The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Kto?
McCain 119 66,11%
Obama 61 33,89%
Głosujących: 180. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2008, 15:07
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
-Ile jaj ma Obama
-
- Oba-ma

Dzisiaj poświęciłem czas na wysłuchanie przemówień Obamy z przebiegu całej kampanii ( od kampanii przed Super Wtorkiem do zwycięskiego z 4 listopada) i powiem że mnie facet ujął. nie programem nie obiecankami ( bo mnie to nie dotyczy- nie głosowałem), lecz formą przemowy i jak się zachowywał i sposobem intonacji, akcentowania pewnych rzeczy. Jak dla mnie ( tak jak to było powiedziane w CNN w którymś z wywiadów), że jego przemówienie z New Hampshire przejdzie do historii i będą o tym uczyć w szkołach tak jak o przemówieniach Lincolna czy JFK. Świetny mówca i doskonale skupiał na sobie uwagę tłumu. Jak się ogląda McCaina to widać różnicę.
Od Obamy czuć populizmem, jednak wbrew pozorom Amerykanie to nie taki głupi naród.
Wybrali młodego, charyzmatycznego przywódcę, i wiek nie musi być tu wadą ( ona była wadą dla J.McCain'a). Po prostu Ameryka potrzebowała nowego JFK i go dostała.
Moim zdaniem wygrał sposób przedstawienia argumentów, dyskusji merytorycznej i podejście do wyborców. Obama był pewniejszy, wytrwalszy i mniej zmęczony podczas wieców i innych spotkań. Zasłużenie wygrał.
Nie mi oceniać program polityczny obu Panów.

Tyle ode mnie
Całkowicie się z tobą zgadzam! Całkowicie popieram zdanie że forma jest ważniejsza od Treści!
Z Obamą jest jak z instrukcją obsługi skomplikowanego urządzenia... Ważne żeby miała ładną kolorową i twardą okładkę, miłą czcionkę i przynajmniej 25 języków. Co z tego że nie ma tam języka polskiego, ani żadnej pomocnej informacji... no przecież wygląda zajebiście.

PS:
Barack, Barack Pierwszy... Obama!
J"ć, J*ć, J*ć McCain'a!
Ostatnio edytowane przez MicK : 07.11.2008 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów