|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Spoko, pykniemy ich! Nogi już im się trzęsą przed meczem na Reymonta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A co do samego meczu to mam nadzieję że w ataku wystąpi Niedzielan, wydaje mi się naturalnym zastępcą Brożka, jest szybki, dynamiczny - typowy snajper. W Beto nie wierzę, wybaczcie, ale ktoś kto nie potrafi biegać nie może być dobrym piłkarzem (choć chciałbym się mylić). Może w parze z napastnikiem z prawdziwego zdarzenia (typu Brożek, Niedzielan) sprawdziłby się jako żelbetonowy kloc odgrywający piłki, ale jako jedyny napastnik (czyli w takiej taktyce jak ostatnio graliśmy, bo Boguski to bardziej ofensywny pomocnik jak napastnik) to nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie zgodzę się z Tobą. Praktycznie każde derby są zacięte i drużyny mimo dzielącego ich poziomu walczą bardzo zajadle, bardziej niż w "normalnych" spotkaniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
jutro musza byc 3 punkty;] i gonimy kuchenki;]
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gdzie szukać punktów jak nie na takim meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
bez względu na innych Wisla wygrywając pozostałe mecze jest mistrzem ; p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jest szansa dogonienia Lecha, nie można jej zmarnować. Koniecznie 3 punkty! Ostatni dzwonek jeśli chcemy jeszcze marzyć o mistrzu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
3 punkty jutro w derbach muszą być i jedziemy do Poznania walczyc o "majstra".
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pomylscie co by było, jakbysmy wygrali mecze z Belchatowem i Polonią Bytom...ajjj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niech się potykają o własne nogi, przewracają, pudłują przez 3/4 meczu z metra do pustej bramki, nieważne, ten mecz trzeba wygrać choćby jednym golem zdobytym z pięty, klaty, łokcia czy ręki.
Ostatnio edytowane przez element : 21.03.2009 o godz. 21:03.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tak samo mowiliśmy przed Bełchatowem, przy porażce Legii, że musimy wygrać...a skonczylo sie remisem. Mam nadzieje ze w koncu wykorzystamy potknięcie rywali. Wydaje mi się ze to może być najtrudniejszy pojedynek derbowy odkąd Cracovia pojawiła sie w ektsraklasie. Ale myśle ze naszych nie trzeba motywować i bedą gryźć jutro trawę!!!
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mam nadziej, że od tych derbów już nie będzie Wisły... nie będzie Wisły z Bytomia, Bełchatowa.. a będzie ta Wisła która robiła z rywalami co chciała, nawet gdy rywal będzie bardzo dobry musimy być o krok od niego lepszy, innej opcji nie ma.. jeśli z derbów nie będzie 3 pkt. bedzie bardzo ciezko co kolwiek zdzialac..
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zostały nam cztery ciężkie mecze. Teraz z pejsami, z Amicą, z Legła i Arką na wyjeździe gdzie zawsze cięzko nam szło. 6 pkt w tych meczach, resztę wygrywamy i myślę, że mamy mistrza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Cisnienie rosnie. Swieta Wojna sama w sobie stanowi esencje, ale ten podtekst z mozliwoscia wlaczenia sie do walki o zloto dodaje jeszcze pieprzu. W tym momencie losy mistrza sa jeszcze wciaz w naszych rekach, mamy -6 pkt i tyle mozna odrobic w przeciagu tygodnia do KKS !! Sakramencko ciezkie, ale nie nierealne.
Mamy powazny problem w ataku, natomiast tak czy inaczej jesli mamy sie liczyc w walce o patere, odpowiedzialnosc musi zaczac brac na siebie caly zespol. Przy calym geniuszu Brozinho, byc moze pozostali zaczna teraz brac gre na siebie, a nie tylko szukac Pawla. Ciezka noc Skorzy, ciekawe jak ustawi "11". Co do wyniku to nie ma sie co napalac, bo ostatnio nie potrafilismy wygrac meczow, ktore mielismy pod pelna kontrola, a z Polonia W. tez wygrana przyszla z trudem mimo 85 minut naszej pelnej dominacji. RobZombie, abstrahujac od ostatniej serii korzystnych wynikow, na Kaluzy dwukrotnie mielismy ostatnio kupe szczescia, bo z naszej gry nie zanosilo sie na punkty. Siegajac wstecz bylismy murowanym faworytem na R22 w '95 (0:1), podobnie za Kasperczaka (0:0), gdzie w 92min to KSC moglo wygrac. Pozostaje wierzyc, ze w 15.000 damy rade spaletac nogi KSC, a ktorys z napastnikow wezmie sprawy w swoje rece, bo skutecznosc mamy katastrofalna. ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą 3rider ciśnienie rośnie dzięki Legii i Amice Lechowej , dzięki ich remisach i ich słabych postawach w dzisiejszych meczach mamy wielką niepowtarzalną szansę która może się szybko nie powtórzyć i możemy nadrobić ważne punkty do lidera z Poznańskiego Lecha .
Mam nadzieję że trener naszego wspaniałego Wiślackiego zespołu ustali najmocniejszy skład który będzie choć trochę eksperymentalny i to wyjdzie na dobre naszej kochanej Wisełce , również mam nadzieję że trener Skorża wystawi Jirsaka który pokaże nam na co go naprawde stać i udowodni że powinien grac w pierwszej jedynastce . ![]()
... " Grali fair, a tak grając, Bóg nie pozwolił im przegrać " ...
... " Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili pokaż , że się mylili " ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
remis Lecha niewątpliwie daje derbom dodatkowej rangi (jakby było mało
mecz z naszymi sasiadami zza miedzy trzeba wygrać, martwi mnie tylko skuteczność zawodników brak Brożka w drugiej połowie meczu z Bełchatowem pokazał jaki mamy problem , Boguś strzela dużo w tym sezonie ale nie jest zawodnikiem na którym powinien spoczywać obowiązek zdobywania goli Małecki , Ćwilong fajnie się prezentują no znowu to "ale" w postaci braku skuteczności... musimy liczyć na jakieś przebudzenie może Andrzej pokaże że warto na niego liczyć |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak żal tych głupio straconych dwóch punktów w Bełchatowie jak się teraz patrzy na tabele:
1. Lech Poznań - 21m. 44pkt. 2. Legia Warsz - 21m. 41pkt. 3. Polonia Wars - 21m. 39pkt. 4. Wisła Kraków - 20m. 38pkt. Moglibyśmy po zwycięskich derbach dojechać do Amiki na jeden punkt. Zwycięskich, bo na inny wynik nie liczę. Wiem, że derby wszystko rozumiem, ale cały czas wierzę w tytuł mistrzowski, a to kolejna okazja, żeby podgonić pyry. Zdaję sobie z tego sprawę, że nawet w derbach Katalonii ostatni w tabeli Espanyol wygrał na Camp Nou 2-1 z liderem La Ligi ( coś w tym jednak jest) ale mam wrażenie, że znów wygramy gładko. Mimo iż Cracovia ma teraz zwyżkę formy to przecież oni ostatnio przyjeżdżają do nas podbudowani, zaś my przechodzimy mniejszy bądź też większy kryzys. Jestem świadomy tego, że może być ciężko, ale nastawiam się na najlepsze. My na Reymonta od pół wieku w derbach nie daliśmy ciała w najwyższej lidze rozgrywkowej i dzisiejszy dzień tego nie zmieni! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokladnie niech kopią,gyzą,szczypią,ciagną za włosy ,....czy cokolwiek innego......BYLE WYGRAC ![]() Ciśnienieeeeeeee ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mi coś pachnie odrodzeniem Zieńczuka, w którymś z najbliższych meczów.
Mam nadzieję że Skorża w wyjściowym da Ćwielonga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
To jest naprawdę taki meczu w którym styl nie absolutnie znaczenia. Niech wygrają 1:0 po golu chłopca od podawania piłek w 95min albo niech trafią fartownie z 50m. i się bronią 90 min. Nawiasem mówiąc liczę na Marcina Cabaja w jutrzejszym meczu, niech pokaże klasę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A ja tak WAS Bracia czytam i wyczuwam ogromny niepokój
"Jak dotąd Wisła gra bardzo przeciętnie i myślę ,że to najlepszy moment, aby nadszarpnąć dobrym wynikiem tą "bufoniadę" , która bije z drugiej strony błoń." - pisze Zac "Powiedzieć, że nasi nie mają nic do stracenia (bo Wisła jest oczywiście faworytem) a wszystko do zyskania, to chyba nie jest żadne nadymanie balonika. Jeśli porównać formacje, to w tej chwili: bramkarz: plus dla nas obrona: równo środek pomocy: plus dla nich atak: plus dla nas Czyli mamy jednego plusa dodatniego " - docent (dał nieźle czadu !!!!)"a ja tak z innej beczki nie prorokujac wyniku etc. mam prosbę do strzelca ewentualnej bramki. Zafunduj nam Szanowny Panie niezapomniana cieszynkę. Przemaszeruj niczym jakiś Brudny Harry przez całe boisko do tej ich maskotki, stan 1,5m od niej i ręką imitującą rewolwer wypal miedzy oczy apotem zdmuchnij dym.. ..." - Bambusfeld"Tak jak już zostało napisane Wisła bez Brożka traci 50%, nie zapomoinajmy że to on strzelił nam ostatnio tam 2 gole :/ My jednak gramy dobrą piłkę w ataku i tu upatruje naszej szansy, ponieważ przyciśnięta obrona Wisły gubi się. " - pawlus17 "Wygramy ! Wygramy! Wygramy!!! MUSIMY! nie dlatego,że nie ma Brożka dlatego,że zwisła tak jak cała czołówka jest słaba! jesli nie teraz to kiedy?!!!" - denzi Wychodzi na to, że oni już derby wygrali . To po co iść na R22 !!![]()
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
oni Derby wygrywaja juz na swoim forum przynajmniej od 2 lat
w sumei dobre podejscie, jak kiedys wygrają( ) to będa mogli napisać:" a nie mówiłem!Zanosiło się na to od 50 lat "![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
W ataku ja bym postawił na Pietie bo wydaje mi sie że bardziej można na niego liczyc że coś strzeli niż Beto
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.03.2009 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Pamiętam jak odszedł z Arsenalu Thiery Henry, wielki płacz, i ogólne niezadowolenie kibiców Arseanlu. Okazało się, że wielu zawodników po jego odejściu zaczęło tak naprawdę grać. Arsenal przez długi czas był liderem i grał najlepszą piłkę w Anglii. Miejmy nadzieję, że to pójdzie w tym samym kierunku w naszym przypadku i inni wezmą na siebie teraz większą odpowiedzialność za wynik. Jestem ciekawy jak zagramy i kim z przodu.
I jeśli chodzi o sytuacje to jak stworzymy ich 10 i nie strzelimy nic, to gramy dalej i stwarzamy następne 10. Coś w końcu musi wpaść.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.03.2009 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowie dzisiaj 3:1 Sobol, Beto, Nedzielan a dla Craxy ktos tam strzeli...bede mogli potem gadac ze Wisle moznabylo pokonac!
JAZDA JAZDA JAZDA! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Nasi zawodnicy mieli duży konfort psychiczny mając w ataku bramkostrzelnego Brożka,który sobie zawsze gdzieś czekał na tą piłeczke i strzelał regularnie bramki,a teraz będzie każdy z zawodników czuł się odpowiedzialny za wynik i będzie wkładał więcej serca w gre pod nieobecność Pawła. Dziwnie to zabrzmi,ale jest to,taki mały plusik kontuzja Pawła ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
to chyba mieli za duży ten komfort w meczach z Cracovią, Górnikiem, ŁKSem, Śląskiem, Ruchem, Bytomiem, Bełchatowem, Lechem, Legią.
ja to widze tak, z Brożkiem było kiepsko, bez niego będzie katastrofa. czekają nas same remisy. a po stracie bramki spokojnie można obstawiać na zakładach live porażkę - prawie pewny zakład. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
nie ma to jak optymizm ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mysle ze Skorzna powinien wystawic Wtorka w pierwszym skladzie. Dlaczego ? Jesli ma sie odrodzic to jak nie w takim meczu jak derby. To moze mu dac takiego kopa mentalnego i co za tym idzie, pozytek w dalszej czesci sezonu i w miare godne zastąpienie Brozka. Wystepy w PE to nie to samo.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|