|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Musze się zacytowac ,bo w tym momencie(przy pozostaniu Garguły) na pierwsze miejsce awansuje rozgrywający.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2009
Offline |
|
Wisła przedstawiła swoja oferte Bełchatow swoja i dali sobie troche czasu do namysłu tak juz jest w biznesie, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase oczywiscie. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
No to zajebiście... ; [
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Del Piero, o nim można mówić,że coś dla klubu zrobił. Nie uciekł z tratwy jak większość tylko grał w II lidze,jeszcze z obniżonym kontraktem. Podobnie Buffon. A Garguła? Ciepła posadka w zespole średniaka, wyplacalni w pelni. Tak samo z naszymi kopaczami. Nic dla tego klubu nie zrobili,ponad to za co im się płaciło i opłaciło. I Cupialteż to w końcu zauważył. Wreszcie. Może Garguły nie chciał puścić ten ich Ulatowksi czy kto tam jest trenerem. Na zasadzie, pojedzie na obóz to się zoabaczy. Coś czuje,ze go puszczą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.01.2009 o godz. 16:28.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zaparli sie i tyle, to jest odwet za probe wyciagniecia Garguly za darmoche.
Powiedzieli pewnie dajecie 1 mln i jest wasz a jak nie to do widzenia i zadne argumety ich nie przekonaja ![]() ,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Spokojnie - u nas nie ma żądnego info na oficjalnej.
Biorą nas na przetrzymanie Typowa strategia negocjatorska. Rzucili cenę z kosmosu, tak to się musiało skończyć.Jeśli rzeczywiście nam go nie wypożyczą, to będzie frajerstwo z ich strony, gdyż GKS na pewno o puchary nie powalczy,a w drużynie ze środka tabeli takiego piłkarza trzymać na siłę - to niezbyt dobre rozwiązanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sam zdobył,premi nie wziął? nie wiem gdzie to jego poświęcenie,które byłoby adekwatne, aby stwierdzić"tyle dla klubu zrobił". Chcą na nim teraz zarobić, ich prawo. Poza tym nie sądze,aby się mścili. To nie jest ich prywatny bizens, dzisiaj są tu,jutro gdzie inadziej będa udawać,ze zarządzają.Poza tym ich większym zmartwieniem jest to,że BOT może się wycofać ze sponsorowania, niż tam jakiś Garguła. I zmarszczek im nie przyprawia fakt,że GKS może spaść,tylko ,ze oni stołki stracą. Prezes średniak ligowego, ktorego właścicielem jest państwowy zakład. Zyć nie umierać. Te wszytkie Reale się moga schować
Jak zabraknie kasy to oni pierwsi uciekną. Jedyne na co mozna liczyć to to,że da się wykorzytsać ich głupote i wcisnąć Cantoro np. Wiem,ze to nie etyczne, no ale...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.01.2009 o godz. 16:44.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie rozumie tylko to poco tam jechali jak nawet nie mieli wmiare uzgodnionego stanowiska.
Telefonów i faksów to już niema. ![]() p.s. jednym słowem no i o co tyle krzyku |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
nie rozumiem Was: dlaczego niby Bełchatow miałby za darmo (lub za prawie darmo) wzmacniać konkurencję? Z Kosowskim było inaczej: nie przchodził do Legii, czy Lecha.
Jeden problem dla nich to konieczność płacenia kontraktu |
|
|
|
Guest
|
|
PS. Uważam, że my mieśmy w dup** gdzie pójdzie Kosowski. Jak rozwiązaliśmy kontrakt to mógł robić co chciał. Jan Urban mocno akcentował to, że go chce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2009 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja akurat jestem spokojny o Gargułę, po prostu chcą wyciągnąć jak najwięcej kasy od Wisły. Sam bym tak postąpił, jeśli bym był prezesem klubu. Wiedzą o co walczy Wisła i jakie są oczekiwania od niego, zażądali nierealnej sumy za transfer. Później trochę opuszczą i będzie grał w WIŚLE. Tak myślę.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Podpisze go Bednarz podpisze, inaczej z braku mistrza na koniec Cupial go wywali w klubu.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5064
Tutaj w sprawie Guły |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Minimalizm, czyli jak Wisła straciła Majstra
jak dla mnie z samym Beto jako wzmocnienie to nie mamy szans na mistrza Kasy nie ma, wzmocnień nie ma => mistrza nie ma, brutalna prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja też myślę, że tu jest gra na zwłokę i na zarobienie chociaż jeszcze paru euro więcej. Nawet w Bełchatowie mają chyba świadomość, że zawodnik w takim momencie nei będzie grał na 100%, nie zaryzykuje na boisku. Kosa zapytany wprost odpowiedział, że trudno mu będzie o pełne zaangażowanie, jeśli wie że za pół roku go tu nie widzą - dlatego odszedł. Podobną deklarację składa teraz Baszczu. Negocjacje mają to do siebie, że trzeba poczarować przeciwnika a poza tym wolą pewnie puścić Gułe na dwa dni przed startem ligi, żeby nie miał czasu na zgranie - nie będą wtedy wzmacniać tak Wisły.![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
najsmutniejsze a zarazem irytujące jest to że Panowie z Belchatowa "stawiają się" (bo inaczej nie można tego nazwać) za również nasze pieniądze...przecież PGE to Spółka Państwowa...a ich postępowanie to jest działanie na szkode Spolki...bo jak nazwać strate ok 200tys E (100tys E kontraktu Garguły + pewnie z 120tys E eferowanych przez Wisłe), dla 13 meczów w wykonaniu piłkarza który nie będzie gral na 100% możliwości...
oj nie szanujemy naszych pieniędzy...zarowno w Bełchatowie jak i w Lubinie. Bo przecież Panstwowe to wszystkich, czyli nikogo... zaczynają mnie denerwować te mocarstwowe plany w tych wioskach gdzie jest przemysł...PGE, Zagłębie, Skra w siatkowke, Turów w kosza...wszystko za aństwowe pieniądze...czemu ja jako podatnik mam dokladać na PGE czy Skre jak kibicuje Wiśle i AZS Częstochowa...to jest chore...powinni skończyć z finansowaniem prez Państwo klubów sportowych...
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.01.2009 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niech chociaż Żurawia załatwia już zimą to może Maciek grałby takiego typowego cofniętego przed napastnikami rozgrywajacego.Dograc i walnąc z dystansu to On potrafi.
Co do Garguły to nie mam złudzeń że PGE zejdzie z ceny,to jest typowa zemsta za jego przejście do Wisełki.Mam tylko nadzieje że Łukasza nie przeniosą do ME albo nie złapie jakiegoś urazu. Wierze że wreszcie Jirsak bedzie grał na miare pieniedzy jakie za niego zapłacono !!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2009 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Myślę że w temacie Gargamela nie ma co dramatyzować. Panowie spotkali się, powiedzieli ile sobie życzą i postanowili się nad swoimi ofertami zastanowić. Normalne przy negocjacjach. Tym bardzie że G będzie potrzebny Skorży dopiero na pierwszym zgrupowaniu (18 styczeń?) tak że jest jeszcze tydzień żeby sie dogadać. Oceniałbym że na chwilę obecną większe są szanse że się dogadają niż że im się to nie uda. Problemem może być tylko Ulatowski...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
szkoda ze już Łukasz nie jest z nami ale panowie do kiedy trwa to okienko? może się jeszcze nasi działacze zastanowią i postanowią zaproponować więcej. Jeszcze jest spora szansa !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
a z tym Garguła to GKS ma czas na przemyslenie czy oplaca im sie jeszcze płacic mu te 100 tys E kontraktu. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tak podejrzewałem, że Bełchatów będzie utrudniał, nie jest to jakiś konkretny partner do rozmów. Szkoada bo swym uporem psuja chłopakowi pare miesiecy. Przeciez on nie będzie grał tam na full. Dziny klub , dzwni działacze...zreszta wiemy jak było z Boguskim...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie możemy oczekiwać, że wszyscy będą takimi frajerami jak my rok temu i odpuszczą za darmo swojego lidera. Oni i tak się już przejechali, że go nie opchnęli 1,5 czy 2 lata temu za bańkę czy dwie euro.
Wilczek i Bednarz mają zrobić nawet więcej niż się da żeby ŁG grał w Wiśle od już. Inaczej sprawy potoczą się tak jak ostatniej jesieni - przez skąpstwo frajerska wylotka z puefa, zaledwie 4 miejsce i w dużej mierze zgrana kadra. To właśnie teraz jest sytuacja i moment kiedy ważą się losy MP2009, potem może być już posprzątane.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.01.2009 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
szczerze to w takiej sytuacji dobrze by było zatrudnić Romeu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Idea sprowadzenia Macieja Żurawskiego jest co najmniej dobra tylko jaki miałby być koszt tego przedsięwzięcia.
Na pewno jest to wartościowy, doświadczony zawodnik,który mógłby wnieść sporo do zespołu. Przydałby się ktoś taki w przodzie. Larissa mając świadomość tego ,że Maciek nowego kontraktu nie ma zamiaru podpisywać może zażądać jakiegoś symbolicznego zadośćuczynienia i tyle. Rzecz tylko idzie o to jak tam u Macieja z motywacją bo o jego umiejętności piłkarskie to ja jestem zupełnie spokojny. Z drugiej strony jak już ktoś poważnie myśli w naszym klubie o nazwisku Żurawski to równie dobrze przy okazji warto pomyśleć o Niedzielanie czy Dawidowskim ,żeby tych panów z listy płac jakoś wyeliminować. O ile Dawidowski to w naszym klubie "człowiek legenda" to Andrzej Blogger Niedzielan mógłby się trochę za siebie wziąć i jeszcze coś z siebie wykrzesać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie możemy dać im za pół roku jakiejś gigantycznej kwoty. Garguła nie zagwarantuje nam mistrzostwa, a kasa musi się zgadzać. Jeśli zatrudnili Ulatowskiego- wybrańca Leo to chcą walczyć co najmniej o puchary. Garguła jest dla nich niezbędny do osiągnięcia tego celu. To że dostanie pensję za cały rok ich nie boli bo musi być profesjonalistą i wykonywać sumiennie pracę, przecież ma podpisany kontrakt. Co do samych negocjacji to na pewno zaczęli z wysokiego pułapu, ale tam nie ma prywatnego inwestora i w przeciwieństwie do nas inaczej się ogląda złotówki czy ojro (mniej dokładnie) przed wydaniem.
Co do Żurawskiego to jeśli przyjdzie a według mnie to możliwe będzie w lecie albo za przynajmniej 400tys teraz (na co się nie zdecydujemy), bo dlaczego Larisa miałaby puścić go za friko jeśli jest ulubieńcem kibiców i gra na wysokim poziomie. Jeśli już będzie w Wiśle to zagra wszędzie w pomocy i napadzie zależnie od potrzeby a grał będzie w każdym meczu i do niego będzie się dopasowywało skład (jeśli odejdzie Brożek). Cierpliwie czekam na tajemniczą niespodziankę. Na pozycji bramkarza zawiódłbym się jeśli Juszczyk przedłuzyłby jednak kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naszym dzisiaj nie poszło. Nie chcą w Bełchatowie Zienia czy Cantoro. Ulat jest świadom co oznacza odejście Guły. Może być ciężko...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|