The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2009, 18:36
Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.

Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10
Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10
Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10
Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10
Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej
Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10
Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10
Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10
Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10
Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10
Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami!

Niedzielan - za krotko
Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam)
Lobodzinski - DO OBRONY GO!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.04.2009, 18:36
dobry ten remis, Amika w sumie powinna wygrać, mieli parę setek. ale **** z tym, wynik idzie w świat. mi w głowie ciągle chodzi ten faul w polu karnym Amiki na naszym, w szybkiej piłce raczej powiedzą że się nam należał. brak Pawła i Piotrka, brak Marcelo, wyjazd, z mocną ekipą, jest dobrze..

była jakaś oprawa bo od 10 min zacząłem oglądać?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 05.04.2009, 18:38
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Boczny w ogole nie sygnalizowal faulu, bedac najblizej calej akcji. Natomiast Siejewicz bedac na wysokosci srodka pola karnego akcje cala widzial dokladniej..
Chyba wykonal gest "gora-dol" lewa reka, zeby Peszko wstawal
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.04.2009, 18:39
mic napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie. Jakby Peszko (?) nie owinal mu sie wokol nogi to sedzia pewnie nawetby nie widzial.

BTW, czy wydawalo mi sie, czy zaraz po tym "faulu", boczny pokazywal ze nic nie bylo ?
jakby babka miała wąsy, to by...... Peszko zachował się cwanie, ten wystawił nogę i koniec. Zresztą już wcześniej mu sie udało, bo za to kopnięcie kikuta kartka jak nic.
Odpowiedz cytując
ogniskowicz
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.04.2009, 18:43
Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.

Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2009, 18:44
zim zum napisał(a):Wyświetl post
chyba Ci się terminarz pomieszał

Jaga do nas, Lech do Gliwic, Cracovia na Legii
Serdecznie przepraszam szanownych kolegów. I dziękuję za słowa prawdy.
Żywczyk, to jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie

Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.04.2009, 18:44
ogniskowicz napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.

Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi.
powiedz kogo mial wpuścić za Diaza?
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 05.04.2009, 18:45
Widzę głosy, że Diaza p. Skorża nie ściągnął... A kogo miał wpuścić!?! A w dodatku, jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza. (choć wiedząc jaka jest sytuacja, można było wziąć kogoś z ME. Często takim zawodnikom wychodzą mecze zycia).
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.04.2009, 18:46
Wpuscil by powiedzmy Niedzielana za Diaza i wtedy Zienczuk by zszedl do obrony..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2009, 18:47
Chyba wykonal gest "gora-dol" lewa reka, zeby Peszko wstawal
w sumie, to nie jestem pewien, co tam się działo. Diaz później kiwał palcem w kierunku linii bocznej pokazując, że nic nie było, ale nie widziałem komu - sędziemu? No, ale też mi się wydaje, że sędzia nic nie gwizdnął.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

fanKA92 napisał(a):Wyświetl post
jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza.
Możesz coś bliżej w tym temacie napisać? Nie każy ogląda teraz L+
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

matt_1906 napisał(a):Wyświetl post
Zienczuka, na jego pozycje Pepe/Boguski/Malecki i wejsc mogl Wtorek/Beto lub nawet Łobo

Jeszcze co do sedziowania, to Glowacki ma duze szczescie, ze dostal tylko zolta kartke.
Ewidentna czerwona dla Injaca za lokiec
Ostatnio edytowane przez mic : 05.04.2009 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
marthens
Member

Od: 09.2004

matt_1906 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na protokół meczowy - nie mieliśmy ANI JEDNEGO obrońcy na ławce. Skorża zresztą sam powiedzial przed chwila w C+ ze myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu.
Amnezja Team.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.04.2009, 18:50
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.

Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10
Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10
Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10
Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10
Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej
Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10
Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10
Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10
Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10
Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10
Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami!

Niedzielan - za krotko
Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam)
Lobodzinski - DO OBRONY GO!

Wg mnie nie ma co indywidualne oceniać. Dziś nie było indywidualności. Dziś po raz pierwszy od wielu wielu lat była wreszcie DRÓŻYNA. Wola walki, ambicja, presing, gryzienie trawy, nieustępliwość, wiara w dobry wynik choć...jak zawsze niestety pech. Taką Wisłę chcę oglądać. Wreszcie zagrali z jajami. Nie płakali po faulach, nie narzekali, nie marudzili. Wreszcie dróżyna, która nie liczyła na indywidualne akcje, przebłyski, szarpnięcia. Wszystkim dał bym 10, bo wszystkim zależało, a tego długo w tej ekipie nie widziałem.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.04.2009, 18:52
marthens napisał(a):Wyświetl post
Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu.
A tak nie wytrzymał Diaz, dodatkowo łapiąc po drodze czerwień.

I żeby było jasne, nie czepiam się tej sytuacji, chodzi mi tylko o fakt po raz kolejny mamy do czynienia ze złymi bądź brakiem zmian Skorży.
the end
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Stary 05.04.2009, 18:53
*Illargui* -> marthens już się wypowiedział, uprzedził mnie . "...myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu." Tak więc to tyle.
Ja wam powiem, że nie będe się załamywac. Co się stało to się nie odstanie. ... Z WIARĄ NA KOŃCOWY SUKCES...byle do maja
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.04.2009, 18:56
Szkoda 3 punktów.Liczyłem na wygraną :(

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2009, 18:59
Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.04.2009, 19:01
Pawełek ostro się wkurzył po tej dziurze.

Niezwykle doświadczony środek obrony wyeliminował dzisiaj Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.04.2009, 19:04
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka

zapomniałeś jeszcze o SOBOLU !! dla niego wielki szacun

gdybyśmy mieli pełny skład to na pewno 3 punkty nasze. amika nie pokazała nic specjalnego. nie rozumiem tylko dlaczego nie dostawali żadnych żółtych kartek a było pare ku temu powodów
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2009, 19:05
jurukuru, zgadzam sie z toba.. ale najlepszym zawodnikiem w Wisle byl Radek
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.04.2009, 19:05
wisłaWieczysta napisał(a):Wyświetl post
zapomniałeś jeszcze o SOBOLU !! dla niego wielki szacun

gdybyśmy mieli pełny skład to na pewno 3 punkty nasze. amika nie pokazała nic specjalnego. nie rozumiem tylko dlaczego nie dostawali żadnych żółtych kartek a było pare ku temu powodów
A co by bylo gdyby Amica miala pelny sklad ?
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Stary 05.04.2009, 19:08
A co by bylo gdyby Amica miala pelny sklad ?
wtedy mielibyśmy świetny mecz... ^^ noi.. miarodajny
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.04.2009, 19:14
Cieszy mnie ten wynik
Co by nie mówić - z przebiegu gry remis wydaje się byc sprawiedliwy.

Warto jednak zwrócić uwage na jedną rzecz - i Wisła i Lech nie maja zmienników...
Przecież az prosiło się by zdjąć Diaza od ok 60 minuty - ledwo co wrócił do Polski z zupełnie innej strefy czasowej, rzucony na głęboką wodę (Peszko), z kartką, wyraźnie ustępował Poznaniakowi. Ale grał, bo nie miał go żywcem kto zastąpić... I tak powinien postawić flaszkę Siejewiczowi że ten nie wyrzucił go z 10 minut wcześniej

A tak to mamy szlagier, bardzo ważne spotkanie w kontekście walki o mistrzostwo, eksportowe ekipy (co powinno wymuszać poszerzanie kadry!) - i nie ma zmian, a jak już są to wchodzą zawodnicy trzeciego sortu, którzy w normalnych warunkach ledwo mieszczą się na ławie. Ileż grał ten Cueto dotąd?
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.04.2009, 19:15
Remis no cóż, wynik patrząc na to co dzisiaj zagraliśmy w miarę dobry, była szansa na zwycięstwo, ale tylko była, Lech miał swoje okazje.

Nie wiem ile dokładnie cornerów mieli(myślę ze spokojnie liczba dwucyfrowa) na szczęście nie wykorzystali ani jednego; co ciekawe nawet jakiś większych zagrożeń z rożnych z ich strony nie było(chociaż Pyry potrafiły wykorzystać ten fragment w pucharach), na co wpłynęły dwa czynniki:

1.Pewna postawa Pawełka (i tak uważam go za bramkarza, bardzo nie pewnego który potrafi obronić wszytko, ale i puścić wszytko ;/)
2.(i ten w szczególności) Świetna gra Baszcza i Głowy, którzy nie tylko przy cornerach zachowali zimną krew, ale w całym meczu.

Potrafili zagrać mądrze i wykorzystać swoje umiejętności, ale także swoje lata gry i dużo sprytu boiskowego m.in. przy akcjach z szybkim Lewandowskim, gdzie gra była na pograniczu faulu, a nawet nie raz została przekroczona mimo to umieli to dobrze zakmuflować.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 05.04.2009 o godz. 19:19.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2009, 19:17
myślalem ze uda sie dociągnać to 1:0, ale remis nie jest zły. podobał mi się dziś Pawełek
a Sobol to mój piłkarski guru
co do meczu miałem troche przewalone, bo oglądalem w knajpie razem ze znaczną częscią rodzinki Sławka Peszki...i chyba tylko ja byłem za Wisełką:(
What's new?

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.04.2009, 19:19
Brożek na lewej obronie jest chyba troche bardziej zwrotny przez co łatwiej by mu było za Peszką nadążyć. Dla Diaza mam i tak duży szacunek rozegrał na reprezentacji 2 pełne mecze. Przyleciał do nas w piątek a w sobote już wyjechał z drużyną momo to na 70 minut chyba mu wystarczyło sił.Teraz w PP wracają nasi obrońcy więc może być ciekawie.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.04.2009, 19:21
Dziękuję piłkarzom z walkę! Szkoda że nie udało ale piłka jest w grze. Jeśli będziemy w każdym meczu tak walczyć to mistrzostwo nie jest jeszcze przegrane.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 05.04.2009, 19:21
Mogliśmy ten mecz wygrać, mogliśmy przegrać a zremisowaliśmy i chyba nie jest to najgorszy wynik. Do momentu strzelenia przez nas bramki mecz był wyrównany, może trochę więcej przy piłce byli gospodarze ale za dużo z tego nie wynikało. Niestety później za bardzo cofnęliśmy się i zaczęliśmy grać zbyt nerwowo. Zawodnicy się starali i walczyli jak mogli i za to podziękowania, z taką determinacją do końca sezonu i będzie dobrze. W dzisiejszym spotkaniu podobała mi się gra Baszczyńskiego i Ćwielonga, pierwszy z nich pokazał że dalej dużo daje drużynie i należy podpisać z nim nowy kontrakt. Piotrek natomiast pokazuje że ma pojęcie o grze i może być z niego pożytek, szkoda że nie wykorzystał którejś z sytuacji z pierwszej połowy bo były by ładne bramki. Też nie rozumiem narzekania na Pawełka bo dzisiaj poza jedną niepewną interwencją gdzie piłka minimalnie minęła słupek grał pewnie.
Do końca sezonu jeszcze osiem kolejek, patrząc na tabelę dużo może się zdarzyć, a mistrzostwo zdobędzie ta drużyna która zanotuje najmniej wpadek, a decydującymi spotkaniami mogą się okazać mecze z teoretycznie słabszymi zespołami.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.04.2009, 19:24
Nie chce tutaj uchodzic za jakiegos eksperta ale mam jedno i tylko jedno zastrzezenie co do zestawienia skladu w drugiej polowie. i nie chodzi mi tutaj o Diaza. a mianowicie o zmiane Cwielong-Beto. sorry Panie Skorza,ale kto w momencie kiedy wygrywa sie na wyjezdzie z mocnym przeciwnikiem jakim jest Lech tylko 1-0 podkreslam tylko 1-0 wprowadza napastnika za napastnika kiedy zobaczylem ta zmiane wiedzialem ze dobrze sie nie skonczy ten mecz dla nas. wiem ze powiecie ze madry polak po szkodzie ale powiedzcie sami, jaki cel mialo wprowadzenie napastnika za napastnika kiedy prowadzimy tylko 1-0 i trzeba bronic wyniku?
przed meczem remis bralbym w ciemno,ale teraz czuje niedosyt jak wiekszosc kibicow Wisly! pzdr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów