The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2008, 22:25
Arked napisał(a):Wyświetl post
Szczerze powiedziawszy to nie jestem przekonany co do tego przekrętu. Nie jeden jest Tomasz Filipiuk w Polsce. Przydałoby się więcej dowodów na potwierdzenie oskarżeń, które są poważne.

Na naszej klasie jest koleś o takim profilu... Ale skoro to tylko zbieżność nazwisk to skąd dziwne zachowanie redakcji futbol.pl? Nie wystarczyło od razu sprostować? Usuwanie artykułów i kasowanie komentarzy musiało wzbudzić wątpliwości.
the future's uncertain
and the end is always near
trela
Junior Member

Od: 05.2003

Stary 25.08.2008, 22:30
Ciekawi mnie dlaczego pierwszy post został tak szybko skasowany :/
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.08.2008, 22:32
luke1906

Jest też kilku innych o tym samym nazwisku. Skąd wiadomo, że to ten ze Świdnika z nimi współpracował.

Co do kasowania artykułów to chyba się przestraszyli. Niektórym niewiele trzeba, że zmieszać kogoś z błotem. Całym tym kasowaniem (jeśli takie miało miejsce) strzelili sobie jednak samobója.

Poza tym gdyby to był przekręt to podaliby chyba fałszywe nazwisko albo coś. Byliby aż tak głupi? Cała ta teoria spiskowa mnie po prostu nie przekonuje. Jaka jest prawda tego nie wiem.

Tyle ode mnie na ten temat.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2008, 22:35
http://www.weszlo.com/news/924

o proszę..
Косово је СРБИЈА!!
e
Senior Member

Stary 25.08.2008, 22:39
****a, kocham weszlo.com !

Weszlo.com

Cytat:
Futbol.pl straszy nas sądem. Strach się bać!
Futbol.pl straszy nas sądem! Przed chwilą dostaliśmy takiego oto maila: "Informujemy, że w przypadku niezdjęcia do godziny 24:00 fałszywej informacji z Państwa strony sugerującej rzekome nieprawidłowości przy przeprowadzeniu konkursu na portalu Futbol.pl będziemy zmuszeni wszcząć niezbędne kroki prawne przeciwko serwisowi weszlo.com. Szymon Sulgostowski, szef portalu Futbol.pl".

Dla oddania naszego stanu psychicznego (jesteśmy przerażeni!) po przeczytaniu tego maila, włączcie sobie ten teledysk... http://pl.youtube.com/watch?v=K_W2rR...o.com/news/924
(...)

PS: Devonisch
Szukalem, ale nic nie moge znalesc..

Arked
Tyle tylko ze zaraz po zalozeniu tego tematu archiwum newsow na futbol.pl nigdys pisanych przez Tomasza Filipiuka zostaly pokasowane, troche to dziwne, nie uwazasz...
Ostatnio edytowane przez e : 25.08.2008 o godz. 22:43.
e
Senior Member

Stary 25.08.2008, 22:50
e napisał(a):Wyświetl post
Tyle tylko ze zaraz po zalozeniu tego tematu archiwum newsow na futbol.pl nigdys pisanych przez Tomasza Filipiuka zostaly pokasowane, troche to dziwne, nie uwazasz...
wyszukiwarka w google:

http://i34.tinypic.com/ekjdyb.jpg

i na kazdy news na ktory wejdziesz wyskakuje puste pole:

http://i33.tinypic.com/2z84wfb.jpg
http://i37.tinypic.com/2cwtlzc.jpg
http://i35.tinypic.com/i2lwdy.jpg
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.08.2008, 22:50
Jeszcze przed chwilą dla mnie chodziło tu o Futbol.pl...
Ale kuźwa Panowie, nie zachowujcie sie jak szczeniaki podgryzające sie nawzajem przy każdej okazji, bo obrzucanie się gównem skutkuje smrodem po obu stronach.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2008, 22:54
Posty sugerujące, że ktoś z wislakrakow.com otrzymal bilet od futbol.pl zostały skasowane, jako że zawierają nieprawdę. Nie życzę sobie takich sugestii. Jeśli to był żart, to głupi, jak ktoś tak serio uważa - jest idiotą.

Już dawno poprosiliśmy Futbol.pl o wyjasnienie w tej sprawie. To, ze nie usuwaliśmy tego tematu również świadczy, że nie mamy nic do ukrycia.

ws. PvD zostało napisane wyjaśnienie. Osoby śledzące sytuacje je przeczytały, nie ma powodu by to dalej tu wisiało. Proszę o wstrzymanie się od komentarzy, jeśli ktoś ma na to ochotę - niech przeczyta wcześniejszy post Mishuha. Nie chce tu kolejnej kłótni. Wywołany do tablicy wyjaśniłem. I na tym skończmy.
Ostatnio edytowane przez rav : 26.08.2008 o godz. 00:31.
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2008, 23:13
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko chciałem się upewnić bo bałem się że ktoś od nas jest też w to zamieszany.

Żeby nie było że coś sugerowałem, tamten cytat to komentarz do artykułu na "Weszło" gdyby ktoś nie wiedział.
nie mogłem się powstrzymać
wiem, że zbliża się mecz z Barcą i nerwy dają znać o sobie, ale żeby aż takie emocje wzbudził w Was jakiś konkurs to jestem w szoku, nawet jakby był całkiem przekręcony, to powód żeby dyskutować o tym na kilka stron?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2008, 23:29
Arked napisał(a):Wyświetl post
Całym tym kasowaniem (jeśli takie miało miejsce) strzelili sobie jednak samobója.
No wlasnie bo to wyglada jak typowe zacieranie sladow.Uruchamiac taka akcje gdy wszystko bylo zgodne z prawem....?
Bardzo dziwne.Tak jak dziwne ze zamiast wyjasnienia czarno na bialym - straszenie i tylko ogolnikowy komunikat.

joshi - odkrywanie przekretow nie jest niczym zlym, szczeoglnie ze ma on zwiazek z nami, bo chodzi o bilety na Wisle a nie na Malysza
94 - Allah Akbar!!
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.08.2008, 23:36
rav napisał(a):Wyświetl post
ws. PvD:

może trzeba było to napisać przed banem dla niego,bo teraz w żaden sposób nie może się do tego ustosunkować
Ostatnio edytowane przez rav : 26.08.2008 o godz. 00:34.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2008, 23:50
Mając nadzieję, że wreszcie można położyć się spać informuję, że jutro (własciwie dziś) mam otrzymać od Futbola - organizatora konkursu - oświadczenie w sprawie domniemanego oszustwa. I oczywiście je opublikuję.

@South: tłumacząc dlaczego tego nie zrobiłem musiałbym brnąć w publiczne pranie brudów. bez sensu.
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2008, 00:07
Oświadczenie już jest

Będzie krótko i treściwie - pan Filipiuk NIGDY nie był naszym
współpracownikiem.
Wiem coś o tym, bo jestem tu od początku istnienia serwisu. Pan Filipiuk
również nie wie, że kiedykolwiek był redaktorem Futbol.pl - rozmawiałem
z nim, informując go o tym, że wylosował główną nagrodę. Potwierdziłem
to podczas rozmowy, kiedy kłamliwe informacje zobaczyły światło dzienne.

Z najbardziej żądnymi sensacji spotkamy się w sądzie. Pan Filipiuk
obiecał, że prześle własnoręcznie napisane oświadczenie.

pozdrawiam
Szymon Sulgostowski
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2008, 00:11
http://img209.imageshack.us/img209/7...e178a53fb4.jpg

No to kto to jest? ,ktos sie fotoszopem bawil, zbieznosc imienia i nazwiska , i po co wykasowaliscie wszystkie jego artykuly? - bardzo proste pytania a zamiast odpowiedzi straszenie sadem.
94 - Allah Akbar!!
MicK
Senior Member

Stary 26.08.2008, 00:15
http://mistrzostwaeuropy.com.pl/inde...1496&Itemid=32

uzupełnienie postu 1q2.

Pozostaje pytanie czy to ten Filipiuk pisał artykuły, czy może inny Filipiuk. Nie chce mi się w to angażować, sprawdzać nie będę.
Ostatnio edytowane przez MicK : 26.08.2008 o godz. 00:18.
e
Senior Member

Stary 26.08.2008, 00:17
3michal_04 napisał(a):Wyświetl post
Oświadczenie już jest

Będzie krótko i treściwie - pan Filipiuk NIGDY nie był naszym
współpracownikiem.
Wiem coś o tym, bo jestem tu od początku istnienia serwisu. Pan Filipiuk
również nie wie, że kiedykolwiek był redaktorem Futbol.pl - rozmawiałem
z nim, informując go o tym, że wylosował główną nagrodę. Potwierdziłem
to podczas rozmowy, kiedy kłamliwe informacje zobaczyły światło dzienne.

Z najbardziej żądnymi sensacji spotkamy się w sądzie. Pan Filipiuk
obiecał, że prześle własnoręcznie napisane oświadczenie.

pozdrawiam
Szymon Sulgostowski

Jedno pytanie - czy przewinela sie przez portal futbol.pl osoba o imieniu Tomasz i nazwisku Filipiuk w roli redaktora futbol.pl / "newsman" badz jako wspolpracownik portalu futbol.pl ?
Ostatnio edytowane przez e : 26.08.2008 o godz. 00:26.
trela
Junior Member

Od: 05.2003

Stary 26.08.2008, 00:18
Tam już będzie gorzej to zatuszować
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2008, 00:31
to juz bylo w poscie #36

pomyslelismy panie 3michal_04 ale w tym jakze wielce tresciwym komunikacie nic o tym nie piszecie, tak jak o tym po co skazowano jego artykuly.

Tresc - pan Filipiuk u nas nigdy nie pracowal rozni sie 'troche' od tresci - akurat zdazyla sie niesamowita sytuacja ze bilet nr 1 wygrala osoba o takim samym imieniu i nazwisku(wielce popularnym prawie jak Kowalski) jak nasz pracownik.
Powód: ktos mnie ubiegl;p
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.08.2008 o godz. 00:44.
94 - Allah Akbar!!
3michal_04
Senior Member

Stary 26.08.2008, 00:37
a pomyśleiście może, o innym Tomaszu Filipiuku? Czy uważacie, że jeden taki istnieje?
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.08.2008, 00:41
a pomyśleiście może, o innym Tomaszu Filipiuku? Czy uważacie, że jeden taki istnieje?

Jakby się nazywał Jan Kowalski to może bym uwierzył, że zbieżność nazwisk, jak dla mnie jasna sprawa. A jak czytam, że pozacierano ślady to brakuje mi słów. Przecież jeszcze można kupić bilet na mecz, a 200 zł to nie jest astronomiczna suma, tym bardzie dla osoby pracującej na etacie. Ja osobiście bym nie miał sumienia robić takich wałków.
Ostatnio edytowane przez gris : 26.08.2008 o godz. 00:50.
3michal_04
Senior Member

Stary 26.08.2008, 00:45
A dla mnie nie.

Dla mnie Filipiuk = Kowalski, Nowak - zbieżność nazwisk jest możliwa
e
Senior Member

Stary 26.08.2008, 00:54
ale dziwi to ze "newsy" Tomasza Filipiuka na futbo.pl zostaly pokasowane:

http://i33.tinypic.com/2z84wfb.jpg
http://i37.tinypic.com/2cwtlzc.jpg
http://i35.tinypic.com/i2lwdy.jpg

Mozna do niego dojsc tylko poprzez glowna strone google:
http://i34.tinypic.com/ekjdyb.jpg
bo po otworzeniu "newsow" otwieraja sie tylko puste pola - jw. na screenach.

Mnie tylko to dziwi i zastanawia - nic wiecej.
Oczywiscie ze moze byc to zbieznosc nazwisk i imion, choc w tym przypadku dla mnie osobiscie tez jest to specyfik.
Ze to wlasnie Tomasz Filipiuk (osoba o takim imieniu i nazwisku wspolpracowala z futbol.pl) , nie Adam czy Wojtek tylko wlasnie Tomasz wylosowal jeden z 4 biletow na ktorych bylo pewnie z kilka tysiecy chetnych osob.
Bez skojarzen, ja niczego nie sugeruje - ot takie przemyslenia. Wolno ? wolno.
Ostatnio edytowane przez e : 26.08.2008 o godz. 01:04.
3michal_04
Senior Member

Stary 26.08.2008, 01:01
Z tego co wiem - po pewnym czasie przedawnione newsy są usuwane.
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.08.2008, 01:06
W ten sam dzień co wyszło na jaw się akurat przedawniły? A co ty tak bronisz ich? Po to założyłeś konto czy co?
MicK
Senior Member

Stary 26.08.2008, 01:09
Teraz przesadziłeś, przeglądałem inne newsy z podobnym id i zbliżonym czasem dodania, one nie zniknęły.

z drugiej strony nie można odbierać szansy zwycięstwa w konkursie danej osobie tylko dlatego że ma tak samo na imię i nazwisko jak osoba rzekomo związana z firmą prowadzącą konkurs.

Dziwi mnie jedynie reakcja Futbol.pl na te zarzuty. Gdyby redakcja Futbol.pl nie reagowała na głupie zaczepki sprawa szybko by ucichła (niezależnie od tego czy to zbieżność nazwisk, złośliwość konkurencji czy też wasz błąd)
3michal_04
Senior Member

Stary 26.08.2008, 01:26
gris napisał(a):Wyświetl post
W ten sam dzień co wyszło na jaw się akurat przedawniły? A co ty tak bronisz ich? Po to założyłeś konto czy co?

Odpieram bezpodstawne zarzuty dotyczące kolegów po fachu.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.08.2008, 01:26
A ajk to jest z kasowaniem kopi strony przez google. Czesto tam te strony wisialy kilka dobrych dni a tu dzisiaj juz ich nie ma?!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Devonisch
Senior Member

Stary 26.08.2008, 07:26
Z całym szacunkiem ale próba wmawiania nam kibicom i forumowiczom, że kasowanie newsów ze względu na przedawnienie 5 minut po tym jak sie rozpętała burza ZAKRAWA NA PRL-OWSKĄ PROPAGANDĘ, którą mozna porównać do 6 grudnia, kiedy rodzice wmawiają dzieciom, że prezenty własnie przyniósł Mikołaj i zawiesił na worku za oknem. W swoim imieniu przyjmuję wyjaśnienie, że jest to zbieg okoliczności jeśli chodzi o imię i nazwisko zwycięzcy ale BŁAGAM NIE RÓBCIE Z NAS IDIOTÓW, którzy się nabiorą na takie teksty!! Bo cała afera zaczęła się właśnie w momencie usuwania kilku czy kilkunastu artykułów firmowanych nazwiskiem takim samym jak zwycięzcy. PRZYPADEK?
SAMI JESTEŚCIE SOBIE WINNI ZAISTNIAŁEJ SYTUACJI!! Bo kibice po prostu są dociekliwi w takich sprawach. A zamiast wydać NORMALNY komunikat to zaczęła się czystka na portalu futbol.pl a później śmieszne grożenie sądami dla portalu weszlo.pl.
Przykro jest patrzeć na to, że próbujecie nas traktować jak bandę nastolatków kiedy To WY zachowaliście się jak szkolni chłopcy, którzy rozbili w klasie szybę i udają, że to nie oni zamiatając szkło pod kaloryfer. A straszenie Nas sądami i liczenie, że wszyscy ucichną i przeproszą do złudzenia przypominają czasy ORMO, ZOMO i milicji. Żenada.
Wystarczyło tak niewiele, żeby zakończyć całą sprawę a wychodzi pośmiewisko z tego jak próbujecie się wytłumaczyć. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam
Powód: literówki....
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 26.08.2008 o godz. 07:29.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
QBAS
Senior Member

Stary 26.08.2008, 07:30
Ludzie (jako masa) są jednak głupi. Niestety. Bo kto wierzy i bierze udział w tych wszystkich konkursach

Prawda stara jak świat. Chcesz coś dostać to ZAPRACUJ na to. A nie licz na "szczęście"..
toomeq
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 26.08.2008, 07:36
nie wiem czemu zedytowany został 1 post w temacie - z przeczytanych odpowiedzi wywnioskowałem że jeden z biletów wygrał redaktor? prosze o wyjaśnienie (moze być priv). Od siebie powiem tyle ze znam OSOBiŚCIE inną osobę, która wygrała bilet - i teraz sam jestem ciekaw czy mecz obejrzy!
pozdr

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów