|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Autorów tych ostatnich chyba zbanowali chwilę po tym jak napisali ... chyba pierwszy raz widzę że ktoś z Poznania ma jaja, naprawdę.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiesz, a mi sie wydaje ze otoczka akurat w tej calej sprawie jest tak samo wazna.Jak nigody nie bylem ani nie jestem za 'pokazowkami' , to tu ,przy takiej skali s****ienia i powiedzmy sobie szczerze - oprocz moze fryzjera, bez jakis wielkich szans na wyroki do odsiadki, to taki bonus w postaci filmow i zdjec w kajdankach ,oraz noclegu w areszcie, jest jak dla mnie na miejscu.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
tomaszek67...Kołtoń Leo też wychwalał,nawet książkę o jego reprezentacji napisał..przed ME latał przy nim jak mój pies przy pełnej misce jedzenia..a jak to się skończyło, wszyscy wiemy...teraz jego wielki krytyk.....Kołtoń jest fałszywy,nielojalny..i zawsze go ciągnęło w stronę Niemiec..ale skoro zależy Wam na takich poplecznikach, to wcale się nie dziwie, że nazywacie się niby Lech, ale tak naprawdę Amica..mistrzostwa Polski zdobywacie przy zielonym stoliku, w pucharach gracie za inne drużyny, a ikoną waszego klubu (od kiedy on istnieje?) jest Reksio, zwany Piotrem R., który jest najbardziej znanym piłkarzem w lidze oskarżonym o korupcję...
http://sport.onet.pl/0,1248675,1909182,wiadomosc.html tak na marginesie; zobaczymy co powie dzisiaj prokuratura..ale raczej nie chodzi tu tylko o wzięcie kasy za nieodpuszczenie meczu.. Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 03.02.2009 o godz. 07:37.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Boże, ludzie ogarnijcie sie trochę.
Zabrali chłopaka w rejs do Wrocławia a Wy sie jaracie jak na promocji w Media Markt. Do jakiego tematu nie wejść to tylko "Lech to Amica". Kogo wy dojeżdżacie z uporem godnym lepszej sprawy? Kogoś, kto żeby zaistnieć musiał sobie z dwóch klubów zrobić trzeci? Ich prezes powiedział co trzeba i tyle. Nie przyjmują do wiadomości? Widzicie w tym jakiś sens żeby koniecznie wszyscy uznali, że Ziemia nie jest płaska? Czujecie się zagrożeni w jakiś sposób, upokorzeni czegoś Wam brakuje, że się podniecacie jak im się noga podwinęła? OCB? Są lepsi marketingowo, mają 3 punkty więcej w tabeli i dobry PR, my nie. Chcemy im doje.ać? No to na Bułgarskiej, czy jak się nazywa ta ulica co stadion na niej stoi (nie wiem, może tez zmienili), będzie okazja się zrewanżować. Napinają się, że tacy przezajebiści? 11 lat, 10 razy na pudle w tym 6 mistrzostw - troche muszą popracować. Lech to nie jest taka marka jak Legia, Górnik Zabrze czy Ruch żeby się tak gotować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Piotr R. w grudniu: "ja będę następny"
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17701 Echa afery: "Możemy odebrać Lechowi Puchar" http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=42749 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Darotsok, a jak Ty widział byś tą swoją 'opcję honorową'? Jestem cholernie ciekaw. Bo w miejscu w którym znalazł się z jakichś, abstrakcyjnych dla Was zresztą, powodów mój klub, jest bardzo małe pole manewru. Sądzę, że WL zareaguje na te oświadczenia zarządu, nic ponad to nie można zrobić. Bo co, teraz mielibyśmy kwestionować istnienie swojeo klubu? To byłoby honorowe Twoim zdaniem? Jeśli nie zostało to zrobione w 2006 roku, to teraz na to za późno i musimy funkcjonować z tym KRSem Amiki, który tak naprawdę nic nie znaczy dla wielu z nas, bo 'Lech to my'. Jeśli natomiast prawdą byłoby, że faktycznie Reissa wieziono w kajdankach za dostawanie pieniędzy motywacyjnych od Świtu, co jest nieczyste moralnie ale znacznie mnie niż kupczenie, to coś tu śmierdzi. Patrząc przez pryzmat wczorajszego artykułu z Dużego Formatu, który dziś pojawiłsię w necie, triumfalizmu TVN wczoraj, nie trudno odnieść wrażenie, że śrdowisku Agory i ITI bardzo się pozycja Lecha na chwilę obecną nie podoba. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Miłego dnia życzę![]() A co do wypowiedzi klubu, również jak skttrbrain, chcę aby klub poniósł pełną odpowiedzialność, za czyste sukcesy i te mniej czyste całej historii Lech Poznań. Powód: STUDIO PRZEZ ANJBLIZSZE POL ROKU BEDZIE BAZGRAL NA INNYCH FORACH.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 03.02.2009 o godz. 09:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Handlował od lat
E. śledczy przesłuchali jeszcze tego samego dnia, w którym został przywieziony do Wrocławia. - Postawiliśmy mu cztery zarzuty dotyczące wręczania oraz nakłaniania do wręczania łapówek. Ich łączna kwota to co najmniej 260 tysięcy złotych - wyjaśnia prokurator Edward Zalewski. Zarzuty dla R. i E. na pewno dotyczą sezonu 2003/04, kiedy poznaniacy sięgnęli po Puchar Polski. Prawdopodobnie niewielka część z nich obejmuje też rozgrywki 2004/05. I po co tu ruszac kwestie czy to był jeszcze Lech czy już Amica , ikony już nie sa ikonami a to o czym plotkowano jeszcze półtora roku temu okazało sie faktami , a tam w Poznaniu długo jeszcze sami nie beda wierzyc że to prawda . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kolejny gracz Lecha zatrzymany.Tym razem Waldemar Kryger, były Reprezentant Polski
http://sport.onet.pl/0,1248675,1909254,wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2009 o godz. 09:27.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja sie boje o naszego Tomka Dawidowskiego,bylego pilkarza Amicy
![]() Ponadto w tym okresie widac kto trząsł ligą,Janusz Wójcik ustawiał wszystkie mecze, gdzies w tle działał Dariusz Wdowczyk - super!
Ostatnio edytowane przez hoho : 03.02.2009 o godz. 09:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Amica kupując Lecha przyjęła na siebie aktywa w postaci
nazwy, logo, stadionu, kontraków piłkarskich, itd. Ale nabyła również pasywa, czyli ewentualne długi, zobowiązania i odpowiedzialność prawną. Wybór nowego zarządu klubu nie zwalnia od odpowiedzialności prawnej za czasokres który nie uległ przedawnieniu. Jeśli natomiast miała miejsce rzeczywiscie tzw "fuzja", gdzie obie strony wnoszą swoje udziały, to odpowiedzialność jest tym bardziej kontynuowana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
skrrtbrain wszystko ok, tylko wyjasnij czemu tak wiele osob u Was ma inne podejscie. Wrecz sa teksty "moga nam naskoczyc bo gramy na licencji Amiki" i jeszcze te gadki o spisku. Byla zbrodnia, jest kara. Co ma do tego fakt ze Wyborcza z wami walczy? Nic.
A to juz hit. Reiss zrobil to z milosci do Lecha ![]() Cytat:
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
"Zatrzymanie Piotra R. z Lecha Poznań ma związek z ustawieniem meczów w sezonie 2003/04 w Pucharze Polski, który później zdobył. Jeśli takie zarzuty się potwierdzą Lech musi liczyć się z poważnymi sankcjami włącznie z odebraniem trofeum. Warto przypomnieć, że Lech w finale rozgrywek zmierzył się z Legią Warszawa. W Poznaniu zwyciężył 2:0, a w Warszawie uległ „Wojskowym” 0:1 co w efekcie dało im Puchar Polski."
Przegląd Sportowy Pewne rzeczy nabierają nowego znaczenia. Brawo dla kibiców Legii za obicie ryjów i zabranie co niektórym medali tuż po meczu. Karki z Warszawy działają efektywniej niż prokuratura :] ![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
skttrbrain
Bardzo sie cieszę że rzeczowo odpowiedziałeś na postawione przeze mnie kwestie. Fakty i historię znamy . Amika zajęła (przejęła) Wasze miejsce w lidze , tylko po to żeby przejąć kibiców w dużym mieście (stadion ,euro12) , bo po nastu latach dotarło do nich że co by nie robili będą tylko prowincjonalnym klubikiem bez kibiców. Wtedy "było pamiętać " o honorze. Wiem , trudna sprawa i mnie staremu Wiślakowi łatwo o tym gadać. My też mieliśmy "ciemne karty historii" Widzę to tak , że dla kasy (klub) i sukcesu (kibice) sprzedaliście się. Napisałeś "..mieliśmy kwestionować istnienie SWOJEGO klubu.." Na pewno swojego? Wątpię , ale to Wasz problem. Honor, szacunek i sumienie?. Pogoń, Zawisza i Śląsk nie zgodzili się firmować "handlu pod latarnią" (jak to któryś wielkopolanin napisał) . Żal mi Was, wielkiej zgranej ekipy, ale to że mamy z was świetną zabawę i szyderka , czasem trochę przesadna , płynie szerokim strumieniem to chyba was nie dziwi?. Sami przeciez to rozkręciliście po meczu na Reymonta. To jednak forum WISŁYa nie wielkopolan. Teza , że to spisek ITI, Wybiórczej i innych wrażych mediów jest bardzo naciągana. PRAWDA nas wyzwoli....Mówią że handel wielkopolan trwał od LAT. Ps. Reiss , Kryger ,.... kto następny? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prosze o aktualizacje flagi z o pana K.
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No i proszę : Reksio zaczął szczekać ! Waldemar Kryger zatrzymany! Mi oprócz meczu z Polkowicami , wydaje podejrzany się ten :
22 maja 2004, 19:00 2.500 Robert Małek (Zabrze) Świt Nowy Dwór Mazowiecki 1 - 0 Lech Poznań Skład Lecha : Waldemar Piątek Waldemar Kryger Mariusz Mowlik Zbigniew Wójcik Rafał Lasocki Arkadiusz Czarnecki Łukasz Madej Krzysztof Piskuła Paweł Kaczorowski Piotr Reiss Zbigniew Zakrzewski Pogrubione nazwiska piłkarzy ,którzy już zostali zatrzymani ! Kogo obstawiacie następnego ? Jak dla mnie to że zatrzymuje sie już kilka osób (czyt.4) oznacza , że nie chodziło tylko o jeden mecz ale o wiecej . To kim jesteście ? Lechem czy Amicą ? Hmmm ciekawy aktykuł : Lukullus-Świt - Lech 1:0 Świt wygrał z Lechem 1:0, ale to zwycięstwo może się okazać gorzkie. Wszystko przez niespodziewaną porażkę Polonii z Górnikiem Polkowice. Ten wynik oznacza, że zespołowi z Nowego Dworu nie wystarczy zwycięstwo w bezpośrednim spotkaniu z Górnikiem w ostatniej kolejce. Musi jeszcze przynajmniej zremisować w Grodzisku albo liczyć na remis lub zwycięstwo Lecha w Polkowicach za dwa tygodnie - Jakieś dziwne rzeczy dzieją się na koniec ligi. Słyszałem, że Polonia nie strzeliła karnego. Będę musiał zobaczyć ten mecz. Prawdopodobnie musimy teraz wygrać obydwa mecze, żeby utrzymać się w lidze albo chociaż grać w barażach - mówił po spotkaniu z Lechem strzelec jedynego gola Karol Bilski. - Dla mnie wynik na Konwiktorskiej jest zaskakujący. Polonia mnie zaskoczyła, bo sądziłem, że będzie chciała zapewnić sobie pozostanie w lidze już dzisiaj na swoim boisku. Że pokaże, że jest to drużyna z charakterem. U nas grała z wielkim charakterem, z chęcią zwycięstwa - skomentował wynik meczu w Warszawie trener Świtu Janusz Wójcik. W Nowym Dworze nie wszyscy wyglądali na zaskoczonych zwycięstwem Górnika Polkowice. Członkowie zarządu klubu raczej byli przybici, niż zdenerwowani. Wyglądali tak, jakby stracili wiarę w możliwość uratowania się przed spadkiem. Prezes Wojciech Szymański w ogóle nie przyszedł na mecz, co zdarzyło mu się pierwszy raz, odkąd Świt gra w ekstraklasie. "Wtajemniczeni" twierdzili, że Polonia ma zagwarantowany punkt w następnej kolejce w Krakowie, a także zwycięstwo w ostatnim meczu z Górnikiem Zabrze, dlatego mogła przegrać z zespołem z Polkowic. Spotkanie Świtu z Lechem wyglądało tak, jak się można było tego spodziewać. Zespół gości przyjechał do Nowego Dworu mocno osłabiony. Dziurawa była szczególnie druga linia Lecha. W pierwszym składzie wyszedł 17-letni debiutant Arkadiusz Czarnecki. Dodatkowo w pierwszej połowie kontuzji nabawił się Łukasz Madej i został zastąpiony przez innego debiutanta Dariusza Stachowiaka. Piłkarze z Poznania w pierwszej połowie zagrali tak słabo, jak jeszcze nie grał żaden rywal Świtu w tym roku. Do przerwy przeprowadzili tylko jedną akcję zakończoną strzałem. Akcję zresztą dosyć przypadkową, bo spowodowaną głupią stratą Sergiusza Wiechowskiego na środku boiska. Gospodarze mieli ogromną przewagę i praktycznie cały czas gra toczyła się na połowie Lecha. Co kilka minut przed bramką Waldemara Piątka dochodził do wielkiego zamieszania, ale żaden z piłkarzy Świtu nie potrafił strzelić do bramki. Blisko byli Jan Cios (7. i 20. min), Łukasz Mierzejewski (20. min) i Karol Bilski (25. min). Ich strzałów bronił jednak bramkarz Lecha albo blokowali je obrońcy. Świt zdobył gola dopiero dwie minuty przed przerwą. Akcję z własnej połowy wyprowadził grający w Świcie wychowanek Lecha Piotr Jacek. Podał na lewe skrzydło do Mierzejewskiego, ten dośrodkował, a Bilski precyzyjnym strzałem głową zdobył swoją pierwszą bramkę w lidze. Bilski zagrał w tym meczu trochę przez przypadek, bo kontuzji kolana nabawił się Branko Rasić. W środku tygodnia strzelił cztery gole w sparingu ze Zniczem Pruszków, czym przekonał do siebie Wójcika. Czyżby kombinowali nie tylko Świt , Lech , Polkowice ale też Polonia ?
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.02.2009 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
dziennikarze przeprosić za pouczanie kibiców jak bluzgali na jednego czy drugiego złodzieja itd. itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W sumie to żal kibiców, wydymani przez piłkarzy, dowaliła fuzja, zarząd udaje Greka, a leje z tego cała piłarska Polska. A co oni winni? To nie wały wyjazdowo/biletowe, za które sami odpowiadają.
Tego ich prezesa nic tylko na taczki za brak honoru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
, znaczy się był uwikłany w układ korupcyjny. Oczywiście się nim brzydził. Teraz z niecierpliwością czekam jak kibice Amiki wytłumaczą głownie sobie, przegraną ze Świtem. To też było dla dobra ich nieistniejącego klubu? Największą kompromitację w dziejach krajowego futbolu, mamy wątpliwą przyjemność śledzić. Kompromitacja gdzie z błotem zostały zmieszane , honor, duma,wiara. Ale tym z Poznania nic a nic to nie przeszkadza. Widać kim są, i kim byli.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.02.2009 o godz. 10:41.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No mecz Świt - Lech sedziował Małek - zatrzymany, potem w nastepnej kolejce Lech jedzie silnym składem do Polkowic i wygrywa, sędziował także zatrzymany - Słupik. Co do Polonii to wiadomo kto jej sprzyjał.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Wtajemniczeni" mieli tylko połowiczną rację bo w następnej kolejce Polonia dostała od nas 4:1 (Franek x2, Uche, Żuraw), ale w ostatniej rzeczywiście wygrali z Górnikiem 2:0. Dla zainteresowanych tym sezonem: http://www2.90minut.pl/liga/0/liga632.html
Ostatnio edytowane przez Cichy : 03.02.2009 o godz. 10:49.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ale klub X nie przestaje być klubem X bo ma inny wpis w KRSie to nawet z punktu widzenia prawa nie jest takie oczywiste. Klub to w tym wypadku wiele aktywów herb, nazwa, stadion, kibice, piłkarze, a nie nazwa spółki która tym zarządza. Zapewniam że większość kibiców którzy chodza na Lecha dłużej niż od 3 lat widzą w tym problem i gdyby przyszło do odpowiedzialności za jakieś przekręty pod patronaem WKP tacy kibice "żadnym papierkim" nie będa się zasłaniać. Chodziłem na II lige i moge chodzić jeśli będzie taka sutuacja. Kortys napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Tyle, że nam za mecz z Orlenem nikt do dupy sie nie dobierze, bo to było dawno temu... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczyłem na Polsat News (czyli już nie tylko ITI i GW) Prawnika Lecha Poznań i mam wrażenie że gość kończył prawo jedynie kursem korenspondecyjnym. Niby jak się dwie firmy połączą to biorą wspólnie kapitał, pasywa i aktywa, a długi to już idą w zapomnienie?!
Swoją drogą wszyscy kibice Lecha nie rozumieją jaki stosunek do nich ma cała Polska wobec nich, no więc wytłumaczem wam na prostym przykładzie: Gdzie: Polska = Polska Lech = ZSRR = Rosja Katyń = Fuzja Cały świat wie co stało się w katyniu i kto jest za to odpowiedzialny, natomiast rosja mówi że to nie my jesteśmy odpowiedzialni gdyż była to zbrodnia komunistyczna, a nie rosyjska... a tak w ogóle to nie była zbrodnia, oni leżą tam przez przypadek w zbiorowej mogile. Rosja jest dumna z załatwienia sprawy i wmówieniu wszystkim swojej wersjii, a cała reszta się z nich śmieje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
aczkolwiek niczego nie wykluczam Cupiał to jedno a Kapki , działacze i piłkarzyki to drugie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cichy to tylko dowodzi temu że my jesteśmy czyści . Być może próbowali nas w jakiś sposób wmieszać w to wszystko. Oproócz naszego meczu z Polonią wszystko wyszło zgodnie z planem ! Podejrzenia budzą mecze : Świt -Lech 1:0, Polonia - Polkowice 0:1, Polkowice -Lech 0:2 .
Przyjrzałbym sie jeszce meczowi : Lech - Polonia 1:0 (w 90 minucie Łukasiewicz trafia do własnej bramki ) Coś mi sie wydaje , że ktoś ze starej Polonii też za niedługo będzie na kawce we Wrocławiu . Ale im też nic nie będą mogli zrobić bo to teraz Groclin ! Skur......wo i tyle !!!
Ostatnio edytowane przez matizaq : 03.02.2009 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=87982
Ostatnio edytowane przez tumik : 03.02.2009 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() sytuacja Lecha najlepiej pokazuje jak kończy się babranie w błocie, czyli kupczenie tradycją lubu. Pośmiewisko ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak z jednej strony bronią Reissa jako swoją legendę a z drugiej mowią ze ta druzyna w której on właśnie święcił największe sukcesy ich nie dotyczy teraz.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|