|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak tak sie patrzy na transfermarkt.de pod opcją wolni zawodnicy ( vereinslos) albo tacy którym kończą sie kontrakty za kilka miesiecy to jest naprawde w czym wybrac.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ja proponuję zmianę tematu " łowca z transfermarket.de" i ogłosić konkurs " kto poda najwięcej absurdalnych propozycji". żenada.
A najlepsi są Ci co piszą -" PAN X - świetnie zapowiadający się piłkarz z ligi rumuńskiej". A go na oczy nie widział oprócz zdjęć na wspomnianym portalu. Ja rozumiem, że temat dopuszcza takie pisanie postów ale ludzie , ****a, przejrzyjcie ten temat i powiedzcie mi po analizie tekstu co on wnosi w życie, oprócz waszego dobrego samopoczucia. Chyba że jak któryś wymieni nazwisko a później się okaże że Wisłą się interesuję piłkarzem - to napisze jeden z drugim " ja go pierwszy zauważyłem na transfermarket.de!!" |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W sumie lepiej poszukać młodych z klubów z naszych rejonów, np Dalin Myślenice, Górnik Wielczka itd.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
może tych dwóch?
![]() bramkarz: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ha/profil.html skrzydłowy: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...tu/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
a może frytki do tego? Musiałeś mi popsuć humor? Jak zobaczyłem tego Dolhe to mi się źle od razu zrobiło ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/9...sferdaten.html
A ten czemu klubu jeszcze nie ma ? Brać! Wolałbym wziąć za darmo 28 letniego Lovenkrandsa, który sprawdził się w Europie i płacić mu pół bańki na rok. Niż 33 letniego Żurawia, który będzie brał 300-400, a o ile gorszy jest.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 16:58.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Dolhę chcialby wziąć Śląsk: http://www.futbol.pl/index_2501.php?...c2af01b&tr=yes WEDŁUG RUMUŃSKIEGO TRENERA DOLHA POWINIEN WRÓCIĆ DO LIGI POLSKIEJ Śląsk Wrocław chce wypożyczyć rumuńskiego bramkarza Emiliana Dolhę. Transfer do wrocławskiego klubu doradza mu Dan Petrescu, który jako trener sprowadzał Dolhę do Wisły Kraków. - Najlepiej dla niego, żeby wyjechał - mówi aktualny szkoleniowiec Unirei Urziceni. Dolha aktualnie jest bramkarzem Dinama Bukareszt, lecz zazwyczaj zajmuje miejsce na ławce rezerwowych, bowiem niepodważalną pozycję w zespole ma Bogdan Lobont. - Dla każdego gracza najlepszą rzeczą jest możliwość gry w jedenastce wyjściowej. Jeśli drużyna ta gwarantuje mu miejsce w pierwszym składzie, to prawdopodobnie najlepiej dla niego byłoby, żeby wyjechał, ale nie mogę za niego decydować - mówi Dan Petrescu. - Wydaje mi się, że nie ma na świecie piłkarza, który wolałby siedzieć na ławce - dodaje rumuński trener. Do Dinama Bukareszt wpłynęła już oferta półrocznego wypożyczenia Dolhy, który w Polsce grał już w Wiśle i w Lechu Poznań. Wszystko jednak wskazuje na to, że władze klubu ze stolicy Rumuni ją odrzucą. Według Petrescu jednak, Dolha skorzystałby na grze w Śląsku Wrocław, gdyż podniósł się poziom gry w polskiej Ekstraklasie. - Polska piłka nożna jest w tej chwili o wiele bardziej czysta niż w okresie kiedy tam pracowałem. Współzawodnictwo wznosi się na coraz wyższy poziom. Tam gra się siłowo i szybko, a nazwiska takich piłkarzy jak Matusiak, Brożek czy Jeleń znane są w dobrych europejskich drużynach. Niestety Unirei nie stać w tym momencie na sprowadzenie piłkarza z Polski - wyjaśnia Petrescu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dan - "Niestety Unirei nie stać w tym momencie na sprowadzenie piłkarza z Polski - wyjaśnia Petrescu."
Ja wiem, czy niestety. Z polskich piłkarzy to żadnego pożytku za granicą nie ma. Tym bardziej jak trafnie zauważył na forum flamengista w dobie kryzysu finansowego nikt nie będzie ryzykował wydawanai kasy na Polaka. Bo który się tak na prawdę sprawdził ? Tylko Kuba Błaszczykowski może zostać solidnym piłkarzem. ***
![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.01.2009 o godz. 17:53.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Owszem ale jest jedna zasadnicza kwestia :
Czy zawodnikowi zależy jeszce na grze o jakieś cele ? Bo owszem jest dużo klubów w ,których zarobi wiecej ale wątpie aby chciał iść do Uzbekistanu, Azerbejdżanu itd. A średniaki z takich lig jak nimiecka,hiszpańska , francuzka,angielska czy włoska tażke nie gwarantują mu gry w pucharach a Wisła raczej daje mu taką gwarancje ! Więc pytanie :lepiej zarobić 400-500tys ojro i grać w pucharach czy zarobić 800tys - 1milion euro i grać jedynie mecze ligowe nie mając szans na gre z najlepszymi w Europie ? Myśle , że to zależy od mentalności i podejścia zawodnika co by wybrał. Postaram sie przybliżyć trochę sylwetki piłkarzy ,których wcześniej wypisałem bo wydaje mi się ,że linki z transfermarktu to nie jest dla niektórych dobre zródło.Myśle ,że znacząca liczba forumowiczów tych piłkarzy zna ponieważ w większości nie są to anonimowi grajkowie. A więc jako pierwszy : ![]() Aleksandrs Kolinko - Zaraz tutaj odezwą się głosy , że to słaby zawodnik , że jest z Łotwy itd. Jak dla mnie jest to golkiper , który jeszcze spokojnie może 2-3 lata bronić na dobrym europejskim poziomie. Największe zalety Kolinki to gra na lini oraz stabilność formy. Przez pewien okres czasu miał z nią problemy ale teraz jest to w pełni ukształtowany bramkarz.Wielokrotnie jego interwencje ratowały reprezentacje przed sromotnymi porażkami. W 1998 roku (w wieku 23 lat ) był już podstawowym bramkarzem kadry. Zauważali go działacze Crystal Palace ściągając w 2000 roku perspektywicznego bramkarza do siebie. Przez 3 sezony Kolinko był podstawowym bramkarzem zespołu grając w 65 meczach. Po awansie zespołu do Premiership zrezygnowano jednak z jego usług . Działacze uważali bowiem , że ma za duże wachania formy aby z powodzeniem bronić w najlepszej lidze świata. W 2003 roku roku Kolinko podpisał kontrakt z rosyjskim FC Rostov gdzie ustabilizował swoją forme i był zdecydowanie wyróżniającym sie piłkarzem zespołu. Zostało to zauważone przez działaczy Rubinu Kazań którzy po sezonie sprowadzili Kolinkę do siebie. Łotysz przez 3 sezony(2005-2008) był podstawowym bramkarzem drużyny rozgrywając w jej barwach 69 spotkań. Przyczynił się do zdobycia przez klub z Kazania mistrzostwa Rosji po czym pokłócił sie z działaczami ( do dziś nie wiadomo o co poszło ) i został zwolniony z klub. W reprezentacji narodowej rozegrał 82 mecze.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 14.01.2009 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
1) byśmy takich mieli; 2) nie byłoby takiej prowizorki jaka jest - napastnik z dvd, "poszukiwania" bramkarza i skrzydłowych Matizaq ogromny szacunek dla Ciebie za szperanie i jego wyniki! Szkoda tylko, że na 99,9% guzik to da:( |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Lovenkrands podpisal tygodniowy kontrakt w Newcastle to tyle dla tych ktorzy uwazaja ze sredniak z Anglii Hiszpani czy Wloch ma mniej do zaoferowania niz Wisla Mistrz Polski
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
AgresywnyChomik dzięki za wyjaśnienie - nie wiedziałam o takich praktykach ![]() Powód: podziękowanie
Ostatnio edytowane przez Ala1955 : 17.01.2009 o godz. 15:48.
![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
podczas ktorego zdecyduje sie przydatnosc zawodnika do druzyny.
Jesli jakis zawodnik ma uznana marke to podpisuje tygodniowe, 10 dniowe kontrakty z jakas druzyna ktora ma wole go zatrudnic i podczas tego "kontraktu" testuja, sprawdzaja, badaja delikwenta, nie jak Marcin B pamietamy ja West Ham pierdnal a on sklonny byl jechac nawet na miesiac na testy... to co powiedzial Petrescu trzeba sie szanowac. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trzeba wypożyczyć: Cebanu, Rosłonia i starszego z braci Rado. I Wyjasnić sytuacje Baszcza i Zienia. Pozbyć się definitywnie Vargi i aktualnie wypożyczonych: Rygielskiego, Jacka i Smółki.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Tasior89 : 15.01.2009 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym Varge sprawdzil z dwoch trzech meczach zeby pogral cale to jest zadziora takich potrzebujemy
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miał z 3 kontuzje to trzeba go sprawdzic za chwile trafi do jakiegoś rumuńskiego teamu i w LM będziei hasał w europie ....dać szanse pol roku to nie duzo
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
... rzucilbym okiem na tego pana..
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry, ale on był rezerwowym bramkarzem IV ligowej Alwerni... Akurat go znam, więc mogę powiedzieć że dobrym bramkarzem to on nie jest. Ot po prostu znajomość z menedżerem Matusiaka. I pewnie się poprawił przy trenerach AC Milanu.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś tu już wspomniał ten cały David Braz co przyjechał z Beto podpisał kontrakt z PAO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248702,1898423,wiadomosc.html
Ciezko by bylo, ale moim zdaniem szanse sa. Roczne wypozyczenie jak najbardziej wchodzi w gre. Ebi potrzebuje gry, my potrzebujemy kogos takiego, Bolton natomiast go niepotrzebuje ... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Myslisz ze sie zgodzi biegac po wsiach i krzywych boiskach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ma alternatywe w postaci biegania po pieknych rowniutkich angielskich boiskach, w czasie treningu. A w czasie meczu podziwianie wspanailych rownych trybun.
Robota w rekach Bednarza i Wilczka. Mysle, ze mozna by go bylo namowic na gre turaj, alternatywy zadnej narazie nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie roczny kontrakt dla Ebiego zaczyna sie od 1 miliona Euro a to spora różnica miedzy tym co oferuje Wisła.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Na pewno w przyszłym tygodniu taka pierdoła się pojawi w którymś brukowcu.
szansa powodzenia - 0,01% patrząc optymistycznie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ungsdaten.html
Żeby nie było - widziałem jak gra. ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|