The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 16:47
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy to ktoś wklejał
"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto."
Peralta
jeśli ogrywaniem nazywa sie rozegranie 10 meczów w lidze to ja dziękuje .Niech zagra taki Brazylijczyk rok albo dwa co najmniej no chyba PAO da za Marcela 2-3 miliony euro to ok.
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.01.2009, 16:50
jakieś jeszcze informacje są przewidziane odnośnie transferów?
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.01.2009, 16:57
Cytat:
"- Dla Marcela już mam trzy propozycje, w tym jedną z Panathinaikosu. I właśnie o to chodzi, żeby utalentowani Brazylijczycy ogrywali się w Wiśle, a potem szli do wielkich europejskich klubów. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie z Beto."
Ale rzeczywiście Perelta się tu raczej tylko chwali , a nasi działacze tez wiedzą że w przyszłości mogą zarobić na takich piłkarzach więcej i nikt nie przyjmie pierwszej lepszej oferty .

Tylko troche przykro że taki Panathinaikos przy Wiśle jest traktowany jako wielki klub
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.01.2009 o godz. 16:59.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.01.2009, 16:57
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jeśli ogrywaniem nazywa sie rozegranie 10 meczów w lidze to ja dziękuje .Niech zagra taki Brazylijczyk rok albo dwa co najmniej no chyba PAO da za Marcela 2-3 miliony euro to ok.
Spokojnie, z tego co pamietam, Marcelo zostal podpisany na 5lat wiec nikt nas nie zmusi do sprzedania go, jesli nie dostaniemy rozsadnej oferty, a taka bylo by zapewne 1,5 m euro w gore.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2009, 16:58
Cytat:
- W poniedziałek otrzymaliśmy fax z Wisły Kraków informujący nas o tym, że Łukasz Garguła podpisał kontrakt z krakowskim zespołem. Otwartą kwestią jest to, czy Łukasz odejdzie teraz na zasadzie transferu, czy dokończy swój kontrakt i zostanie w Bełchatowie do czerwca - poinformował agencję ASInfo prezes klubu z Bełchatowa, Andrzej Zalejski.

- Wszystko zależy od oferty Wisły i od chęci porozumienia, a do tego potrzebna jest dobra wola dwóch stron. Jeśli porozumienia nie będzie, Łukasz wypełni kontrakt do końca - dodał.

Wcześniej prezes klubu informował, że był umówiony na rozmowę z pomocnikiem reprezentacji Polski na 7 stycznia br. - My byliśmy z nim umówienia na rozmowę, ale w obliczu związania się z Wisłą stały się one bezprzedmiotowe - skomentował tą sytuację
Mam nadzieję, że się dogadają, choć z GKS-em nie będzie łatwo zważając na panujące ostatnio stosunki między oboma klubami...
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.01.2009, 17:02
Jedna z gazet lub jakis portal podawal kiedys, ze Marcelo ma wpisana do kontraktu, klauzule odstepnego w wysokosci 1m E.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.01.2009, 17:02
W tej chwili wydaje się że drużyna GKS będzie budowana od nowa. Osobiście uważam że lepiej by było dla GKS zamknąć stary rozdział i póścić Gargułę za normalną sumę jakąś.
Mam nadzieję że tak do tego podejdą w Bełachatowie i będą chcieli te pieniądze z kontraktu Garguly przeznaczyć na inne cele.

O ile pamiętam to coś mówili o klauzuli ale nie o 1 mln Euro tylko chyba o 2mln.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:04
Marcelo na 2mln ale dolarów. Ile to euro ? 1,3 mln?

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:06
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Marcelo na 2mln ale dolarów. Ile to euro ? 1,3 mln?
Dolar chyba po 3 złote teraz więc to chyba ok 6 mln złotych.
Dla mnie liczy się coprawda bardziej sukces sportowy, ale to niezła sumka.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 17:11
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio Skorża mówił że rozważa 352... może to i by miało sens? Nie wiem czy tak ktoś gra na zachodzie i czy mamy piłkarzy do tego pasujących?
No masz racje jest to dość przestarzały system... Ale z Marcelo, Cleberem, Głowackim i jeszcze do tego ten David... No kto wie... Mam nadzieję, że puszczą nam tego Gargułę już teraz... Nie żebym był nim jakoś bardzo zachwycony, ale z pewnością obecnie prezentuje się lepiej niż Mauro.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:13
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
No masz racje jest to dość przestarzały system... Ale z Marcelo, Cleberem, Głowackim i jeszcze do tego ten David... No kto wie... Mam nadzieję, że puszczą nam tego Gargułę już teraz... Nie żebym był nim jakoś bardzo zachwycony, ale z pewnością obecnie prezentuje się lepiej niż Mauro.
Ktoś ostatnio mówił że do niego się wraca?
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.01.2009, 17:14
i co z tą konferencją? jakos tak poniedzialek ucieka a oprocz tego ze od wczoraj jest info o Gargule dalej nic nie wiadomo.

A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera z Brazylii.Marcelo + wiekowy juz Cleber wystarcza.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.
What's new?

Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:14
Nie opłaca się teraz żadnych klauzul robić ,ceny rynkowe w naszej ekstraklasie będą z miesiąca na miesiąc rosły ,a jak powstaną te stadiony to będzie można zacząć zupełnie inaczej gadać .

Cytat:
A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.
Czy ja wiem on jest podobno nie słabszy od Marcelo,gral w młodzieżowych reprezentacjach można na nim zarobić a Cleber powoli bedzie przechodzil na "emeryturę" .W Polsce z obrańcami przynajmniej w ostatnich latach nie było różowo .

Cytat:
Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.
Młodzi są, widać że nie są to Robinho ale myśle że warto podejmować ryzyko bo rynek tam jest wielki a skoro grali w młodzieżówkach muszą mieć albo jakiś talent lub choć potencjał .Konkurencja jest tam co najmniej parokrotnie większa ,Brazylia sama też
Ostatnio edytowane przez jachting : 05.01.2009 o godz. 17:29.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.01.2009, 17:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru.

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.
Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2009, 17:23
No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.01.2009, 17:31
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku
Beto był obserwowany od kilku miesięcy , tylko ten drugi to jakaś niewiadoma. Tan nawiasem mowiac to wyglada jakby mial 15 lat
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:39
Cytat:
Trudniej będzie namówić na grę w Wiśle 22-letniego Davida Braza. Ten utalentowany środkowy defensor ma za sobą występy w juniorskiej i młodzieżowej reprezentacji Brazylii. Grał w narodowym zespole do lat 18, 20 i 23. Dwa lata temu z młodzieżową reprezentacją Kraju Kawy triumfował w mistrzostwach Ameryki Południowej. Z ekipą Palmeiras w ubiegłym sezonie wygrał też rozgrywki w stanie San Paulo. To świetnie wyszkolony technicznie i taktycznie zawodnik. Podobnie jak w przypadku Beto, jego kontrakt z klubem Palmeiras wygasł z końcem grudnia.
Ale z tego by wynikało że ma lepsze referencja ,choć sam osobiście nie sprawdzałem jego danych dokładnie
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:39
Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.01.2009, 17:43
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...
kolejny środkowy obrońca ponieważ Cleber ma ile lat? 34? juz powoli zaczyna popełniac glupie błedy. Głowa jak wszyscy wiemy kontuzjogenny i tez nie jakos super mlody. Dlatego Kolejny Stoper, a do tego młody to inwestycja w przyszłość i to chyba tą najbliższą.

Mnie dziwi tylko jedno... Dlaczego z Gargułą podpisali kontrak do 2014roku ani on mlody ani tani w utrzymaniu. troche chyba JB przegiął z długością kontraktu... no chyba ze jeszcze liczą na jego sprzedaż za 2-3 sezony

MACIUŚ

David Braz (z lewej) i Beto w krakowskim hotelu.

wg INTERIA.PL
Ostatnio edytowane przez hudinho : 05.01.2009 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 05.01.2009, 17:48
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.01.2009, 17:49
Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 17:52
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.
I tu sie mylisz to akurat jest napastnik Beto (190 cm)
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.01.2009, 17:53
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Jak to na co? Rozwalają mnie te pytania.
Arek to okaz zdrowia i nie miewa kontuzji, nie? Zostaje dwóch i co? Mają grać całą rundę we dwójkę? Czy może Diaza znowu na środek dawać, kiedy bardziej jest potrzebny gdzie indziej.
Myślcie zanim napiszecie! Chociaż raz na dziesięć postów!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 05.01.2009, 17:55
Maciuś - a jest napastnikiem, prawdopodobnie.
Być może Braz może grać jako defensywny pomocnik i to tam widzi go Skorża. Poza tym jeśli to dobry zawodnik i możemy mieć go za darmo - brać.

Wielkie brawa za transfer Garguły, wszak rywalizowaliśmy z wieloma mocnymi firmami. Zawsze mi się ten zawodnik najbardziej podobał spośród naszych ligowych "rozgrywających", mam nadzieję, że szybko zgra się z zespołem, no i że dołączy do nas już teraz.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.01.2009, 18:02
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to gwiazdy Hip - Hop,u Jay-Z i Beyonce ? Marzy mi się aby w Wiśle występowali sami Polacy. No ale na razie to nierealne.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.01.2009, 18:08
^^ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście
What's new?

Odpowiedz cytując
tomorow
Member

Od: 07.2008

Stary 05.01.2009, 18:12
Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.01.2009, 18:14
Hehehe Beto sobie z kolegą przyjechał i od razu pisamaki szukały po zdjęciach kogo najbardziej przypomina
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.01.2009, 18:15
To po co oni są w Krakowie we dwoje? Pedały czy jaki huj?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 05.01.2009, 18:18
tomorow napisał(a):Wyświetl post
Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...
to pewnie jest jakiś staty wywiad i dotyczy Romeu. Że pewnie Romeu się już nie interesujemy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów