|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Też tak myślę ale nasza polityka transferowa polega m.in. na tym, żeby nie kupować nikogo nawet na najbardziej potrzebne pozycje chyba, że trafi się okazja (dobry & darmowy piłkarz). Wg mnie Garguła jest taką okazją więc załatajmy chociaż tę lukę.
Cytat:
U nas oprócz niezłej kasy dostałby więcej okazji na pokazanie się w Europie, realną szansę na mistrzostwo i podniesienie swoich umiejętności (większa konkurencja) i co za tym idzie wygryzienia Rogera, czy innych Majewskich z repry. Jeśli jednak, mając konkurencyjną propozycję z Wisły, przedłuży on kontrakt z Bełchatowem to będzie to wg mnie oznaczało, że brak mu jednak ambicji i odwagi podjęcia rywalizacji w silniejszym klubie. Wtedy nie będzie za bardzo czego żałować... Na moje oko jeśli już to to na transfery pojdzie moze z 25% tej kwoty czyli +- 750 tys..
Ostatnio edytowane przez Raphael : 12.12.2008 o godz. 15:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie ten link powyzej to typowa zapchajdziura ,z ktorej nic nie wynika.
W zasadzie cala konstrukcja opiera sie na tym ze go testowalismy , ze sie podobal i , tu cytuje - Trener bramkarzy Wisły nie wykluczał jednak, że krakowianie wrócą do tematu w tym okienku transferowym. Wiem ze to ciezkie, ale jednak proponowalbym bysmy sie zajmowali tylko potwierdzonymi w jakis tam sposob doniesieniami , bo inaczej to nas chyba psychiatryk czeka - patrzac na to ile roznych informacji splywa codziennie , to az boje sie myslec co bedzie sie dzialo, w miare jak przygotowania do rundy beda sie zblizaly.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o Cantoro to mamy chyba wcale nie taką złą pozycję negocjacyjną obecnie. Bo np. jeżeli teraz zgodzi się odejść to może ktoś z nim podpisze kontrakt na 2 lata za 200tys Euro. Jak nie to zgnije u nas na ławce przez ten rok(dostaje bodajże 200tys jeżeli nie gra) i potem nikt z nim kontraktu już dłuższego nie podpisze.
Więc finansowo na tym może stracić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oczywiście, że można zrobić transfer przyklad Huntellara, dokumenty podpisali prezentacje, ale zawodnik oficjalnie nie jest pilkarzem Realu, uzyskal zgody na treningi itp, ale oficjalnie będzie nim 1 stycznia=będzie mógł oczestniczyc w oficjlanych rozgrywach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bełchatów znany jest raczej z tego, że przepłaca kontrakty swoim grajkom.
Także ikonie ich klubu z pewnością zaproponowali jak na polskie warunki niezłą kaskę. Ale Gargule jest mało, w końcu wyraźnie powiedział że teraz nadszedł czas żniw. W dodatku ma niezłą kartę przetargową - oficjalnie potwierdzone zainteresowanie ze strony Wisły. Także podbija stawkę. Wisła z pewnością nie zapłaci mu tyle co Bełchatów. Także albo BOT albo coś w rodzaju 2 Bundesligi. Byle w euro. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Niby racja, ale powinieneś użyć czasu przeszłego. BOT nie ma już tyle kasy ile miał jeszcze 2 lata temu.
Inna sprawa, że cała ta sprawa Garguły zaczyna mnie, delikatnie mówiąc, irytować. Jego przejście do nas przypomina poród jeża. ****a, zaraz tu będzie, a nie, jednak nie.. o, już jest jedną nogą, już wybiera numer na koszulce, ale nie, jednak nie, teraz znowu niby jest, a on sobie zaczyna mówić rzeczy, w które chyba sam nie wierzy. Sugeruje, że w Bełchatowie trzymają go uczucia. Chciałby pełnych trybun i Mistrza Polski, kiedy wiadomo, że chodzi o wyższy kontrakt, czy to u nas, w Bełchatowie, u ruskich, czy Bóg wie gdzie jeszcze. Zmęczył mnie ten gość. Przeraża mnie przy tym jego pazerność i robienie szopki w mediach (wiadomo, że to nie do końca jego wina, ale też nie jest bez winy, bo ciągle coś do jakiejś gazety opowiada). Obawiam się, że skończy jak jego best frend z BOTu Radosław M. Nie chcę go w Wiśle. Nie za finansowy max, który Wisła może zaoferować, a do tego cała ta sprawa dąży. Po prostu- nie jest tego wart. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jesli juz sie nie udalo pol roku temu to teraz powinien jasno postawic sprawe. -kontraktu nie podpisze , chce do Wisly wiec dogajcie sie bo jak nie to 1 stycznia podpisuje z umowe i grosza za mnie nie wezmiecie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do porodów jeży, nie wiem jak się odbywają, ale niestety nasza polityka transferowa, bazująca na podpisywaniu wolnych graczy i oferowaniu im kontraktów motywacyjnych, dokładnie tym się charakteryzuje. Ja już zniosę te opery mydlane, byleby rzeczywiście podpisali wartościowych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co do Garguły całkowicie zgadzam się z kolegami Raphaelem i eye63. Kontrakty "motywacyjne" czyli w praktyce demotywacyjne + pozyskiwanie piłkarzy za "darmo" przez Wisłę powodują, że jeśli nie Garguła to kto za darmo o podobnej klasie na pozycję ofensywnego pomocnika? Nie ma co wybrzydzać tylko brać
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.12.2008 o godz. 21:01.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
pamiętacie sagę o Jacku Kowalczyku na przykład ps. tu coś o Gule z perspektywy GKS http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/934800.html Cantoro duży fiat świetne ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najlepszy jest ten ostatni akapit - ...bedzie mial dopiero 29 lat...
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
mnie też to bardzo rozbawiło
"Będzie miał wtedy dopiero 29 lat, więc nie straci szansy na wielką karierę." - no tak zagra jeszcze w Barcelonie. Właśnie te jego 28-29 lat to ostatni dzwonek by wyrwać się z Bełchatowa i trafić do drużyny, która walczy o mistrza Polski i gra w europejskich pucharach. Jeśli nie to zawsze będzie kojarzony z "chłopakiem z Bełchatowa, który gra przy 2-3 tys kibiców) ![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale wiadomo, że wtedy mógłby zostać na lodzie tak jak piszesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Prawde mowiac nei moge sobie przypomniec takie sytuacji. Poza tym, jaki by byl sens czegos takiego. Zawodnik nie moze grac w zadnym klubie, musi miec zgode na trenowanie w drugim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie rozumiem dlaczego bierzecie pod uwage jedynie kwestie zarobkow w temacie transferu Garguly do Wisly. To rozsadny facet i jestem przekonany, ze przy podejmowaniu decyzji wezmie pod uwage wszystkie czynniki. A te zdecydowanie przemawiaja na korzysc transferu do Wisly. Ze wymienie tylko: medialnosc klubu, gre w pucharach, stadion, frekwencje, miasto... Powiem wiecej, obiektywnie dziwilbym sie gdyby zostal w GKS nawet pomimo lepszych pieniedzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za miedialność klubu, stadion, frekwencję domu nie wybudujesz (nie dosłownie, ale na pewno wiesz o co mi chodzi). Po prostu, jego zachowanie wydaje się sugerować, że to właśnie pieniądze będę głównym argumentem za pozostaniem, bądź odejściem z Bełchatowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale wielki imc pan Gargula musi chciec - narazie oprocz tego ze pol roku temu chcial wychujac swoj klub - niczym tego nie potwierdza i boje sie ze jemu(a takze jego menago) chodzi tylko i wylacznie o kase a dobrze wiemy ze Wisly nie stac nawet na przebicie niektorych naszych pierwszoligowcow, nie mowiac juz o zachodnich sredniakach.
A powiedzmy sobie szczerze - znajac juz troche naszego trenera to Gargula mialby olbrzymi kredyt zaufania(czyt. pierwszy sklad od kopa) - nie musialby przychodzic na niepewne i to jego ostatnia szansa by najpierw dobrze zaprezentowac sie w jednym z lepszych polskich teamow , a potem moze zarobic cos wiecej na zachodzie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,1880353,wiadomosc.html
Albo mamy przygotowany transfer napastnika za niego albo po prostu robimy podmiane Niedzielan-Cwielong. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Mi to osobiście strasznie szkoda Niedzielana, bo ja to przez wiele lat chciałem by dołączył do Wisły i być może gdyby nie ta kontuzja to była by z Niego pociecha, a tak do złudzenia przypomina mi kolejnego darzonego przeze mnie szacunkiem byłego napastnika Wisły - Marcina Kuźbę. Po takich kontuzjach jak widać Polscy piłkarze nie wracają do wielkiej piłki. Szkoda. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Andrzej dostanie jeszcze szansę. Przynajmniej do końca sezonu. Jak dobrze się przygotuje do sezonu to myślę że będzie z niego pożytek. Widać że bardzo się stara ale jego problem chyba leży w psychice.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Andrzej Niedzielan najprawdopodobniej zimą opuści Wisłę Kraków - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
- Zmiana otoczenia mogłaby mu pomóc - powiedział menedżer piłkarza Karol Glomb. Możliwe, że Niedzialan wyjedzie za granicę. - W Anglii czy Niemczech jest kliku trenerów, którzy pamiętają Andrzeja z dobrej strony - dodał Glomb. źródło: onet.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe jak zachowa się Gks czy nie będą fikcyjnie oferować wysokiego kontraktu żeby podbić cenę z Gargułę i czy Guła nie będzie tym samym próbował załatwić sobie dobrego kontraktu w Wiśle. Wiadomo że z Bednarzem nie można brzydko grać, jest oferta czyste negocjacje jeśli strony nie dochodzą do porozumienia to nie ma tematu. Liczę na czyste intencje Bełchatowa i Garguły.
Temat odejścia Niedzielana wydaje mi się wytworem Przeglądu (coraz mniej mam dla nich szacunku z powodu zmierzania w kierunku Faktu) ja wierze we Wtork, jeśli uda mu się przepracować okres przygotowawczy to będziemy mieli z niego pociechę, pozatym szkoda oddawać go po zainwestowaniu nie małej kasy. To samo z Łobodzińskim. Ciekawe co szykuje dyrektor sportowy pozwalając odejść Zieńczukowi. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Z kolei w GK jest zacytowana wypowiedź Garnczarczyka, który miał jakoby rzec, że wie o ofertach z Legii i Wisły, ale się nie napala bo gra w najmocniejszym zespole w Polsce czyli Śląsku.
Chce zagrać dobrą rundę wiosenną i po niej wyjechać z Polski. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W sprawie Garguły wiadomo, o co chodzi. Garguła robi po prostu licytację i czeka, kto da więcej.
Sytuacje ma komfortową, bo jest przerwa w sezonie i kontuzja mu nie grozi. Wyborcza podała, że jednak w Bełchatowie zarabiał 200 tys. € brutto. Wielkich ofert z Zachodu nie ma, bo mieć nie może. Jest to zawodnik 28-letni, ze znikomym doświadczeniem w europejskich rozgrywkach pucharowych. Ofertę to może dostać z przeciętnego zespołu greckiego - a tam nie dostanie więcej niż w PGE i u nas. Kryzys wszystkich dotyka i ciężko będzie o pijanych ruskich milionerów, którzy zaoferują mu 500 tys. € na rękę. Moim zdaniem Gargule zupełnie obojętne, czy zagra w Bełchatowie czy w Krakowie. Liczy się długość kontraktu i jego wysokość. Fakty są takie, że to ostatni duży kontrakt w jego karierze, więc chce zarobić jak najwięcej i tylko to się liczy. Na naszą korzyść działa sytuacja w grupie PGE - ciągle nie ma podwyżki taryf, a grupa energetyczna musi w przyszłym roku sporo wydać na inwestycje. Nie należy się więc u nich spodziewać spektakularnych transferów, nie jest też powiedziane że dadzą mu zadowalającą ofertę. Dodatkowo spodziewam się, że Jarzębowski zechce powrócić na stare śmieci - do Legii (dlatego lekką ręką pozbyli się Vuko). Taki sygnał będzie odebrany przez Gargułę negatywnie - jako osłabianie kadry. Z kolei u nas problemem może być kontrakt motywacyjny - choć Garguła widząc, że u Skorży będzie pewniakiem może się tego aż tak nie obawiać. Schodzimy z kosztów (Zieniu, Dawidowski, Baszczu, może i Cantoro) - więc możemy zaoferować mu kontrakt podobny jak u Łobodzińskiego - ok. 300 tys. €, ale w formie motywacyjnej. Dla mnie pozyskanie Garguły byłoby o tyle korzystne, że nie trzeba by się martwić o to, że będą go chcieli Wiśle podkupić. Jest za stary na dobry transfer zagraniczny, a ciągle na tyle młody by grać z 3-4 lata na solidnym poziomie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/935306.html
i na koniec: Nieoficjalnie wiadomo, że GKS proponuje Gargule bardzo lukratywny kontrakt, lepszy od tego, który może mu zaproponować Wisła. temu panu bym podziękował bezapelacyjnie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę tak napisali?! :O Gość zagrał jedną przyzwoitą rundę w "Ekstraklasie" (planuje zagrać drugą) i już go ciągnie do łatwej kasy na zachodzie zarabianej na siedząco? Przykra sprawa. No, ale z Bogiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|