|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Witam!!
Do założenia tego tematu skłoniły mnie wydarzenia,jakie miały miejsce w ostatnim czasie w moim życiu!! Mianowicie wielcy i dzielni strażnicy miejescy wlepili mi dwa mandaty na przestrzeni miesiąca.Wstyd się przyzmać,ale jedno za spożywanie piwa w miejscu publicznym,a drugi dzięki fotoradarowi przenośnemu ustawionemu na wjeździe do Krynicy.Dwa mandaciki na łączną kwote 500zł.Z mandatami obydwoma oczywiście się nie zgadzam,ale nie dlatego,że nie przyznaje się do winy,bo fakt spożywałem piwo na ul Królewskiej i jechałem za szybko.Nie zgadzam się z nimi dlatego,bo uważam,że straż miejska nie powinna się takimi rzeczami zajmować. Tak naprawde,tam gdzie są potrzebni,to ich nie ma,bo strach i obleci,jak wchodzą na pierwsze,lepsze osiedle.Moim zdaniem powinni faktycznie zakładać te blokady i pilnować porządku,bo od tego są,a nie wyręczac policje we wszysystkim,bo tego nie potrafią robić... Dodam tylko,że straż miejska,jako jedyna służba mundurowa,ma pensje uzależnioną od ilości wystawionych mandatów,więc mandat mojego kumpla za wyrzucenie na trawnik peta wcale mnie nie dziwi!! A Wy jakie macie na ich temat zdanie ![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
z tego co wiem to oni za wystawione mandaty maja premie do podstawy, niemniej jednak w sumie na jedno wychodzi. Faktem jest, ze w ich portfelowym interesie jest wystawiac jak najwieksza liczbe mandatow. Mnie tez to wkurza, ze zajmuja sie pierdółkami zamiast czyms powazniejszym, ale takie sa realia przynajmniej narazie :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
moze i '.......ki' ale nie wyrzucilby peta na trawnik tylko jak kulturalny czlowiek, do kosza to nie mialby powodow do narzekan
jednym slowem, placimy za bledy i slusznie trzeba wpajac ludziom kulturalne zachowania, rodzice slowem, a spoleczenstwo 'czynem'
Ostatnio edytowane przez Genio : 29.11.2008 o godz. 18:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Powinni dostawac przydział terenu. Im mniej mandatów, przestępstw itd tym większa premia.
Premia wzrastajaca względem liczby wystawionych mandatów prowadzi do nadużyc, a przynajmniej do jawnego s****ysyństwa osób wystawiających. Kiedyś u nas pod szkola (centrum miasta) codziennie kogos wylapywali, za uszko i do dyrektorki. Koło 11 był już spokój, pewnie odbębniali swoje i jeździli w kółko bez sensu. Znaczy patrolowali ulice. Jaki sens ma SM w obecnym wymiarze skoro są "od wszystkiego" ? Wcielic to do policji, zrobic z tego oddziały prewencji... A tak po za wszystkim to służby mundurowe powinny miec testy wytrzymałościowe co pół roku żeby wyeliminowac leniwych grubasów którym nie chce sie ruszyc dupy na interwencje/wysiasc z samochodu. ![]()
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej, Codziennie w innym stanie ją spotykasz Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy SM ma prawo dać mandat za przejście na czerwonym świetle?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mnie ostatnio oglili na ponad tysiaka mundurowe świnie, z czego połowe stanowił mandat za cytuje:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wchodziłeś na przejściu dla pieszych? Radiowóz na sygnale był?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Straż Miejsca jest gorsza od policji, bo ci drudzy pogrożą palcem, pośmieją się nawet lub postraszą, można z nimi nawet pogadać jak spisują, a straż miejska mandat!
Nie lubię ich ![]() Zamiast patrolować i z dziadami na ławkach walczyć, bo dzieci straszą to porządnych ludzi zaczepiąją. ![]() |
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jest instytucja, której jedyny cel to pilnowanie parkingu pod urzędem miasta. Tam ich najczęściej widuje...
![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A straż miejska ma pistolety czy tylko pałki
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To powinno się zwać Straż Wiejska i tyle w temacie. Największy prowokatorzy, do meneli nie podejdą bo się boją, a chłopaków spokojnych po 15 lat będą legitymować. W ogóle marnowanie pieniędzy na utrzymywanie takiej instytucji, na której istnienie ja nie znajduję ani jednego argumentu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cosik słyszałem ze po 1 stycznia mają się zmienić przepisy i SM ma dostać większe uprawnienia. M.in. odnośnie kontroli przekroczenia prędkości na terenia miasta.
Ale nie mam w ręku potwierdzenia tej wiadomości. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Straż miejska już od jakiegoś czasu może kontrolować prędkość,ale tylko i wyłącznie na terenie miasta.Niestety jestem tego przykładem.W tamtym tygodniu przyszło zdjęcie do firmy z fotoradaru SM.400zł i 8 punktów dostałem.SM jest mistrzem kamuflarzu.Znalazłem strone w necie,gdzie zrobione są zdjęcia patroli,które robią zdjęcia przenośnym fotoradarem i oni biją wszystkich na głowe,głupole!!
Nie widziałem jeszcze,żeby komuś SM pomogła...No może nie wliczając w to pomocy w przeparkowaniu samochodów na lawecie,tacy są pomocni psia krew!! ![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
możesz podać link do tej strony ? i czemu mistrze kamuflarzu ?
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/
Jak będziecie mieli chwile czasu,to poszukajcie niebieskich,migających punkcików na mapie,to zobaczycie,czemu są mistrzami kamuflarzu!! ![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niech się strażnicy zajmą właścicielami psów srających na wszystkie trawniki w całym mieście.
To jest po prostu przegięcie pały że w każdym europejskim mieście w weekendy podczas ładnej pogody ludzie idą do parków na kocyk czy pograć w piłkę czy siatkę a u nas jest średnio 10 gówien na metr kwadratowy. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Kocur, to jeszcze nic.
U nas bardzo mądrzy ludzie wyprowadzają psy na... trawiaste boisko do piłki. Tylko pogratulować. Wracając do tematu SM, miałem kiedyś z nimi sprawę w sądzie grodzkim. Jako, że moje słowo miało być przeciwstawione słowu Strażnika chciałem lepiej poznać ich obyczaje. Znalazłem więc forum straży miejskiej, gdzie Strażnicy z całej Polski dzielili się doświadczeniami życiowymi. Czytając ich wypociny, dosłownie opadła mi szczęka Dość wspomnieć, że najpopularniejszym tematem był (cytowane z pamięci): "Dzieci bawiące się na trawniku - PROBLEM!". PS: Sprawę w grodzkim - o dziwo - wygrałem, powołując na świadka kumpla. Z drugiej strony, kolejny raz bym się na to nie pisał. Więcej problemów niż to wszystko warte.
Ostatnio edytowane przez Snow : 01.12.2008 o godz. 11:49.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/929865.html
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pies psa nie ruszy
![]() ale tak serio to rzeczywiscie jest to wielki problem obsrane trawniki i co gorsza chodniki ![]() ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...znikow,1220846
Ostatnio edytowane przez M.C (nowy kleparz) : 02.12.2008 o godz. 21:10.
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Brudna robota, a to w końcu czyścioszki są. Mundury mają i myślą, że to prestiż być SM. Przecież to niewiele lepsza fucha niż Służba Ochrony Parkingów.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
przez 5 lat przemierzania plant podczas studiów utrwalił mi sie obraz staży miejskiej jako instytucja publiczna a) niepotrzebna b)marnująca pieniądze obywateli c) zatrudniająca wyjątkowych pajaców .... - świetna do zakładania blokad i spisywania wystrachanych studnetów z piwkiem w ręku.. w przypadku bezdomnych powyżej 1 sztuki zaczynają sie schody...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziwie się wielu wam że dajecie się złapac sm ... Policja to by was może goniła ale sm to by sobie odpuściła nawet jakbyście biegli truchtem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja dobrze rozumiem, że nie mogę pomalować SWOJEGO auta w takie kolory jak mi się będzie podobało? No **** a co za kraj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak w temacie Straży - dowcip:
W Krakowie są takie korki, że straż miejska wypisuje mandaty, za brak karty postojowej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak do tej pory za każdym razem jak miałem z nimi do czynienia to nie było rozmowy, faceci zacinają się na "przyjmuje Pan mandat czy odmawia?". Zero dyskusji! Tak jak ktoś już tu mówił tam gdzie powinni coś robić ich nie ma, bo po co się użerać z obywatelem...
A co do żuli to ich nie tykają, nie dlatego, że się ich boją tylko, że oni są niewypłacalni ![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|