|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
kurde kompa(atkiego poowaznego) nie było i człowiek miał zabawę na ulicy..
![]() ja grałem w "państwa i miasta" tak się chyba to nazwyało.... okrąg kredą na ulicy, a pozniej jakies latanie z patykiem, łapanie innych graczy.... i najlepsze zabiernaie im terenow zasad nie pamiteam :( no i amiga, C64 piłka, zbijak itp ![]() gra w kości na pieniądze
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.12.2008 o godz. 10:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
U mnie ta gra się nazywała "W dzwudziestki". Ogłolnie idea była ta sama tylko można było dodtknąć piłki 3 razy, grało się do 20 punktów, jedyny dopuszczalne strzały to głową (za 5 punktów) i z przewrotki (10 punktów). No i zakończenie gry identyczne
Tak, tak to były komputery. Pamiętam te modlitwy o uruchomienie przy C64, przewijanie kasety, to miało swój urok Ale Amigę wspominam najmilej, jak dostałem ją na komunię od ciotki z Niemiec to było tak jakbym teraz otrzymał jakiegoś najbardziej wypasionego Pentiuma. Tak grywalnych gier chyba już nie będzie, a nocne sesje w Sensible Soccer najbardziej utkwiły mi w pamięci. Pamiętam, że wtedy bardzo popularny był u nas Pegasus czyli podróbka SNESa.Z innych gier pamiętam "W 2 ognie", chociaż nie wiem czy to nie to samo co "Zbijak", skakało się także w "Gumę" chociaż to taka bardziej dziewczęca gra była. Okresu kartek jako tako nie pamiętam, ale napewno nie było lekko. Czasami jak dostawałem paczki zza zachodniej granicy ze słodyczami to myślałem, ze oczy wyjdą mi z orbit. Wtedy nie było Coca Coli (nie wiem jak z Pewexami), czy innych teraz ogólnie dostępnych produktów.
Ostatnio edytowane przez gackos : 13.12.2008 o godz. 10:54.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|