|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dał byś bardzo młodemu zawodnikowi kontakt na poziomie zarobków Brożka, tylko dlatego bo był królem strzelców II ligi?
Ja bym nie dał. Lech zaryzykował i dał.Teraz ma z tego profity. Już par królów strzelców II lig mieliśmy i za każdym razem gówno z tego było. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale generalnie to etap zamkniety dla nas i nie ma co do tego wracac. Problemem nie jest brak Lewandowskiego, tylko strategia finansowa - 'ani grosza na transfery', ktora niestety siegnela dna. Co do reszty to zgadzam sie w 100% z Eustachym Jak lubie i szanuje naszego trenera, to niektore jego decyzje kadrowe(w stylu 'gram caly sezon piach a i tak wchodze w pierwszym skladzie') martwia choc to chyba za slabe slowo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Najbardziej mnie wkurzyło, że juz drugi mecz ligowy wychodzimy z mysla że przeciwnicy sie chyba przed wielka Wisłą położa. I drugi raz przegrywamy po pierwszej połowie, z tym że Lech jest o klase epszy od Cracovi dlatego było tak wysoko, a mmogło być lepiej. Dziś Lech obnażył wszystko:
- słabiutkiego Pawełka który co mecz ma przynajmniej jednego klopsa tylko dotad szczęście go ratowało. Dzis trzecia bramka to juz parodia, pierwsza zreszta też w sam środek to szlo. Dodać trzeba jeszcze że jak wychodzi do dośrodkowań to co drugi raz mija sie z piłką! - obrona, starzejący sie Cleber, Diaz który w pierwszewj połowie chyba mial rozgrywac (w drugiej już nieźle) Baszczyński którego juz pół ligi potrafi zakręcić gdy gra na prawej obronie, licze że w Londynie zagra Singlar - pomoc, dziś tylko wracający po kontuzji Sobol potrafił podciągnąć do pszodu, Cantoro w pierwszej połowie to zastanawiałem sie czy on gra czy nie. Zienczuk średnio, a Łobodziński to tym meczem się skompromitował, jak dotychczas tracił piłkę po zwodach tak dzis nawet dwóch metrów nie umiał wywalczyć - atak, Brożek odcięty nic nie mógł zrobić, Boguski starał sie ale pomoc jest u nas tak slaba że nie mamy rzadnej siły przebicia. W następnym meczu obowiązkowo muszą usiąść na ławce Łobo i Cantoro. Diaza bym za miejsce tego drugiego bym wstawił, na lewa obrone Zieńczuk. Na prawą Małecki. Co do wyniku jeszcze to tragedii bym nie robił bo w tabeli nikt nam nie uciekł, tylko musimy zaczynać mecze na pełnej k****e a nie grzecznie i spokojnie tak by od początku rywale wiedzieli że jak na Polskie warunki grają z dobrymi zawodnikami. Takze w lidze nikt nie odskoczył i dalej zdobycie tytułu jest w naszych nogach. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Oceniłem piłkarzy - ocenie i trenera
Skorża jak sam przyznał testował ustawienia na TT. (Te puchary nam wychodzą bokiem!) Z Cracovią też testował i straciliśmy 2 punkty! Wg. mnie błędem Skorży jest testowanie w prestiżowym meczu z Lechem ustawień na TT! Dla mnie to przesada! (A TT z Aston Villą będzie testowało ustawienie na Wisłę?) Ale po kolei 1. Po raz kolejny Łobodziński w składzie chociaż gra piach od początku sezonu! 2. Junior Diaz jako lewy obrońca - wiem że Piotrek miał kontuzje, ale już lepiej było cofnąć na tą pozycje Zieńczuka bo Diaz się niestety na te pozycje nie nadaje 3. Junior Diaz powinien grać ale w pomocy zamiast Cantoro 4. Po co Cantoro na boisku? 5. Boguski powinien grać zamiast Łobodzińskiego 6. Czemu nie graliśmy 3 pomocnikami - Sobolewski, Diaz, Jirsak? 7. Głowacki kolejny którego nie powinno być w dzisiejszym meczu 8. Nawet Małecki robi więcej gry niz Łobodziński a nie grał! Aaaaa bo my testujemy opcje na mecz z TT...... Mam wątpliwości co do Skorży po ostatnich dwóch meczach! Za dużo świętych krów w składzie! (Łobodziński, Cantoro) nie powinni grać w następnym meczu! Jak lubię trenera Skorże tak sam powinien co nieco zmienić w grze nawet przy tak wąskiej kadrze jaką mamy! Oceniać Jacka Bednarza i RN nie ma co bo już po ptokach aż do zimy.... A na tle Lecha widać aż za bardzo ilu piłkarzy brakuje i na jakie pozycje...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.09.2008 o godz. 20:13.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja bym jeszcze dodał jeszcze jeden błąd Skorży w dzisiejszym meczu, a minowicie wystawienie Głowackiego w pierwszym składzie, widać było, że nie czuł gry po tak długiej przerwie. Ogólnie mecz przegraliśmy przez słabą grę pomocy (głownie brak skrzydeł), no i oczywiście sam Brożek na Arboledę to też był według mnie niezbyt dobry pomysł.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie przesadzajcie.
Wisła ma najlepszą ekipę w kraju ( z wyjątkiem bramkarza i lewego pomocnika). Zwyczajnie Wiśle się nie udał mecz, lub nie była w formie! Zadajcie sobie pytanie, kiedy ostatnio widzieliście tak słabo grającą Wisłę.Ja np nie pamiętam. Naprawdę smieszą mnie te zabawne teksty o straconej walce o mistrzostwo. Gdzie indziej znajdziecie takiego Boguskiego,Głowackiego,Clebera Jirsaka Brożka , czy choćby Diaza teraz doszedł Marcelo. Kiedyś porażka musiała się przytrafić - to tylko sport, który rządzi się swoimi prawami.Tu wygrać może każdy z każdym.To nie są te czasy, gdzie w Polsce był jeden klub - Wisła.Teraz jest parę fajnych silnych ekip i należy się z tego cieszyć, bo tylko dzięki rywalizacji poziom ligi się będzie podnosił.Dlaczego dostawaliśmy baty w europie? Bo mecze w polskiej lidze wygrywaliśmy na stojąco a jak przyszło się zmierzyć z jakimś drwalami czy traktorzystami, było wielkie ździwienie, bo "oni się nie połozyli na boisku" tylko gryźli trawę. Owszem Wisła już nie ma takiej przewagi jak kiedyś, ale to wciąż mistrz polski z teoretycznie najlepszą 11 w lidze i jest w czołówce ligi!!!! Jest ktos w stanie mi napisać, ile Wisła przegrała meczy ligowych u siebie w ciągu ostatnich 10 lat? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mnie martwi i cieszy inna sprawa. Coś drgnęło w lidze i poza Wisłą i Legią (która na razie nie zachwyca) pojawiją się pieniądze w innych klubach. W Lechu w ostatnim czasie zrobiono sporo dobrego, coś zaczyna się dziać w Górniku (Kasperczak i Alians) itp... To fajna sprawa da naszej piłki, ale niezbyt optymistyczna dla Wisły, a przynajmniej takiej Wisły, która unika transferów gotówkowych. Tym bardziej, ze potrzebujemy kilku nowych wartościowych piłkarzy i kilku równie dobrych, którzy zastąpią zawodników kończących powoli swe kariery, żeby Skorża miał większe pole manewru. Z tym będzie jednak problem, bo dzisiaj po prostu jest więcej klubów, które oferują zawodnikom podobne do Wisły pieniądze i przede wszystkim chcą płacić za ich transfery. Niestety, Wisła przestała być jedynym rekinem w akwenie zwanym Ekstraklasą i co więcej prezesi konkurencji są jeszcze na etapie inwestowania i nie żałują kasy. |
|
|
|
Guest
|
|
Przypominam - na początku rundy jesiennej 2007 mieliśmy do mieszania z przodu Brożka, Niedzielana w formie, Kosę, Zieńczuka który miał więcej miejsca wobec czego grał i strzelał, Paulistę i Boguskiego. Dziś mamy Brożka, Boguskiego i tak na wyrost mówiąc Jirsaka. W dodatku wtedy graliśmy tylko ligę. Więc bez jaj - albo robimy taką samą kadrę konkretnych ofensywnych grajków jak rok temu albo mamy coraz większy regres, trzeciej możliwości po prostu nie ma.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.09.2008 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Najlepsi to Boguski, Sobolewski, Cleber i Brozek,którzy nie sa lepsi od swoich odpowiedników np. w Lechu(Peszko,Murawski,Arboleda,Lewandowski) Pytam o obecna formę :Głowacki ,Baszczyński ,Junior,Łobodziński,Cantoro,Zieńczuk,Pawełek najlepsi?Popatrz na inne zespoły pod kontem tych pozycji. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z pustego i Salomon nie naleje... Nie mamy kim grać, zwłaszcza jeżeli chodzi o ofensywę.
Mamy zaledwie dwóch piłkarzy, którzy coś potrafią zdziałać z przodu - Brożek i Boguski. Z tym, że taktyka grania jednym napastnikiem już została rozszyfrowana i Paweł przeciwko 2-3 obrońcom sam nic nie zdziała. Jest jeszcze trzeci ofensywny kopacz - Jirsak. Ale z niewiadomych mi względów jego miejsce zajmuje niejaki Łobodziński. Nie rozumiem Skorży w tym miejscu. Mecz z Cracovią - Łobodziński nie istnieje, po jego zejściu gramy świetnie. Kolejny ważny mecz i kolejny raz Łobodziński w pierwszym składzie. Tym razem rywal mocniejszy niż starozakonni i mecz rozstrzygnięty już do przerwy. Druga sprawa - granie długich piłek na osamotnionego Brożka, gdy ten za rywala ma Arboledę, jednego z najlepiej grających głową obrońcę. Jaki to w ogóle miało sens? I o dziwo mimo, zę pożytek zerowy na upartego graliśmy tak dalej. Sprawa trzecia. Dośrodkowania. Zarówno przy stałych fragmentach jak i z gry. Czy u nas nie ma nikogo kto potrafi posłać ostrą i dokładną piłkę? Ile razy jeszcze będziemy ogląać jakieś śmieszne zawiesinki i piłki na autach? Dramat. Bez wzmocnień to ja nie widzę szans na obronę tytułu. I to nei chodzi tylko o dzisiejszy mecz. To jest piąta kolejka i nie zagraliśmy ani jednego dobrego spotkania. Bytom - starszna padaka i wymęczone zwycięstwo Polonia - zwycięstwo niby pewne, ale przypomnijcie sobie pierwsze 30minut meczu Bełchatow - kolejny bezbarwny mecz Cracovia - pierwsza polowa to była kpina Do tego dochodzą mecze w PE, zwłaszcza ten z Piastem. Fatalna gra w Barcelonie i Jerozolimie. Jeden dobry mecz to z Beitarem u siebie. Bo z Barcą - owszem, fajne zwycięstwo, ale co ono nam dało? Mam nawet wrażenie, że nam zaszkodziło. Od czasu rewanżu z Hiszpanami gramy taki piach, że aż żal patrzeć. Jak Łobodziński wyjdzie w 1 jedenastce w następnym meczu to wychodzę ze stadionu. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
zostawcie trenera!!!! wara od niego!!! nie szukajcie winnych KONIEC WOJNY kto zepsul a kto nie za 2 tygodnie wszyscy na r22 i spokoj trzyumamy nadal kciuki za Wisle pan cupial widzial ten mecz iz rozumial napewno ze cos temu espolowi jest potrzbny a raczej ktos
Ostatnio edytowane przez cola : 14.09.2008 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
bylo ostatnio wiecej takich slabych meczy.. zaczelo sie od Slaska(tam graly rezerwy..), potem byl jeszcze Piast no i Cracovia, gdzie mecz wygladal bardzo podobnie z tym ze pasy nie maja takich graczy jak Lech. Czyli wychodzi na to, ze to juz 3 tak slaby mecz tych pilkarzy, co znamienne w kazdym z tych meczy mozna wymienic tych samych graczy, ktorzy zasrali sprawe. I to boli najbardziej, ze nasz trener(mimo iz bardzo go szanuje) nie uczy sie ostatnio na bledach..
edit: kazdy, mimo iz nie jest trenerem i nie bywa tak duzo z druzyna, mogl juz przed meczem powiedziec, ze Cantoro zagra totalny piach, podobnie jak Lobo. To jest oczywiste.. Mauro ma juz swoje lata i IMO on juz nigdy nie osiagnie dawnego poziomu. Co do Lobo, to ja ciagle wierze, bo widzialem kilka jego fajnych meczy.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mnie zastanawiało też to , że po wyjściu na II połowę spodziewałem się, że będą gryźć trawę. Niczego takiego nie zauważyłem. Nie wiem moze niedokładnie to śledziłem, ale nie widziałem jakiejs twardej walki bark w bark, typu "zaraz was zjemy". Wolno, statycznie, najestatycznie. Walenie piłki górą. Wrzutki na "wysokiego" Brożka osaczanego przez 3 zawodników Amiki. Ten zespół jest jednak już wypalony. Panowie z brzuszkami w II linii nie gonią już jak kiedyś. Ciekawe czy ten mecz da do myślenia tym gosciom na balkoniku ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatni moj post w tym temacie.
A od czego jest Skorża?To jest trener tej ekipy i jego się będzie rozliczało za wyniki!! W przeciwieństwie do wszystkich krytyków Skorża na codzień widzi swoich piłkarzy, rozmawia z nimi , poza tym ma skończoną szkołę trenerką, więc jest większym specjalistą od was wszystkich tu razem wziętych. Skoro wystawił Łobodzińskiego, uważał, że ma jakieś przebłyski swojej formy, lub liczył na jego przełamanie przed meczem z anglikami. Też mi się gra Łobodzinskiego nie podobała, ale co mam zrobić?Mam pluć i ****ować na piłkarza, który gra a nie może, a dodatkowo gra z Białą Gwiazdą na piersi? Jak się wam nie podoba, to zwyczajnie nie chodźcie na mecze, lub ich nie oglądajcie.Dla każdego będzie to z pożytkiem. Dla Was - będziecie zdrowsi Dla nas - nie będziemy musieli czytać tu wiecznego malkontenctwa Dla piłkarzy- nie będą musieli słuchać dwin z sektora A czy B. Jedynie mogą to odczuć w małym stopniu fundusze klubu, ale w zaistniałej sytuacji nie one są największym problemem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, ale po to sie oplaca skautow, dyrektorow i innych fachmanow zeby wlasnie wiedzieli kiedy zaryzykowac, a kiedy nie ! No co Wy... Przeciez na tym polega w duzej mierze rynek transferowy na calym swiecie. Kluby nie kupuja jedynie gwiazd i pilkarzy z nazwiskiem, ale tez siegaja po graczy na dorobku. I takie transfery sa poprzedzone wielomiesieczna obserwacja zawodnika przez powolanych ku temu ludzi. Wlasnie po to aby wiedziec czy warto w niego zainwestowac czy tez nie.
Jak kluby z zachodu siegaja po pilkarzy ze slabszych lig, z naszego regionu Europy i placa im duze pieniadze to jest to poprzedzone szczegolowym wywiadem, obserwacja pilkarza. Wlasnie zeby sie przekonac czy sprowadzic go do druzyny i dac mu wysoki kontrakt. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
panowie wyluzujcie wszyscy jestesmy tu dla jednej rzeczy dla miłosci do Wisły Kraków ... po co sobie tu dogryzać musimy to przełknąc i tyle a co ja mam powiedzic jutro ide do budy i kumple sie po mnie przejada po jako jedyny chyba w klasie kibicuje Wiśle a nie Lechowi ....... glowa do gory i jazda!! a co do lewandowskiego to zobaczycie po tym sezonie pojdzie do bayeru leverkusen czy cos i bedzie 2 matusiakiem .... wspomnicie moje slowa
Ostatnio edytowane przez cola : 14.09.2008 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cola chyba sie troszke mylisz
Lech nie po to kupował Stilića i Lewandowskiego żeby od razu się ich pozbywać. Pozbyć się może za 2 lata zwłaszcza że mają długie kontrakty (3-4 lata) No chyba że ktoś wyłoży konkretną kasę a nie jakieś 2kk EUR Wisłe już dawno mieliście odmłodzić a NAJLEPSZY transfer jakiego dokonała Wisła w przeciągu 2 lat to... Skorża. Powoli Cleber-Baszczyński-Głowacki-Sobolewski-Cantoro-Zieńczuk powinni myśleć o emeryturze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Wracając konkretnie do meczu, to niestety widać przespane okienko transferowe w wykonaniu Wisły. Nasz dzisiejszy skład jest w stanie wygrać z każdym z naszej lidze, ale większośc graczy musi być w dobrej formie, w przeciwnym wypadku nie ma możliwości rotacji, bo na ławce nie siedzi żaden gracz bynajmniej równoległy umiejętnościami do zawodnika pierwszej 11. - To takie uogólnienie, bo nikt nie powie, że Małecki, Niedzielan czy Dawidowski są w stanie wnieśc cokolwiek do gry Wisły. ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wpadki każdy zaliczył i zaliczy przespaliscie transfery i wg mnie POŁOWA składu nie ma wartościowych zmienników bo jakby miała to dziadkowie by dziś nie grali tylko zmiennicy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A u was są? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie?
heheheh otwórz oczyRezerwowy bramkarz: Turina Rezerwowi obrońcy: Tanevski (chyba udanie zastąpił dziś Bosackiego?), Kikut i Djurdjevic Rezerwowi pomocnicy: Wilk, Cueto, Injać A w napadzie cały czas Piotrek Reiss Tych ośmiu poradziłoby sobie w każdm klubie Ekstraklasy Lech mógł sobie "pozwolić" na oddanie za darmo Zająca i wzięcie za darmo Peszki który dostał kontrakt tak długi jak chciał Zając (starzejący się ale nie zaprzeczysz że w Ruchu jest postacią wiodącą tylko czy warto inwestować w 30-kilku latka?) Pokaż mi zmienników pierwszej 11-tki Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i to jest podsumowanie aktualnej sytuacji u nas. niestety, nie mamy zmienników i na potwierdzenie niech będzie wczorajsza zmiana - Singlar za tego nieudacznika. Niestety za darmo to możemy sobie grać w bierki i dopóki to się nie zmieni to tak będzie jak jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mrnsh nie zgodzę się też bramkarz nie daje żadnej gwarancji na sukces w Europie . Poprostu to co napisałeś przeplata dobre z słabymi to nie gwarantuje progresji w jego wypadku. Wisła potrzebuje bramkarza który przeplata 1-2 interwencjami na miesiąc z świetnymi występam , a co najmniej równymi . Dlatego dla mnie jak większości kibiców ten bramkarz już jest skreślony . Nie może dojść do sytuacji że od awansu będą dzielić nas minutyczy i sekundy a Pawełek puści farfocla ... chyba przerabialiśmy już to w przypadku Huguesa z Lazio 2003 rok , Pana 2005 Radosław Majdan. Sądze że pan Cupiał wie co robić i wygospodaruje kase na porządnego Bramkarza, tak jak kiedyś skreślił Kłosa... co było słuszną decyzją bo później ten obrońca to juz równia pochyła była.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dynek.pl nie przesadzaj. Malecki raczej nie jes gorszy od Łobo. W Lechu Peszko był za darmo. Mamy co mamy na własne życzenie i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Subiektywne impresje na gorąco po dzisiejszym meczu:
1. Skrzydła w Wiśle nie istnieją. Boczni pomocnicy grają fatalnie, a to miała być nasza główna moc wobec braku kreatywnego środkowego. 2. Brak klasowego bramkarza 3. Przesypiamy pierwsze minuty meczu uparcie i notorycznie 4. Sposób na Wisłę? Zneutralizuj Pawła Brozka i zagraj agresywnym pressingiem. Efekt murowany. 5. Lech był szybszy, wyprzedzał nas o jedno tempo, był bardziej zdeterminowany i to zadecydowało o końcowym sukcesie 6. Wracaliśmy już z wyniku 0-2 u siebie, jednak do tego trzeba pasji i zaangażowania. Na pięść odpowiedzieć pięścią a na kopniaka - dwoma. U nas walkę podjęło zaledwie kilku piłkarzy - reszta jest za delikatna, albo za słaba psychicznie. Lech nas zabiegał, zadeptał, stłamsił fizycznie. 7. Prorokuje schody. W następnym meczu i jeszcze kilku o ile nie wygramy w przekonującym stylu w Białymstoku i u siebie z Arką. 8. Po takim meczu Pawełka trzeba podbudować a nie dołować go tym bardziej, że nei mamy szans na nowego bramkarza w tym roku. 9. Z perspektywy E atmosfera była naprawdę fajna. Ciesze się, że potrafimy dopingować nawet, jeśli na boisku nie dzieją się miłe rzeczy. 10. Aż mnie w dołku ściska z żalu po dzisiejszym wieczorze... ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym, ze wymina sie zaczela pomalu, ale brakuje konsekwencji.. Marcelo w miejce Clebera bedzie jak znalazl(Glowa uwazam jeszcze spokojnie moze pograc). Gorzej z Baszczem, ale tutaj puki co jest Singlar.
Teraz srodek, tutaj Cantoro ewidentie juz nie domaga i boli, ze mamy mlodszego Jirsaka, ktory grzeje lawe. To jest ten glowny grzech naszego trenera, ze jest ktos kto gorzej nei zagra(bo ciezko zagrac gorzej..), a siedzi na lawie.. W przodach to kazdy wie, ze jest lipa. Na skrzydla mamy Boguskiego i tyle.. Wychodzi wiec na to ze potrzebujemy co najmniej dwoch skrzydlowych i 1 napastnika.. Przydal by sie tez ktos typowo ofensywny do srodka. Z tym, ze tak jak pisalem, boli, ze nawet na pozycjach na ktore mamy zmiennikow oni nie wchodza.. Na prawde Mauro duzo zrobil dla nas, ale krew mnie zalewa jak go obecnie na boisku widze :/ On nei ma szybkosci, swierzosci, na prawde gra slabo, odpuszcza czasami w waznych momentach etc. a dalej sie kisi w pierwszej 11.. Podobnie Lobo, ktory sie sam pewnie niezle meczy, ale go trener wystawia. i nikt mi nie powie, ze Skorza wie wiecej, bo to golym okiem widac, ze gorzej od Lobo zagarac jest strasznie trudno. Boguski by go na pewno godnie zastapil, a do ataku probowac Malego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skorża zadziwia mnie cały czas, jak można przegrywając 3-0 do przerwy zmienić taktykę z 4-4-2 na 4-5-1 i wpuścić środkowego pomocnika na pozycję łacznika pomocy z atakiem... Nie mówie już o samobóju w postaci Łobodzińskiego na prawej pomocy...
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|