliby czekać na baraże 3 tygodnie.
Posty Pan Jotki to dla mnie forumowe "łapu capu". Inni kupują tylko nie Wisła. Bełchatów mógł się sprzedać mimo że gra o puchary i ta porażka spowodowała że dalej muszą walczyć o 4 miejsce a mieliby już je prawie pewne ale o nic grający ŁKS na pewno nie mógł sprzedać meczu. Dodam że mnie przykłady tak ludzi jak Piotr R. nauczyły pokory i dystansu do tego wszystkiego. Kto wie czy nie obudze się któregoś dnia i przeczytam że jedna z naszych legend została pozbawiona nazwiska.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.05.2009 o godz. 17:51.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pięć klubów ekstraklasy bez licencji!
W temacie Waszych rozważań co do licencji dla ŁKS-u. Ciekaw jestem, czy tym razem uda się sprawy licencji ustalić do końca czerwca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
nie dostali licencji na razie na grę w ekstraklasie - w 1 lidze Craxa nie potrzebuje takiego stadionu jak teraz i licencje dostanie
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Do tego wszystkie mecze będą dostępne na kanałach "multi-IP" - nie wiem czy dobrze nazwę zapamiętałem - to jakaś ich usługa związana chyba bardziej z dostępem do TV przez sieć. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Piszesz tak, jak gdyby taki sposób "motywacji" przez kibiców był u nas czymś zupełnie nowym.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
szczebrzeszcz napisał(a):
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że nie chodzi tutaj o rozmowę piłkarzy z kibicami na treningu. Chodzi o sposób akceptacji tego faktu przez zarządy klubów. To co zrobili kibice Górnika (koszulki), mogło zostać odebrane przez piłkarzy jak atak na ich osoby, a cała sytuacja mogła zakończyć się zupełnie inaczej. Rozmowa jako taka jest motywują dla piłkarzy, ale już takie "ataki" bardziej deprymują niż motywują. A wszystko to z bananem na twarzy zaakceptował prezes Górnika, jeszcze całą sprawę nagłaśniając pochwalnym oświadczeniem na oficjalnym portalu klubu. Tyle o Górniku. Sytuacja W Wiśle Płock to już dużo większy precedens (uderzenie piłkarza) i tutaj Ożóg zachował się w jedyny możliwy i prawidłowy sposób w jaki zachować się mógł. Potępił takie działania, zerwał kontakty klubu ze stowarzyszeniem, czy sprawa trafiła na policję to nie pamiętam ale wydaje mi się że tak. Takie praktyki powinny być piętnowane. Obym nie dożył takiego incydentu na naszym stadionie.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Że przypomnę tylko - jeszcze jeden mecz przegrany macie wp@#$rdol murowany. Odwiedziny na treningu też sie już na Wiśle zdarzały.
![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
O ile pamięć mnie nie myli to pobicie piłkarzy juz sie zdarzyło. Piłkarze GKS KAtowice zostali pobici na własnym parkingu klubowym po wyjsciu z autokaru , który przywiózł ich z przegranego meczu wyjazdowego.
Żaden z pilkarzy nie złożył doniesienia i odmówili zawodnicy jednocześnie jakichkolwiek komentarzy. Takie akcje sa jak zastrzyki dopaminy dla umierajcego---otworza mu oczy, moze i nawet porusza rekami, ale na dłuzsza metę doprowadzą go szybicej do śmierci (tutaj: pogorszenie relacji pilkarze-kibice i nieodparta chęć opuszczenia "statku" ). ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i to już nie pierwsze odwiedziny na Górniku w tym roku nie oczywiście nie jest to nowe zjawisko, ale to w jaki sposób władze Górnika do tego się odnoszą jest.... hmmm zaskakujący, ta swoboda, jak gdyby nigdy nic, dobrze, że przyznali ze liczba kibiców ich zaskoczyła... nad tłumem ciężko zapanować, a i czasem iskierka wystarczy, żeby "wybuchło" trochę racji ma użytkownik Gordian choć ja wiem że piłkarze to nie dzieci i zbytnio troszczyć się o nich nie trzeba
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 19.05.2009 o godz. 08:30.
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest róznica między motywacją a upokarzaniem zawodników
|