The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2009, 16:32
Tej strony lepiej nie reklamować

lepiej będzie tak http://www.wislasoccer.com/news_item_10576.htm
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.03.2009, 16:41
Przeciez te informacje na wszystkich stronach biora sie z Faktu, wiec po co pisac co chwile ?
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.03.2009, 16:50
mic napisał(a):Wyświetl post
Przeciez te informacje na wszystkich stronach biora sie z Faktu, wiec po co pisac co chwile ?
przeciez te informacje sa z "dupy" wyjete wiec po co je tu wklejac na forum?
to tak samo jak ja bym napisał ze Wisła interesuje sie bardzo dobrym piłkarzem ale jego nazwisko jest owiane tajemnica... bez sensu
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.03.2009, 16:52
Mic i Grzesiek mają racje. Tak samo jakby pisać, że Wisła chce kupić piłkarza. Za kwotę astronomiczną 0 zł.

a żeby trochę rozładować emocje i nawiązać do drugiej części tytułu tematu - http://photos.nasza-klasa.pl/1112765...596b21ed0.jpeg nasz młody piłkarz z wybranką
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 21.03.2009 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2009, 14:42
http://www.futbolnet.pl/news/szybszy...ka__82116.html

Czyżby nie było tak źle?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
__Cobra__
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.03.2009, 18:14
Krótki materiał C+ w czasie meczu z Cracovią - zagraniczni piłkrze Wisły mowią o derbach.

http://www.youtube.com/watch?v=1tbh1ohG7Ko

Cytat:
A masz i mógłbyś wrzucić rozmowe Pawlusiński-Pawełek? (jeśli ostatecznie ten materiał był). Z góry thx!

http://www.youtube.com/watch?v=vUAFEo1m200

prosty sposob na sciaganie z YT http://keepvid.com/
Ostatnio edytowane przez __Cobra__ : 23.03.2009 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.03.2009, 18:53
A masz i mógłbyś wrzucić rozmowe Pawlusiński-Pawełek? (jeśli ostatecznie ten materiał był). Z góry thx!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 23.03.2009, 19:23
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Brożek ma zagrać juz z Jagą!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.03.2009, 19:50
__Cobra__ napisał(a):Wyświetl post
Krótki materiał C+ w czasie meczu z Cracovią - zagraniczni piłkrze Wisły mowią o derbach.

http://www.youtube.com/watch?v=1tbh1ohG7Ko
Kolego, dałbyś linka do ściągnięcia tego pliku na rapida albo mediafire, czy coś, bo chciałbym sobie zachować ?
Odpowiedz cytując
bulik
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2009, 11:28
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Tak szybko
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2009, 11:54
Bulik - przerwa jest po operacji, jeśli nie ma operacji, to nie ma długiej przerwy. Z tym, że Brożek cholernie ryzykuje. Moim zdaniem powinien się przebadać od każdej możliwej strony, a w tym wypadku widać, że jak najszybciej chce wrócić. Tyle że, jak wróci i wtedy mu się coś stanie z tą nogą, to będzie jeszcze większa kaplica niż ta, którą teraz przewidywali.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.03.2009, 11:58
masada napisał(a):Wyświetl post
Kolego, dałbyś linka do ściągnięcia tego pliku na rapida albo mediafire, czy coś, bo chciałbym sobie zachować ?
3 posty wyżej człowieku !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.03.2009, 13:37
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Bulik - przerwa jest po operacji, jeśli nie ma operacji, to nie ma długiej przerwy. Z tym, że Brożek cholernie ryzykuje. Moim zdaniem powinien się przebadać od każdej możliwej strony, a w tym wypadku widać, że jak najszybciej chce wrócić. Tyle że, jak wróci i wtedy mu się coś stanie z tą nogą, to będzie jeszcze większa kaplica niż ta, którą teraz przewidywali.

Dokladnie.

Znajac Pawła chce jak najszybciej wrocić do gry w pilke.Za wszelka cene.

Ale musi najpierw 100 razy byc pewnym i specjalisci musza to potwierdzic ze nie ma ryzyka ze nic z tą noga juz sie nie stanie.

Ale Paweł to ograniety chłop wiec chyba wie co robi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.03.2009, 16:06
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to Brożek nie powinien mieć tu nic do gadania i decyzja powinna należeć tylko do lekarza.Piłkarz jest od grania a nie od negocjowania swojej rehabilitacji.
Gdzie ja mam nadzieje że tak i u nas jest a to że zdecydowano się narazie na wersje bezoperacyjną. jest decyzja właśnie lekarza
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.03.2009, 16:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to Brożek nie powinien mieć tu nic do gadania i decyzja powinna należeć tylko do lekarza.Piłkarz jest od grania a nie od negocjowania swojej rehabilitacji.
Gdzie ja mam nadzieje że tak i u nas jest a to że zdecydowano się narazie na wersje bezoperacyjną. jest decyzja właśnie lekarza
No raczej nie ... bo to jego noga, oczywiście napewno odbywa się to za zgodą i doradztwem lekarza, chociaż ostatecznie to Paweł decyduje co chce robić, tak samo jak niktórzy decydują się na grę na 'blokadzie' pomimo kontuzji, chociaz w wypadku zerwania wiezadel o takim czyms nie ma mowy... na pewno wszystko musi byc ok jesli lekarze mu na to pozwalaja.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2009, 16:18
Jasne że jego noga no i w świetle prawa musi podpisać zgodę na operacje ,no ale chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji gdzie lekarz mówi - operacja jest konieczna - a piłkarz - ja się nie zgadzam
Tu pewnie tak było że dostał do wyboru albo wiercimy dziurki albo dajemy sobie jeszcze trochę czasu i zobaczymy jak to kolano będzie się zachowywało.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.03.2009, 16:27
oby nie było tak, ze mu Osuch ciśnie by wrócił do gry jak najszybciej...
najważniejsze jest zdrowie, jak potrzeba opercji, to powinien ja miec.
Jeśli nie potrzeba, to nie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 24.03.2009, 16:44
Jak był ten wywiad przed derbami Szymkowiaka z Pawłem,to Mirek mu trochę tłumaczył (jak sam twierdził z doświadczenia),że jeżeli operacja jest konieczna,to nie ma sensu jej odwlekać i musi ją mieć. Dla Pawła to w pewnym sensie pierwszy aż tak poważny uraz,ale wiadomo,że chłopak chce wrócić do gry jak najszybciej. Jednak chyba rzeczywiście lekarze powinni miec jakby ostateczne zdanie,bo wiedzą,co i jak.Jak pokazuje przykład Błaszczykowskiego chociażby,lepiej wrócić jeden dzień później niż o jeden dzień za wcześnie
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 24.03.2009, 16:46
Jasne że jego noga no i w świetle prawa musi podpisać zgodę na operacje ,no ale chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji gdzie lekarz mówi - operacja jest konieczna - a piłkarz - ja się nie zgadzam
Tu pewnie tak było że dostał do wyboru albo wiercimy dziurki albo dajemy sobie jeszcze trochę czasu i zobaczymy jak to kolano będzie się zachowywało.
Problem rozbija się chyba o to, co zauważyć można było przy okazji Garguły. Tak naprawdę sytuację w kolanie poznaje się dopiero po jego otworzeniu, stąd rozmaite wieści na temat więzadeł tylnych, przednich itd. U Brożka rezonans nie wykazał jednoznacznie co się dzieje z więzadłami, a lekarz stuprocentowo nie może powiedzieć, że coś jest na tyle nie tak, żeby robić operację wyłączającą z grania na co najmniej pół roku. Dlatego podejrzewam, będą prowadzić rehabilitację (mam nadzieję ze względu na zdrowie - jak najdłuższą), a później będziemy obserwować w kilku meczach tykającą bombę zegarową. Wtedy się wyjaśni, czy będzie wybuch, czy na szczęście niewypał i decyzja o braku operacji była słuszna.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2009, 16:58
No a taka artroskopia diagnostyczna, w sensie, wpuszczenie rurki i zobaczenie jak się sprawy mają, sama w sobie też powoduje długą rehabilitacje?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 24.03.2009, 20:45
No a taka artroskopia diagnostyczna, w sensie, wpuszczenie rurki i zobaczenie jak się sprawy mają, sama w sobie też powoduje długą rehabilitacje?
Prawdopodobnie nie - myślę, że to badanie Brożek po rezonansie powinien mieć zrobione w pierwszej kolejności i na jego podstawie ktoś dopiero podjął decyzję, żeby na razie tej operacji nie robić.
Problem jest jednak taki, że Brożek jest zawodowym piłkarzem, w tej nodze będzie miał cholerne przeciążenia, więc wszystko zależy od tego jak bardzo te więzadła są uszkodzone. Bo jeśli są (powiedzmy średnio) i nie zrobi rekonstrukcji, to tak jak mówiłem, będzie to bieganie z bombą w nodze. Kumpel miał właśnie coś na kształt sytuacji Brożka, doszedł do siebie, grał w nogę, aż w końcu padło mu kolano całkiem, jakieś zwyrodnienia stawów - i w końcu endoproteza. Naprawdę liczę, że Brożek jest pod ścisłą opieką lekarza i Ci ludzie wiedzą co robią.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.03.2009, 21:06
nie znam się na artroskopii,ale moja córka miała ściąganą wodę z kolana.jest to mniej inwazyjne niż artroskopia,ale i tak parę dni miała unieruchomiona nogę.a okres rehabilitacji w szpitalu trwał ok dwóch tyg.póxniej była "dochopdząca" do szpitala.obawiam się,że gdyby Pawłowi zrobili artroskopię i biorąc pod uwagę,że jego obciążenia na treningach i w czasie meczów są dużo wieksze,a sam zabieg bardziej inwazyjny,to czas dochodzenia do sprawności byłby napewno dłuższy.dlatego zapewne chcą uniknąć jakiegokolwiek kłócia kolana.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2009, 21:22
Ja przeszedłem artroskopie lewego kolana i lekarz mi powiedział, że nawet gdyby się okazało, że kolano nie wymaga operacji to i tak sam fakt otwarcia kolana i "buszowania " po nim wydłuża okres ograniczonej sprawności danej kończyny...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.03.2009, 21:55
Ja tez mialem sciagana wode z kolana i raczej wielkich cyrkow przy tym nie bylo, lekarz wbil igle, parenascie sekund i moglem isc do domu. Fakt noge mialem sztywna ale bardziej dla tego ze mnie bolala i nie moglem za bardzo zginac kolana.
A co do tej artroskopii to jak to mniej wiecej wyglada, jak duze jest to "otwarcie kolana" i na czym mniej wiecej polega ten zabieg?
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 24.03.2009, 22:11
wstukaj w gogle artroskopia, dwa małe nacięcia w kolanie w celu zajrzenia do środka. ja mam mieć artroskopie ale nie chce iść. wodę miałem ściąganą parę razy i to nic wielkiego. Ściągają i do domu.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2009, 22:19
Podczas zabiegu robią 2 nacięcia nie szersze niż 1cm, przez jeden otwór wkładają kamerkę a przez drugą narzędzia chirurgiczne... Lekarze wiedzą co robią jeżeli uraz Brozia można wyleczyć "bezinwazyjnie" to lepiej nie otwierać kolana zwłaszcza, że przy dobrych wiatrach Brozio może być gotowy już na Jagę... A po otwarciu kolana nie ma na to najmniejszych szans!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
MedEx
Member

Od: 02.2009

Stary 25.03.2009, 18:23
Przerwa na "rehabilitacje" po artroskopii (bez wycinania czyszczenia itd. jedynie oglądanie co się dzieje w środku ) jest spowodowana tym że skóra po zszyciu potrzebuje trochę czasu na zrośnięcie się. Jeśli zacznie się za wcześnie forsować takie kolano to jest obawa że szwy się rozejdą i trzeba szyć od nowa.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.03.2009, 16:37
Norbert Varga ma dzisiaj urodziny, zdrowia życzę.

http://90minut.pl/kariera.php?id=7099
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 27.03.2009, 12:42
Ma ktoś może jakieś wieści co tam z kolanem Pawła? Dziś o 8:00 miał przejść badania rezonansem...do tej pory już chyba powinny być wyniki?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.03.2009, 20:58
Jestem grzeczny i zadaję grzeczne pytania. ))

Ale na poważnie. Dzisiaj piątek, i Paweł Brożek miał mieć przeprowadzony powtórny rezonans magnetyczny. Oficjalna strona pisała, że badanie ma (miało) odbyć się rano, tymczasem już jest wieczór i... cisza. Czy wy w Krakowie wiecie coś więcej, bo z zagranicy nic nie widać / słychać?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów