![]() |
Legalny odjazd ?
http://www.onet.tv/28962,4451,1,4171...0,0,wideo.html
Co o tym myslicie? Próbował ktoś? Dle mnie to poprostu narkotyki pod osłoną legalności i chyba kwestia czasu gdy się za to wezmą. |
juz sie za to wzieli i BZP czy jak to sie tam zwie, bedzie zdelegalizowane.Tyle ze za to przyjdzie cos innego i zabawa w kotka i myszke bedzie trwala , dopóty nie pojda po rozum do lba i nie zalegalizuja najpopularniejszych nielegalnych substancji , ktore calkiem mozliwe ze sa mniej szkodliwe, niz te, sprzedawane na legalu.
A co do probowania to sam nie probowalem ale kumpel jakdl jakies piguly od nich i palil jakies ziola i generalnie chwalil to sobie - w sensie ze kopie to i to mocno. Gdybys chcial cos stestowac hehe to moge sie od niego dowiedziec co warto:) |
Dla mnie to jest wszystko glupie, ludzie brali biora i beda brac i nie wazne ska bylle miec.Dawniej wachali klej, benzyne czy inne wynalazki. I zadne zakazy nakazy w tym nie pomoga. Alkohol czy papierosy sa tak samo szkodliwe a sa legalne, w Ameryce wprowadzili prohibicje i nic im to wiele nie dalo. Tyle ze sie przyczynilo do wzbogacenia mafi, bo tak naprawde na tym tylko mafia zarabia i to im najbardziej zeby bylo zakazane. Bo jak bedzie legalne to straca klientow i kosmiczne zyski bo tak w aptece kupisz i szlak trafi biznes. W Holandi jest legalny miekki narkotyk i jakos nie przelozylo sie to wzrost przestepczosci czy innych problemach spolecznych.
Prostytucja jest tez zakazana a byla jest i bedzie i dalej bedzie bo sa chetni na tego typu uslugi, zabawa w kotka i myszke a kase zarabia mafia. |
paliłem tego "spice" czy jak się to tam zwie, to ze smartshopu na starowiślnej, nie polecam. śmierdzi sianem, gorzej niż męskie bez filtra :S
|
saklak1906 - predzej czy pozniej, wiekszosc 'narkotykow' bedzie legalna.Za sto lat w szkole beda sie uczyc ze byl taki okres ze dragi byly nielegalne, tak jak my sie uczymy o prohibicji w usa.
Swoja droga, ludzie co wymyslili te cale 'dopalacze', w sensie, wlasciciele tego interesu w pl , juz pewnie sa milionerami. Zyla zlota. |
Problem w tym że jest to poza wszelką kontrolą i nie ma żadnej pewności że nie kupi tego twoje 12 letnie dziecko. To jest "clue" sprawy, a nie dywagacje kto na tym zarabia.
Pozdr LJ |
Cytat:
|
Cytat:
nieprawda. na starowiślnej KAŻDY musi pokazać dowód |
przede mna dwoch chlopakow wiek okolo 30 lat nie kupilo bo nie mialo dowodu przy sobie wiec nie piszcie jak nie wiecie!!
|
10ek będzie chciał to zakupi co tylko chce..
|
Cytat:
Nie bo nie ma na to żadnych przepisów prawa! To że właściciel sklepu jest na tyle "odpowiedzialny" chwała mu za to, ale to nie zmienia obrazu całości. Pozdrawiam, LJ |
Cytat:
Osobiscie to mi sie srednio podoba ze na tym calym interesie ,ktorego wyplenic sie nie da, zarabiaja - nielegalnie - gangi i legalnie - kilku obrotnych lebkow. Jak dla mnie jesli ktos juz musi na tym zarabiac, a wiadomo ze musi , to niech robi to panstwo ,kontrolujac wiekszosc rynku(jak to jest z alkiem i tytoniem) |
Ta. Najlepiej wszystko zdelegalizować i niech mafia - czyli rząd właściwie - czerpie z tego profity.
Większą kasę mają na lewo w momencie gdy to jest zakazane i im się najzwyczajniej w świecie nie opłaca legalizować czegokolwiek :D A wracając do meritum to nie próbowałem, ale dużo szumu jest wokół tych "legalnych" używek ostatnio. Pewnie to jakaś lipa, w większości nie działa jak w opisie. |
http://dopalacze.com/
ja tam sie w to nie bawilem i nie bawie, ale skoro nie jest zakazane to nie jest i jak ktos lubi to czemu nie. czytajac recenzje (zakladka pod cena) np. tutaj http://www.dopalacze.com/diablo/produkt/509.html wyglada, ze to raczej nie lipa. |
nie mam ochoty tego testować wychodze z zalozenia ze szkoda zdrowia, wole się wódki napić bo na 100% jestem pewny co pije, problem tego jest taki ze wogole nie mamy pojecia co jest w tych tabsach ale mam takie wrazenie ze nieporownywalnie 'zdrowiej' zapalic sobie trawe z dobrego zrodla niz ryc beret tymi chemikaliami.
|
Cytat:
Sorki za OT:) |
to tez fakt pamietam jak raz Mama kupiła 0,7 Finlandii wlozyla do zamrazarki zeby sie schłodziła i.. zamarzła :lol: ale wódka to zawsze wódka :)
|
Dlatego trzeba kupowac w jakiś bardziej ufnych Monopolowych a nie na bazarach:P
A co do dopalaczy to jedyny sensowny argument "za" to taki, że łatwiej wkuc podobno nauke. Ale *uja nie próbuje. |
uwierz mi ze moja rodzicielka po bazarach alkoholu nie kupuje..
|
Cytat:
Dla mnie lepiej że ktoś nad tymi produktami czuwa podczas produkcji w cywilizowanych warunkach, a nie robi tego domorosły chemik w piwnicy z roślin na ptasim nawozie... Ale biorąc każdy powinnien zdawać sobie sprawę co to jest i że nie jest to ściema i bujda na resorach... A co do zdrowia to kazdy robi to co lubi. Chodź tyle co ostatnio zlego slyszałem o alko w sklepach to twoj wybor nie do konca trafny moze sie w ostatecznym rozrachunku okazać. |
sorry Mario ale nie najezdzaj na mnie.. tak chce sobie o tym pogadac zalozylem temat jak kazdy inny nie wrzuce tego do politycznego.. co do czuwania nad procesem wytwarzania tych specyfikow nie byl bym tak pewny i naiwny.. co do alko nie presadzajmy.. tak w zywcu ktorego teraz pije tez plywa jakis syf.. wiem ze alko podrabiają pisalem o tym pare postow wyzej ale co zrobic w fajkach tez wiecej syfu niz tytoniu.. nie jestem za nie jestem przeciw poprostu chcialem zaczac jakas ciekawa dyskusje
|
Jak ktoś sobie chce przyćpać to jego sprawa, ale robic reklamówki cholera wie czego nie ma większej potrzeby.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl