|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
fst zgadzam sie z toba, tez mam taka gleboka nadzieje ze od tej wpadki wszystko pojdzie po naszej mysli. Najblizsza okazja juz w srode..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No nawet ambicji chłopakom zabrakło. Wg mnie grać zaczęli zaraz po stracie bramki, ale mobilizacji starczyło na 5 min. Po strzeleniu bramki zachowywali się jakby remis ich zadowalał. Ciężko oceniać zawodników bo każdego trzeba byłoby zjechać. Pozytywnie zaskoczył Zieńczuk, ale do bohatera zabrakło kilku lepiej zagranych sytuacji. Martwi również, że nic nie zostało poprawione przez okres przygotowawczy. Tak zaczynamy tą rundę jak kończyliśmy poprzednią a tak chcieliśmy żeby poprzednia zakończyła się jak najszybciej. Ciekawe jak dociągniemy do końca sezonu. Pozostanie jak zawsze nadzieja, ale realnie patrząc z taką gra mistrz jest nie możliwy.
Chciałem się jeszcze odnieść do wypowiedzi trenera i zawodników. Brakuje im jaj. Zamiast powiedzieć, że zawalili, grali źle to niby 2 połowa była taka super gdzie oddaliśmy 1 celny strzał po jakiej akcji wszyscy widzieli. Bardzo lubię trenera Skorżę i Polsce nie ma lepszego, ale zaczynam wątpić w jego umiejętności motywowania zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
tym meczem pożegnaliśmy się z mistrzostwem, można podziękować naszym gwiazdom którzy nie potrafili pokonać mocarnej Polonii!! wstyd!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
To co musiało się dziać w Barcelonie po porażce z Espanyol' em ? Kibice chcieli pewnie zmiany Guardioli, no bo jak mając taki skład można przegrać z ostatnią drużyną ligi? I to w derbach ! ! Arsenal, też duży klub, ostatnie 3 mecze po 0:0. A my walczymy w lidze od dwóch lat praktycznie tym samym składem, a raczej piłkarzami z mniej więcej, a może nawet mniejszym,potencjałem. I nie z byle jakimi skutkami, bo z MP i równorzędną walką w europejskich pucharach z renomowanymi firmami. I nie mówcie, że Skorża nie umie zmotywować drużyny ![]() No bo jak tu się podnieść po takim 0:4 na Camp Nou ? Większości drużyn nawet na boisko nie chciałoby się wychodzić. Miejmy jeszcze głupią nadzieję, że jakiś transfer jest szykowany na koniec tego okienka transferowego, które kończy się w poniedziałek. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mecz pokazał że chyba narazie Jirsak mus sobie odpocząć zdecydowaniem lepszym pomysłem na środek jest Diaz szczególnie przy lepszej postawie Marka
Na sczęście Legia Polonia 0:0 więc tabela zachowana bez zmian. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
niestety...muszę się z tym zgodzić...na tym forum jest wielu entuzjastów Tomka, ja również wierzyłem że się przebudzi...ale niestety, Tomek jest chyba po prostu słabym piłkarzem...a prawde mówiąc to gdyby taki Mączyński dostawał tyle szans co Tomek to też miałby niektóre mecze niezłe...ileż można czekać?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Polonia 1: 1 Legia.
Wystarczy jeszcze wygrana Bełchatowa w niedzielę z Lechem u siebie i mamy już tylko dwa punkty straty do lidera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() a teraz policz punkty jeszcze raz ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kolejny mecz, który pokazał jak mocno Wisła leci w dół. Smutne ale prawdziwe, nie ma sie co oszukiwać. Słabe sparingi, brak transferów... cały czas człowiek się łudził, że może zaskoczy jakiś trybik, że może bedzie lepiej... No cóż, po prostu dzieje się to co trzeźwym okiem patrząc dziać się musiało.
Za tydzień mecz z Polonią - moim zdaniem kluczowe spotkanie w walce o 3 miejsce, na więcej (mowię to szczerze i z bólem serca) po prostu już nie liczę Nie zawsze świeci słońce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jirsak grał dzisiaj po kontuzji.. zacznijmy od tego.
3 dni temu połowa z Was: -mieszała Zieńczuka z błotem, dzisiaj: Dlaczego chcą się go pozbyć ?! Skandal! -wychwałała Skorżę pod niebiosa, dzisiaj: Wina trenera! Brak koncepcji na grę! Za późne zmiany! Wylot! Zastanówcie się... Bo forum onet.pl trzyma czasem lepszy poziom... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie przyzywczaiłes sie jeszcze do tego A co do meczu to można sie było tego spodziewac, zawsze Wisełka ma słabe początki rund. Wazne ze nie przegraliśmu. Dzisiaj legła i polonia zgubiły punkty i trzeba trzymać kciuki aby w niedziele tez był remis, i bedzie ok. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
JedTS napisał(a):
ależ ja nie chcę od Bednarza aż takiego poświęcenia. Mało tego ja od Bednarza nie chcę już nic a nie tylko bramkarza. Sukcesem będzie dla mnie, jeśli ten człowiek odejdzie. A to że trzeba się ratować przed polityką klubu ostatnich lat, a nie tylko płakać, że Król z tyłu jest nagi, piszę od dawna. A wiesz po co ? Żeby ratować Wisłę przed tragedią i utopijnymi obrońcami amatorów, takich jak Bednarz, którzy ostatnie grosze Wisły niszczą bez sensu i gdy ewentualnie Król odejdzie, zostaniemy bez szans nie tylko na sukces ale i na przeżycie w ogóle. O tym piszę i czekam, kiedy klub się opamięta i zacznie myśleć, jak najlepiej zagospodarować to, co ten nagi Król nadal daje Wiśle zagospodarować. A powiem Ci, że wcale nie jest to mniej, od Amici czy Legii. Te same pieniądze tamte kluby wydają, ale trochę z lepszym rezultatem. Tak więc nie płacz i nie narzekaj na tego Króla tak bardzo a raczej zastanów się co tu zrobić, aby z tej ciągłej dobrej woli Króla skorzystać dla Wisły, jak najlepiej tylko można. I uwierz mi, bez profesjonalnych struktur w klubie i poparcia kibiców oraz wspólnych działań wszystkich Wiślaków, dla tego lepszego zagospodarowywania tych środków, ciężko będzie wyjść z długu a do tego jeszcze bez sukcesów sportowych.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.02.2009 o godz. 02:22.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chciałbym podkreślić jeszcze raz. Mentalność graczy nic a nic się nie zmieniła. I tu żadnych cudów się raczej nie spodziewajmy. To, że przed rozpoczęciem rundy trener i niektórzy zawodnicy starali się przekonać nas kibiców, że głęboko wierzy w odniesie sukcesu i w efekcie obronnę tytułu MP, przestało już robić wrażenie na kimkolwiek. Spora część składu jest po prostu "wypalona" i ona już w zasadzie nic szczególnego nie osiągnie ani też nic nowego do gry nie wniesie. Co było w zasięgu ich możliwości (przede wszystkim na krajowym podwórku), to już osiągnęli. Kilku piłkarzom zaglądnęło w oczy widmo zmiany klubu. Rzeczywistość jednak błyskawicznie zweryfikowała tenże stan i w efekcie ich status pozostał bez zmian. Nawet pięćdziesiąt pod rząd przerw zimowych nic w tej drużynie nie zmieni. Zmiana trenera w chwili obecnej również nic nam nie da, jedynie spotęguje organizacyjny bałagan i pogłębi marazm w jakim się znajduje drużyna. Dopóki BC wraz z RN będą kontynuowali swą "chorą politykę transferową" trzymając zarazem łapska na "kurku" z kasą , dopóty o realnych i konkretnych wzmocnieniach możemy zapomnieć !
I tak prawdopodobnie będzie rok za rokiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie skreślajmy jeszcze szans Wisły na mistrza , myślę że tak za 3 kolejki będzie wiadomo co i jak..
A tak podsumowując mecz to: a) na plus -Zieńczuk , druga połowa ,Cleber , b)na minus -JIRSAK! , Singlar , 1 połowa ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie chce mi się czytać 16 stron wypocin, napisze więc tylko tyle:
Człowiek ponad 3 miesiące czeka na start ligi, żyje tym co się wokół drużyny dzieje, chodzi na sparingi przy minus 10 stopniach, a skórokopacze i tak wszystko mają w dupie. Przez brak ambicji straciliśmy te punkty... ![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Brak ambicjii w pierwszej polowie dodam.........w drugiej juz cos im sie chcialo.... Ale dlaczego zespol ktory ma gonic Amike,chce przez zwyciestwo zrownac sie z nimi punktami ,jezdzi na obozy i trenuje sobie w komfortowych warunkach w Hiszpanii ,co chwile slyszymy o wielkiej mobilizacjii i ambicjii .i........ przychodzi pierwszy mecz rundy ,i wyglada jakby im sie biegac nie chcialo....dlaczego Naprawde nierozumiem postawy zespolu w pierwszej polowie.Bidna Polonia juz cos tam probowala ,przynjamniej chciala .... Skorza musia w szatni sie niezle wk****** ,bo dało to chyba do myslenia co poniektorym ale sam fakt martwi,ze znowu widac TO SAMO TE SAME PODEJSCIE i tu nic sie nie zmienilo. Ja tam nic krakać nie chce,runda dopiero ruszla ,ale z taka mentalnoscia to my zabawe z Legia i Amka o majstra skonczymy szybko jak nam zwyczjnie oni odjada... Zespol musi miec JAJA,niestety dzis tego nie bylo,mam nadzieje ze to ostatni raz. P.S Znow nie che krakac ale ten Beto to chyba Kmiecik II. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Brawo dla Macieja Skorży, że nadal z uporem trwa przy swojej taktyce, pomimo że nie ma do niej odpowiednich wykonawców. W pierwszej połowie graliśmy bez lewego skrzydła, do tego dochodzą długie crossy grane zupełnie bez sensu. Aż wstyd pomyśleć, że Polonia rozgrywała lepiej piłkę. Ogólnie załamka, bo a razie nie widać żadnej progresji w grze, a przecież zawodnicy znają się jak łyse konie i powinni mieć wiele wariantów rozegrania piłki. Niestety Skorża wydaje się być Danem Petrescu bis, tyle że ten ostatni przynajmniej dawał w dupę piłkarzom, a Maciuś się z nimi głaska. Nie sztuka jest zdobyć mistrza mając Dream Team i przewagę potencjału piłkarskiego. Chwała temu, kto gra dobrze mając skład przeciętny, a pewnie w tej kolejce Śląsk może nas dogonić mając drużynę opartą na drugoligowcach. I jakoś Tarasiewicz nie narzeka, że nie ma wzmocnień tylko robi stałe postępy z grupą, którą posiada. Smutne to wszystko jest niestety.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
3 miejsce jest nam przeznaczone...:(
nasze "wzmocnienie"-wysoki napastnik (Beto) wchodzi w 86... Baszczu, Zieńczuk bez nowych umów-jaka motywacja do gry w Wiśle... Polonia-Legia 0-0 jeszcze możemy się łudzić... ale nie ma kim zdobyć MP2009
Ostatnio edytowane przez arti : 28.02.2009 o godz. 06:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jaka motywacja?
Nowy kontrakt(niekoniecznie u nas)! Jakoś Zieńczukowi dzisiaj "chciało się chcieć"(wnioskuję po opisach). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Niektórzy to tu mają fantazję ... "Bełchatów ciupnie Lecha" .... ktoś tam u góry naskrobał. To sobie chyba nie zdajecie sprawy w jakim stanie jest teraz Bełchatów. Bełchatów to co najwyżej może być ciupnięty z 4-0 przez Lecha. ....
Mistrzostwo powinniśmy obronić własną postawą na boisku a nie rozglądaniem się na innych i modlitwami o to aby Legia kolejny raz sięgnęła dna jak dzisiaj czy żeby Lech w przypływie solidarności osrał się z jakąś Polonią Bytom czy Piastem czy inną Odrą... Te wypowiedzi Skorży po meczu to jest dramat... Takie lanie wody... Zamiast nazwać sprawy dosadnie to on próbuje łagodzić sprawę... Jednym słowem to nie tak miało być.... Jirsak , Diaz zupełnie bezradni... bez koncepcji niby w ataku mamy tego Brożka i Boguskiego ale za nimi to jest dziura jak z Krakowa do Gdańska.... Pomoc środek , skrzydła dramat. Liczyłem na to ,że po tym okresie przygotowawczym będzie jakiś postęp ,że będziemy grali lepiej niż na koniec rundy jesiennej... Nie chcę ,żeby moja ocena była zbyt pochopnie interpretowana ale Skorża coś chyba spieprzył w tych przygotowaniach... I to chyba nie jest tylko moja obawa tutaj.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeden mecz to za mało, aby wyciągać tak daleko idące wnioski. Za miesiąc będziemy mądrzejsi.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Napisze to co na głównej.Co Wy chcecie od Skorży?Miejcie pretensje do swojego Cupiała,Bednarza i Wilczka,za brak transferów,które napewno wlały by troche swieżej krwi do druzyny,wzbudziłyby konkurencje,a nie cały czas Zieńczuk ,Brozek,Sobolewski,....Przeciez Ci piłkarze juz chyba sami siebie maja dosyc,a co dopiero mówic o chęci do grania.W druzynie panuje marazm i nawet dobre treningi moga nie obudzic ducha walki.Trener w tym zespole obudził takiego ducha sezon temu ,ale jak było dobrze to zaczęły sie kombinacje i odszedł Kosa,Paulista,potem (juz normalnie) Dudka,to napewno nie wplyneło dobrze na siłe i morale zespołu.Niektórzy jak Baszczu sa trzymani na siłe,lub w niepewnosci czy bedzie kontrakt czy nie (jak Zienczuk) i myslicie,ze to tez dobrze wpływa na druzynę i jej postwe w meczach.To i tak dobrze ,ze ich zmotywował na druga połowę.Ktos na głównej powiedział ,ze ma dosyc taktyki Skorży ,wszystko na Brozka...,a na kogo ma grac, jak nie ma zadnego drugiego równorzednego napatnika(z drugiej strony Brozek wczoraj tez nie zachwycił),dobrego skrzydłowego,lub ofensywnego pomocnika,który by rozgrywał dobrze piłke innym?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Zgadza się. "Tak krawiec kraje..." Jednakże, do Pana Maieja można mieć w szczególności pretensje za to, że się za bardzo cacka z naszymi galacticos. Towarzystwo jest przez ostatnie lata niemiłosiernie rozpuszczone i zmanierowane ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No niestety - jechanie na darmowcach to jak rosyjska ruletka tyle ze 5 na 6 komór jest pelnych a nie pustych.
Jedynie Petrescu mial chyba wieksza mizerie finansowa - jemu nie dali ani grosza na gotowkowy transfer. Ale trza uczciwie przyznac ze Lysy gotowke jaka mial - Lobo i Jirsak , dobrze nie wykorzystal. Perwszy wniosl tylko ogromna - jak dla mnie uzasadniona - irytacje , drugi wydawal sie dobra inwestycja na przyszlosc , ale mijaja miesiace a jego gra wyglada coraz gorzej.Jak lubie chlopa to dzis znow nie pokazal nic. I gdzie zdaje sobie sprawe, ze jak caly zespol gra w ofensywie kiche to jednostce ciezko sie wyroznic, to jego gra staje sie tez coraz bardziej irytujaca, bez wzgledu na poczynania partnerow.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.02.2009 o godz. 01:59.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Do Skorży mam pretensje,że jak sie nie ma dobrych graczy to chociaż niech ci gracze gryzą trawe,bo Polonia Bytom tez nie ma graczy klasowych a biła nas wczoraj na glowe zaangazowaniem i checia do walki,juz nie mowiac o przygotowaniu motorycznym i dokladnoscia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Niestety, ale nie od wczoraj wiadomo, ze Polonia bedzie grala dokladnie w taki sposob jak zrobila to wczoraj. Gryzla trawe, nie odkladala nogi w najmniejszym starciu. Oplacilo sie? Oplacilo! Ugrac remis na Wisle to wcale nie jest takie hop, ale tak jak mowie, dzieki ambicji i woli walki mozna gory przenosic. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
" to dopiero pierwszy mecz i wszyscy lamentują... "
a za 12 kolejek bedzie ze trzeba bylo wygrac z Polonią. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Macie jakiś link do kiksu Pawełka z Pierwszej połowy?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|