The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2008, 16:00. Legalny odjazd ?
http://www.onet.tv/28962,4451,1,4171...0,0,wideo.html

Co o tym myslicie? Próbował ktoś? Dle mnie to poprostu narkotyki pod osłoną legalności i chyba kwestia czasu gdy się za to wezmą.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2008, 16:06
juz sie za to wzieli i BZP czy jak to sie tam zwie, bedzie zdelegalizowane.Tyle ze za to przyjdzie cos innego i zabawa w kotka i myszke bedzie trwala , dopóty nie pojda po rozum do lba i nie zalegalizuja najpopularniejszych nielegalnych substancji , ktore calkiem mozliwe ze sa mniej szkodliwe, niz te, sprzedawane na legalu.

A co do probowania to sam nie probowalem ale kumpel jakdl jakies piguly od nich i palil jakies ziola i generalnie chwalil to sobie - w sensie ze kopie to i to mocno.
Gdybys chcial cos stestowac hehe to moge sie od niego dowiedziec co warto
94 - Allah Akbar!!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.11.2008, 16:20
Dla mnie to jest wszystko glupie, ludzie brali biora i beda brac i nie wazne ska bylle miec.Dawniej wachali klej, benzyne czy inne wynalazki. I zadne zakazy nakazy w tym nie pomoga. Alkohol czy papierosy sa tak samo szkodliwe a sa legalne, w Ameryce wprowadzili prohibicje i nic im to wiele nie dalo. Tyle ze sie przyczynilo do wzbogacenia mafi, bo tak naprawde na tym tylko mafia zarabia i to im najbardziej zeby bylo zakazane. Bo jak bedzie legalne to straca klientow i kosmiczne zyski bo tak w aptece kupisz i szlak trafi biznes. W Holandi jest legalny miekki narkotyk i jakos nie przelozylo sie to wzrost przestepczosci czy innych problemach spolecznych.

Prostytucja jest tez zakazana a byla jest i bedzie i dalej bedzie bo sa chetni na tego typu uslugi, zabawa w kotka i myszke a kase zarabia mafia.
,
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.11.2008, 16:21
paliłem tego "spice" czy jak się to tam zwie, to ze smartshopu na starowiślnej, nie polecam. śmierdzi sianem, gorzej niż męskie bez filtra :S
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2008, 16:30
saklak1906 - predzej czy pozniej, wiekszosc 'narkotykow' bedzie legalna.Za sto lat w szkole beda sie uczyc ze byl taki okres ze dragi byly nielegalne, tak jak my sie uczymy o prohibicji w usa.

Swoja droga, ludzie co wymyslili te cale 'dopalacze', w sensie, wlasciciele tego interesu w pl , juz pewnie sa milionerami.
Zyla zlota.
94 - Allah Akbar!!
Goomis
Member

Od: 12.2005

Stary 14.11.2008, 16:41
Problem w tym że jest to poza wszelką kontrolą i nie ma żadnej pewności że nie kupi tego twoje 12 letnie dziecko. To jest "clue" sprawy, a nie dywagacje kto na tym zarabia.

Pozdr
LJ
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.11.2008, 16:44
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Prostytucja jest tez zakazana a byla jest i bedzie i dalej bedzie bo sa chetni na tego typu uslugi, zabawa w kotka i myszke a kase zarabia mafia.
Prostytucja w polsce nie jest zakazana...
Ddf
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.11.2008, 16:48
Goomis napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym że jest to poza wszelką kontrolą i nie ma żadnej pewności że nie kupi tego twoje 12 letnie dziecko. To jest "clue" sprawy, a nie dywagacje kto na tym zarabia.

Pozdr
LJ

nieprawda. na starowiślnej KAŻDY musi pokazać dowód
Fuss
Member

Od: 09.2008

Stary 14.11.2008, 16:55
przede mna dwoch chlopakow wiek okolo 30 lat nie kupilo bo nie mialo dowodu przy sobie wiec nie piszcie jak nie wiecie!!
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
TYLKO___WISŁA
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2008, 16:58
10ek będzie chciał to zakupi co tylko chce..
Ostatnio edytowane przez TYLKO___WISŁA : 14.11.2008 o godz. 17:01.
Fuss napisał(a):
Nie chce być w SKWK gdyż lubie czasem pomelanżować , lubie sie napić a takich ludzi w SKWK raczej nie chcą.
Fuss napisał(a):
Taki jestes kozak to pojdejdz do jakiegoś Sharka i zapytaj go co mial z polskiego intelektualisto internetowy.
Goomis
Member

Od: 12.2005

Stary 14.11.2008, 17:02
Fuss napisał(a):Wyświetl post
przede mna dwoch chlopakow wiek okolo 30 lat nie kupilo bo nie mialo dowodu przy sobie wiec nie piszcie jak nie wiecie!!
Pełno tego po internecie nawet na allegro jest, myślisz że ktokolwiek to kontroluje?
Nie bo nie ma na to żadnych przepisów prawa!

To że właściciel sklepu jest na tyle "odpowiedzialny" chwała mu za to, ale to nie zmienia obrazu całości.

Pozdrawiam,
LJ
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2008, 17:08
Goomis napisał(a):Wyświetl post
To jest "clue" sprawy, a nie dywagacje kto na tym zarabia.
To bylo zwykle stwierdzenie faktow a nie jakies wartosciowanie tego.

Osobiscie to mi sie srednio podoba ze na tym calym interesie ,ktorego wyplenic sie nie da, zarabiaja - nielegalnie - gangi i legalnie - kilku obrotnych lebkow.
Jak dla mnie jesli ktos juz musi na tym zarabiac, a wiadomo ze musi , to niech robi to panstwo ,kontrolujac wiekszosc rynku(jak to jest z alkiem i tytoniem)
94 - Allah Akbar!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.11.2008, 17:42
Ta. Najlepiej wszystko zdelegalizować i niech mafia - czyli rząd właściwie - czerpie z tego profity.
Większą kasę mają na lewo w momencie gdy to jest zakazane i im się najzwyczajniej w świecie nie opłaca legalizować czegokolwiek

A wracając do meritum to nie próbowałem, ale dużo szumu jest wokół tych "legalnych" używek ostatnio. Pewnie to jakaś lipa, w większości nie działa jak w opisie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.11.2008 o godz. 17:47.
..
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.11.2008, 17:55
http://dopalacze.com/

ja tam sie w to nie bawilem i nie bawie, ale skoro nie jest zakazane to nie jest i jak ktos lubi to czemu nie.

czytajac recenzje (zakladka pod cena) np. tutaj http://www.dopalacze.com/diablo/produkt/509.html wyglada, ze to raczej nie lipa.
Wisła Kraków
medyk
Senior Member

Stary 14.11.2008, 21:06
nie mam ochoty tego testować wychodze z zalozenia ze szkoda zdrowia, wole się wódki napić bo na 100% jestem pewny co pije, problem tego jest taki ze wogole nie mamy pojecia co jest w tych tabsach ale mam takie wrazenie ze nieporownywalnie 'zdrowiej' zapalic sobie trawe z dobrego zrodla niz ryc beret tymi chemikaliami.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.11.2008, 21:11
medyk napisał(a):Wyświetl post
nie mam ochoty tego testować wychodze z zalozenia ze szkoda zdrowia, wole się wódki napić bo na 100% jestem pewny co pije, problem tego jest taki ze wogole nie mamy pojecia co jest w tych tabsach ale mam takie wrazenie ze nieporownywalnie 'zdrowiej' zapalic sobie trawe z dobrego zrodla niz ryc beret tymi chemikaliami.
Z tą wódką to nie tak do końca, bo większość jest podrabianych i nie jesteś pewien czy pijesz oryginalną. Jako coś to polecam Żołądkową Gorzką Deluxe, podobno jeszcze nie podrobili

Sorki za OT
medyk
Senior Member

Stary 14.11.2008, 21:29
to tez fakt pamietam jak raz Mama kupiła 0,7 Finlandii wlozyla do zamrazarki zeby sie schłodziła i.. zamarzła ale wódka to zawsze wódka
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.11.2008, 23:34
Dlatego trzeba kupowac w jakiś bardziej ufnych Monopolowych a nie na bazarach

A co do dopalaczy to jedyny sensowny argument "za" to taki, że łatwiej wkuc podobno nauke. Ale *uja nie próbuje.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
medyk
Senior Member

Stary 15.11.2008, 00:42
uwierz mi ze moja rodzicielka po bazarach alkoholu nie kupuje..
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.11.2008, 02:08
medyk napisał(a):Wyświetl post
nie mam ochoty tego testować wychodze z zalozenia ze szkoda zdrowia,
No to po co się zajmujesz tym tematem? Zeby sobie pogadać? Posty ponabijać? Ja tych sklepów widzę dużo plusów, ale jednym mega wielkim minusem jest to że możliwość zakupu w tak cywilizowanych warunkach, u wielu osob wykształci przeświadczenie że to nic takiego, że to ściema itp, itd. No bo tak na spokojnie myśląc to jak to możliwe że narkotyki są w sklepach przecież to musi nie działać. I wiele osób nie przemyśli spożywania tych specyfików.

Dla mnie lepiej że ktoś nad tymi produktami czuwa podczas produkcji w cywilizowanych warunkach, a nie robi tego domorosły chemik w piwnicy z roślin na ptasim nawozie... Ale biorąc każdy powinnien zdawać sobie sprawę co to jest i że nie jest to ściema i bujda na resorach...

A co do zdrowia to kazdy robi to co lubi. Chodź tyle co ostatnio zlego slyszałem o alko w sklepach to twoj wybor nie do konca trafny moze sie w ostatecznym rozrachunku okazać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
medyk
Senior Member

Stary 15.11.2008, 02:17
sorry Mario ale nie najezdzaj na mnie.. tak chce sobie o tym pogadac zalozylem temat jak kazdy inny nie wrzuce tego do politycznego.. co do czuwania nad procesem wytwarzania tych specyfikow nie byl bym tak pewny i naiwny.. co do alko nie presadzajmy.. tak w zywcu ktorego teraz pije tez plywa jakis syf.. wiem ze alko podrabiają pisalem o tym pare postow wyzej ale co zrobic w fajkach tez wiecej syfu niz tytoniu.. nie jestem za nie jestem przeciw poprostu chcialem zaczac jakas ciekawa dyskusje
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 15.11.2008, 08:09
Jak ktoś sobie chce przyćpać to jego sprawa, ale robic reklamówki cholera wie czego nie ma większej potrzeby.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów