The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2008, 10:30
kurde kompa(atkiego poowaznego) nie było i człowiek miał zabawę na ulicy..

ja grałem w "państwa i miasta" tak się chyba to nazwyało....

okrąg kredą na ulicy, a pozniej jakies latanie z patykiem, łapanie innych graczy.... i najlepsze zabiernaie im terenow ...
zasad nie pamiteam :(

no i amiga, C64
piłka, zbijak itp
gra w kości na pieniądze tępili nas za to w szkole, 6 klasa i już nałogowi hazardziści
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.12.2008 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2008, 10:51
hoho napisał(a):Wyświetl post
U mnie sie grało w "Dupy"
U mnie ta gra się nazywała "W dzwudziestki". Ogłolnie idea była ta sama tylko można było dodtknąć piłki 3 razy, grało się do 20 punktów, jedyny dopuszczalne strzały to głową (za 5 punktów) i z przewrotki (10 punktów). No i zakończenie gry identyczne

szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
no i amiga, C64
Tak, tak to były komputery. Pamiętam te modlitwy o uruchomienie przy C64, przewijanie kasety, to miało swój urok Ale Amigę wspominam najmilej, jak dostałem ją na komunię od ciotki z Niemiec to było tak jakbym teraz otrzymał jakiegoś najbardziej wypasionego Pentiuma. Tak grywalnych gier chyba już nie będzie, a nocne sesje w Sensible Soccer najbardziej utkwiły mi w pamięci. Pamiętam, że wtedy bardzo popularny był u nas Pegasus czyli podróbka SNESa.

Z innych gier pamiętam "W 2 ognie", chociaż nie wiem czy to nie to samo co "Zbijak", skakało się także w "Gumę" chociaż to taka bardziej dziewczęca gra była. Okresu kartek jako tako nie pamiętam, ale napewno nie było lekko. Czasami jak dostawałem paczki zza zachodniej granicy ze słodyczami to myślałem, ze oczy wyjdą mi z orbit. Wtedy nie było Coca Coli (nie wiem jak z Pewexami), czy innych teraz ogólnie dostępnych produktów.
Ostatnio edytowane przez gackos : 13.12.2008 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów