|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie stonujcie emocje, dziś pierwszy dzień wiosny i fakt chce tylko sensacje wywołać. Oficjalna.. jeśli tam nic nie ma to i tematu nie ma.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już sie nie moge doczekac aż Beto pokaże ten potencjał.Dobrych, klasowych obrońców mozna jak widac za darmo wyszukac, gorzej z graczami ofensywnymi,potrafiącymi strzelac bramki a takich za free nikt nie chce sie pozbywac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Brazylia to głównie kraj napastników, graczów ofensywnych, dlatego jeśli są jacyś gracz na te pozycje to można wywnioskować, że nie są jakimiś świetnymi graczami, ale może w sam raz na polską ekstraklasę.
To Napastnicy są w cenie, ich sprzedaje się za kilkanaście milonów euro, z Obrońcami i Bramkarzem były zawsze jakieś kłopoty. Myślę, że powinniśmy zrezygnować z scoutingu na terenie Czech i Słowacji, a bardziej przyjrzeć się Bałkanom. W Afryce też powinno być sporo ciekawych graczy, marzy mi się taki czyściciel, defensywny pomocnik z końskim zdrowiem i porządną kondychą ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() co do Marcelo jeśli ktoś za niego daje 2 melony to niech idzie więcej wart pewnie już nie będzie ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Odwalcie się od tego Beto,ile on raptem zagrał tych minut,przy tym nie były to katastrofalne występy .
Dalibyście mu szanse,ja uważam że tak czy owak jeśli nie będzie z nim problemów warto przedłużyć z nim kontrakt . A co do Marcelo,jeśli to prawda że decydującym argumentem skłaniającym do sprzedaży bylo to że to grajek zagraniczny,jest to co najmniej dziwne .Myśle jednak że to uzupełnienie (domysły) gazety .... ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A na stoperze w przyszłym sezonie zagra Niedzielan, ewentualnie Beto? Nawet jakby dawali za jakiegos naszego pilkarza 15mln euro to i tak bede przeciwny transferowi bo wiem, mam 100% pewność, że nikt nie przyjdzie na jego miejsce, a kasa trafi do kieszeni Cupiała i kochane rady nadzorczej
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A my ściagniemy za darmo kolejnego obrónce z Brazylii. Marcelo jak do nas przechodził był w ostatniej piątce środkowych obrońców wg. dziennikarzy czy trenerów kraju kawy. Tym razem może uda sie kogoś z pierwszej 30 i po roku sprzedamy znowu za 2 bańki. A na stoperze będzie grał Głowa do konca zycia, a w razie kontuzji Marek Zajac ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
kiedy zgubił piłkę przed polem karnym w meczu z Polonią W. ![]() co do Beto. Można się łudzić że się przebudzi, zachwycać się jak pięknie odgrywa piłki i się zastawia. Ale człowiek bez szybkości i z dosyć "dziwną" koordynacją ruchową bramek strzelać nie będzie. Dowód Marcelo. Niezły jest. Jak na nasze warunki. Ale ... ma swoje narowy, że przypomnę mecz z Poznaniem i kiwanie się kiedy był ostatnim naszym piłkarzem przed Pawełkiem. Sytuację z Warszawą już przytaczałem. Dwie bańki euro to kupa forsy jak za zawodnika który jest zupełnie nie ograny w Europie. Fakt, możnaby poczekać i wziąć ze trzy, tyle że on dosyć drogi w utrzymaniu jest a cały rok gramy na wyjazdach. Kasy nie będzie więc skoro nadarza się okazja to Cupi z niej skorzysta. No chyba że to bzdet na resorach Fucktu Możecie się obrażać na rzeczywistość albo ją zaklinać w stylu Beto się musi zaaklimatyzować ale...
Ostatnio edytowane przez manson777 : 21.03.2009 o godz. 19:38.
![]()
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Fakt napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
śmiezne rzeczy ludzie wypisują. ja tu nie pisze że Beto jest dobry(bo to musi udowodnić) tylko te stwierdzenie... Co do "Njusu" z Marcelo, ja poczekam na oficjalne źródło bo dziwny transfer skoro ma (podobno)klauzule 1 mln dolarów a sprzedają go niby za 2 mln Euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
do naszej beznadziejnej przekupnej ligi trudno ściągnąć kogoś dobrego stąd te wszystkie Papeckysy, Beta i inne dziwolągi na palcach jednej ręki można policzyć tych obcokrajowców którzy wyszli z naszej ligi do dobrej ligi na Zachód lub Wschód, zostali dobrze sprzedani i jeszcze zrobili kariery Uche, Kriżanac i
Ostatnio edytowane przez manson777 : 21.03.2009 o godz. 21:04.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
niemniej dlaej uważam że śmieszne jest stwierdzenie bo zachód gościa nie kupił to nic nie potrafi. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Olisadebe.....ahh zapomniałem ,że to Polak.
Cleber - póki co robi kariere Rodnei- wymiata w Hercie Siergiej Omeljańczuk- W Rosji gościa cenią Moussa Ouattara - gra regularnie w Kaiseslautern Kiedyś jeszcze był Kenneth Zeigbo ale nie wiem co się z nim stało.Radził sobie nawet dobrze we Włoszech..... Może więc nie jest tak zle z tymi obcokrajowcami ? Nie zapominajmy ,że Essien był za słaby na naszą ligę... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ty jestes przeciwny? Dobrze, że nie masz nic do powiedzenia Śmiech mnie ogarnia, kiedy czytam jak jeden za drugim powtarza: kasa ze sprzedazy idzie do kieszeni Cupiała. Bzdura. Piszecie tak, jakby Cupiał okradał Wisłę, co jest wyjątkowo bezzasadne. Do kieszeni Cupiała (a raczej do TF) wraca co roku ustalona wczesniej część z pożyczki i będzie to tak długo trwało, az w ramach zbilansowanego budżetu dług zniknie. Na to nie ma rady. A budżet będzie się coraz lepiej bilansował jak zejdą niektórzy piłkarze z listy płac. Wtedy i dług będzie spokojnie regulowany i bieżące wydatki niezagrożone, a inwestycje możliwe. Oczywiście Fakt pewnie ma dobre wiadomości, ale ubarwia to rzekomą niechęcią Cupiała do cudzoziemców. W koncu co szkodzi przemycić w artykule jakieś spekulacje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Brawo, kolejny etap budowaina pikarskiej potęgi. Niedlugo nie będzie z czego spłacać długu. I ciekawe co wtedy zrobi Cupiał.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myśle, że możemy zastopować i już nic nie pisać w sprawie Marcelo, na pewno jutro przed meczem padnie to pytanie, a jak nie przed derbami to na konferencji po meczu, wiec Skorza uchyli rabka tajemnicy
Co do Beto, mnie się podoba jego gra, ale wg mnie musi zrzucić około 4-5 kg, bo po prostu porusza sie jak czołg, jeszcze widac brak zrozumienia, ze strzalami z dystansu to u niego zapomnijmy, teraz powinien dostawac po 90, a jak nie po 90 to przynajmniej 70 minut na mecz (no chyba ze bedzie gral padake) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rodnei zgoda, ale kasy za niego Jaga nie wzięłą podobnie z Ouatarą. Z drugiej strony co to za kariera w II lidze niemieckiej Olisadebe tak. Panata i jakby nie kontuzje i pewnie szwindel z datą urodzenia to pewnie poszedłby gdzieś wyżej niekoniecznie do Chin Omeljańczuk... nie sądzę. Nie grał w żadnym mocnym klubie... Cleber... bez przesady ![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Odnośnie polityki transferowe made in Brazil. Nie ma co się łudzić, Wisła nie sprowadzi już żadnego piłkarza, za free, grającego regularnie w pierwszym składzie, Marcelo to był niewyobrażalny wręcz zbieg pozytywnych okoliczności. Takiemu to chociaż nie brakuje ogrania, rytmu meczowego, przyszedł do nas zawodnik jak na polską ligę kompletny. Całkowite przeciwieństwo Beto, grał przez ostatnie lata ogony, jedyny jaki z niego pożytek to umie się chłopak zastawić, jak na I ligę to zdecydowanie za mało. Nie będę go jeszcze przekreślał ale bardzo długa droga przed nim by sprostał aspiracjom klubu. Jak dla mnie 2-3 sezony, ciekawe czy Wisła jest na to gotowa? I czy jest skłonna tak długo w niego inwestować?
W Europie nic już Wisła nie znaczy, w lidze nazwa zobowiązuje, trzeba się więc cieszyć tym co jest a nie jest dobrze niestety. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Beto to jest piłkarz ,który bardziej by pasował do Pogoni Ptak Szczecin niż do Wisły Kraków. Nie można z niczego tworzyć wartości. Jak dla mnie jakieś wielkiej kariery on w Europie nie zrobi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
jesli sie nie sprawdzi to chyba logiczne ze Skorza Go pozegna... tak wiec z takimi ocenami i podsumowaniami zawodnika poczekaj do konca sezonu... mam pytanie: A co pisałes o Brozku gdy ten marnował po 3 tetki na mecz? Ze powinien grac w 5 lidze polskiej?! ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po meczu z Cracovia tez nie był z Wiślakami (Inni zagraniczni, którzy nei znaja polskiego byli)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No, ale on zszedł w 30 minucie z boiska. Rzadko kiedy rezerwowi podchodzą pod sektor, chyba tylko, jak zejdą zaraz przed końcem meczu.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Beto musiał być podłamany tym że zszedł już w pierwszej połowie więc może dlatego nie cieszył się z resztą drużyny.Musi mieć również czas na aklimatyzacje,bo z tego co widziałem gdy oglądałem po raz 2 nsz mecz z ?Cracovią to Beto pokazywał się do gry ale inni nasi piłkarze wybierali inne rozwiązanie i podawali komu innemu.
Marcelo to dobry zawodnik i kwota 2 mln Euro jak za obrońce to nie tak mało.Ja jednak jestem za tym by pozostał w naszym klubie przynajmniej jeszcze sezon,bo ani w pucharach europejskich nie zagrał ani nie osiągnął z Wisłą żadnego większego sukcesu więc ja bym mu radził wstrzymać się z wyjazdem. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|