|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Kto? | |||
| McCain |
|
119 | 66,11% |
| Obama |
|
61 | 33,89% |
| Głosujących: 180. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No już sie tak nie jaraj tym tekstem z Basha
jeszcze znalazłem
Ostatnio edytowane przez Kamson : 05.11.2008 o godz. 20:59.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dla mnie Obama to taki drugi Tusk, jeden obiecywał wszystko co się dało żeby tylko dojść do władzy, drugi chce zmieniać co ? nie ważne, ważne żeby zmieniać, ale jak zmieniać ? też nie ważne trzeba zmieniać i już !
III wojna światowa jak nic ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
rozkmincie ze u mnie w szkole jest barack obama junior ze mu sie chcialo dzis przyjsc do szkoly zamiast swietowac i na wfie wyjebal pilke za ogrodzenie taki z niego hulaka no no zawadiaka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ludzie , przeciez to tragedia - chyba czas najwyzszy pakowac walizki z powrotem do Polandu.Dzis do pracy nie przyszlo troje czarnych , a ci co przyszli patrzyli z gory na pozostalych i mieli wszystko w d..ie.Facet jest jednym z najmlodszych senatorow , posiada prawie zero doswiadczenia politycznego.Ci wszyscy co smiali sie z Bush-a jr. dopiero teraz zaczna miec prawdziwe rozeznanie na kogo glosowali.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W stanach od dziesięcioleci rządzi- nie prezydent nie senat, nie izba reprezentantów a SYSTEM i Likud z Izraela - także nie bójta żaby. Wszystko będzie po staremu. Dla nas to już w ogóle - czas wypucować pupke dla murzyna (a fuj)
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
ToTylkoJa, weź się nie kompromituj, to, że zmienisz cytowany taks w swoim poście, nie zmienia cytowanego tekstu w poście kogoś kto na twój bełkot odpowiada. Takie "tuszowanie" swoich błędów jest po rpostu żałosne.
Orzeu 100% racji. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
orzeu - nie daj sie oglupiac, zwlaszcza ze myslisz calkiem rozsadnie...
Rasizm to rasizm. Niewazne czy to Bialy ruga Murzyna za nic innego jak kolor skory czy odwrotnie. Zrob sobie logiczna ukladanke- co oznacza "anty-rasizm"? Oznacza ze "rasizm" z tej definicji wystepuje tylko u Bialych. A gowno prawda bo Czarnuch ktory nic nie ma do roboty tylko narzeka na bialasow to taki sam rasista jak wszyscy skinheadzi swiata. Rasizm jest jeden. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
Kaczyńskiemu(<--szczegolnie jemu) i McCainowi dziekujemy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obama......
![]() ,
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ostatnio w jakiejś babskiej gazecie (mojej matki
) widziałem artykulik o Obamie. Kilka zdjęć z młodości i podpis pod jednym. "Rok 1990, Obama chodzi w skórze, pali Marihuanę oraz czyta Marksa."Z tą trawką to faktycznie podobnie jak Tusk ![]() Większość za Tuskiem; większość za Obamą; Większość słucha Britnej i większość nie ma zielonego pojęcia o polityce. Z drugiej strony McCain jest beznadziejny z PijaRowskiego punktu widzenia. Wcale się nie dziwie, że wygrał Barrack. PS: Popieram Baryla. Z Obamą szanse miał jedynie Ron Paul. Jedyny anty-wojenny kandydat Republikanów. W dodatku świetna biografia, senator od kilkudziesięciu lat, lekarz, który przyjął kilkaset porodów. Inna sprawa, że media amerykańskie celowo i z premedytacją ośmieszały go lub pomijały. Dla ciekawskich - > http://www.fijor.com/index-jkl.php?a=p&id=296
Ostatnio edytowane przez Snow : 06.11.2008 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() orzeu mylisz się. Jeden z konkretów McCaina podałem. Pytałem się o program leyzera, który dużo pisze przeciwko Obamie, ale mało o McCainie i jego wizji (widzę, że nie zrozumiałeś intencji) Wiadomo, że łatwiej atakować, niż bronić. A Ty znów nic konkretnego nie podałeś, a i tak leyzer Ci przyklasnął ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jasne, że McCain! Za Obamą są tylko czarnuchy, kobiety dla których jest przystojny oraz młodzież, która nie ma zielonego pojęcia o polityce i przeszłości baracka. Zobaczycie - będzie tak samo jak z Tuskiem, nagada jaka to jest wspaniała atmosfera w rządzie, że żołnierze wracają z Iraku (podobnie jak Polacy z Irlandii), a i tak kryzys gospodarczy (w najlepszym przypadku!) nie ulegnie pogorszeniu ze stanu obecnego.
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Obama..
I cieszy mnie ten wynik. 1.) Nie życzę USA dobrze 2.) Liczę ze spałują neokoni. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Co to za różnica kto wygrał i tak cała Ameryka ma nas gdzieś i nic nie zrobią dla nas więc nie wiem czym sie ludzie cieszą...jak dla mnie równie dobrze mógł by to być ktoś z znikąd to ze Obama wydał ileś tam milionów i wygrał zdarza sie zobaczmy jak sie wszytko potoczy pzdr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Chyba jednak nie do końca tak jest. My nie mamy pełnej świadomości jak jest, bo w polskich mediach prawie nie było McCaina, mówiło się tylko o Obamie. McCain dostał około 48% głosów jeśli dobrze pamiętam. Jeśli weźmiemy pod uwagę w jakich warunkach startował: 1. Kryzys gospodarczy za czasów rządów jego partii 2. "Kula u nogi" w postaci George'a W. Busha to poparcie miał naprawdę duże. Gdyby nie to, pewnie wygrałby bo różnica % poparcia nie była duża. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
The winner is:
OBIERACK BANANA he he ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
-Ile jaj ma Obama
- - Oba-ma ![]() Dzisiaj poświęciłem czas na wysłuchanie przemówień Obamy z przebiegu całej kampanii ( od kampanii przed Super Wtorkiem do zwycięskiego z 4 listopada) i powiem że mnie facet ujął. nie programem nie obiecankami ( bo mnie to nie dotyczy- nie głosowałem), lecz formą przemowy i jak się zachowywał i sposobem intonacji, akcentowania pewnych rzeczy. Jak dla mnie ( tak jak to było powiedziane w CNN w którymś z wywiadów), że jego przemówienie z New Hampshire przejdzie do historii i będą o tym uczyć w szkołach tak jak o przemówieniach Lincolna czy JFK. Świetny mówca i doskonale skupiał na sobie uwagę tłumu. Jak się ogląda McCaina to widać różnicę. Od Obamy czuć populizmem, jednak wbrew pozorom Amerykanie to nie taki głupi naród. Wybrali młodego, charyzmatycznego przywódcę, i wiek nie musi być tu wadą ( ona była wadą dla J.McCain'a). Po prostu Ameryka potrzebowała nowego JFK i go dostała. Moim zdaniem wygrał sposób przedstawienia argumentów, dyskusji merytorycznej i podejście do wyborców. Obama był pewniejszy, wytrwalszy i mniej zmęczony podczas wieców i innych spotkań. Zasłużenie wygrał. Nie mi oceniać program polityczny obu Panów. Tyle ode mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z tymi % w amerykańskich wyborach jest śmiesznie i nie ma się co sugerować nimi jeśli chodzi o ogół kraju. Mogło się zdarzyć, że McCain miałby w skali kraju 55%, a Obama 45%, a wygrałby ten drugi. Ot taki dziwny twór i wizja demokracji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Weź w końcu przeczytaj te programy i przestań .......ić. Mówiłeś, ze "z chęcią to zrobisz", a ja widzę, że cały czas nie masz pojęcia o ich(McCain, Obama) planach. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Obamą jest jak z instrukcją obsługi skomplikowanego urządzenia... Ważne żeby miała ładną kolorową i twardą okładkę, miłą czcionkę i przynajmniej 25 języków. Co z tego że nie ma tam języka polskiego, ani żadnej pomocnej informacji... no przecież wygląda zajebiście. PS: Barack, Barack Pierwszy... Obama! J"ć, J*ć, J*ć McCain'a!
Ostatnio edytowane przez MicK : 07.11.2008 o godz. 15:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obama: - zamierza m.in. zwolnić z podatków starszych obywateli, którzy mają roczne dochody poniżej 50 tys. dolarów -W związku z kryzysem mieszkaniowym proponuje pakiet 30 mld USD wsparcia dla właścicieli nieruchomości a i ktoś tu pisał o tym, że Obama nie będzie żadnym stopem dla Rosji. -W przemówieniu wygłoszonym do weteranów w sierpniu Obama sugerował, że jako prezydent poprze zablokowanie wejścia Rosji do Światowej Organizacji Handlu (WTO) w odpowiedzi na rosyjskie postępowanie wobec Gruzji. McCain: -zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to do 2013 będą niższe podatki i szczelniejsza granica z Meksykiem. -McCain proponuje przeznaczenie 10 mld dol. dla właścicieli domów, aby mogli zmienić warunki spłaty kredytów na korzystniejsze to tylko ułamek tych programów. Zacznij w końcu dyskutować na argumenty. Bo póki co to potrafisz napisać tylko 'odrobiłęm swoje lekcje, 100% racji'. Tyle, że za wiele to nie wnosi do dyskusji. Więc zacytuję Ciebie: 'przestań .......ić' ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Idiotyczne jest takie myślenie jak Twoje. Bali się posądzenia o rasizm? tak trudno zrozumieć, że może nie są rasistami i kolor skóry im nie przeszkadza, a wybrali mniejsza zło? Rasiści wiadomo zagłosowali na McCaina, a reszta poszła za głosem sumienia. Dla mnie bez różnicy który jest czarny, a który biały - po prostu Obama daje cień nadziei na przywrócenie NORMALNOŚCI w USA. Co do ostatniego zdania, to owszem byli głupi , że przed kilkoma latami głosowali powtórnie na pewnego chorego człowieka.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 08.11.2008 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, ze ludzie czytaja takie bzdury bez cienia refleksji.
Cytat:
I to sa te super-trendy i mega-profesjonalna polityka amerykanska na ktorej wszyscy powinni sie wzorowac? To stare jak swiat, a raczej Nowy Wspanialy swiat po Rewolucji Francuskiej (TFU TFU!!!).Dobrze dla USA ze wygral Obama. Przynajmniej ustrzegli sie tej werbalno-medialnej wojny domowej ktora my mielismy gdy Kaczory zajely obydwa najwazniejsze fotele. Takie smieszne to jest: kochamy demokracje, ale tylko gdy ludzie wybieraja *naszych* fajnych salonowcow. Tolerujemy wszystko oprocz Kosciola, koltunow i niemedialnych dziadow-oszolomow. Na szczescie dziennikarze i ludzie na ulicach zamiast tracic czas na coraz to glupsze dowcipy o McCainie beda zyli w nieustajacym spazmie radosci z powodu swojego wyboru. I dobrze.![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|