|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie zdziwie sie jak Sillanpaa w koncu bedzie mial dosc zachowania Wisly i po prostu sam zrezygnuje z transferu. To pilkarz o uznanej renomie w swoim kraju, reprezentant, a jest traktowany jak jakis junior. Nie dosc, ze byl juz na testach i przez balagan w Wisle nie pociagnieto wtedy tematu dalej to sciaga sie go po raz kolejny i wcale nie aby podpisac umowe, ale na... kolejne testy. A final bedzie zapewne taki, ze kluby i tak nie dojda do porozumienia w kwestii ceny i znow bedzie wracal do domu z niczym. Jak zwykle traktowanie ludzi w Wisle odbywa sie w pelnej klasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A nuż Boguś sypnie groszem na tego bramkarza
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Z tymi pieniędzmi to jak ze śniegiem. Niby się zanosi, a i tak nie sypie. A co do potencjalnego bramkarza z Finlandii, to czy mnie pamięć nie myli, czy temat Sillanpy ciągnie się od zeszłego okna transferowego?
Jeśli chodzi o transfer bramkarza, to jest to inna półka. Niby jest ich mniej, niby mniejsze ryzyko pomyłki, a jednak trudno kogoś dobrego wypatrzeć. Ameryki nie odkryję, jeśli powiem, że Pawełkowi trzeba dodać konkurenta na jego miejsce. Nie widziałem w akcji Sillanpy ( są gdzieś filmy z jego udziałem na bramce ? ) więc bazuję na opiniach przeczytanych, nie wyrobionych przez siebie ![]() ![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.
Legia ma Dowhania, który może się pochwalić wychowaniem takich postaci jak Kowalewski, Boruc, Fabiański czy Mucha. Zresztą, zapraszam do lektury - http://www.bramkarze.pl/index.php?ids=news&idn=441 Co do Kazimierskiego - był bramkarzem, nawet niezłym, ale NIC więcej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron? Z góry dziękuję. ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie. I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje?
Broni w Vaasa PS - slabeusz z 1 ligi. 2007 - 35 goli w 26 meczach. 2008 - 29 goli w 26 Niewiele to mowi , choc jesli tylko patrzec w tabele ostatniego sezonu to druzyny bedace wyzej od Vaasy potracily o wiele wiecej bramek, nie mowiac juz o zespolach nizej sklasyfikowanych. Jak dla mnie( gdzie nie potrzebujemy terminatora a jedynie solidnego bramakrza) fakt ze caly czas gra w 1 skladzie+ jak na slaby zespol - puszcza malo goli(a wiadomo ze roboty musi miec co niemiara)+ ze ociera sie o reprezentacje ,ktora robi postepy - daje na prawde calkiem ciekawe referencje. Cena tez nie jest wygorowana , no ale za bardzo bym sie nie napalal.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.02.2009 o godz. 16:48.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oki ja Wiem jakie Henri ma Silne a Jakiem mocne strony poniewaz moj wujek jest Dziennikarzem w finlandii i nieco orientuje sie w tych sprawach
Mocne Strony To : ustawianie się refleks \ dobra gra na przedpolu, gra na linii a Slabe Strony to psychika technika slabe i niecelne podania nerwowe od czasu do czasu mecze w ktorych potrafi puscic po 4 bramki pod brzuchem ;p |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prawie jak bym o Pawelku czytal
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jeśli to prawda, to będą się nawzajem z Pawełkiem wspierali - założą Klub Anonimowego Puszczaka (nie chciałem napisać: Puszczalskiego
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego napisalem 'prawie' - przedpole zdecydowanie nie pasuje.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
I jeszcze jeden cytat z artykułu o Dowhaniu z Legii. Cytat:
Dla mnie miarą jakości trenera są jego wychowankowie lub progres jaki zrobili zawodnicy pod jego okiem. Dowhań ma się kim pochwalić. A kim się może pochwalić Jacek Kazimierski Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 03.02.2009 o godz. 17:04.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.
Tak więc w sprawie transferu do Wisły Fina rodzi się pytanie, kto go wskazał jako potencjalne wzmocnienie- Kazimierski? jak tak to nic z tego nie będzie Po drugie musimy pozyskać bramkarza ogranego w pucharach, gdy sami chcemy coś w nich wygrywać a bez doświadczonego w bojach GK nie ma co tam szukać co my (klub) powinien doskonale wiedzieć z autopsji. Na drugim obozie przygotowawczym znów mają testować zawodników, byle tylko nie pokroju tego Brazylijczyka co ostatnio- w tym momencie takie testy są niepotrzebne. Problem jest ze skrzydłowymi bo zarówno Łobo jak i Zieńczuk słabo radzą sobie w przygotowaniach i jak już to do gry w tej formacji jest najwięcej pretensji- nie chciałbym by tytuł mistrzowski został przegrany przez fakt braku realnych wzmocniej na skrzydłach- Co pokazała ta dwójka w meczu z Lechem czy Legią?... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
na Legia to i oni starczyli, nie wiem czy pamiętasz jakie sytuacje marnował Paweł Brożek, Jirsak, Diaz? 2:5 to byłby wtedy sprawiedliwy wynik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- dziwi mnie nawet nie to ze z wysp nikt sie nie zglosil, ale ze i w Finlandii nie ma na niego chetnych bo ta Vaasa to nawet nie sredniak a w lidze jest kilka ciekawych zespolow(Tampere - ktore nie tak dawno wyeliminowalo CSKA Sofie z eleminacji do LM , HJK Helsinki ,Haka, czy Honka)![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze a Ze w tym sezonie obnizka formy no coz zdarza sie tak jak w Przypadku Zienia ;/ a Moge Wam zagwarantowac ze Henri Bedzie Dobrym Bramkarzem W Wisle Bo jego Samymy Marzeniem jest Gra w Barwach Wisly to wiem Moj wujek Mial z nim Wywiad . Kto Jest za Henrim
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za info o Silanpie.tak jak już ktoś tutaj zauważył:
czytając Jego charakterystykę mam nieodparte wrażenie, że czytam o Pawełku... ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Ja Jestem Tego Samego Zdania Ze Sa to Bramkarze Klasy Zblizonej Jednak Wiekszy Plus Bym Postawil Przy Silanpie ;_)
Powód: a Ja KoChAm mOjĄ mAmĘ cO Ma oCzY jAk aTrAmEnT ... pRoŚbA (pOdKrEśLoNa wĘżYkIeM) zE sTrOnY mOdErAtOrÓw - pisz po polsku !!!
Ostatnio edytowane przez Adasss : 03.02.2009 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.
No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż... niektorzy już wtedy widzieli, że jest kiepskim bramkarzem, a niektorym zdawało się, że broni bardzo dobrze.
ps. Nienawidzę maniery rozpoczynania wielką literą każdego (prawie) slowa w zdaniu Brakuje jeszcze: o booshe! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FraMat daj już spokój co ? Tyle razy było już na tym forum powiedziane o naszych obecnych bramkarzach że to robi sie już nudne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Co za różnica czy lepszy czy gorszy - po pół roku dzięki treningowi otrzymamy Pawełka nr 2
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html
Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a? Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Widze, żę straszne zarzuty kierowane są pod adres trenera Kazimierskiego. Ktoś mógłby mi wskazać błędy jakie popełnia w swojej pracy? Czy po prostu zwalacie wine na trenera bramkarzy.... bo tak?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie slyszalem zebysmy wzieli jakas forse za Neia
![]() A na serio to gdyby byla forsa to bylby i Nei.Swoja droga to ciekawe czy on tam nie wiadomo gdzie strzela cos. Bylo 5 lat grubych , teraz jest 5 lat chudych.Zycie. I trza se jakos radzic.Niech Skorza przygotuje dobrze tych co mamy i niech oni pokażą ze umieja sobie radzic z presja. Z mistrzem moze byc ciezko ale uefe to oni powinni ugrac. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Fredzio, powiem krótko :
- przegrywamy mecze po błędach bramkarza - bramkarz nie umie wygrać nam meczu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zarób tak z 1 mln ojro i kup kogoś albo zapłać pensje Silnaapy czy Neia czy kogokolwiek innego a najlepiej zrobisz mistrzu jak przestaniesz już tu jojczeć bo się niedobrze robi od czytania tych wypocin ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A tak swoją drogą to Nei gra teraz w Al Shabab Al Arabi Club, do którego przeszedł za 1 mln €. Co ciekawe w tym samym klubie gra Mohamed Kallon
Spojrzałem jeszcze jak tam sobie radzę inne "byłe cele transferowe" Wisły: Diego Tristan- West Ham United- 5 meczów, 1 bramka (53 minuty gry) Patrick Kluivert- koniec kariery- chyba nikt inny oprócz Wisły się nim nie interesował ![]() Danijel Ljuboja- VfB Stuttgart- 7 meczów, 0 bramek (razem 132 minuty gry we wszystkich rozgrywkach)
Ostatnio edytowane przez lolek8 : 04.02.2009 o godz. 00:19.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|