|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Mecz w naszym wykonaniu bardzo dobry. Ogromna ilość okazji, ogromny pech w pierwszej połowie. Podobał mi się niezwykle Marcelo, rewelacyjnie Brożek z Boguskim, który w końcu chyba się odblokował. Niezłe zmiany dali Ćwielong i Łobo, ale muszę na spokojnie obejrzeć ten mecz raz jeszcze, co by powiedzieć więcej. ![]() Atmosferka na duży plus, oprawa także. Generalnie, niezwykle miły był to dzień. Oby za kilkanaście godzin walka o prymat w Trójmieście skończyła się wygraną Biało-Zielonych, a w batalii o lidera padł remis. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Meczyk ładniutki
, a i w emocje bogaty.Na Małego nie ma co zanadto narzekać - młody jeszcze bardzo, a największy kłopot to jego ciąg do indywidualnej gry. Za często zamiast podać próbuje dryblingów czy strzałów ale to "za często" będzie tylko do czasu aż się technicznie podszkoli jeszcze i jego strzały czy dośrodkowania zaczną stwarzać realne zagrożenie. Pawełek natomiast wyraźnie lepiej, choć puszczenie strzału między sobą a krótkim słupkiem to dość juniorski błąd; gdyby piłka miała odrobinę rotacji to babola kolejnego by wpuścił. Cieszy powrót Brozia i jego gra, jakby po kontuzji nie był -> po staremu strzela, po staremu psuje , niech się Niedzielan od niego uczy, a i Garguła powinien zacząć już się przyglądać bacznie jak się po kontuzji wraca. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Właśnie, nie oszukujmy się, Siejewicz zafundował bramkę dla Górnika.Co z tego,że leżał Źieńczuk
Tak na boku to Siejewicz nie podobał mi się w już Poznaniu.
Fajne wrzutki Małeckiego z rzutów rożnych. Dawno nie widziałem Wisełki tak ładnie grającej. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Przypomniałem sobie sytuację, bodajże z Mistrzostw Europy, z meczu Włochy-Francja, jak obrońca francuski leżał za swoją bramką i wtedy spalonego nie było.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Nie zmienia to faktu wyraźnej poprawy gry Pawełka, co nie zmienia mojego zdania, że bramkarza potrzebujemy. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co do meczu:
Siejewicz - nie wiem skąd te zachwyty nad tym sedzia,on co mecz popelnia jakis lub jakies powazne bledy .Dzis nam "zafundował" gola dla Górnika i nie podyktował karnego dla Wisły Marcelo - fajnie grał nie tylko w obronie ,ale tez przy rzutach roznych gdy zgrywal kazda pilke w pole karne Małecki - w roli skrzydłowego spisuje sie dobrze,ale skrzydlowy z takimi dosrodkowaniami i podaniami....Niech dużo trenuje ten element Boguski - prawdziwy skarb Nie szablonowy pilkarz ,ktory robi grę z przoduBrożek - wielki powrót Łobodziński - pewnie 400 tyś euro sie za niego nie zwróci ale miło popatrzec na takie wrzutki chocby co 5 meczy. Niech uczy Małeckiego wrzutek , a Małecki niech go uczy ciągu na bramkeWisła - po przecietnym srodku sezonu,koncowke mamy bardzo dobra,oby ten finisz nie okazal sie przed wczesny i starczylo pary do konca |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Łobo kopie sztywnym kulasem z czuba na pałę w pole karne. Raz na rok piłka poleciała tak jak trzeba i już wszyscy pieją jakby się narodził nowy Maradona.Mecz nawet znośny. Były kombinacyjne akcje, bramki napastnikó, 3 punkty zostały tam gdzie powinny. Zrobili to co do nich należało. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie jeden z naprawdę lepszych meczów Wisły w tym sezonie. Zaangażowania, wiary i chęci w odniesienie zwycięstwa nie można chłopakom odmówić i właśnie za to należy się im wielki szacunek! Małecki w 1 połowie grał naprawdę bardzo dobrze ale zdecydowanie (moim zdaniem) musi popracować nad wrzutkami... On posyła coś na wzór takich wysokich lobów a czasami przydałaby się taka mocno bita piłka jak w wykonaniu Łobo. Ale rywalizacja na prawym skrzydle wygląda bardzo dobrze i oby tak dalej! Wejście Łobo było naprawdę dobre, asysta palce lizać! I ciesze się że Skorża dał mu szansę bo w 2 połowie Małecki grał bardzo słabo, kompletnie nic mu nie wychodziło. Paweł Brożek to po prostu brak słów...prawdziwa gwiazda tej drużyny i dobrze że po kontuzji nie ma już śladu! Natomiast Sobol to prawdziwy wojownik-wiele razy widziałem podczas tego meczu jego reakcje, mobilizowanie partnerów i potrzebny jest nam właśnie ktoś taki w środkowej lini. Miejmy nadzieję że z takim samym zaangażowaniem zagramy w Gliwicach a o wynik możemy być spokojni choć nie jest to łatwy teren co udowodniły mecze Piasta z lechem czy legią.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czas na małe podsumowanie z mojej strony. Mecz z tych co tłamsimy przeciwnika i spychamy go do skrajnej defensywy (już nie pamiętam takiego meczu). Widać było determinacje i za wszelką cenę dążenie do zdobycia trzech punktów. Brakowało tego w kilku meczach wyjazdowych. Podobała mi sie gra kombinacyjna. Wymienialiśmy sporo ciekawych zagrań na połowie przeciwnika, które mieszały obroną Górnika. Długie piłki od obrońców też często znajdywały swoich odbiorców. Mnóstwo sytuacji co mogło się podobać i jakby się człowiek uparł to czemu tylko 3 wpadły, a nie przynajmniej 5? Ja nie narzekam, obyśmy w każdym meczu grali tak ciekawie jak wczoraj. Piłkarzy nie będę oceniał indywidualnie, zostawię to dla siebie. Fajnie, że na koniec sezonu się rozkręciliśmy i oby starczyło gazu do ostatniego spotkania, a jestem pewien, że obronimy majstra i razem zaśpiewamy: '' Gdzie twoje berło, berło i korona... ''
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Najlepszy mecz Wisły w tej rundzie ! Przy odrobinie szczęścia mogło być ponad 5:1.... Brawo Paweł Brożek ! Brawo Rafał Boguski! Ogólnie brawa dla wszystkich (równiez dla NAS kibiców) !
P.S Ma ktoś nagraną tą akcje a'la Barca z ostaniej minuty |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak to bywa zawsze w internecie: przeważają skrajne opinie. A to co skrajne, najczęściej mija się z prawdą.
Na początek Diaz: jest zawodnikiem niesamowicie pożytecznym. Świetne warunki fizyczne, waleczność, dobrze zastawia się i przy tym całkiem nieźle gra technicznie. Nienaganny strzał głową oraz nogą. Dobra kreatywność. Uważam, że jego problemem, jest po prostu głupota na boisku. Jak trzeba zagrać szybko piłką z klepki to holuje ją jak ostatni osioł. Jak trzeba przytrzymać to zagra z klepki ;-) Wybiera rozwiązania owszem może i nie sztampowe, ale w większości przypadków aż prosi się o najprostsze, skuteczne rozwiązanie. Jest to więc kwestia mentalna, jak najbardziej do poprawienia bo co by nie mówić warunki do tego by być bardzo dobrym graczem ma. Jirsak - uważam, że gra za mało, ale jest to zupełnie inny typ zawodnika niż Diaz. Nie szachował bym więc opiniami czy ma grać od początku on czy Diaz, gdyż tak naprawdę zależy to od przyjętej taktyki. Diaz gwarantuje, to, że przeciwnicy nie będą wchodzić w środkową strefę boiska jak w masło, czego o delikatnym i chimerycznym Jirsak-u powiedzieć nie można. Natomiast jeśli chodzi o walory ofensywne, kreatywność Jirsak ma zdecydowaną przewagę nad Diazem. Mi osobiście Jirsak najbardziej pasował by na podwieszonego za Brożkiem fałszywego napastnika. Na pewno nie należy go jeszcze skreślać. Łobodziński - Nie chcę być malkontentem, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Przypomnijcie sobie jego ostatnią asystę (z beitarem) - co z tego, że piękna jeśli od tamtej pory do dziś gra mizernie? Faktem jest, że dośrodkowanie ma wyśmienite, problem tylko, że bardzo rzadko potrafi sobie wypracować dobrą pozycję do dośrodkowania ( w przeciwieństwie do Małego ). Małecki - Aktywny, szybki, waleczny, wszędobylski. Z dośrodkowaniami bywa różnie. Z tym, że ja wolę zawodnika który dośrodkowuje 10 razy na cały mecz z czego 4 razy dobrze. Niż jeden raz i to nie zawsze ![]() Dlatego w tej chwili zdecydowanie Małecki jest bardziej pożyteczny od Łobodzińskiego. PS: Acha jeszcze jedno. Dla mnie gracz meczu : Marcelo. Tak samo jak w poprzednich meczach Sobol - człowiek od czarnej roboty. Oczywiście gra na środku obrony to inna bajka niż środek pomocy, ale jeśli doliczymy do tego niezliczoną liczbę zgrań głową w polu karnym przeciwnika... Pozostaje tylko przyklasnąć.
Ostatnio edytowane przez Snow : 25.04.2009 o godz. 10:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Brożek uzupełnia Boguskiego, a Boguski Brożka - oni się rozumieją bez słow, dlatego w meczach w których Paweł nie grał, Boguś grał taką kichę. Teraz widać na co tak na prawde go stać.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Na moje oko łapiemy naprawdę dobrą formę i jeżeli w niedzielę Legia nie przegra, nasze szanse na mistrza widzę co najmniej dobrze.
Przede wszystkim widać, że drużynie zależy, że są kolektywem, wspierają się na boisku i zależy im na mistrzu. Przypomina mi to sytuację z jesieni 2007 r. Dzisiaj po raz pierwszy zachwycił mnie Marcelo. Świetny w obronie i pożyteczny w ataku. Cała linia obrony bez zarzutu. Pawełek niestety pewnego poziomu nie przeskoczy. W pomocy średnio. Niezły Sobol, kiepski (tradycyjnie) Diaz, irytujący Małecki, niewyraźny Zieniu. Brożek i Boguski są teraz klasą samą w sobie. Gdyby pograli ze sobą jeszcze z rok, być może byłaby para na miarę Żurawia i Franka. Świetne zmiany. W następnym meczu chciałbym widzieć Ćwielonga w miejsce Małeckiego i Jirsaka w miejsce Diaza. Brawa dla Łobo, ale to chyba głównie zasługa kiepskiej obrony Górnika. W niedzielę trzymam kciuki za krawaciarzy (na co to przyszło) i jeżeli mnie nie zawiodą będzie dobrze .![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Legia gra brzydko, ma najsłabszy zespół z czołówki i przeciętnego treneiro, a mimo to konsekwentnie gromadzi punkciki... Remis lub przegrana Legii mnie zadowoli, ale to już off top. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Im bliżej sezonu tym bardziej zwracam uwagę na Sobola i zastanawiam się co dalej. Ewidentnie w drużynie od pewnego czasu coś zatrybiło. Walczą, wspierają się, mobilizują i cieszą wszyscy razem. To bardzo budujące. Na boisku widać jak duży wpływ na resztę zespołu ma właśnie Radek. Dlatego niepokoi mnie jego ewentualne odejście. Jeżeli zabrakłoby także Brożka to kto będzie potrafił krzyknąć, pobudzić do walki
Powoli zaczynam też tracić nadzieję na rozkręcenie się Jirsaka. Czechowi najwidoczniej brakuje zadziorności, czegoś co charakteryzuje walczaków, i czego wymaga się w polskiej lidze. Szkoda. Jeżeli w niedzielę Legia nie przegra to wszystko, ale to wszystko, w nogach wiślaków. Ciekaw jestem jak Urban będzie chciał zneutralizować Marcelo przy naszych stałych fragmentach gry. Szali nie ma )
Ostatnio edytowane przez spartan : 24.04.2009 o godz. 22:37.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chwalicie Radka Sobolewskiego ale dzisiaj już nie był takim walczakiem, ciężar gry był raczej na Boguskim. Choć nie mówię - grał nieźle, to jednak bez rewelacji. Szkoda, że ten atomowy strzał trafił w poprzeczkę, toż rozerwałoby to siatkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcelo dziś zagrał niesamowicie, przy rogach dla nas wygrywał chyba każdą głowkę, jest nie do przejścia. Jeśli marzą nam się sukcesy, nie możemy go teraz oddać.
Dawno nie widziałem tak grającej Wisły, nie zlekceważyli teoretycznie dużo słabszego przeciwnika i grali ambitnie do końca, taką grę chciałbym oglądać zawsze. I ta radość po ostatnim gwizdku.. Paweł tym meczem pokazał, jak wiele Wisła traci, kiedy go nie ma. Atak Brozio-Boguski jest znakomity, Rafał potrafi grać chyba tylko z Pawłem, ale za to jak. Teraz pozostaje liczyć na Warszawiaków i na to, że nasi utrzymają taką formę jak najdłużej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
mogłem mi się coś przewidzieć z sektora,ale czy widzieliscie jak sędzie popchnął tak kur.ewsko Jirsaka ?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie pomyliło Ci się, zburaczył się Siejewicz....
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To był moim zdaniem najlepszy mecz Wisły w tej rundzie, jak nie w całym sezonie. Tyle sytuacji to nie stworzyliśmy już dawno. Doping na pełnej piździe co na pewno pomogło piłkarzom. Paweł Brożek robi różnicę. Marcelo kolejny świetny występ, te rogi grane na niego to naprawdę niezły pomysł. Mały solidnie biegał, biegał, walczył, szkoda, że nie ma wrzutki Łoba. Sobol, Głowa, Boguś, Zieniu - wszyscy na plus. Dawno nie przeżyłem takich świetnych chwil przy R22. Dzięki piłkarzom i wszystkim, którzy dopingowali Wisełkę za ten mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mecz kapitalny. Dawno nie przeżyłem takich emocji. Gra świetna momentami a nawet w przekroju całego meczu. Niektóre akcje palce lizać, szybkie krótkie podania, gra z pierwszej piłki timing, dokładne przerzuty, dużo kombinacyjnej gry to co lubię najbardziej. Tylko piać z zachwytu.
Pawełek 7 dwa mecze z rzędu na bardzo wysokim poziomie. 1 błąd ale raczej na konto Głowy Baszczyński 7 super gra w ofensywie szczególnie w 2 połowie w defensywie trochę za łatwo dał się przechodzić Głowacki 6 Pewna gra, dobre wejścia do ofensywy ale znowu kilka niedokładnych długich podań. Marcelo 8 Kilka razy nie zatrzymał ruchliwych napastników, ale te wejścia do przodu, gra głową w odbiorze i polu karnym przeciwnika. Niestety po rundzie będziemy płakać po Marcelo jak i Cleberze Piotr Brożek- 6 Kilkukrotnie się pogubił ale równie dobry w przedzie jak i tyle Małecki 7 Dobra dynamika współpraca dośrodkowania drybling w 1 połowie i 10 minut drugiej później zaczął popełniać błędy Sobolewski 9 Piłkarz skarb. Kapitalny w odbiorze równie świetny w rozegraniu. A przecież nie przepracował okresu przygotowawczego. Może zrzucilibyśmy się na jego kontrakt? Diaz 7 Dobre indywidualne zagrania, drybling przetrzymanie piłki, ale zdarza się że jego zagrania są niezrozumiałe nawet nie niedokładne a zupełnie do nikogo, brakuje też szybkich prostopadłych zagrań timingu i podjęcia nieraz właściwszej decyzji Zieńczuk 7 Jak nie musi używać pewnej umiejętności jak drybling to może zagrać naprawdę świetne zawody, ale to jest możliwe tylko w naszej lidze. To że Marek potrafi idealnie zacentrować wiedzieliśmy zawsze. Dziś wyjątkowo ambitny i najbardziej sponiewierany. Boguski 9 Jak ktoś tu dobrze napisał z Brożkiem klasa światowa bez niego nie istnieje, uzupełniają się. Rafał nie potrafi być liderem. Ciekawe co jest tego powodem. Podcinka na najwyższym poziomie niczym rasowy snajper, poza tym każdy widział jak zagrał. Paweł Brożek 9 Jak już wielu stwierdziło 2 klasy lepszy niż każdy z naszych ligowców. Mógł jeszcze ze 2 ustrzelić. Bramka przedniej urody. Ćwielong- 7 to będzie naturalny następca brożka tylko trzeba mu trochę skuteczności dorzucić Jak strzeli ze 2 w jednym meczu albo kilka w następnych to będzie z górki bo poza tymŁobodziński 6 przychylę się do opcji przeciwko Wojtkowi do asysty miał jedno dobre zagranie i reszta złych. Trzeba mu oddać że wrzutka pierwsza klasa. Jirsak- 7 Był tam gdzie trzeba przy akcjach ofensywnych, przyspieszył grę i dobrze rozdzielał piłki. Maciej Skorża 10 Kapitalne zmiany i udało mu się zmusić zawodników żeby nawet prowadząc grali do końca. Przygotowanie stałych fragmentów gry. Akcje kombinacyjne, mam nadzieję że chłopaki grając tak w następnych meczach udowodnią jaką Skorża wykonuje robotę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
co jest na oprawie po lewej stronie ? obok tego sedziego
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie przygarbiony złodziej tylko złodziej z workiem łupów na plecach (w takiej więziennej koszulce w szaro - niebieskie paski) i w masce jak Zorro
![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
matti123 nie koloryzujesz trochę choćby z Małeckim i Diazem? Mecz, owszem super, ale nie ma tak, żeby nie było nic do poprawy. Wystarczyłoby, żeby Górnicy strzelili gola z groźnej akcji z 49 min., kiedy pilka przeleciała wzdłuż bramki i wtedy polowa forum by jechala po naszych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Marcelo - mega pozytyw! kto pamietał dzis o Cleberze ? sądzę ze może to byc strzał w dziesiątkę.
Fantastyczna atmosfera, Wisła walcząca,to jest ZESPÓŁ |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mecz bardzo dobry.
Co do Małeckiego - jak ktoś obserwował dokładnie to widzial ile razy go Baszczu zje.ał za to, że wychodzi na obieg, lub wchodzi nieobstawiony w pole karne, a Mały kółeczko albo drybling. Jedna strata w takim momencie i całe skrzydło wolne do kontry. Co do dośrodkowań - on jeszcze tego nie potrafi. Ale ogólnie bardzo pożyteczny zawodnik. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|