The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2009, 22:39
M152T4L napisał(a):Wyświetl post
Znalazłem świetnego bramkarza dla Wisełki. Nazywa się Sławomir Szmal. Nie taki drogi, ale za to niezawodny. Mówicie że on gra w piłkę ręczną? Peter Schmeichel też zaczynał od piłki ręcznej
A ja mam świetnego pomocnika na skrzydło. Nazywa się Robert Kubica i będzie wszystkich "objeżdżał".

Tylko mi tu nie zaczynać z Pawłowskimi i Nowakami, po bany polecą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2009, 22:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A ja mam świetnego pomocnika na skrzydło. Nazywa się Robert Kubica i będzie wszystkich "objeżdżał".
Ale często ma awarie i szybko zdziera gumy.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.02.2009, 22:43
Skoro tak, to ja bym zapytał o Małysza.
Fakt, że już niemłody, ale po pierwsze to urodzony Wiślak, a po drugie mógłby być nieoceniony w polu karnym naszym i przeciwnika... ma świetny wyskok...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.02.2009, 23:48
Ne, ja bym do ataku wystawił pudziana i panią Agatę Wróbel, gra ciałem miodzio A na obronę Leppera i ew. kogoś jeszcze z samoobrony

Co do polityki transferowej - królestwo za bramkarza! Sezon się jeszcze nie zaczął a Pawełek już sobie sam bramki strzela :X
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 00:38
he, he polityka transferowaq Wisły. Ekipa na następną rundę:

Szmal
...... - Pudzian - A.Wróbel - .......
Kubica - Lepper -.......-.......
Małysz - .......
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.02.2009, 00:43
przybastujcie bo sypnie bananami
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.02.2009, 09:04
Pomysły super ale myślę że już wystarczy
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.02.2009, 16:07
Szczerze to Sikora przypomina mi Frankowskiego i chciałbym żeby zagrał w Wiśle a nie w Polonii.

Trzeba przyznać że ma niezłą konkurencję w Murcii: Daniel Aquino, Despotovic.
Sikora jest tam 4/5 napastnikiem.

A Murcia jest na 15 miejscu
Ostatnio edytowane przez Raporter : 02.02.2009 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 20:09
Cytat:
Marcin Baszczyński najbliższe pół roku spędzi w drużynie Wisły Kraków - informuje Polska The Times.

Baszczyńskiego chciał kupić zespół drugiej ligi greckiej Atromitos Ateny. Gwarantował on piłkarzowi bardzo dobre warunki finansowe, jednak "Baszczu" nie zdecydował się na transfer.

Doświadczony zawodnik za wszelką cenę chciał przenieść się do pierwszoligowej Larisy. Obecny klub Macieja Żurawskiego zrezygnował ostatecznie z transferu.

Baszczyńskiemu kontrakt z Wisłą wygasa w czerwcu. Wtedy też piłkarz najprawdopodobniej opuści zespół "Białej Gwiazdy".
wp.pl

(Wisła Kraków)
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 02.02.2009, 20:22. Coś o Baszczu i Lysym
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Bednarza.html
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 02.02.2009, 20:26
Cytat:
Zgodziłby się Pan na nową umowę z Wisłą?

- Jestem człowiekiem, z którym można się porozumieć, ale potrafię też walczyć o swoje. Wiadomo jednak jak klub od lat jest rządzony. Należy do jednego człowieka, od którego wszystko zależy.
Tę wypowiedź "Baszcza" należy zadedykować wszystkim forumowym malkontentom piszącym jaki to Bednarz jest be, i że nie ma transferów, i ogólnie że jest winny wszystkiemu co w klubie jest złe.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 02.02.2009, 21:53
Baszczu w Gazeta.pl napisał(a):
- Tak się mówi publicznie, ale to trochę śliska sprawa. Można podnieść kontrakt o złotówkę, a później dać sygnał prasie, że zawodnik nie zgodził się podpisać umowy na lepszych warunkach. Sytuacja w Wiśle się zmieniła od czasu, gdy ja i Marek podpisywaliśmy kontrakty. Umowy teraz wyglądają zupełnie inaczej, dlatego proszę o obiektywizm w tej sprawie...
Obiektywizm? O ludzie... Po 9 latach gry w klubie walczacym co roku o MP, puchary, że o reprezentacji już nie wspomnę. Kontrakt przewyższający 2 lub 3-krotnie umięjetności, wypłacany zawsze w terminie (Ruch w międzyczasie 4 czy 5 lat w II lidze). Aż wstyd takie rzeczy wygadywać...

PS.
Mam nadzieje, że właściciel jutro przeczyta i "zareaguje".
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 02.02.2009 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 02.02.2009, 22:16
wlasnie na tvp info byl wywiad z mackiem skorza i mowil ze mozemy sie spodziewac bramkarza wiec chyba jest cos na rzeczy ze tak mowi
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.02.2009, 22:22
Bramkarzy to już mieliśmy w tym okienku dwóch wszyscy wiemy jakie to były gwiazdy.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.02.2009, 22:57
nasz problem polega na tym iz od LAT,NIEPAMIETNYCH CZASÓW nie potrafimy wychowac solidnego bramkarza. kolejny test? tranasfer? - problem wróci jak bumerang.
Polska wychowała wspaniałych bramkarzy,ostatnie lata dobitnie to pokazuja,niestety,Wisła w tym temacie nie moze poszczycic sie niczym,wczoraj,dziś i jutro .
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2009, 23:05
Chyba zawsze tak było że Wisła miała dobrych zawodników ofensywnych a bramkarzy zawsze byli nie na takim poziomie jak reszta drużyny ciekawe z czego to wynika ?Bo przecież i bramkarze sie zmieniają i trenerzy bramkazy więc gdzie tkwi błąd?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2009, 23:18
Problem z bramkarzami Wisły jest prosty. Wisła jest zawsze faworytem, zawsze atakuje. Zdarza się, że taki bramkarz przez 90 minut nie ma nic do roboty. Czasem jakaś interwencja, 1, 2, może 3 w meczu. Bramkarz nie ma tej pewności siebie, czucia piłki, czasem musi czekać przez 30-40minut na jakąkolwiek interwencje itd. Myślicie, że dlaczego Dolha był gwiazdą w sezonie, w którym zajęliśmy 8 miejsce?

Bo nasza defensywa była jak szer szwajcarski i miał okazję się wykazać.

Podejrzewam, że jakby w tym sezonie nasza defensywa wyglądała kiepsko, to Mariusza możnaby chwalić. A tak, mało interwencji, a każdy błąd jest wypominany przez długi czas, bo nie bardzo jest okazja się wykazać i zmazać plamę.

Acha i nie myślcie, że bronie Mariusza. W końcu jednak trochę tych błędów mu się nazbierało Ale porównując ich ilość np do ostatnich meczy Boruca to wcale nie oceniałbym Pawełka jako fatalnego goalkeepera . Po prostu widać, że Mario jest w słabszej formie i mam nadzieję na poprawę, ale nie panikuję. Konkurent by się bardzo przydał.

Ogólnie chodzi mi o to, że dopóki Wisła będzie grała tak dobrze z tyłu jak teraz to sądzę, że żaden bramkarz nie zyska u nas statutu gwiazdy - chyba, że za nazwisko

Pozdrowionka
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.02.2009 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2009, 02:41
My to w ogole nie mamy szczescia do bramkarzy , gdzie jest to o tyle wina klubu ze u nas bramkarz zawsze byl traktowany troche po macoszemu i odkad pamietam to chyba jedyny za ktorego cos zaplacilismy to byl wlasnie Pawelek.
Nie da sie ukryc ze przydalby sie ktos kto nie robil by wielkiego szalu ale tez nie robilby wprost koszmarnych bledow.
Ale coz jest jak jest - wiosna najpewniej bedzie z Mariuszem na bramce i to jest w zasadzie takie jego byc albo nie byc.
Wszystko jest w jego rekach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.02.2009, 07:57
W Wiśle w ostatnich latach bronili:
Sarnat, Wierzchowski,Trabalik, Hughes, Piekutowski, Majdan, Pawełek
w tym czasie w Legii:
Szamotulski, Kowalewski, Stanew, Boruc, Fabiański, Mucha.

Gołym okiem widać różnicę jakości tych bramkarzy...może tylko Majdan w najlepszym okresie mógłby się równać do tych z Legii.
Czyli tak jak powiedział 1q2..nie mamy szczęścia do bramkarzy; bo taki Wierzchowski czy Pawełek przychodzili do Wisły jako talenty a jednak ich w pełni nie potwierdzili.
Mam nadzieję, że następny bramkarz zapewni stabilizację w wiślackiej bramce i nie będę musiał drżeć przy każdym strzale rywala z dystansu lub dośrodkowaniu.
Zgadzam się z teorią, że znalezienie bramkarza przed wiosną to priorytet..i szczerze;
nie chciałbym by to był Silanpaa..nie znam go i nigdy o nim nie słyszałem,poza testowaniem go przez nas.
Niestety Wisła to już nie ta sama drużyna co za Henia czy z poprzedniej jesieni.
Jak w meczu stracimy bramkę lub dwie to już nie strzelimy trzech czy czterech jak to kiedyś bywało..
tak więc proszę i apeluję (do działaczy, łysego, RN czy Bogusia C.) o DOBREGO bramkarza.
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 03.02.2009 o godz. 08:01.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.02.2009, 08:20
ktoś tam napisał: Problem z bramkarzami Wisły jest prosty. Wisła jest zawsze faworytem, zawsze atakuje. Zdarza się, że taki bramkarz przez 90 minut nie ma nic do roboty. Czasem jakaś interwencja, 1, 2, może 3 w meczu.

jasne
odkryta kolejna Ameryka
Wisła zawsze atakuje Legia zawsze się broni, w związku z tym my mamy Pawełka oni Muchę, myśmy mieli np. Majdana a oni Borubara

proste, jasne genialne
i gówno prawda

ps. nie ma takiego kogoś jak Hughes no chyba że chodzi o trenera MC jest HUGUES
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 03.02.2009, 08:48
Szczescie do bramkarzy? Niezle wytlumaczenie
A moze po prostu mamy slabe szkolenie bramkarskie w klubie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.02.2009, 12:58
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle w ostatnich latach bronili:
Sarnat, Wierzchowski,Trabalik, Hughes, Piekutowski, Majdan, Pawełek
w tym czasie w Legii:
Szamotulski, Kowalewski, Stanew, Boruc, Fabiański, Mucha.

Gołym okiem widać różnicę jakości tych bramkarzy...może tylko Majdan w najlepszym okresie mógłby się równać do tych z Legii.
Czyli tak jak powiedział 1q2..nie mamy szczęścia do bramkarzy; bo taki Wierzchowski czy Pawełek przychodzili do Wisły jako talenty a jednak ich w pełni nie potwierdzili.
Mam nadzieję, że następny bramkarz zapewni stabilizację w wiślackiej bramce i nie będę musiał drżeć przy każdym strzale rywala z dystansu lub dośrodkowaniu.
Zgadzam się z teorią, że znalezienie bramkarza przed wiosną to priorytet..i szczerze;
nie chciałbym by to był Silanpaa..nie znam go i nigdy o nim nie słyszałem,poza testowaniem go przez nas.
Niestety Wisła to już nie ta sama drużyna co za Henia czy z poprzedniej jesieni.
Jak w meczu stracimy bramkę lub dwie to już nie strzelimy trzech czy czterech jak to kiedyś bywało..
tak więc proszę i apeluję (do działaczy, łysego, RN czy Bogusia C.) o DOBREGO bramkarza.
O Dolha zapomnial? I czy musze przypominac kto byl trenerem wtedy gdy Dolha bronil w Wisle i czemu nigdzie indziej juz nie bronil w takich fenomenalnych sytuacjach?
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.02.2009, 13:29
No tak..zapomniałem o Dolhy i Szczęsnym, który z resztą grał i w Wiśle i w Legii...
Dolha bramkarzem był świetnym, ale jak zakończył przygodę z Wisłą, wszyscy wiemy........
i jak potem bronił...
Nam by się przydał bramkarz na lata..
mógłby od razu przyjść z nowym trenerem bramkarzy.
PS. trenerem był Stignaciu? (czy jakoś tak)
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.02.2009, 13:47
coś o Sillanpie

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...7d52b45e2dbaf1
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 03.02.2009, 14:04
No i po co on przyjeżdża znowu na testy? Będziemy co pół roku go testować do czasu aż mu się kontrakt skończy? Przecież my i tak nie mamy 400tys. euro. Do tego znowu będzie kombinowanie z tymi kontraktami.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 14:11
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
No i po co on przyjeżdża znowu na testy? Będziemy co pół roku go testować do czasu aż mu się kontrakt skończy? Przecież my i tak nie mamy 400tys. euro. Do tego znowu będzie kombinowanie z tymi kontraktami.
Jak na razie ,to nie ty o tym decydujesz i całe szczęście.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 03.02.2009, 14:14
No ale co Ty masz mi do zarzucenia? Taka jest prawda niestety.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 03.02.2009, 14:19
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
No ale co Ty masz mi do zarzucenia? Taka jest prawda niestety.
To,że na pewno nie wiesz tego o czym piszesz z taką pewnością.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.02.2009, 14:42
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...05987&from=142

To już wiemy kto ma być zastępcą dla Baszcza.Łobo albo Boguski na skrzydle pewnie zagrają.
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 03.02.2009 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.02.2009, 14:54
hunter napisał(a):Wyświetl post
Tę wypowiedź "Baszcza" należy zadedykować wszystkim forumowym malkontentom piszącym jaki to Bednarz jest be, i że nie ma transferów, i ogólnie że jest winny wszystkiemu co w klubie jest złe.
Masz racje teraz hasła "przecz z Cupiałem"
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów