The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 17:04. Straż Miejska
Witam!!
Do założenia tego tematu skłoniły mnie wydarzenia,jakie miały miejsce w ostatnim czasie w moim życiu!!
Mianowicie wielcy i dzielni strażnicy miejescy wlepili mi dwa mandaty na przestrzeni miesiąca.Wstyd się przyzmać,ale jedno za spożywanie piwa w miejscu publicznym,a drugi dzięki fotoradarowi przenośnemu ustawionemu na wjeździe do Krynicy.Dwa mandaciki na łączną kwote 500zł.Z mandatami obydwoma oczywiście się nie zgadzam,ale nie dlatego,że nie przyznaje się do winy,bo fakt spożywałem piwo na ul Królewskiej i jechałem za szybko.Nie zgadzam się z nimi dlatego,bo uważam,że straż miejska nie powinna się takimi rzeczami zajmować. Tak naprawde,tam gdzie są potrzebni,to ich nie ma,bo strach i obleci,jak wchodzą na pierwsze,lepsze osiedle.Moim zdaniem powinni faktycznie zakładać te blokady i pilnować porządku,bo od tego są,a nie wyręczac policje we wszysystkim,bo tego nie potrafią robić...
Dodam tylko,że straż miejska,jako jedyna służba mundurowa,ma pensje uzależnioną od ilości wystawionych mandatów,więc mandat mojego kumpla za wyrzucenie na trawnik peta wcale mnie nie dziwi!!
A Wy jakie macie na ich temat zdanie
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
Rybka fan :)
Member

Od: 04.2003

Stary 29.11.2008, 17:55
z tego co wiem to oni za wystawione mandaty maja premie do podstawy, niemniej jednak w sumie na jedno wychodzi. Faktem jest, ze w ich portfelowym interesie jest wystawiac jak najwieksza liczbe mandatow. Mnie tez to wkurza, ze zajmuja sie pierdółkami zamiast czyms powazniejszym, ale takie sa realia przynajmniej narazie :/
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.11.2008, 18:06
moze i '.......ki' ale nie wyrzucilby peta na trawnik tylko jak kulturalny czlowiek, do kosza to nie mialby powodow do narzekan

jednym slowem, placimy za bledy i slusznie
trzeba wpajac ludziom kulturalne zachowania, rodzice slowem, a spoleczenstwo 'czynem'
Ostatnio edytowane przez Genio : 29.11.2008 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.11.2008, 18:07
Powinni dostawac przydział terenu. Im mniej mandatów, przestępstw itd tym większa premia.
Premia wzrastajaca względem liczby wystawionych mandatów prowadzi do nadużyc, a przynajmniej do jawnego s****ysyństwa osób wystawiających.
Kiedyś u nas pod szkola (centrum miasta) codziennie kogos wylapywali, za uszko i do dyrektorki. Koło 11 był już spokój, pewnie odbębniali swoje i jeździli w kółko bez sensu. Znaczy patrolowali ulice.
Jaki sens ma SM w obecnym wymiarze skoro są "od wszystkiego" ? Wcielic to do policji, zrobic z tego oddziały prewencji...
A tak po za wszystkim to służby mundurowe powinny miec testy wytrzymałościowe co pół roku żeby wyeliminowac leniwych grubasów którym nie chce sie ruszyc dupy na interwencje/wysiasc z samochodu.
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.11.2008, 18:44
Czy SM ma prawo dać mandat za przejście na czerwonym świetle?

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2008, 19:07
WINDEK napisał(a):Wyświetl post
Czy SM ma prawo dać mandat za przejście na czerwonym świetle?
Tak. (10 znaków)
the end
Odpowiedz cytując
Zarko 42
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 29.11.2008, 19:11
Mnie ostatnio oglili na ponad tysiaka mundurowe świnie, z czego połowe stanowił mandat za cytuje:
Cytat:
Wejście pod nadjeżdżający radiowóz oraz używanie wulgaryzmów
gdy odmówiłem przyjęcia mandatu postraszyli mnie dołkiem, łyse gnoje co se porządnej roboty nie moga znaleźć ;]
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 29.11.2008, 21:00
Wchodziłeś na przejściu dla pieszych? Radiowóz na sygnale był?
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.11.2008, 21:20
Straż Miejsca jest gorsza od policji, bo ci drudzy pogrożą palcem, pośmieją się nawet lub postraszą, można z nimi nawet pogadać jak spisują, a straż miejska mandat!
Nie lubię ich

Zamiast patrolować i z dziadami na ławkach walczyć, bo dzieci straszą to porządnych ludzi zaczepiąją.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 29.11.2008, 21:35
Jak dla mnie to jest instytucja, której jedyny cel to pilnowanie parkingu pod urzędem miasta. Tam ich najczęściej widuje...
©
Odpowiedz cytując
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.11.2008, 21:47
A straż miejska ma pistolety czy tylko pałkibylo cos kiedy cos takiego jak patrol szkolny ale nie wiem czy jest to dalej?
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.11.2008, 21:48
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Straż Miejsca jest gorsza od policji, bo ci drudzy pogrożą palcem, pośmieją się nawet lub postraszą, można z nimi nawet pogadać jak spisują, a straż miejska mandat!
Nie lubię ich

Zamiast patrolować i z dziadami na ławkach walczyć, bo dzieci straszą to porządnych ludzi zaczepiąją.
dokładnie. nawet we Wrocławiu przed meczem wkladajac na pomnik Fredry szalik przyszedl patrol policji to podowcipkowalismy spisali nas i poszli. a SM tylko mandaty wali.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.11.2008, 21:58
To powinno się zwać Straż Wiejska i tyle w temacie. Największy prowokatorzy, do meneli nie podejdą bo się boją, a chłopaków spokojnych po 15 lat będą legitymować. W ogóle marnowanie pieniędzy na utrzymywanie takiej instytucji, na której istnienie ja nie znajduję ani jednego argumentu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.11.2008, 23:27
Cosik słyszałem ze po 1 stycznia mają się zmienić przepisy i SM ma dostać większe uprawnienia. M.in. odnośnie kontroli przekroczenia prędkości na terenia miasta.

Ale nie mam w ręku potwierdzenia tej wiadomości.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 29.11.2008, 23:41
Straż miejska już od jakiegoś czasu może kontrolować prędkość,ale tylko i wyłącznie na terenie miasta.Niestety jestem tego przykładem.W tamtym tygodniu przyszło zdjęcie do firmy z fotoradaru SM.400zł i 8 punktów dostałem.SM jest mistrzem kamuflarzu.Znalazłem strone w necie,gdzie zrobione są zdjęcia patroli,które robią zdjęcia przenośnym fotoradarem i oni biją wszystkich na głowe,głupole!!
Nie widziałem jeszcze,żeby komuś SM pomogła...No może nie wliczając w to pomocy w przeparkowaniu samochodów na lawecie,tacy są pomocni psia krew!!
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2008, 23:43
możesz podać link do tej strony ? i czemu mistrze kamuflarzu ?
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 30.11.2008, 08:46
http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/

Jak będziecie mieli chwile czasu,to poszukajcie niebieskich,migających punkcików na mapie,to zobaczycie,czemu są mistrzami kamuflarzu!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.12.2008, 11:30
Niech się strażnicy zajmą właścicielami psów srających na wszystkie trawniki w całym mieście.

To jest po prostu przegięcie pały że w każdym europejskim mieście w weekendy podczas ładnej pogody ludzie idą do parków na kocyk czy pograć w piłkę czy siatkę a u nas jest średnio 10 gówien na metr kwadratowy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 01.12.2008, 11:46
Kocur, to jeszcze nic.
U nas bardzo mądrzy ludzie wyprowadzają psy na... trawiaste boisko do piłki. Tylko pogratulować.

Wracając do tematu SM, miałem kiedyś z nimi sprawę w sądzie grodzkim. Jako, że moje słowo miało być przeciwstawione słowu Strażnika chciałem lepiej poznać ich obyczaje. Znalazłem więc forum straży miejskiej, gdzie Strażnicy z całej Polski dzielili się doświadczeniami życiowymi. Czytając ich wypociny, dosłownie opadła mi szczęka Dość wspomnieć, że najpopularniejszym tematem był (cytowane z pamięci): "Dzieci bawiące się na trawniku - PROBLEM!".

PS: Sprawę w grodzkim - o dziwo - wygrałem, powołując na świadka kumpla. Z drugiej strony, kolejny raz bym się na to nie pisał. Więcej problemów niż to wszystko warte.
Ostatnio edytowane przez Snow : 01.12.2008 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.12.2008, 08:39
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/929865.html

Cytat:
Przez cały weekend funkcjonariusze straży miejskiej i policja kontrolowali krakowskie Planty i pl. Nowy. W ścisłym centrum miasta mundurowi ujawnili 128 wykroczeń, wystawili mandaty karne na łączną kwotę - 8 250 zł.

Pouczyli 68 kierowców i założyli 95 blokad na koła samochodów. Strażnicy skierowali także dwie sprawy do sądu grodzkiego. Podczas patrolu zatrzymali także nietrzeźwą, nieletnią osobą, która trafiła do izby wytrzeźwień.

Do zakładania blokad to są pierwsi, ale psa srającego na Plantach nie złapali żadnego
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2008, 20:51
pies psa nie ruszy

ale tak serio to rzeczywiscie jest to wielki problem obsrane trawniki i co gorsza chodniki
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 02.12.2008, 21:02
medyk napisał(a):Wyświetl post
pies psa nie ruszy

ale tak serio to rzeczywiscie jest to wielki problem obsrane trawniki i co gorsza chodniki
Jaki piesStraż miejska co najwyżej jakimś pchlarzem może być,a nie psem...

http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...znikow,1220846
Ostatnio edytowane przez M.C (nowy kleparz) : 02.12.2008 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.12.2008, 21:10
Brudna robota, a to w końcu czyścioszki są. Mundury mają i myślą, że to prestiż być SM. Przecież to niewiele lepsza fucha niż Służba Ochrony Parkingów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 02.12.2008, 21:43
przez 5 lat przemierzania plant podczas studiów utrwalił mi sie obraz staży miejskiej jako instytucja publiczna a) niepotrzebna b)marnująca pieniądze obywateli c) zatrudniająca wyjątkowych pajaców .... - świetna do zakładania blokad i spisywania wystrachanych studnetów z piwkiem w ręku.. w przypadku bezdomnych powyżej 1 sztuki zaczynają sie schody...
Odpowiedz cytując
Wisła&Lechia
Guest

Stary 02.12.2008, 22:01
Dziwie się wielu wam że dajecie się złapac sm ... Policja to by was może goniła ale sm to by sobie odpuściła nawet jakbyście biegli truchtem
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 02.12.2008, 22:38
Czy ja dobrze rozumiem, że nie mogę pomalować SWOJEGO auta w takie kolory jak mi się będzie podobało? No **** a co za kraj
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.12.2008, 09:24
wredny.bardzo napisał(a):Wyświetl post
Czy ja dobrze rozumiem, że nie mogę pomalować SWOJEGO auta w takie kolory jak mi się będzie podobało? No **** a co za kraj
Tak samo nie możesz mieć niebieskich postojówek bo są dla pał zarezerwowane
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.12.2008, 15:03
Tak w temacie Straży - dowcip:

W Krakowie są takie korki, że straż miejska wypisuje mandaty, za brak karty postojowej
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2008, 16:06
Jak do tej pory za każdym razem jak miałem z nimi do czynienia to nie było rozmowy, faceci zacinają się na "przyjmuje Pan mandat czy odmawia?". Zero dyskusji! Tak jak ktoś już tu mówił tam gdzie powinni coś robić ich nie ma, bo po co się użerać z obywatelem...

A co do żuli to ich nie tykają, nie dlatego, że się ich boją tylko, że oni są niewypłacalni
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów