The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 15:34
moze ktos kto byl na meczu podac mi tresci wszystkich transow jakie judki i My wywiesilismy? tak samo jesli mozna tej pod sektorowka judkow bo nie wiem na czym polegala Nasza riposta ( Pamietaj pasiasta...) ? Bede bardzo wdzieczny, moze byc priv. Z gory dzieki.

Wisla PANY!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2008, 15:52
Emocje już opadły, więc na spokojnie. Wygran z Barceloną zaszkodziła naszym grajkom. Oby nie wystąpił u nas "Syndrom Legii" czyli co innego mówią w wywiadach zawodnicy (o walce w derbach od pierwszej minuty), a co innego robią na boisku. I połowa to dramat (dreptanie w miejscu). II połowa to dominacja połączona z nonszalancją pod bramką Pacaja. Nie mozna się upajać przewagą dla samej przewagi skoro nic bramkowego z tego nie wychodzi. I tak nasi piłkarze zrobili prezent Filipiakowi i jego grupce zwolenników, dla której remis z Wisłą u siebie to jedne z najwyższych osiągnięć w historii i radości co niemiara na pół roku, albo i więcej. Dla nich Wisła to Barcelona. A nazywanie tego "widowiska" na kałuży- derbami to są już najzwyklejsze żarty. Frekwencja i atmosfera jak z II lub III ligi. Dlatego tymbardziej powinno się golić takich frajerów, co kilka następnych kolejek będzie oddawać naokoło bo wszystkie siły wypruli z nami.

Osobna sprawa to sędziowanie. Ledwie 4 kolejka, a już w Polonia - Wisła sędzia nie dyktuje ewidentnego karnego pod koniec meczu na Małeckim wychodzącym na czystą pozycję. Teraz Gil udaje, ze nie widzi jak najpierw Nowak niczym koszykarz rozpoczynajacy grę pod koszem kozłuje piłkę, nie widzi jak Polczak niczym wytrawny siatkarz przyjmuje na rękę serwis naszego zawodnika. Czyżby znowu zaczyna obowiązywać we "fryzjerskiej familii" zasada, ze Wiśle się karnych nie gwiżdże w ramach uatrakcyjnienia ligi "po co mają za szybko odskoczyć" i zeby nie było nudno jak ostatnio. To co wygadywał w studiu "canal+" niejaki Słabik (celne nazwisko) to nadaje się do kabaretu. Szkoda, że takich robiących z siebie błazna zapraszają do studia.

Jeszcze żaden z tych sędziów co skrzywdzili Wisłę nigdy nie został ukarany. Małek tylko przepraszał bo w tamtej rundzie też miał zaćmę na oczach w meczu Bełchatów - Wisła. Ale tradycyjnie nic mu sie nie stało.

Tak czy tak powinni w tym meczu takich burków rozjechać. Pytanie czy Skorża ma jeszcze posłuch wśród gwiazd, patrzac na I połowę to wątpliwe. Patrzac na II to chyba jakos do nich dotarł, że zaczęli żwawiej się ruszać. Ale to i tak było za mało !!!
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.09.2008, 15:56
Nie zgadzam się z tym, że Dawidowskiego należy odsunąć od 1-ej drużyny i z tym że gra słabo. Podoba mi się jego zaangażowanie. Chłopak się rozkręci, a na zmiany w tym momencie jest idealny. Poza tym ufam Skorży. Jak mówi, że Dawidowski zasłużył na grę, to znaczy, że tak jest!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2008, 16:02
Mam nadzieje że mecz z Lechem będzie sędziował skośnooki, bo inaczej znowu bedą 3 ewidentne karne i żaden nie odgwizdany. To co wyprawiał wczoraj sędzia to kabaret. W jakim innym kraju daje sie w pierwszej połowie 5-6 żółtych kartek w meczu derbowym, mimo iż gra nie była zbyt ostra (poza 2 wślizgami Żydków). A ten koleś od kontrowersji w C+ to faktycznie jest bardzo niekompetentny, ewidentnie widac że broni sędziów w kazdy możliwy sposób, już nawet Mielcarski który ostatnio rzadko mówi na korzyść Wisły zaczął kolesiowi tłumaczyc co to jest zagranie ręką. Według tego co on gadał każda ręka jest przypadkowa, więc w ligach Anglieskich, Niemieckich, Włoskich widocznie są słabsi od niego sedzowie )
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2008, 16:17
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że mecz z Lechem będzie sędziował skośnooki, bo inaczej znowu bedą 3 ewidentne karne i żaden nie odgwizdany. To co wyprawiał wczoraj sędzia to kabaret. )
Skośnooki sędziował mecz Polonia Warszawa-Śląsk Wrocław i też nie odgwizdał karnego dla Śląska po ewidentnym faulu.
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2008, 16:23
Mi się wydaje że gdyby wczoraj sędziował Siejewicz to było by o niebo lepiej. Gil się nadaje ale na 1 lige.
Bóg, Honor i Wisła!
Carol09
Member

Od: 10.2007

Stary 01.09.2008, 16:27
panowie musze wam coś pokazać, czytając na forum żydków temat dotyczący wczorajszego meczu natkąłem sie na miażdżący text :
Cytat:
PS.ale i tak najważniejsze że NIE DALIŚMY SIĘ PSIUROM widac na pierwszy rzut oka, że CRACOVIA to coś więcej niż Barcelona i z nami nie było tak łatwo
K_2
Banita

Stary 01.09.2008, 16:51
Carol09 napisał(a):Wyświetl post
panowie musze wam coś pokazać, czytając na forum żydków temat dotyczący wczorajszego meczu natkąłem sie na miażdżący text :
Tamto forum to chlew ,prawie w kazdym poscie obraza sie Wisle.Kompleksy maja prze*ebane na punkcie Wisly ,co oni by biedni zrobili jakby nie bylo Wisly , chyba zycie by dla nich stracilo sens.
Przeciez Cracovia to nie to samo co Anty-Wisla...
Samoth
Senior Member

Stary 01.09.2008, 20:11
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Tamto forum to chlew ,prawie w kazdym poscie obraza sie Wisle.Kompleksy maja prze*ebane na punkcie Wisly ,co oni by biedni zrobili jakby nie bylo Wisly , chyba zycie by dla nich stracilo sens.
Przeciez Cracovia to nie to samo co Anty-Wisla...

K-2, proszę Cię stary nie obrażaj chlewa
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 20:20
Dobra chlopaki, koniec offtopowania na temat wypocin starozakonnych.

PS. Tez lubie poczytac tych cymbalow rano przed praca, do kawki : )))))))) Szczegolnie lubie Miszcza2007
Boia chi molla !
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2008, 22:37
Zdradzi ktoś tą wielką tajemnicę co konkretnie zrobił Zieniu po bramce na 1:1?
michu-k
Senior Member

Stary 01.09.2008, 22:38
ByQ napisał(a):Wyświetl post
Zdradzi ktoś tą wielką tajemnicę co konkretnie zrobił Zieniu po bramce na 1:1?
Dołączam się do prośby/pytania. Później dzicz coś na niego skandowała, nieprawdaż?
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2008, 09:49
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Dołączam się do prośby/pytania. Później dzicz coś na niego skandowała, nieprawdaż?
mnie też to nurtuje
TKNW
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 01.09.2008, 20:54
Dziś oldboje Wisły pokonali oldbojów pasów 3-0.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman

http://pl.youtube.com/watch?v=abReZg...eature=related
michu-k
Senior Member

Stary 01.09.2008, 21:27
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale Piotrek Brożek wyglądał na nieźle skacowanego Takie wrażenie, tak nie swojo
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.09.2008, 21:38
Drodzy Państwo czy umiecie czytać prośby.
mathieu
Member

Od: 04.2007

Stary 02.09.2008, 10:05
Ja tez wlasnie nie moge sie dowiedziec co Zieniu pokazal Ale na pewno dzicz sie mocno wkurzyla bo zwyzywali Marka pozniej... Ale i tak szacuneczek dla Zienia. Sorki za brak polskich znakow ale w pracy mam angielska klawiature
K_2
Banita

Stary 31.08.2008, 19:59
Ja .......e ale Wisla przyspieszyla ,momentami gramy na niezlym speedzie
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2008, 20:01
No i gol Ciekawe czy nasi się podniosą i wydrą (?)Żydom zwycięstwo..... Do boju , do boju , do boju Wisełka.... !!!!!
Ostatnio edytowane przez Bronex : 31.08.2008 o godz. 20:03.
K_2
Banita

Stary 31.08.2008, 20:03
Sedzia robi niezle waly
K_2
Banita

Stary 31.08.2008, 20:11
Jak widze Dawidowskiego,Maleckiego to tesknie za Paulista
K_2
Banita

Stary 31.08.2008, 20:23
Ech nie udalo sie .Szacunek za 2 ga polowe ,bo momentami grali jak wichura
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2008, 20:27
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Ech nie udalo sie .Szacunek za <b>2 ga polowe</b>,bo momentami grali jak wichura
Drugą, na miłość boską drugą...

Co do meczu to lipa, stracony punkt, co prawda na trudnym terenie, ale liczyłem na zwycięstwo. O mistrza i tak się nie boje, ale derby to derby...
K_2
Banita

Stary 31.08.2008, 20:09
Dawidowski wchodzi o k**wa
Samoth
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:23
South napisał(a):Wyświetl post
ciężko szukać tego dopingu w Gliwicach jak Piast gra w Wodzisławiu...
Czytaj przyjacielu ze zrozumieniem. Właśnie o to mi chodzi. Innowiercy szczycą się "niesamowitym" dopingiem, który dla nas Wiślaków poziomem niczym nie odbiega od chociażby takich miast, jakie wyżej wymieniłem.
Pzdr
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.08.2008, 22:17
Ocenki
Juszczyk - 5 : niepewny ale wybronił co powinien
Baszczu - 6 : w obronie jakiś kich nie zauważylem a napadzie 0
Cleber - 4: nie wie kiedy nogę odstawić ...
Siglar - 6 : poprawnie w obronie w napadzie sie pokazywał ... i ogólnie walczył dziś
Piotr B. - 6 : kilka błędów w obronie parę dobrych podań;
Łobodziński - 4: ileż mozna czekać nas przebudzenie zawodnika ... 10 meczy 20 ? 30 ?
Boguski 8: trzeba wziąść poprawke że wszedł na podmęczone pasy ....ale i tak zagrał nadspodziewanie dobrze (ostatnie jego mecze nie były zbyt olśniewające)
Diaz - 7 : widziałem krytykę Diaza za ten mecz a ja uważam że był dziś wyróżniającym sie zawodnikiem
Cantoro - 7 : jeden z lepszych meczy Mauro
Jirsak - 6 : mało dziś prostopadłych podań ale widoczny w 1 połowie 2 ładne strzały
Zieńczuk - 5: nic nie wychodzi ... chociaż ... chyba on wyłapał tą piłkę przy linii w akcji na 1:1
Dawidowski - 5 : wprawdze 2 pudła ale pokazał się ...
Niedzielan - bez oceny - nie zaistniał

Generalnie są dziury na skrzydłach i niestety nie ma zmienników.
Problem też w obronie ... Cleber jest niebezpieczny ...

Mecz bardzo dobry ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów