The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 21:20
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Jesli Marcelo przejdzie do PAO za jakieś 2 mln euro, to zrobimy super interes. Nie dość że nic za niego nie zapłacilismy, kosztował on nas do tej pory jakieś 100 tyś euro, to można na nim dużo zarobić.

W sumie to może być ciekawy pomysł Peralty na dofinansowanie siebie i Wisły. Za darmo sprowadzał zawodników a sprzedaje ich za duzą kase. Oczywiste jest chyba ze młody dobry brazylijczyk u nas długo nie pogra. Jak mozna 2 mln euro na takim zarobic, to lepsze niż jak niejeden sponsor

Ciekaw tylko jestem ile z tej kasy zasili kasę klubową Wisły jeżeli dojdzie transferu,a ile trafi do kieszeni pana Peralty...
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 05.01.2009, 21:23
max TS napisał:
Cytat:
Mielismy juz w skladzie 2 zawodnikow wylansowanych w pamietnym sezonie, gdy Wisla zajela 8 miejsce(Matusiak, Lobodzinski)
również nie jestem zwolennikiem tych dwóch panów ale chciałbym Cię wyprowadzić z błędu. Oni grali gdy Wisła zajęła 1 miejsce a jeden nawet jeszcze gra i kilka asyst ma choć drewno z niego niezłe;/ Błaszczu wróć!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.01.2009, 21:27
mic napisał(a):Wyświetl post
max TS: Mistrzu, zobacz w jakich klubach gral przed Belchatowem (gdzie tak naprawde rozpoczela sie jego kariera), wtedy sam sobie odpowiesz na to pytanie
no wlasnie, dlatego sie pytam czemu nikt nie odkryl tego talentu wczesniej? on nagle wystrzelil w wieku 25 lat ,zeby zagasnac w wieku 26 lat. teraz liczymy na to, ze Pan Lukasz sie odrodzi i bedzie pokazywal to co w sezonie 2006/2007? chociaz wedlug mnie to w tamtym sezonie nic ciekawego nie pokazal,poprostu poziom ligi byl zenujacy...
Ostatnio edytowane przez max TS : 05.01.2009 o godz. 21:31.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 21:31
Z Brazylijczykami nawet tymi dobrymi to jest jeden problem. Trzeba do nich cierpliwosci. Z tego co pamietam reprezentantami młodzierzówek Brazylii byli Edno, Hermes i Marcelo. Pierwszego z nich Kasper od razu skreslił, a teraz jest lepszym skrzydłowym niż Zieniu. Drugi z nich został po kilku meczach skreslony w Widzewie. Kupiła go Korona (pominmy moze fakt korupcji). I generalnie po pewnym czasie był jednym z najlepszych środkowych pomocników w lidze. Mysle ze to samo byłoby z Edno, jakby dano mu trochę pograć i uwierzono w niego.

Marcel jak narazie się sprawdza. Jednak łatwiej jest żeby sprawdził się defensywny grajek od ofensywnego. Dlatego jak tego Beto sciagniemy, to nie ma co spodziewać się od niego cudów na początku. Musi się przyzwyczaic do mrozu, do specyfiki ligi (bardzo kontaktobwa) i jakos się w niej odnalezc. Technikę i szybkość napewno ma na bardzo wysokim poziomie skoro grał i strzelał bramki w kadrze U18 Brazylii i skoro uznano go odkryciem roku w stanie. Zbawieniem teraz nie będzie, ale za kilka miesięcy może się okazać że jest lepszy nawet niż Brożek.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.01.2009, 21:33
Ja nie wiem po co w ogóle piszecie na temat transferów, podyskutujcie sobie jak zapadną decyzje, bo później jak nie wyjdzie, to będziecie płakać i psioczyć na bednarza.
Jakiś dziennikarz wymyśli sobie nazwisko kolejnego brazylijczyka, a użytkownicy już podchwytują i ślinią się.
Jest Garguła - Ok
Będą kolejni - też fajnie, ale poczekajcie na oficjalne decyzje.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2009, 21:39
max TS napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie, dlatego sie pytam czemu nikt nie odkryl tego talentu wczesniej? on nagle wystrzelil w wieku 25 lat ,zeby zagasnac w wieku 26 lat. teraz liczymy na to, ze Pan Lukasz sie odrodzi i bedzie pokazywal to co w pamietnym sezonie? chociaz wedlug mnie to w tamtym sezonie nic ciekawego nie pokazal,poprostu poziom ligi byl zenujacy...
Lol nic ciekawego, trafił do reprezentacji pociągnął GKS do wicemistrzostwa, zmoczył całą obronę Wisły, ładował takie bramy, że przecierałem oczy ze zdumienia, z wolnych zewnętrzniakami z powietrza, po oknach, po ziemi itp wtedy z nim grał także Boguski a różnica między nimi była taka że nasz Rafał to mógł mu buty czyścić w szatni. Poprzedni sezon miał średni ale na tyle dobry aby upokorzyć Iwańskiego po raz już nawet nie wiem który w starciu najlepszy rozgrywających ligi. Ta runda była bardzo udana dla Garguły a Bełchatów zawdzięcza tą wysoką pozycję w tabeli, nie boje się tego powiedzieć w 70 % jego dobrej grze i kluczowym asystom i bramką.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2009, 21:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ja już naprawdę nie wiem o co chodzi, czyli Beto jesteśmy zainteresowani, a ten drugi to jego brat, ojciec wujek, kolega czy kto ? Może to Perlata robi sobie jakieś jazdy ? niby po co ma ciągnąć młodego Brazylijczyka na drugi koniec globu ? Wygląda to tak, że Perlata wpada do Bednarza i mówi: "zobacz mam jeszcze jednego oddam wam go w promocji ale musicie się szybko zdecydować". Jeśli ciągnie tego młodego chłopaka w ciemno do Polski to na jego miejscu puknął bym się w łeb. Najpierw naobiecuje gruby hajs sławę i nie wiadomo co jeszcze, a potem okazuje się, że musi wracać ?! Jeśli taka historia ma miejsce to współczuje temu chłopakowi. Nie wiem co jest grane ale zaczyna śmierdzieć, przydałoby się sprostować to.
A może to nikt Marcelo nie chce kupić, tylko ten drugi ma trafić do Panathinaikosu i stąd całe zamieszanie? Wtedy wyjaśniłoby się też, dlaczego póki co jest u nas. Może Peralta chce pokazać gościowi, że można tutaj (w Europie) się wybić albo przynajmniej nauczyć stylu gry (na przykładzie Marcelo). A może wiezie go do Greków, ale pomyślał - ja Was bardziej lubię - dajcie więcej, chłopak poterminuje z rok u Was. Ogółem to g... wiadomo i szkoda zaczynać dyskusję, bo bez oficjalnych komunikatów to wszystko jest jałowe.
Odpowiedz cytując
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 05.01.2009, 21:51
Niech mi to ktos wytlumaczy, jak to mozliwe, ze jeden z najwiekszych talentow (wedlug znawcow) w polskiej lidzie-Pan Gargula- w wieku 28 lat ma rozegranych tylko 95 meczow w ekstraklasie... przez tyle lat nikt nie mogl dostrzec tego talentu?
a moze prawda jest, ze dalismy prawie 8 milionow zlotych gosciowi wylansowanemu przez media, ktory w sowjej karierze rozegral tylko pol sezonu na przyzwoitym poziomie?
Juz dwa razy popelnilismy ten sam blad. Mielismy juz w skladzie 2 zawodnikow wylansowanych w pamietnym sezonie, gdy Wisla zajela 8 miejsce(Matusiak, Lobodzinski). Nie wyciagamy wnioskow i popelniamy kolejny raz ten sam blad. Za rok Gargula bedzie w tym samym miejscu, gdzie teraz jest Lobodzinski. Czyli na naszej lawce rezerwowych z walizka pelna pieniedzy...

Nie kumam Was! Najpeirw tak chceiliscie Gargułe a teraz?
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.01.2009, 21:52
Lol nic ciekawego, trafił do reprezentacji pociągnął GKS do wicemistrzostwa, zmoczył całą obronę Wisły, ładował takie bramy, że przecierałem oczy ze zdumienia, z wolnych zewnętrzniakami z powietrza, po oknach, po ziemi itp wtedy z nim grał także Boguski a różnica między nimi była taka że nasz Rafał to mógł mu buty czyścić w szatni. Poprzedni sezon miał średni ale na tyle dobry aby upokorzyć Iwańskiego po raz już nawet nie wiem który w starciu najlepszy rozgrywających ligi. Ta runda była bardzo udana dla Garguły a Bełchatów zawdzięcza tą wysoką pozycję w tabeli, nie boje się tego powiedzieć w 70 % jego dobrej grze i kluczowym asystom i bramką.
hm.. no tak.to teraz juz wiem. szczegolnie te kluczowe bramki mnie przekonaly i zmoczenie obroncow Wisly.dzieki juz nie moge sie doczekac jak to bedzie w przyszlym sezonie.
"zlotawa92gdansk" czemu uogolniasz? na forum nie pisze jedna osoba pod wieloma nickami tylko kilkatysiecy roznych osob
"pusiek" i "manager1906" nie o to mi chodzilo. chodzilo mi o to ze pilkarze ci byli wylansowani w sezonie, gdy Wisla zajela 8 miejsce,a nie ze grali wtedy w Wisle.
Ostatnio edytowane przez max TS : 05.01.2009 o godz. 21:58.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.01.2009, 22:07
Blade'S, manager1906, Pusiek nauczcie sie czytać

Szczerze mówiąc nie wiem jak gra Garguła i czego można się po nim spodziewać. Fajnie że w koncu coś się ruszyło z transferami ale obawiam się, że troche przesadziliśmy z pensją dla niego, boje się powtórki z Łobo. Największą zaletą tego transferu jest to, że jeśli Garguła jednak się sprawdzi to raczej nie trzeba będzie się obawiać, że po roku czmychnie gdzieś na zachód, będziemy mieć rozgrywjącego na lata, o ile się sprawdzi...
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.01.2009, 22:09
Panowie, a ja powiem krótko, choć pewnie niektórym się nie spodoba: Witamy następcę Mirka Szymkowiaka w Wiśle. Jestem o tym głęboko przekonany, że Garguła w konću spełni te kryteria, których cały czas Wiśle brakowało - mianowicie rozgrywający z prawdziwego zdarzenia.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.01.2009, 22:11
Ku pokrzepieniu serc:

Przy wykańczaniu akcji ma więcej z Franka niż z "wczesnego" Brożka:
http://www.youtube.com/watch?v=wMsH4gHSMMU (1:11)

Jest szansa, że strzeli w derbach (wcześniej ładna prostopadła piłka):
http://www.youtube.com/watch?v=v5MeeUXBlxU

Ogląda LM i wie, że stałe fragmenty to rzecz ważna:
http://www.youtube.com/watch?v=G2CTrWpkZk4

A tu ładny półwolej:
http://www.youtube.com/watch?v=7MiR2pUYn3s

Dla wszystkich drżących o jego postawę w barwach Wisły (włącznie ze mną )
..
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.01.2009, 22:21
Żal aż czytać wypowiedzi niektórych, jak by go nie ściągnęli to dopiero wyobrażam sobie co by było tutaj, jak by np Legia go zakontraktowała, płacz że straciliśmy szanse na najlepszego rozgrywającego, mamy za darmo jednego z najlepszych jak nie najlepszego rozgrywającego ligi, przebojowego, według mnie Łukasz w Wiśle może grać tylko lepiej, będzie miał lepszych zawodników w drużynie...
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 05.01.2009, 22:22
pomysł sprowadzenia Krzynówka skomentuje tym filmem:
http://pl.youtube.com/watch?v=4gqMO18ZDGQ
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 05.01.2009, 22:33
nie chciałem zabierać głosu w tej słownej przepychance na temat przydatności Garguły. I właściwe nie musiałbym bo wszystko właściwie kolega westersyl zawarł w tym poście. Z ciekawości zapytam, krytykantów tych którzy uważają, że Garguła w swojej karierze miał dobrą tylko jedną rundę, ile meczy GKSu wiedzieliście w poprzedniej rundzie? Ja widziałem większość i wiem, że od początku sezonu utrzymywał on naprawdę dobrą formę, robił co do niego należało, rozgrywał! A to co wyczyniał w końcówce samej rundy to można z powodzeniem porównać do tego pamiętnego sezonu (tak tego z Matusiakiem).
Jestem pewien, iż jeśli nie przytrafi mu się kontuzja, również i w Wiśle udowodni, że jest wielkim jak na nasze warunki piłkarzem. I mogę założyć się o to z kolegą Marszałkiem (o piwko?).
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.01.2009, 22:37
trial napisał(a):Wyświetl post
nie chciałem zabierać głosu w tej słownej przepychance na temat przydatności Garguły. I właściwe nie musiałbym bo wszystko właściwie kolega westersyl zawarł w tym poście. Z ciekawości zapytam, krytykantów tych którzy uważają, że Garguła w swojej karierze miał dobrą tylko jedną rundę, ile meczy GKSu wiedzieliście w poprzedniej rundzie? Ja widziałem większość i wiem, że od początku sezonu utrzymywał on naprawdę dobrą formę, robił co do niego należało, rozgrywał! A to co wyczyniał w końcówce samej rundy to można z powodzeniem porównać do tego pamiętnego sezonu (tak tego z Matusiakiem).
Jestem pewien, iż jeśli nie przytrafi mu się kontuzja, również i w Wiśle udowodni, że jest wielkim jak na nasze warunki piłkarzem. I mogę założyć się o to z kolegą Marszałkiem (o piwko?).
O ile dobrze rozumiem posty Marszałka, to on nie neguje tego, że na nasze warunki Guła jest świetny. Chodzi o to, że w zderzeniu z europejską piłką wcale wielki nie jest
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 05.01.2009, 22:41
Ja rozumiem to tak, że Garguła jest piłkarzem za słabym na Wisłę i pan Bednarz powinien rozglądać się za rozgrywającym za granicą i był tu przykład Portugalii. Ja uważam, że Łukasz idealnie się nadaje i naprawdę ciężko byłoby za te pieniądze znaleźć kogoś konkurencyjnego. Jeśli coś źle rozumiem, to proszę samego Marszałka o wyjaśnienie. Tylko bez napinki.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 22:41
Dziwi mnie trochę, że niektore osoby pesymistycznie podchodzą do pomysłu sprowadzenia Garguły do Wisły. 2 lata temu grał naprawde świetnie, miał bodajrze 8 goli i 12 asyst w sezonie, ale tak naprawde dawał GKS wiecej niż tylko na to statystyki wskazują. Jak Garguła jest zdrowy, GKS gra o miejsze w pierwszej 3, jak nie to GKS jest w środku tabeli, albo nawet poniżej tego środka. Dawno już nie było tak, żeby od jednego piłkarza, aż tyle zależało. Dawno też nie było tak, żeby piłkarz z tak prowincjonalnego GKS był cały czas regularnie powoływany do kadry.

Lepszego rozgrywającego w tej lidze po prostu nie ma. Rownie dobry jest Stilic, ale zobaczymy jak się będzie dalej rozwijał, czy mu sodowka nie odbije.

Jesli chodzi o Gargułę, to ma on to co Iwanski i Szymkowiak, niekonwencjonalne prostopadłe podanie, dobrze bite rzuty rożne. Pozatym jest szybki i przebojowy. Kogoś takiego Wisle trzeba. Do tych 4 goli i 4 asyst w tej rundzie, warto jeszcze doliczyć mu 2 asysty w meczu Irlandia - Polska i przypomnieć sobie że opuścił kilka pierwszych meczy. W każdym razie, moim zdaniem, za piłkarza tej klasy za granicą zapłacilibysmy ze 3-4 mln euro.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.01.2009, 22:42
Gdzie jest Garguła ?

Cytat:
Łukasz Garguła od poniedziałku jest w Wiśle Kraków. Czy mógł być w Legii? Czy nie przydałby się w Warszawie?

- Legia nie była zdeterminowana, piłkarz też wolał Kraków. Cała otoczka, że wicemistrz do końca bije się o niego z mistrzem, była sztuczna. Tak zwykle robią menedżerowie, by podbić cenę, by zmusić do działania. Garguła od dawna był zdecydowany na przejście do Wisły - mówi "Gazecie" osoba związana z rynkiem menedżerskim. Kierujący Legią medialny koncern ITI nie zaplanował tej zimy pieniędzy na spektakularne transfery. Odszedł jednak najlepiej opłacany w warszawskim klubie Edson (250 tys. euro rocznie), odszedł także Aleksandar Vuković (150 tys.). Zrobiło się miejsce na opłacenie Garguły, ale więcej niż 300 tys. rocznie Legia by nie dała. A Wisła ma dać 350.

O przyjściu Garguły do Legii mówiło się regularnie przy okazji każdej kolejnej rozpoczynającej się rundy rozgrywek. Tak było od 2005 roku. Jeżeli jednak przychodziła oferta z Warszawy, do Bełchatowa zaraz trafiała kontra z Krakowa. I oczywiście na odwrót. Przed rozpoczęciem sezonu Legia sondowała możliwość pozyskania Garguły, ale właściwie już wtedy było za późno. Nawet gdyby Roger Guerreiro już teraz odszedł za granicę, to ze sprowadzenia 27-letniego rozgrywającego i tak nic by nie było. W przypadku, gdy Roger zostaje, w ogóle nie ma o czym mówić. Na szczęście dla Legii latem przyszedł Maciej Iwański. A zgromadzenie w jednym zespole aż trzech środkowych pomocników i płacenie im aż tak znacznych poborów z punktu właścicieli stołecznego klubu jest jednak bez sensu.
Tylko biorąc pod uwagę poziom motywacji i szans na dobrą grę w Legii polskiego Brazylijczyka, to Legia powinna dołożyć starań, by w najbliższym czasie jej grą kierował duet Garguła - Iwański. Pomocnik z Bełchatowa w Krakowie to porażka polityki transferowej Legii. Szefowie klubu do dziś nie pytają dyrektora Trzeciaka, gdzie jest obiecywany Ransford Osei, król strzelców mistrzostw świata juniorów. Ale jak za rok mistrzem będzie Wisła nie Legia, to, gdzie jest Garguła, zapytają z pewnością.

Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.01.2009, 22:43
no wlasnie, dlatego sie pytam czemu nikt nie odkryl tego talentu wczesniej? on nagle wystrzelil w wieku 25 lat ,zeby zagasnac w wieku 26 lat. teraz liczymy na to, ze Pan Lukasz sie odrodzi i bedzie pokazywal to co w sezonie 2006/2007? chociaz wedlug mnie to w tamtym sezonie nic ciekawego nie pokazal,poprostu poziom ligi byl zenujacy...
Masz kiepską pamięć. O Gargule w kontekście Wisły mówiło się jeszcze gdy Bełchatów był w drugiej lidze. Miał tu przyjść w pakiecie z Chmiestem, ale GKS chciał za nich pieniądze na pierwszoligowym poziomie.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Stary 05.01.2009, 22:48
po co Bednarz komentuje prasowe rewelacje ?
ps. Garguła od lipca OK, wyglada jednak na to ze do lipca Garguła moze grac zarówno w GKS, Legii czy Widzewie.Czemu nie ? - "Kazdy dba o siebie i chce jak najlepiej" mówi Garguła
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 05.01.2009, 23:02
Negocjacje z GKS to dziecinada, 250 kilo E za 6 miesięcy to przegięcie. Nic nie dostaną, a 100 kilo E muszą Gule zapłacić i tyle z tego będzie.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.01.2009, 23:10
e tam, Matusiak dostal niewiele mniej za 'mozliwosc odbudowania formy' w Wiśle, z której jednak nie skorzystał. Uważam więc, że warto tyle dac GKS'owi, jesli ma to nas przybliżyc do MP.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 05.01.2009, 23:26
jak bym postawił sprawe tak: 100KE - albo stracicie, albo zyskacie. Miec a nie miec 100Ke to razem 200Ke
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.01.2009, 23:26
Pio dobrze Ci - Trial_powiedzial o co mi chodzi. Niemniej zostalem poproszony osobiście więc wyjaśniam.Nieporozumienie może bierze się stąd, że dla mnie wzmocnienie jest jednoznaczne z pozyskaniem zawodnika, który choć trochę da nam realne(pozwoli marzyć) szanse na walkę o zakwalifikowanie się do PUEFA. Pisałem wielokrotnie, kilka stron temu bodajże, że Garguła jest w sam raz ale na naszą ligę. Z tym się spierać nie zamierzam. Lecz ja oczekiwałem czegoś więcej w kontekście nowego rozgrywajka. Moje oczekiwania były tym bardziej uzasadnione,że Bednarz pokazał, ściągając Marcelo, że można dobrego grajka, wypatrzyć, wyciągnąć z bardzo dobrego klubu i do tego jeszcze podpisać. Czemu teraz poszedł na łatwiznę?Do tego tak przepłacając. Nie wiem.

Ponadto pisałem także, że nasz nowy rozgrywający w niczym nie pomoże nam w awansie do PUEFA. Napisze to jeszcze raz. Jest to piłkarz z ligi polskiej,o pewnych przyzwyczajeniach, brakach, których nie przeskoczy. Braki w wyszkoleniu nie dadzą się we znaki w czasie meczu z Odrą,Legią, ale z kimś mocniejszym już tak. Czy Garguła ma szybkość i technikę wystarczającą, aby uwolnić się od krycia jakiegoś kopacza z Deportivo, CSKA chociażby? Wynoszony pod niebiosa Stilic pierwszą połowę w Moskwie zagrał fatalnie. Mocniejsze krycie i lipa. Polska liga nie jest miarodajna nawet w kontekście średniaków europejskich. Tak więc nie wiem czym się tutaj emocjonować. Nam jest potrzebny ktoś nieszablonowy, potrafiący zagrać crossa, którego mało kto będzie się spodziewał, ktoś kto będzie miał teaiming na wysokim poziomie. Ktoś kto grał w lidze,w której napastnik i pomocnicy domagają się podania, a nie stoją w miejscu lub chowają się za plecy obrońców. Gdzie jest walka o piłkę i pozycję. Bo jak ja pomyśle, że znowu stanie naprzeciwko nas ktoś pokroju TT w głębokim kryzysie,a my będziemy grać z Łobodzińskim na skrzydle, i Pawełkiem w bramce, to chciałbym wiedzieć, ze w drużynie jest ktoś, kto będzie potrafił zaskoczyć naszych rywali. Chciałbym widzieć kogoś, kto grał już na jakimś poziomie, a nie gościa, który przez wiele lat ciągnął grę GKS-u Bełchatów. W takim wypadku ja mogę mieć tylko jedne odczucie. Kolejny rok w PUEFA w ****u. Reasumując. W walce o MP pomóc pomoże, ale już na średniaka europejskiego, który stanie nam na drodze w PUEFA, no way. Choćby nie wiem jak się starał. Jesteśmy w dalszym ciągu w miejscu. Bo mnie nie chodzi o piłkarza wielkiego jak na nasze warunki, ale o takiego średniego, jak na europejskie realia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 05.01.2009, 23:27
Nie traktuje dzisiejszego komunikatu o podpisie Garguly jako transferu. Jesli Wisla nie dogada sie z GKS-em, Gargula pozostanie transferem na przyszly sezon, wiec teraz wlasciwie nie ma sie czym ekscytowac.

Na razie fakty są takie, ze przed runda wiosenna, w ktorej mamy powalczyc o obrone tytulu i latwiejsza droge do LM, pozyskalismy Piotra Cwielonga oraz posiadamy zdjecie dwoch Brazylijczykow przy hotelowym stole.

Wracajac do Garguly. Rozpatrywanie pozyskania Garguly w kategoriach wielkiego sukcesu tez uwazam za nieco przesadzone. Chyba ze mowimy o sukcesie Garguly. Gargula za miesiac konczy 28 lat, gdy skonczy sie kontrakt, bedzie mial 33 i pol roku. Dajemy mu 5 lat spokojnego i dostatniego zycia. OK, nie ma sprawy. Tylko czy zasluguje on na tak piekna emeryture w Wisle bardziej niz chocby Baszczynski, ktory gra dla nas od 9 lat i ktoremu tej emerytury odmawiamy?

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
e tam, Matusiak dostal niewiele mniej za 'mozliwosc odbudowania formy' w Wiśle, z której jednak nie skorzystał. Uważam więc, że warto tyle dac GKS'owi, jesli ma to nas przybliżyc do MP.
Dokladnie, wtedy ten transfer nabierze sensu.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 05.01.2009, 23:32
@Marszałek
To może lepiej sprzedać Łobo i wydać 700 k E na prawą stronę pomocy?
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.01.2009, 23:34
bulbasek ciężko się z Tobą nie zgodzić...chociaż Ryszard Czerwiec rządził i dzielił w środku Wisły długo po trzydziestce...i mam nadzieję, że taki będzie Guła...wolę 28-letniego Gargułę wiarzącego się z Wisłą niemal do końca kariery...niż Stilica po pół roku uciekającego do byle klubu z bogatszej ligi...oby tylko nie wyrósł z tego drugi Dawidowski...ale tego nie przewidzi nikt (K+K- kontuzje + kasyno)
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.01.2009, 00:23
marszałek napisał:
Cytat:
(...)
drogi marszałku Stilic w Moskwie był pokryty bo wiekszosc akcji Lecha jest rozgrywane przez niego jak go zatrzymaja lipa.
Siła Wisły z pamietnego sezonu 02/03 kiedy to..(bla,bla,bla) polegała na tym że owszem mieliśmy znakomitego Szymka (Garguła prezentuje ten sam poziom) mieliśmy oprócz niego wspaniałe skrzydła i świetnego napastnika który tkże potrafił przytrzymac piłke i rozegrac jakim jest Maciek Żurawski.
Twój wspaniały Portugalski rozgrywający lub Garguła sami bez pomocy innych nic nie zwojują i tak jak ze Stiliciem tak garguła z Portugalczykiem także by zniknęli.
Oni potrzebują pomocy by ktoś ich mógł odciążyc przynajmniej trzech piłkarzy z przodu mogli by wziąśc cieżar gry na siebie.
Obecnie mając teraz Gargułe takiego kogoś mamy tylko Łobodzińskiego (o ile kiedykowlsiek wróci do formy) Może jeśli bedzie Garguła do nich dojdzie Irsak i w pewnej mierze Brożek.
Ale w sumie takiego pewnego mamy tylko Gargulca i do niego potrzebni są Lewy Pomocnik (chociaż klasy kosy) prawy, co do napastników takich możemy miec. Boguski w nim nadzieja bo on jeśli bedzie wykorzystywał cały swój potencjał i zacznie do tego strzelac regularnie bramki bedzie lepszy jeszcze od Żurawia. ale cóż niby mając paru piłkarzy co by mogli ciągnąc zespół bo maja do tego predyspozycje nie możemy tego osiągnąc z głupich przyczyn. mówie tu o Łobodzińskim, Boguskim, Brożku, Irsaku i niedługo Gargule 5 zawodników ale jednak czegos brakuje.
problem polega na tym że rozgrywającemu trzeba pomóc a takiemu Stiliciowi z CSKA prócz tam jednego nikt nie pomagal.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2009, 00:28
polska the times Nie potwierdziły się zaś spekulacje na temat porozumienia Wisły z trzema Brazylijczykami - Davidem Brazem de Oliveirą Filho, Romeu i Albertem Antoniem de Paula Beto.

Aktualna pozostaje tylko sprawa tego ostatniego, ponieważ David okazał się dla Wisły za drogi, a Romeu porozumiał się z Santosem.

Rozmowy z Beto, 21-letnim napastnikiem, mają ponoć zakończyć się powodzeniem najdalej do końca tygodnia. Beto ma w ręce własną kartę i krakowianie nie będą musieli płacić za niego ani złotówki.

i dzięki Bogu, bo 5 Brazylijczyków w klubie to o 3 za dużo
nie mówiąc o prowizji dla menago....
o której lepiej nie mówić
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów