|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Baszczu przyszedł za Surmę i Wierzchowskiego czyli to raczej więcej niż 100t euro
Sosin, Uche, Cantoro - też nie wiem czy nie za więcej Poza tym w części to manipulacja bo 2/3 z nich w momencie jak byli kupowani za te 100t euro to było na takim poziomie, że nie wiem czy 8 miejsce byśmy z nimi ugrali (juniorzy Brożkowie, Błaszczu, Burns, Sosin, Diaz, Thwaite, Mały, Singlar, Boguski). Dopiero po jakimś czasie się przydali w mniejszym czy większym stopniu. A sytuacja jest taka, że nam potrzebni konkretni grajkowie na już, a nie tacy co zaczną coś grać za rok albo 3. (no chyba, że olewamy MP w tym sezonie ). I tu widzimy, że dobre tyły by się z tego zrobiło, ale potem to tak naprawdę poza Sobolem i w pewnym stopniu Jaśkiem już cinko. Cantoro i Uche nie liczę bo myślę, że kosztowali więcej niż te 100t. Może Osoba, która pisze biografie Wiślaków wie coś o kwotach za tych graczy?
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2008 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wg mnie to oznacza: "Wy polskie mendy, bądźcie przygotowani" (berichten - w wolnym tłumaczeniu) Tylko nie piszą na co mamy być przygotowani, ale to i tak ewidentny casus belli. Co do transferów - zgadzam się z mansonem77. Transfery z klubu należałoby rozpocząć od Kazimierskiego. Tyle, że on tworzy duet ze Skorżą, więc... :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bez jaj z Diazem i Marcelo. Ja chcę konkretów i piłkarzy dostępnych teraz na rynku i realnych do zakontraktowania. A nie grających już u nas. I niestety muszę was zmartwić nie ma ich zbyt wielu. Dobrych darmowych zawodników to można złapać, ale w lecie.
A co do Bąka i Ostrowskiego to poczekamy zobaczymy, gdzie przejdą i za ile. Inna sprawa, że nie uważam tych graczy za perspektywicznych, ale to się może zmienić. Jeśli chodzi o zimę, to nikt poważny wtedy klubu zmieniać nie powinien. Niestety nasza liga poważna nie jest ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeśli już nie daj Boże sprzedadzą Brozia to mam nadzieje że chociaż połowa z pieniadzy za niego zostanie przeznaczona na kupno nowych zawodników a nie na spłate tego długu.
Arti: Uche kosztował Wisłe sporo, coś koło miliona Euro.Najpierw był wypozyczony a potem postanowiono go wykupic z Espyanolu.A potem to on zaczał strajkowac, menadzerowie mu też w głowie namieszali.Cantoro kosztował 300 tyś Euro.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.12.2008 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Bednarz: Nie ma żadnej listy...
Wczoraj "Przegląd Sportowy" zamieścił tekst, w którym informuje, że Wisła przygotowała listę piłkarzy na sprzedaż. Mieliby się na niej znaleźć wszyscy piłkarze z Pawłem Brożkiem na czele. Taką listę według "PS" otrzymali wszyscy menedżerowie działający na polskim rynku. Czy to oznacza, że Wisła ma zamiar zamiast wzmacniać się, wyprzedawać najlepszych graczy? - Nie ma żadnej takiej listy, a Wisła nie będzie wyprzedawała drużyny - informuje zapytany o sprawę dyrektor sportowy, Jacek Bednarz. Nie znaczy to oczywiście, że w Wisły nikt nie odejdzie. Jeśli ktoś w klubie z ul. Reymonta złoży konkretną ofertę, dotyczącą któregokolwiek z zawodników, to zapewne będzie mógł liczyć na rozmowy. Na razie jednak jedyną ofertą jest ta dla Marka Zieńczuka z Levadiakosu. W ocenie Wisły jest ona jednak stanowczo za niska.(Gazeta Krakowska) |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ludzie - to nie jest żaden dług! To jest zapłata wkładu i zysku dla inwestora! ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przypominam po raz któryś z rzędu, że istnieje temat Gdybym był Bednarzem i tam wasze propozycje proszę zamieszczać tu dyskutujemy tylko o transferach, które mają jakieś zaczepienie w rzeczywistości
![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Patrzę na sprawę Juszczyka, a także na to, jak nasi bramkarze interweniują - tj. najpierw jakby na kolana i może zdążę złapać(sam kiedyś byłem bramkarzem, za młodu, w Górniku Wieliczka i wiem, jak sprawa wygląda) - dochodzę do wniosku, iż na treningach ćwiczą monotonnie ŁAPANIE PIŁKI, nic poza tym. Żadnych ćwiczeń rozciągających, koordynujących zachowanie na linii, już nie mówiąc o ścisku na przedpolu.
A Pana Kazimierskiego spotkałem na mieście, ba, nawet miałem okazję "pogadać". Kibicem to może i byłby niezłym z taką mentalnością, ale czy to dobry trener bramkarzy - polemizowałbym. Pamiętam chociażby styl Pawełka za trenera Jankowskiego i styl Pawełka teraz, jak dla mnie jest spora różnica. Piszę to tutaj, gdyż uważam, że jest to część naszej polityki transferowej. Bo kupimy bramkarza tylko po to, by ćwiczył chwyt? Jak mamy zrobić świetnego bramkarza z Cebanu skoro łapie tylko cepy w środek bramki? ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Kwota 3 milionów euro jaką proponuje za Brożka Borussia jest niepoważna. 5 baniek euro jest w miare rozsądną kasą za takiego napastnika. Trzeba się cenić i za byle" drobne" nie sprzedawać najlepszego piłkarza Wisły w tej chwili. Pzykładowo w Chorwacji za utalentowanego grajka kluby mogą dostać kilkanaście milonów euro.
![]()
JŻS
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Sprzedawane teraz Brozka za 3 ,czy za 5 mln jest strzalem w stope .dopoki nie bedziemy mieli porownywalnego pilkarza ,to nie oplaca nam sie go sprzedawac,tzn. u nas w klubie jest zawsze na odwrót,sprzedajemy wszystkich przed pucharami ,a potem jest placz co roku...Najpierw niech Bednarz kogos sciagnie a potem zacznie sprzedawac Brozka za pińcset milionow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
więcej niż 3 miliony za Brożka to chyba tylko kluby ze Wschodu sa w stanie wyłożyc.Mam nadzieje że Paweł zostanie bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazic ofensywe bez niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak na ochłodę niektórych rozpalonych głów ,jeśli chodzi o transfery do Wisły
http://malopolska.naszemiasto.pl/sport/937084.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
przecież od dawna wiadomo że transfery będą z klubu ![]() ![]() ![]() ps. oczywiście założenia pozostaną bez zmian walczymy o mistrza i LM Burligą, Łobo i Juszczykiem
Ostatnio edytowane przez manson777 : 18.12.2008 o godz. 00:56.
![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Widzę, że po transferowej gorączce i kupowaniu prawie każdego do Wisły jeszcze przed rozpoczęciem okienka dzienniakrze uderzyli w inny ton i tym razem nie kupimy nikogo... też przed rozpoczęciem okienka. Nie bierzcie zbyt do siebie informacji ani o transferach "z" ani "do" klubu. Ja sam optymistą nie jestem, ale jak każdy po cichu liczę, że jendak się mylę i zimą pozyskamy kogoś, kto pozwoli naszej ofensywie zacząć wyglądać tak jak ofensywa Wisły wyglądać powinna. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krótkie podsumowanie transferów i pracy Bednarza w Wiśle.Ogólnie poza Diazem i Marcelo wszyscy graja znacznie poniżej oczekiwań.Szkoda że nie zdecydowano sie na Stilicia którym podobno Wisła też sie interesowała, ale ile w tym prawdy.....
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.12.2008 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a w Dzienniku Polskim "Łukasz Garguła blisko Wisły"
niby że pod choinką znajdziemy prezent w postaci Ł. G. i "Paweł Brożek nigdzie się nie wybiera" ![]() uwielbiam to ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Online |
|
|
"Prawdopodobnie już w najbliższych dniach Jakub Błaszczykowski, były gracz Białej Gwiazdy, a obecnie Borussi Dortmund stanie się piłkarzem Liverpoolu. Menedżer klubu z Anfield Road koniecznie chce ściągnąć Polaka i jest w stanie wyłożyć za niego nawet 10 milionów EURO.
Błaszczykowski automatycznie stanie się wtedy najdroższym piłkarzem w historii polskiej piłki nożnej. Obecnie jest na piatym miejscu. Pierwsze zajmuje Jerzy Dudek (transfer Feyenoord- Liverpool), Transfer nie jest pewny w 100%, ale jego finalizacja wydaje się bardzo prawdopodobna. Kibicom Białej Gwiazdy pozostaje mieć nadzieję, że "Błaszczu" przejdzie do Liverpoolu, ponieważ wtedy Wisła Kraków zarobi około 2 milionów EURO w związku z umową, którą zawarto podczas transferu piłkarza z Krakowa do Dortmundu." http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4278 Byłoby pod choinkę jak znalazł... ![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem ile prawdy z Stilicem, ale piszą że Wisła zawodnika oglądała. I to kilka razy.
A skądinąd wiadomo, że Lech pozyskał Stilica zaledwie po oglądnięciu go na CD, do tego Smuda był przeciwny temu transferowi. Prawda jest jednak taka, że my mamy 10 lat ery Tele-foniki i conajmniej kilkanaście drogich, nieudanych transferów na koncie. Lech dopiero zaczyna snuć mocarstwowe plany i nie wydał nawet 20% tego, co Cupiał na transfery. Łatwo się dziennikarzom mądrzyć, ale w miarę niepowodzeń wzrasta awersja do ryzyka. Nic dziwnego, że u nas długo się debatuje, zanim wyda się pieniądze. Problem w tym, że chyba za długo - przesadzamy w drugą stronę. Jak Lech się spali na 2-3 drogich transferach - co jest po prostu kwestią czasu, bo nie ma klubów nieomylnych, które mają jedynie same udane transfery - to zobaczymy, jak zweryfikują swoją polityke transferową. Legia już ją zmieniła, choć też w pierwszym rzucie po wejściu ITI były same sukcesy (Choto, Ouatarra, Guerrero, Edson, nawet wyskokowy Elton). Ale przyszedł drugi zacią hiszpański i jest klops. No i zakręcono nieco kurek z kasą. Dla mnie najistotniejsze jest to, czy Bogusław Cupiał zmienił swoje nastawienie do klubu. Jeśli jest prawdą, że chce odmłodzenia i wzmocnienia składu - to jestem raczej spokojny o przyszłość. Spokojnie, małymi kroczkami zespół będzie wzmacniany - a taka przebudowa musi trwać z 1,5 roku (a więc conajmniej 2 okienka transferowe). Problem w tym, że takich zapowiedzi mieliśmy już wcześniej sporo. Więc na razie nie mam zbyt wielkich oczekiwań. I tak jak na warunki, w których przyszło mu pracować Jacek Bednarz jest niezłym dyrektorem sportowym. 5 mln zł na 4 okienka transferowe - to nieco ponad milion na jedno! Lech 5 mln to wydał, ale w ostatnim okienku. Taka jest różnica. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pare tygodni temu - ogladajac ze znajomymi mecz Lecha w tv mowilem, ze nie skonczy sie rok a gazety beda pisac, ze STILIC MOGL TRAFIC DO WISLY, BADZ LEGII.
Trafilo na Wisle. No bo czyms blysnac te miernoty pseudodziennikarskie musza. Jakims nieprawdopodobnym newsem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
'Coraz więcej wskazuje na to, że Marcin Baszczyński w zimowym okienku transferowym stanie się piłkarzem Ruchu Chorzów. Coraz głośniej mówi się o tym, że odejdzie on z Wisły Kraków.' - http://ekstraklasa.net/news,14406,ba...iebieski__.htm
'Od dawna polskie media spekulują o tym, że Łukasz Garguła może trafić do Wisły Kraków. Kto mógłby być jego następcą w GKSie Bełchatów? Mauro Cantoro - pomocnik "Białej Gwiazdy"!' - http://ekstraklasa.net/news,14318,ca...i_gargule_.htm ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wyśmienity prezent dla fanów Wisły! Garguła pod choinkę?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...l?ticaid=172a2 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
po pierwsze tylko prognozuję
tak jak nie było zbyt wesoło z transferami latem tak już nie wierzę żeby się to zmeiniło zimą... ... w pozyskiwaniu za kasę Garguły nie widzę sensu(bo nie specjalnie wierzę w odstąpienie na pół roku) kiedy będzie on zimą za darmo drugie zwracam uwagę, na to ze co roku piłkarze mają być pozyskani przed zgrupowaniem(wiem ze jeszcze troche czasu jest ale watpie zeby sie to zmeiniło) a jest inaczej juz wczesniej ktos wspominaił, ze czas w którym Wisła pozyskuje piłkarzy jest zbyt długi przez co znajdują miejsce gdzie indziej Cytat:
PS. do pesemizmu kota uwierz.... daleko mi a do JB mam pretensje jako jeden z ostanich poza tym nie denaerwuje się tak ![]() internet ma to do siebie że nie wiesz w jakim tonie wypowiada słowa druga osoba ![]()
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 18.12.2008 o godz. 18:52.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Guła jest blisko...
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...jsc_z_GKS.html i ... na razie do Śląska nie wpłynęły żadne konkretne oferty kupna wrocławskich piłkarzy czyli nie bardzo chcemy piłkarzy Śląska. Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 18.12.2008 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć się interesujemy Danielem Kokosińskim.
http://pilkanozna.pl/news.php?ID=103993 http://www.znicz.pruszkow.pl/index.p...d=42&Itemid=72 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pamietam jak Lewczuk już miał byc u nas, a jednak poszedł do Jagi.
A Leszki tymczasem kupili znowu 2 bośniaków ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|