The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2009, 14:47
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...-segunda-feira

Tak jak myślałem Romeu zostanie we Fluminense. Czyli kolejna runda z Cantoro w środku pola.

Ogólnie wygląda to nie ciekawie. Kim my mamy tego mistrza zdobyć ? Ćwilongiem/Zieniem, Łobo, Cantoro, Beto ?

Liczyłem na 3 wzmocnienia do pierwszego składu tymczasem uzupełniamy skład. Nie zrobiliśmy nic w kierunku tego aby wyrównać siły personale z konkurentami do mistrza.

Przygotowania do kolejnej rundy zaczynamy bez bramkarza. Najlepsze jest to, że negocjujemy umowę z gościem, który gra w siatkę zamiast bronić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.01.2009, 16:38
Nawet nie kryją się z tym, że biorą kota w worku:
Cytat:
- Beto miałem dotychczas okazję oglądać tylko na materiałach DVD. Widziałem jego mecze, akcje. Jest to zawodnik, który przynajmniej parametrami jest nam bardzo potrzebny i odpowiada naszym oczekiwaniom. Wiele czynników będzie wpływało na to czy piłkarsko okaże się zawodnikiem takim, jakiego oczekujemy. Wierzę, że właśnie tak będzie. To młody, sporo już umiejący i przy tym kontaktowy chłopak.
Po raz kolejny wszystko wygląda nie tak jak trzeba....

Zaczynamy także kreowanie fikcyjnych wzmocnień:
Cytat:
nawet wzmocnieniem naszego składu - Jacek Bednarz o Vardze
Cytat:
Mam nadzieję, że Andrzej potwierdzi to, iż może grać w pierwszym składzie Wisły. Po to go tu sprowadzaliśmy. To co najgorsze jest już za nim - uważa Skorża.
I na koniec najlepszy cytat:
Cytat:
Głęboko wierzymy w obronę mistrzostwa Polski - Maciej Skorża
Nie wiem skąd on ma w sobie tyle optymizmu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.01.2009, 16:48
Warto dodać, że Młodą Wisłę wzmocni napastnik reprezentacji Polski U-17 Michał Jończyk, obecnie piłkarz Płomienia Jerzmanowice (najlepszy strzelec IV-ligowca), którego z GKS Bełchatów pół roku temu wykupił główny sponsor Płomienia. Wcześniej zawodnik był na testach w takich klubach jak Sampdoria czy Fulham. O piłkarza starały się już pół roku temu Legia oraz właśnie Wisła jednak wówczas rodzice Jończyka odmówili Legii...
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 12.01.2009, 16:54
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Warto dodać, że Młodą Wisłę wzmocni napastnik reprezentacji Polski U-17 Michał Jończyk, obecnie piłkarz Płomienia Jerzmanowice (najlepszy strzelec IV-ligowca), którego z GKS Bełchatów pół roku temu wykupił główny sponsor Płomienia. Wcześniej zawodnik był na testach w takich klubach jak Sampdoria czy Fulham. O piłkarza starały się już pół roku temu Legia oraz właśnie Wisła jednak wówczas rodzice Jończyka odmówili Legii...
a skad ta informacja?
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 12.01.2009, 16:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kim my mamy tego mistrza zdobyć ? Ćwilongiem/Zieniem, Łobo, Cantoro, Beto ?
A kogóż takiego ma Legia czy Lech? Rogera? Stilica?

Ja wierze, że Łobodziński, Jirsak i Ćwielong zaskoczą na plus i wreszcie ta maszynka ruszy. Baszczyński, Żurawski i Kosowski też od razu nie grali pierwszych skrzypcy. Jedynie Frankowski z marszu wszedł do drużyny.

4fan_player napisał(a):Wyświetl post
jakiś link/info? czy źródło własne?
Dziennik Polski, Sport krakowski, str. B12, tyt." Skarb Płomienia trafi do Wisły?"
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.01.2009 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.01.2009, 16:58
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
A kogóż takiego ma Legia czy Lech? Rogera? Stilica?
Mi nie było tak do śmiechu jak Stilic ośmieszał naszych z każdym dotknięciem piłki. Rogerem także bym nie pogardził, leniwy tak jak Cantoro ale przynajmniej ma technikę, szybciej biega a jego strzały nie są wymierzeone w trybuny.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 12.01.2009, 17:05
Mi nie było tak do śmiechu jak Stilic ośmieszał naszych z każdym dotknięciem piłki. Rogerem także bym nie pogardził, leniwy tak jak Cantoro ale przynajmniej ma technikę, szybciej biega a jego strzały nie są wymierzeone w trybuny.
A mnie właśnie cieszył mecz z Lechem, jednak... liczyłem na lepszą reakcję drużyny w następnych spotkaniach. Ogólnie runda dla Wisły bardzo nie udana, za to rewelacyjnie grały Lech i Legia... tylko dlaczego żadna z drużyn nie ma nad Wisłą 14 punktów przewagi? Fakt Lech nas zaskoczył (mam nadzieje na rewanż w tym samym stylu... jeśli chodzi o grę gości), Legia... tragedii nie było, a Śląsk i Ruch... mecze przegrane w sposób frajerski. Chyba wszyscy chcieli już w listopadzie aby ta runda się skończyła.

Moim zdaniem fajnie by było wzmocnić pozycję bramkarza, bo jeśli chodzi o obronę mamy zawodników z papierami, w pomocy bardziej by się przydały czystki niż wzmocnienia (choć z oceną poczekajmy do końca sezonu), a naszym lekarstwem na lewe skrzydło może być Ćwielong. Jeśli będzie grał ambitnie jak Małecki, da sobie rade! Kosowski nic oprócz szybkości nie miał, bo technikiem wielkim nie był a co 2-3 dośrodkowanie leciało na auto po przeciwnej stronie boiska. A może zbawiennym okaże się Beto? Dzięki niemu może Boguski będzie pełnił rolę lewoskrzydłowego schodzącego do środka, zawodnika który pokieruje nieco przodem? Beto podoba mi się z jednego względu. Nie boi się strzelać, a tego Wiśle brakowało! Nieraz wiślacy chcieli niemal wejść z piłką do bramki co wołało o pomstę do nieba. Brakowało mi strzałów z dystansu Sobola, Cantoro czy Jirsaka. Na czym opierała się dawna siła Wisły? Na strzałach, które nie zawsze dawały bramki, ale siały popłoch w szeregach rywali. Niekoniecznie piłka musi wpaść do siatki. Może się odbije, wypadnie na róg albo trafi przypadkowo do lepiej ustawionego zawodnika, który będzie potrafił ją dobić. A teraz patrze na statystyki i raptem 8-9 strzałów na mecz. Naprawde mamy w Wiśle sytuację podobną do tej gdy we Wiśle grali młodzi Baszczyński, Kosowski, Żurawski, Szymkowiak, Frankowski itd. Są młodzi zawodnicy z papierami do gry, którzy mogą za kilka lat osiągnąć apogeum swojej formy (patrz Brożki, Boguski, Łobodziński, Ćwielong, Marcelo, Diaz, Jirsak, Małecki), jednak Wiśle brakuje teraz jednej rzeczy, którą miała wówczas. Starych którym się chce! Moskalewicz, Moskal,Kulawik, Czerwiec... żeby chociaż połowe z ich ambicji mieli Cantoro, Głowacki, Niedzielan, Zieńczuk. Nawet Cleber i Sobolewski grają bez przekonania.

Pytanie tylko dlaczego Cleber i Sobolewski? Myśle że to wina ich kolegów z boiska. Flustracja wynikająca z błędów, wpadek, pomyłek naprawde nie dodaje skrzydeł. Nie raz widziałem wkur... na twarzy Clebera po fatalnych błędach Pawełka, ile razy wybijał piłkę ze złością na oślep kiedy po odebraniu futbolówki rywalowi nikt nie kwapi się do tego by wyjść na pozycje? Niejednokrotnie widziałem zniesmaczenie na twarzy i kręcenie głową Sobolewskiego po głupich stratach Cantoro, albo wówczas gdy Sobolewski musiał gonić jak głupi po całej strefie środkowej bo jaśnie Pan Mauro nie nadążał z powrotem pod własną bramkę.

Powinno się raczej wyeliminować najsłabsze ogniwa bo inaczej ta drużyna nie będzie funkcjonować jak należy!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 12.01.2009 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.01.2009, 17:09
Fajnie że przychodzi Jończyk bo moim zdaniem będzie to strzał w 10....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.01.2009, 17:19
Nawet nie kryją się z tym, że biorą kota w worku:
Po raz kolejny wszystko wygląda nie tak jak trzeba....
Zaczynamy także kreowanie fikcyjnych wzmocnień:
I na koniec najlepszy cytat: Nie wiem skąd on ma w sobie tyle optymizmu.
Maciej bierze grubą kasę w Wiśle, ma rodzinę, poza tym nie widać alternatywy, która by Go chciała wziąć i w dodatku gwarantowała rozwinięcie skrzydeł. Poza tym jakby zaczął w tej chwili nudzić to do reszty by to wszystko poszło w drzazgi. To co robi to jest jedyna zachowanie, które w tej sytuacji może przynieść wymarzony przez wszystkich nas skutek.
Szacunek Panie Maćku za lojalność, kulturę osobistą, takt, cierpliwość, spokój... itd.
P.S. A może (oby!!!) jest tak, że poza tym wie coś optymistycznego czego my nie wiemy?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.01.2009, 17:21
Tak jak myślałem Romeu zostanie we Fluminense. Czyli kolejna runda z Cantoro w środku pola.

Ogólnie wygląda to nie ciekawie. Kim my mamy tego mistrza zdobyć ? Ćwilongiem/Zieniem, Łobo, Cantoro, Beto ?

Liczyłem na 3 wzmocnienia do pierwszego składu tymczasem uzupełniamy skład. Nie zrobiliśmy nic w kierunku tego aby wyrównać siły personale z konkurentami do mistrza.

Przygotowania do kolejnej rundy zaczynamy bez bramkarza. Najlepsze jest to, że negocjujemy umowę z gościem, który gra w siatkę zamiast bronić.
Na razie nie podpisał - choć piszą, że ustalił warunki kontraktu. Co ciekawe, zawodnik ma trenować w klubie a nie jechać na zgrupowanie z Fluminense - gdzie pierwszy zespół przygotowuje się do sezonu.

globo pisze, że na pozycji środkowego pomocnika Romeu będzie miał sporą konkurencję: Jaílton, Diguinho, Fabinho, Maurício e Fernando. Diguinho jest kreowany na gwiazdę i ciężko będzie go wygryźć ze składu.
http://globoesporte.globo.com/Esport...COM+O+FLU.html

Skoro więc facet sam skazuje się na siedzenie na ławie i boi się jechać do Europy - to czego żałować?

Inna sprawa, że wzmocnienia faktycznie nie porażają. Ale nic dziwnego, skoro na transfery nie mamy zamiaru wydać ani złotówki! Trzeba sobie jasno powiedzieć: Cupiał przykręcił kurek z kasą.

Lech na transfery wydał w tym okienku już kilkaset tysięcy euro, a dodatkowo udało mu się zatrzymać Stilica. My natomiast nie pozyskujemy żadnego wartościowego piłkarza, a na przyjście Garguły już teraz nie ma pieniędzy.

Ja nawet nie mam wielkich pretensji do Zarządu i Cupiała - byle tylko stawiać realne cele Skorży. W obecnej sytuacji kadrowej Mistrzostwo Polski będzie miłą niespodzianką, a nie oczywistością.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 12.01.2009, 17:25
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie? Po co trzymać tego Dawidowskiego. Już lepiej dać temu nierobowi połowę kasy do łapy i niech spada. Smród po nim szybciej się ulotni.

Jak Skorża nie będzie eksperymentował tylko ustali żelazną 11 to szansa na mistrzostwo jest. Ale jak będzie dalej prowadzić zespół jak w rundzie jesiennej kiedy nacisk z wyniku został przesunięty na wykreowanie nowych zawodników typu Małecki, Diaz to obawiam się że niedługo będzie się liczyć w kontekście mistrzostwa.

Już na pierwszym obozie musi powstać 11-13 piłkarzy która stanie do morderczej walki o mistrzostwo, bo na eksperymenty czas już był... Umówmy się że ze skrzydłami Diaz-Małecki nie mamy czego szukać w walce o puchary. A obawiam się że Diaz spełnia wg. naszego szkoleniowca wszelkie warunki do bycia etatowym lewoskrzydłowym.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2009, 17:28
Za 5 lat możemy mieć fajny atak: Leszczak i Jończyk, może z Burligi też coś będzie i oczywiście Małecki.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa, że wzmocnienia faktycznie nie porażają. Ale nic dziwnego, skoro na transfery nie mamy zamiaru wydać ani złotówki!
Wypraszam sobie, dawaliśmy 100 tys € za Gargułę ;P Taki ponury żarcik...
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 12.01.2009 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Ciumba
Member

Od: 11.2007

Stary 12.01.2009, 17:35
Według mnie Skorza powinien mocno paczyc w młodzież bo tam mamy wschodzące gwiazdy np:

Kominiak-był na testach w The Reds
Rajfur-Były obrońca FC Girondins de Bordeaux,
Jończyk-jesli przeszedł faktycznie to jest podobno znakomity byl na testach w Sampdori i Fulham
Burliga-mam nadzieje ze otrzyma szanse bo grac umie
Leszczak-młody wschodzaca gwiazda
Janik i Jania-Młodziezowi Reprezentanci Polski
Michał Chrapek-Podobno wielki talent
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.01.2009, 17:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Lech na transfery wydał w tym okienku już kilkaset tysięcy euro, a dodatkowo udało mu się zatrzymać Stilica. My natomiast nie pozyskujemy żadnego wartościowego piłkarza, a na przyjście Garguły już teraz nie ma pieniędzy.
Pozwole się przyczepić. To że Lech (czy też Amica) wydał te pieniądze nie oznacza, że Ci zawodnicy się sprawdzą, a napewno na papierze nie wyglądaja lepiej niż Beto (w młodzieżówce Brazylijskiej nie grali...).
Okienko się niedawno otworzyło i Slilic jeszcze może opuścić Poznań. Ale trzeba patrzyc najpierw na siebie a nie na konkurencje.
Co do Garguły to pieniądze są tylko logiczne pieniądze. Sam się ze mną (jak i z resztą forum) zgodzisz, że 700tys. euro za pół roku to dużo za dużo.
Ja licze jeszcze na jakieś transfery, bo pewnie zaciąg na testy jak i rok temu będzie przyjeżdżał, więc może 2 Diaza się uda wyłowić.

pozdrawiam
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.01.2009, 17:43
Ten chłopak ma na nazwisko Jonczyk, nie Jończyk.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2009, 17:48
Ciumba napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Skorza powinien mocno paczyc w młodzież bo tam mamy wschodzące gwiazdy np:

Jończyk-jesli przeszedł faktycznie to jest podobno znakomity byl na testach w Sampdori i Fulham
Inna sprawa, że nawet takie kluby jak Fulham, czyli zdawałoby się przeciętne bez jakieś sieci scoutingu testują co rok po kilkadziesiąt piłkarzy, a Sampdoria to pewnie ponad setkę, czyli ktoś musi na te testy jechać. Kominiak natomiast był na tych testach tylko po znajomości. Janik za to jest dość słaby i przyszłości dla niego w Wiśle nie widzę. Warto tu wspomnieć, że taki kRzywicki był etatowym młodzieżowym reprezentantem Polski i nawet czasem bramkę jakąś strzelił, a teraz to w Carcovii chcą sie go czym szybciej pozybyć. Dobrze będzie jak chociaż dwóch z tych piłkarzy będzie kiedyś podstawowym graczem Wisły. Licząc oczywiście na to, że utrzymamy sie na szczycie.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 12.01.2009, 18:05
No chciałbym kiedyś zobaczyć w pierwszym składzie kogoś z grupki Rajfur, Jończyk, Burliga, Leszczak, Jeleń, Chrapek. Na komplet nie ma co liczyć bo we Wiśle też już kiedyś byli Zawadzki, Nawotczyński, Kuzera, którzy zapowiadali się dobrze ale nie wyszło wszysstko jak należy. Choć w sumie kogo jak kogo ale Zawadzkiego mi żal, może przy odrobinie szczęścia dziś kierował by środkiem pomocy?

Jeśli chodzi o ligowe transfery, poczekajmy aż sezon zweryfikuje ruchy działaczy. Wątpie by te nabytki Lecha prezentowały się nadwyraz dobrze. Zobaczymy co pokażą! Może we Wiśle ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy i wyciągnął wnioski po transferach jakie w ostatnich latach były przeprowadzane? Jirsak... miał być drugi Nedved, a nawet Bukalskiego nie przypomina. Łobodziński... przychodził jako najlepszy prawoskrzydłowy w Polsce, reprezentant kraju... a nie wiem czy Gorawski lepiej po skrzydle nie biegał. Miejmy nadzieje, że ta runda będzie właśnie pod znakiem Łobo i Jirsaka... należy się to zarówno im jak i działaczom, ale również nam... kibicom. Chciałbym by ta runda była przełomowa dla tych zawodników (no może jeszcze dla Ćwielonga), a koniec sezonu nieco nas odciąży z zawodników którzy już się we Wiśle wypalili.

Może właśnie tędy droga, by budować skład na młodych zdolnych, ogrywających się w innych klubach, a dodatkowo uzupełniać skład zawodnikami którym kończą się kontrakty? Popatrzcie ile by teraz trzeba było zapłacić za Brożków czy Boguskiego? Pewnie z 3 miliony euro trzeba by wysypać. Za 2-3 lata przy dobrych wiatrach każdy z trójki Marcelo, Diaz czy Beto może być w pojedynkę tyle wart.

tupet napisał(a):Wyświetl post
coś na oderwanie się od naszego marazmu i krypto polityki transferowej

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14581
Czytałem to już

Na Kałuży chyba rezerwy Milanu robią, bo co jeden to młodszy
Powód: Nie pisz postów jeden pod drugim! oka :)
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 12.01.2009 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.01.2009, 18:15
Cytat:
Na razie nie podpisał - choć piszą, że ustalił warunki kontraktu. Co ciekawe, zawodnik ma trenować w klubie a nie jechać na zgrupowanie z Fluminense - gdzie pierwszy zespół przygotowuje się do sezonu.

Skoro więc facet sam skazuje się na siedzenie na ławie i boi się jechać do Europy - to czego żałować?
Mimo wszystko mam takie wrażenie, że już jest po sprawie. Sądzę, również, że zrobiliśmy za mało aby zrealizować ten transfer. Powinien tam polecieć ktoś od nas, pogadać z tym gościem, pokazać co i jak itp.
Uważam także, że on tam ławy grzał nie będzie jest to bardzo dobry gracz na swojej pozycji, zresztą Fluminense nie po to chce go zatrzymać aby siedział tam na ławie.

edit:
Matejas najlepiej nie pisz wacle jak nie masz nic konkretnego do napisania.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.01.2009 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 12.01.2009, 18:20
Mimo wszystko mam takie wrażenie, że już jest po sprawie.
Ja myśle, że jeszcze nie wszystko stracone.

Sądzę, również, że zrobiliśmy za mało aby zrealizować ten transfer. Powinien tam polecieć ktoś od nas, pogadać z tym gościem, pokazać co i jak itp.
Uważam także, że on tam ławy grzał nie będzie jest to bardzo dobry gracz na swojej pozycji, zresztą Fluminense nie po to chce go zatrzymać aby siedział tam na ławie.
Myśle, że jeszcze Wisła nie powiedziała ostatniego słowa i będzie coś z tego. Tak nawiasem to przydało by się pozbyć Cantoro i Vargi bo jednemu nie chce się już grać, a drugi powoli staje się Dawidowskim... co przyjdzie z wypożyczenia to kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2009, 18:22
Ciumba napisał(a):Wyświetl post

ehhh, gdzie te czasy kiedy to Biała Gwiazda grajac praktycznie wychowankami i zawodnikami z Krakowa dotarła do 1/4 Pucharu Mistrzów.No ale może sie wreszcie coś zmieni w tej materii.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 12.01.2009, 18:28
A ja jestem trochę innego zdania jeśli chodzi o Mistrza ... Jeżeli zdobędziemy go w aktualnym składzie(bez Garguły) to w pucharach poniesiemy po raz kolejny sromotną klęskę. Po prostu będzie to kolejny raz pokazanie, że tą zasraną ligę można wygrać, bez wzmocnień, zawodnikami za darmo, bez konkretnej siatki skautingu itd. Po prostu będziemy stali tam gdzie stoimy teraz. Może RN i reszta ludzi, która zarządza klubem nauczą się coś jak przegramy i do tego nie awansujemy do pucharów. Chociaż w sumie już raz coś takiego było i średnio to przeszło, a zaraz po zdobyciu mistrzostwa i tak był dramat ...
Odpowiedz cytując
Kadzao
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 12.01.2009, 18:38
Zeby grać wychowankami trzeba zainwestowac w ich szkolenie! Dlatego zamiast wydawac kase na zawodników lepiej zbudowac całe centrum sportowe dla Wisły (z kilkoma boiskami, dobrymi trenerami ... itd.)! Juz niestety sam talent nie wystarczy! W Amice nawet fajnie to funkcjonowało i jestem za tym zeby Wisła poszła tym śladem! My nie kupimy dobrego kopacza za 5 mln euro, ale mozemy tak wyszkolic, ze tyle bedzie wart, a nawet wiecej!
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 12.01.2009, 18:45
Cytat:
Wierzę, że wkrótce będziemy mogli go zaprezentować już jako stuprocentowego zawodnika Wisły Kraków. Dodam również, że w jego kontrakcie nie została zawarta żadna klauzula
to akurat dość istotne i wskazuje na to że jednak Bednarz czasami przegląda forum, a przynajmniej wie jakie pytania nurtują naszych kibiców.

tutaj nieco inna wersja wypowiedzi Skorży na temat Beto:
Cytat:
Oczywiście, że widziałem Beto tylko na płytach DVD. To jest jednak właśnie taki zawodnik, którego sposób gry jest nam bardzo potrzebny. Po aklimatyzacji okaże się czy będzie dla nas tak mocnym punktem, jak sami byśmy tego chcieli. A moim zdaniem wiele wskazuje, że właśnie tak będzie. To młody, bardzo kontaktowy człowiek i jeszcze dużo go czeka. Jego największe atuty to wysokie umiejętności i młodość. Beto musi przyswoić sobie nasz system taktyczny.
jakby w innym świetle ukazuje ten transfer... lepszym
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.01.2009, 19:14
Mimo wszystko mam takie wrażenie, że już jest po sprawie. Sądzę, również, że zrobiliśmy za mało aby zrealizować ten transfer. Powinien tam polecieć ktoś od nas, pogadać z tym gościem, pokazać co i jak itp.
Otóż to, chyba za mało się nasi starali w tej sprawie. A skoro tak - to najprawdopodobniej Skorża nie był do zawodnika w 100% przekonany. Bo Romeu spełniał wszystkie warunki: młody, perspektywiczny, ograny w brazylijskiej lidze i darmowy.

W Fluminense na pewno nie dostanie kokosów, bo ich priorytetem jest teraz Fred z OL. W Wiśle mógł spokojnie dostać więcej, pytanie czy tylko dostał od nas propozycję. Bo o zainteresowaniu zawodnikiem Bednarz wspominał w lecie, potem było cicho. Nasze obecne "zainteresowanie" to czyste spekulacje medialne.

Ale jeśli od nas propozycję dostał i jeśli z niej nie skorzystał - to nie ma co po nim płakać. Jeśli boi się spróbować sił w Europie i woli grzać ławę/plażę w Rio de Janeiro - to jego strata (BTW: nie interesują mnie spekulacje n/t jego przyszłości we Fluminense - ale konkurencję ma sporą). Trafiłby do nas kolejny Jirsak - piłkarz może i poprawny technicznie i taktycznie, ale mający słaby charakter. My na boisku na tej pozycji potrzebukemy walczaka, a nie miękką rurę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 12.01.2009, 19:24
Cytat:
Działacze z Bełchatowa odrzucili w piątek propozycję Wisły, by odstąpić przedwcześnie Gargułę za 200 y tysięcy złotych. Tego dnia w klubie został zatrudniony nowy trener – Rafał Ulatowski, który nie chciał od razu podejmować pochopnych decyzji.
to z goool.pl coś tu śmierdzi

chyba narazie ani my tyle nie oferujemy ani oni tyle nie żądają co gadał Osuch...

jeżeli faktycznie nie żądają tyle to może się zgodzą z nami w tym tygodniu na połowę odległości między 1mln a 200tys... miejmy nadzieję.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.01.2009 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
Nuclear
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 12.01.2009, 19:24

-Nie jesteśmy ukierunkowani na Amerykę Południową, gdzie znaleźliśmy zawodników młodych a zarazem dobrych i w miarę doświadczonych. Ważne było aby byli wolni. Podaż w Ameryce Południowej jest duża i dlatego łatwiej tam znaleźć zawodnika.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2009, 20:43
Co to za cytat?

Cytat:
Zeby grać wychowankami trzeba zainwestowac w ich szkolenie! Dlatego zamiast wydawac kase na zawodników lepiej zbudowac całe centrum sportowe dla Wisły (z kilkoma boiskami, dobrymi trenerami ... itd.)!
Tylko na to trzeba czasu. A jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że będziemy kupować zawodników i jednocześnie coś takiego stawiać. No niestety, nie ma się co oszukiwać, klub nie jest zbyt profesjonalnie prowadzony. Cupiał chyba nie wiąże z nim jakichś długoterminowych planów.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.01.2009, 21:15
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
To odnosisz mylne wrażenie.
Jeżeli rzeczywiście Żuraw by tak zrobił, to byłby z niego kawał ch*ja.
Ale to raczej Twoja bujna wyobraźnia.

Co do Fina, to teraz go nie weźmiemy, zresztą nie wiem czy te wzmocnienie jest już teraz konieczne. Bardziej chyba w tej chwili potrzeba nam graczy z przodu. Na Żurawia tera też nie mamy co liczyć. Ktoś tam pisał, że moglibyśmy go już zakontraktować, ale to chyba nie wpływa dobre na graczy, takie pół roku przerwy...Poza tym, czy w lidze greckiej tak można? Hmmm....

No cóż, miejmy nadzieję, że w/w gracze to nie ostatni jakimi się interesujemy.
Problem polega na tym że właśnie wyobraźni nie mam specjalnie wybujałej (czego czasami bardzo żałuję).
Czy z Żurawia jest kawał ch... czy nie to pewnie najlepiej mogliby powiedzieć jego najbliżsi (na przyklad żona którą zostawił dla jakiejś małolaty).
Pomijając już jednak nawet ten aspekt sądzę że za jakiś czas dotrze do Ciebie że świat jest niestety urządzony w ten sposób że dla tzw: dojrzałych ludzi to co ty określasz byciem "kawałem ch..." jest "sprytem i mądrością życiową".
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.01.2009, 21:17
http://goool.pl/main.php?id=16878
Tu jeszcze coś odnośnie Guły. W sumie nic nowego , poza tym, że Wisła oferowała ponoć na początku 200 tyś zł.

Odnośnie Osucha, to dziwi mnie to, że media cytując jego wypowiedzi z Cafe Futbol nie wspominają o tych rzekomych 700 tyś euro, a o milionie złotych.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 12.01.2009 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2009, 21:18
Nie wierzyłbym Osuchowi.
Nie zdziwiłbym się, gdyby on chciał od Wisły wyciągnąć jak najwięcej na rzecz botu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów