|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Może dzięki temu ktoś w radzie nadzorczej sięgnie po rozum do głowy i uda się jeszcze jakiegoś gracza zakontraktować. Z taką grą to o mistrzostwie możemy z całą pewnością zapomnieć. Dzisiaj niech wygra Polonia, żeby nam Legia nie odjechała, bo szybko się zacznie, a jeszcze szybciej skończy wiosenna przygoda naszych kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No prosta sprawa, nie ma kasy, nie ma sukcesów. Poza tym powiem Ci jedno, to co robi ten nasz zarząd i Boguś to frajerstwo, szanuje go za wszystko, ale od następnego sezonu zmieniają się zasady awansu do Ligi Europejskiej, co mogłoby przynieść duże korzyści finansowe. Na moje to czeka nas długi marazm, dopóki ktoś nie pomyśli nad profesjonalną organizacją w klubie. Poza tym pomyśl, za milion euro można było sprowadzić kilu przyzwoitych zawodników, a ten milion to się potem dostaje z canal+, sponsorów, premia za mistrzostwo. Ale jak to mówią kto nie ryzykuje, ten nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ot, fajny meczyk, szybko zleciał.
przesadzacie z tą słabą grą, jeśli byłaby taka słaba to nie wytrzymałbym do przerwy. wynik słaby, ale cóż zrobić. Najbardziej denerwującą rzeczą była niedokładność i błędy techniczne wynikające z "czucia". Będzie lepiej ![]() Ludzie, poczytałem co piszecie, WYLUZUJCIE! zachowujecie jakby Wisła po totalnie beznadziejnym meczu zremisowała, piłki były wybijane z linii bramkowej, a z przodu nie było żadnej sytuacji... Gdyby Boguski lepiej grał głową, to byście go teraz fetowali, i mówili że super gra i zwycięstwo...
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 27.02.2009 o godz. 19:49.
![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie no, trzecie miejsce powinnismy mieć .
Przecież u siebie wygramy z Polonią i ze wszystkimi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bo mamy słabą pomoc. Nasi pomocnicy nie mają kreatywności, dryblingu, strzału i podania. Skorża 25 letnich chłopów nie nauczy nagle grać w piłke.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
jedyny pozytyw tego meczu to, to że Marek Z. powoli wraca do gry
tylko on pokazał że mozna |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mecz słaby, nasza gra targiczna, remis szczęśliwy. Jeśli nic się w naszej grze szybko nie zmieni to nie ma szans nawet na miejsce pucharowe. Chciałabym aby to były "robaczywki".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dobrze, że nie zaczynaliśmy wiosny w Poznaniu, bo byłby niezły w.......
nic się nie zmieniło i nie zanosi się na zmiany, to samo badziewie co jesienią ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
żałosny ten start, choć mogło być bardziej tragicznie.
Tak czy tak lepiej opanować negatywne emocje, choć cieszyć się nie ma z czego. Zobaczymy, jak się kolejka ułoży i od poniedziałku znowu zaczniemy wierzyć. . Taka dusza kibica. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Slabiutko to wygladalo.
bardzo dobra gra i waleczny Zieńczuk to on rozruszał zespół w 2 połowie. Dziwne ze chcą sie pozbyc zawiodnika ktory jest wg. Mnie najlepszy w meczu. Jak to mówią Pierwsze śliwki robaczywki... Oby za tydzien z Polonia było lepiej.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
to pograli !!! W pierwszej połowie Wisła zepchnięta do obrony przez Polonię, którą rok temu pykaliśmy 4:0, a wszelkie kontry Wisły rozgrywane tempem żółwia !!! Druga połowa lepiej, Zieńczuk pozytywnie podziałał, ale brak skuteczności, bramka dla nas to tak w prezencie. To teraz oby w derbach Warszawy był remis, bo jak nie to ktoś nam odjedzie w tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Statystyka meczu Polonia - Wisła:
- strzały: 8 - 11 - strzały celne: 4 - 4 - spalone: 1 - 4 - rzuty rożne: 2 - 11 - faule: 9 - 20 11- rzutów rożnych ... i nic :( w ogóle to stałe fragmenty były beznadziejnie rogrywane podania - zazwyczaj tak podawali przeciwinicy Wisły pressing - podwórkowy, "na chama" .... i może ze strachu przeciwnik piłkę zgubi :/ po co te sparingi? zero rytmu meczowego na pocieszenie: Polonia B. urwała na jesieni 3 pkt Legii i 2 Lechowi ![]() PS. będzie lepiej ![]() optymizm wzrośnie po derbach Warszawy... czyli też kiepskim meczu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam,
No cóż gra naszego zespołu na pewno nie wyglądała ani fatalnie, ani olśniewająco. Piłka nożna to nie jazda figurowa na lodzie i nikt ocen za styl i walory artystyczne punktów nie przyzna. Liczą się bramki. Argumenty w stylu "nie grali źle nie przesadzajcie" można sobie spokojnie w naszej sytuacji darować. Remis z Polonią Bytom ogólnie stawia zespół i sztab szkoleniowy w fatalnym świetle szczególnie w kontekście realizacji celu podstawowego na obecny sezon czyli obrony tytułu. Moim zdaniem tego typu wyników nie możemy usprawiedliwić tym ,że "nikogo sensownego Bednarz nie pozyskał w tym okienku". Co jak co ale obecny skład powinien spokojnie wygrywać z drużynami pokroju Polonii Bytom. Oczywiście nie w jakimś przygniatającym wymiarze ale te przyzwoite 2-1 jest rzeczą wręcz obligatoryjną. W moim przekonaniu takich spotkań wiosną niestety będzie więcej. Spotkań w których Wisła będzie przeważać , prowadzić grę ale w ostatecznym rozrachunku niestety remisując i stopniowo oddalając się od obrony tytułu ,w najczarniejszym scenariusz od miejsca premiującego udziałem w rozgrywkach europejskich. Osiągając takie rezultaty jak dzisiaj zawodnicy bezpośrednio a trener pośrednio dają asumpt do wątpliwości w odniesieniu do polityki transferowej , profesjonalizmu i umiejętności szkoleniowych Skorży a także bardziej w refleksyjnym nurcie czy Wisła Kraków jako spółka zadłużona powoli staje się drużyną incydentalnych sukcesów krajowych. Mnie to zaczyna powoli bardzo martwić.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie no to jest paranoja. Ile my sobie musimy stworzyć sytuacji żeby strzelić o JEDNĄ bramkę więcej niż przeciwnik. krew mnie zaleje przy nic kiedyś.
PS.Karny w 54 minucie swoją drogą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem kiedy do naszych gwiazd dojdzie fakt że bez biegania nie da się meczu wygrać, zlali pierwsze 45 min. a na wygranie z ambitną Polonią podczas jednej połowy są za rzadcy...Jedyny co cieszy to występ Zienia, powinien rozpocząć w następnym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No po tym meczu miałem wrażenie że jest runda jesienna
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Z gówna bata nie ukręcisz. Z Brożkiem i Boguskim to my daleko nie zajdziemy. Ogólnie cierpimy na to samo co w poprzedniej rundzie czyli brak klasowych zawodników w ofensywie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wg mnie z Polonią Boguski powinien zagrać na lewym skrzydle, by wspomóc pomocników, w środku rozbijający Marcelo z Sobolem, a w ataku Beto. Skoro już gramy na długie piłki, to niech będzie ktoś, kto je zacznie do Brożka odgrywać. Paweł nie może za każdą ganiać na zapalenie płuc, bo później zawodzi w ataku. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W gruncie rzeczy Wisła zagrała z Polonią nie gorzej niż Lech, a biorąc pod uwagę wynik na pewno lepiej niż Legia. Bytom dobrze sobie radzi z ekipami z czołówki. Punkty trzeba odrobić w innych meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
i przez takie pobłażanie nie mamy wzmocnień.. "a bo w 2 połowie było lepiej..." co to da trzeba nam świeżej krwi ciągle ten sam skład wychodzi
żałuję że z Felixem nie podpisaliśmy kontraktu .. obyśmy szybko załapali ten dobry rytm i szli w górę tabeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jedziemy do Bytomia, walczymy o mistrza i co ? Przez pierwszą połowę stoimy Los jest sprawiedliwy. Kto jest temu winien że w pierwszym meczu odpadamy w walce o mistrza po meczu z jednymi z największych cieniaków ligi przy 4 tysiącach kibiców pod wielką presją na wyjeździe?
Piotr Brożek- oczy z amoku. Jak spojrzycie na niego na meczu- jakby się naćpał. Koleś nie wie o co gra? Trener Skorża- Diaz na lewej pomocy- mieliśmy to przez całą poprzednią rundę. Czy ten trener ma jakiś rozum zaczynają się zastanawiać kibice. Paweł Brożek="czekamy na piłkę" Boguski="lalusie" poprawimy fryzurę nie bluźnimy i coś wpadnie na 1:1 jak popełnią błąd Leo wypatrzy Singlar "jestem cieńki ale nie zauważycie" Peter skała. Cóż oprócz tego kiksu to najlepszy był Pawełek, w 2 połowie naprawdę udane interwencje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pawełek w normie, czyli 2 razy został przelobowany, na szczęscie napastnicy Polonii nie potrafią prosto kopnąć piłki. Kiedy Boguski nie trafił z 5 metrów głowa na pustą bramke powiedziałem że to była piłka meczowa - nie pomyliłem sie, za chwile poszła akcja Bytomian i po ptokach. Gdyby nie prezent od ich obrony to nawet 1 pkt bysmy nie zdobyli. A najlepsze jest to że Ci którzy wyrózniali sie w sparingach dzisiaj zagrali tragicznie. Po co gra Sobolewski skoro widać że odstawia noge i nie ma jeszcze siły na 90 min. Brożek przeszedl koło meczu, Diaz beznadziejny w środku. Zienczuk skreślony przez wszystkich był chyba najlepszy na boisku... to cały komentarz do tego meczu. Beto wprowadzony o 20 minut za pozno, po co wpuszczac piłkarza który ma podobno grac tyłem do bramki jak mamy 4 minuty do konca meczu?...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bla, bla, bla
trzeba sie powoli przyzwyczajac, ze w tym roku nie bedzie mistrza. zespol jest jaki jest, graja jak graja i ****. jestesmy kibicami Wisly, pieprzyc wyniki i grajkow bez ambicji. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najgorsze w tym wszystkim nie ujmując polonii to jak można grac z takimi patałachami jak równy z równym?! Gdzie tu widać różnice ? Ale gwiazdorstwo w pełni kto jaka fryzura kto jaki tatuaż DRAMAT!!! I jedni i drudzy kopią się po czołach i nic zero kupa duża śmierdząca a nie ekstraklasa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mecz był jaki był każdy widział ....
Zostawiam was z żalami,popłaczcie sobie,po.......cie,posrajcie ,na nic sensownego nie liczę a nerwów też nie mam zamiaru tracić . Aloha ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|