|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Cytat:
GKS moim zdaniem nie wskoczy na czołowe lokaty w tym sezonie także Garguła im do szczęścia za bardzo potrzebny nie jest. Zapomniałbym dodać że w pewnym sensie mamy tam swojego człowieka Pawła Jansa .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.11.2008 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kto jak kto ale wy (my) nie wierzycie w Zurawia? Wstyd. Już pomijając czy ta plotka ma coś z prawdą to nie porównujmy ligi szkockiej i greckiej do polskiej. Porównajmy iloćć zespołów w LM i Uefa. Żuraw jest zawodnikiem specyficznym i Wiśle się odnajdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
eye63 napisał(a):
Tam tez wszyscy od trenera, przez kolegow z zespolu, az po prezesa prosili go zeby nie odchodzil w momencie kiedy swietnie radzacy sobie w pucharach Grodzisk, szykowal sie wlasnie do starcia z kolejnym renomowanym przeciwnikiem, ale mimo to Andrzej wolal polasic sie na pierwsza lepsza oferte z bylejakiego klubu, gdy tylko zaswiecono mu wieksza suma pieniedzy. Podkreslam, ze calosc nie ma jednak zadnego wplywu na ocene jego pilkarskiej przydatnosci, ktora wypada znacznie gorzej. eye63 napisał(a):
Do dyskusji o Niedzielanie proponuje wrocic dopiero, gdy strzeli wreszcie kilka bramek, bo jak na razie, to o przelamaniu opowiadasz mi tutaj juz od jakiegos czasu, ale jak dotad nic takiego jeszcze nie mialo miejsca. Tak jak napisales, zostalo jeszcze pare kolejek i jest szansa zeby Niedzielan sprobowal przekonac takich - nie wiedziec czemu - zniecierpliwionych kibicow jak ja.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.11.2008 o godz. 18:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak Zurawski to i Frankowski ... pierwszy bedzie partnerem, drugi dżokerem.
dla niekumatych - ironia. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I tu jest problem.Pilkarze sa od dobrej gry a nie od lubienia czy nie.'Idoli' to ja szukam poza boiskiem
![]() Sam musze sie przyznac ze troche podjaralem sie przyjsciem Niedzielana, a kumpel powtarzal mi ze to drewno, tylko szybkie - nie dalem sie przekonac i mam za swoje. Gdzie pewnie stac go na lepsza gre, tyle ze musi jak najszybciej strzelic jedna czy 2 bramki bo inaczej to bedzie kaplica po calosci. A co do Zurawia to oczywiscie jestem na tak - na pl lige to atak Brozek - Zuraw pewnie niszczylby w prawie kazdym meczu , oczywiscie jesli Zuraw bylby zdrowy. Zeby sie to tylko nie okazalo ze docelowo to jest Zuraw za Brozka a nie Zuraw i Brozek. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
I tu jest wlasnie pies pogrzebany. Sa dwie wersje,pierwsza; W tych wszytkich wstepnych "zainteresowaniach" jakimis napastnikami bardziej szukamy pod kątem ZAMIAST Pawła-jak DLA Pawła. Czyli ze juz teraz szukamy taniego nastepce Brozka,jesli ten odejdzie w zimie. i Druga; Szukamy kogos dla Pawła bo drugi napastnik dla niego na gwałt jest potrzebny....np taki ,Zuraw mimo wszystko jakas klase pilkarska reprezentuje,choc fakt ze nie przebil sie w cienutkiej Larissie tez o czyms swiadczy. Chcialbym wierzyc w tą drugą,choc cos mi swita ze realnie to chyba ta pierwsza,ale krakać absolutnie nie chce. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sprawa Żurawskiego wraca po raz kolejny i tym razem wg. mnie jest to transfer realny.
Maciek miał dobrą rundę wiosenną w Larisie, strzelił w 11 meczach 6 goli. A teraz zagrał w 6 z 8 meczy Larisy, dorobek zerowy. Najwyraźniej ma problemy, a i średniak greckiej ekstraklasy nie płaci jakiś kosmicznych pieniędzy. Więc Żuraw z przyjemnością wróciłby do Polski. W Lechu ze względu na osobę Smudy raczej nie ma szans na grę, ale w Wiśle - jak najbardziej. Co więcej, chyba jest on do wyjęcia z Grecji albo za darmo, albo za niewielkie pieniądze. Porównywanie sytuacji Żurawskiego - najlepszego zawodnika Wisły ery Tele-foniki - z Dawidowskim czy Niedzielanem to nietakt. Żuraw miał kilka świetnych sezonów w polskiej lidze i 160 goli dla Wisły strzelił. To nie przypadek. Techniki, świetnego strzału i inteligencji boiskowej się nie zapomina. Moim zdaniem nasza liga jest tak słaba, że nawet podstarzały Żuraw w średniej formie minimum z 10 goli w lidze spokojnie ustrzeli. Oczywiście należy mu zaproponować kontrakt motywacyjny i tylko pod takim warunkiem może do nas przyjść. Jak słyszę o kolejnych Ljubojach, Kluivertach, Tristanach i Kallonach, to dochodzę do wniosku że lepszego kandydata do napadu Wisły od Maćka Żurawskiego po prostu nie znajdziemy. PS. acha - Żuraw jest przewidziany jako zastępca Pawła Brożka, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Jemu się kończy kontrakt czy to miałoby być wypożyczenie? Bo wtedy mogłoby być tak jak z "kochanym" Radosławem "włoskie wino i giełda" M. okres próbny (pół roku to było?)
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 04.11.2008 o godz. 18:55.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy już w Wiśle kilku drogich w utrzymaniu rezerwowych ( Niedzielan, Dawidowski)
Szkoda też płacić Cebanu Vardze Baretto Singlarowi |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
unpredictable_wislaczka - porownywanie Żurawskiego do Radosława'Nie tak sie umawiallismy' to 'lekkie' przegiecie. Ten pierwszy strzelil multum goli w polskiej lidzie, w Celtiku 20+,w Grecji tez kilka, a Matusiak 9 w calej karierze.
Tasio - idz na spacer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem na tak jeśli chodzi o Maćka Żurawskiego. Gdzie miał by się odnaleźć jak nie w Wiśle Kraków. No i oczywiście jeżeli to nie jest kolejna bajka dziennikarska.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdy w życiu nie porównywałabym ich co do gry (szczególnie,że do Maćka mam wielki sentyment i zawsze będzie dla mnie świetnym zawodnikiem,a Matusiak zakończył dla mnie swoją karierę,gdy strzelił 2 gole Wisełce w pamiętnym listopadowym meczu...) Chodziło mi o porównanie kontraktów. Zdaje się,że większość nie wierzy w odbudowanie formy Żurawskiego w Wiśle. Dlatego napisałam,że gdyby było to wypożyczenie,to mogliby mu dać ten okres próbny,wtedy udowodniłby lub też nie swoją przydatność dla klubu. Tylko o takie porównanie mi chodziło,bo Radziu to nie nadaje się nawet do wiązania butów Żurawiowi
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Myślę, że ostatnio już ryzykowaliśmy wystarczająco (Niedzielan,Matusiak, Dawidowski itp) i może wystarczy. Za kasę z kontraktów tylko tych dwóch panów kupilibyśmy jednego solidnego napadziorka. Co tanie to drogie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chyba co drogie to nie dla nas
![]() Zuraw to najlepszy napastnik jakiego na Wisle moje oczy widzialy a troche widzialy. Jak brac jakiegos 'starucha' , to tylko jego. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak brać starucha to takiego, który coś strzela a nie tylko pamięta że strzelał.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 04.11.2008 o godz. 20:58.
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
Tylko skąd wziąć solidnego napadziora (najlepiej wysokiego) za rozsądną kwotę |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to ja sie pytam: Czy Żurawski podppisał juz z nami kontrakt?
bo tak sie za przeproszeniem sracie ( co niektorzy oczzywiscie ) ze mało klawiatury nie rozdupcycie... przyjdzie to sie bedziemy martwic jego skutecznoscia nie przyjdzie to nie. a ja pamietam jak podobna sytuacja panowała na tym forum przed przysciem z wypozyczeń kosy... a jak sie skończylo? bardzo dobra gra.. a tez grzał ławe praktycznie przez 3 lata |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dla fanów sf i wirtualnych gazetowych transferów - vide Żurawski, Lujuboja czy Gancarczyk
niedawno wg. gazet Wisła chciała Nikolę Kalincica. Wysoki, napastnik. W dodatku młody. Wszystko się zgadza poza ceną ![]() za sportowymi faktami: Chorwat trafi do Valencii? Nie ucicha sprawa ewentualnej przeprowadzki Nikoli Kalinica z Hajduka Split. Piłkarzem interesuje się od jakiegoś czasu Valencia, ale do gry wkroczyły także inne drużyny. Sam 20-latek podobno chciałby przywdziewać barwy Nietoperzy. Hiszpanie zaoferowali już Chorwatom ofertę w wysokości 7,5 mln euro, jednak w grę ma wchodzić jedynie kwota 10 mln, dlatego duże szanse na transfer daje się także włoskim Napoli i Palermo. Napastnikowi kończy się kontrakt z Hajdukiem w lecie 2010 roku. no to jasność chyba już jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pitu, pitu. Ktoś w klubie szepnie na ucho jakąś bzdurę, a pismak już leci z ciepłym i kłapie farmazony. Nawet nie sensu się tym emocjonować.
Wilczek się powinien skoncentrować na pozyskaniu sponsora na koszuli, bo bez tego nie będzie żadnych transferów. Kurek z kasą ewidentnie zakręcony, więc nie ma co liczyć na transfery gotówkowe. Jak ten Romeo będzie za darmo to brać, bo gorszy od Cantoro raczej nie jest. Do tego jeszcze ze dwóch takich i nie będzie źle. Bednarz do dzieła! |
|
|
|
Guest
|
|
Poza tym od czasu do czasu Wisła wydaje parę groszy (Diaz) lub więcej niż parę (Jirsak, Łobo) nie tylko na kontrakty. Więc można by rzec - jakaś niewielka reinwestycja jednak jest. Wiek moim zdaniem wszędzie ma znaczenie chocby ze względu na to, że mniejsze jest prawdopodobienstwo ugrania jakiegos wyniku zużytymi gośćmi po 30 niż takimi 23-27. Statystycznie to gość po 30 o wiele wiecej przebiegł, mial kontuzji, dostał kopów i łokci itd. Bardziej zużyty, a wiec łatwiej o kolejne kontuzje, słabsza i malejąca motoryka i regeneracja. 3 takich graczy w "16" może być - więcej to już problem. Moim zdaniem Żuraw jest własnie mocno "zużyty" fizycznie i psychicznie i On już nawet w Mołdawii czy na Malcie furory nie zrobi, ale jak napisałem wczesniej - Skorża wie 100 razy lepiej ode mnie... Poza tym może zagranicą już nie, ale... właśnie u siebie w domu (w Polsce) jeszcze coś zagra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jestem wielkim fanem Zurawskiego i zawsze go bronilem ale jestem stanowczo na NIE.
Poprostu nie ma sensu zeby rozmienial na drobne tego co osiagnal w Wisle, a jego problem obecny polega na tym, ze sie zdrowo opierdala na boisku i nie ma z niego zadnego pozytku. Niewiem dlaczego tak jest ale takie sprawia wrazenie jakby pilka go juz nie cieszyla. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Krzynówek którym niedawno podobno interesowała sie Biała Gwiazda rozważa powrót do Polski i gre w Górniku Zabrze.
Według "Przeglądu Sportowego" Krzynówek, który zarabia w Wolfsburgu ok. 1,2 mln euro brutto rocznie, mógłby się zgodzić na znaczną obniżkę zarobków, jeśli jego kontrakt byłby długoterminowy Także Żuraw tęskni za Wisełką http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.11.2008 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak gadacie, a są przypadki gdzie komuś się nie udało na zachodzie i gra do dziś na dobrym poziomie. Jest taki napastnik w Amice, który grał w bundeslidze. Za dużo tam nie osiągnął a po powrocie do Polski nawet my go chcieliśmy sciągnąć. Watpie żeby Żuraw zapomniał jak się strzela bramki. U nas był gwiazdą, grali wszyscy na niego, w Celticu czy teraz w Larissie tego nie ma. Ja akórat wierze, że jeden, dwa sezony spokojnie u nas mógłby pograć. Kosa wrócił i co? Nie nadawał się? Moim zdaniem grał lepiej niż przed wyjazdem.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A motywacji do ponownej gry w Wiśle, w polskiej lidze nie zabraknie?
- Proszę mi wierzyć, że gdybym wrócił, to na pewno nie zabrakłoby mi motywacji. Strzeliłem dla "Białej Gwiazdy" 160 bramek we wszystkich rozgrywkach. Do dwóch setek trochę jeszcze brakuje, ale to mógłby być cel, który nakręcałby mnie do jak najlepszej gry. Fajnie byłoby znów zagrać dla Wisły. WislaPortal/Przegląd sportowy ŻURAW WRACAJ! Wyobrazacie sobie to .. Mecz Powrót ZURAWSKIEGO do Wisły. Cały stadion Skanduje ŻURAW ŻURAW WŁADCA MURAW ![]() Powód: as
Ostatnio edytowane przez zlotowa92gdansk : 05.11.2008 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mam nic przeciwko Żurawiowi ,ale nie chciałbym by facet zarabiający ponad 300 tys € rocznie spacerował po boisku i strzelił 5 bramek w sezonie.
Oczywiście jest to sprawa trenera ,tylko przypominam ,że Skorża był też wielkim fanem w sprawie sprowadzenia Niedzielana. Jaki pożytek jest z Niedzielana ,możemy osądzić sami. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bogucki, tak jak słusznie zauważył kiedyś Kowalczyk, strzelał do generała Papały a nie bramki dla Wisły.
Można by chyba wymagać znajomości nazwisk podstawowych zawodników Wisły? Może nie od Szpakowskiego ale od kibiców ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zuraw to Zuraw :-]
Na pewno na szanse zasluguje, chociazby poprzez wzglad na to co dla nas zrobil. Dlatego nie skreslajmy go od razu. Jezeli klub podejmie decyzje o jego zatrudnieniu, to ja na pewno dam mu duzy kredyt zaufania. Lata swoje ma, ale tez bez przesady. Z 2-3 lata spoko jeszcze moze pograc. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|