|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak ktos pisze ze po wczorajszym meczu wymienilby Jirsaka na Majewskiego to naprawde smiech mnie ogarnia. Wczoraj Majewski moze był duzo przy piłce ale nic z tego nie wynikało (i to tylko w 1 połowie), w 2giej jakby go nie było na boisku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Z Majewskiego będę jeszcze ludzie, on się wyrobi. Wczoraj odebrał tylko lekcję gry fair i konieczności panowania nad młodzieńczymi odruchami, każdy kiedyś to musi przejść. Jak już po 1 bramce naszym zaczęła się gra kleić to parę razy pograno na naszej połowie z nim w dziada. Po 3-4 przebieżkach za piłką od jednego do drugiego wiślaka puściły mu nerwy i głupio sfaulował od tyłu Maura albo Clebera. No i wtedy mu pokazali, że takich rzeczy nie wypada robić, co dostał piłkę to robił koziołki. Dość szybko myślał tylko o końcu meczu i żeby mu piłki koledzy nie podawali. Ale to tylko w tym meczu, o jakieś doświadczenie bogatszy został, życie. I niejedno jeszcze pokaże, jest bardzo dobry w rozgrywaniu piłki i konstruowaniu akcji. Ktoś pozycji naszego Boguskiego czy Jirsaka. A kto lepszy? Różnie. Zależy, w jakim meczu, przed wszystkimi przyszłość. Pomogło nam, że Sikora nie przeszedł do Polonii i tam nie za bardzo kto ma go zastąpić w strzelaniu bramek. Gdyby on grał, kto wie? My potrzebujemy przede wszystkim drugiego egzekutora, bo oprócz Pawła Brożka nie kto u nas strzelać. Sporadyczne bramki w wykonaniu Clebera, Diaza , Zienia , Mauro czy kogoś innego - rzecz miła, ale to napastnika nie zastąpi gdy z jakichś powodów (słabsza forma, kontuzja, pauza za kartki etc..) Brożka nie będzie. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak metamorfoza Brozka zaskoczyla mnie niemilosiernie, bo uwazalem ze do konca pozostanie napastnikiem marnujacym 3/4 100% akcji , to z porownaniem do Zurawia bym jeszcze poczekal.
Zuraw mial 3 sezony pod rzad gdzie w kazdym walnal ponad 20 bramek. Pawel narazie ma 1 i dobrze zaczal drugi ale jeszcze dluga droga przed nim - nie mniej nie jest wykluczone ze przebije Zurawia(choc niestety bardziej prawdopodobne jest ze szybko odejdzie) ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brozek jest w niesamowitej dyspozycji.
Ale na porownywanie go do Zurawia to jeszcze troche za wczesnie, niemniej jednak ma jedna rzecz ktora baardzo mi sie u niego podoba a ktorej brak zawsze mnie strasznie irytowal u Zurawia: agresja i walka cialem o pilke, obojetnie jak duzy zakapior by to nie byl z druzyny przeciwnej. A Pawelek, obawiam sie to juz zawsze bedzie taki zawodnik ktoremu raz sie napisze ze "to jest to, swietnie sie rozwija, bedzie wielki" a po kilku meczach wroci komentarz "jest strasznie niepewny, znowu sie zdekoncentrowal". I tak w kolko. Przynajmniej tak juz jest od dluzszego czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jest szybszy i wszechstronniejszy a gdyby miał jeszcze koło siebie kogoś pokroju Błaszczykowskiego ,to za półtora roku "pękła' by setka goli w jego wykonaniu. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Żurawski w szczytowej formie także potrafił spokojnie uciekać obrońcą... Może słabiej grał głową, ale za to potrafił bardzo dobrze strzelić z dystansu, strzelił też parę bramek z wolnego, żeby nie wspomnieć o tym, że przez jakiś czas jeszcze wykonywał u nas rzuty rożne. No i na pewno lepiej wykonywał jedenastki. Ciężko ich porównywać, ale jeśli chodzi o wszechstronność to nie oceniłbym Brożka wyżej od Żurawskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak Was, ale mnie szlag trafiał, któryś już kolejny mecz, jak Boguski seryjnie partoli sytuacje, które mogą ustawić mecz. Szczególnie nie trafienie nogą w piłkę w okolicach piątki po podaniu Brożka w I połowie przy stanie 1:0. Byłoby 2:0 i grałoby się spokojniej, a tak nerw.ówa do samego końca, czyli tafienia Brozia na 2:0.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski bardzo szybko robi postępy, jest to inteligentny piłkarz, ma nakreślone schematy działania lecz nie wszystkie mu wychodzą. Narazie nie jest to napastnik.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
zastanawia brak info o Sobolewskim
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, ze to nic poważnego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Brożek zagrał super ale jak czytam że jest lepszy od Żurawia i Franka i to w dodatku razem wziętych to myślę że tu kogoś Bóg opuścił...
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zuraw krola strzelcow zdobył w wieku 26 lat (21 goli), w samej lidze zdobyl 101 goli.
Franek zdobył króla w wieku 25 lat (21 goli), w samej lidze 115 goli. Brozek zdobył króla w wieku 25 lat, ale strzelajac 23 gole, dalej gra dla Wisły mając 46 bramek w samej lidze. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Pawełek sie wyrobił,od paru meczy gra bardzo pewnie,nie popełnia już głupich błędów i dalej broni ze szczęściem
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() osobiscie rowniez mi sie podobał mecz na Camp Nou i z Polonią...oby forma sie utrzymała na cały sezon ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
cogolnie ciesza 3 punkty. gra raczej slaba. brozek z forma wypalil niesamowicie.oby utrzymal ja jak najdluzej, takze w europejskich pucharach. no i lobodzinski. malem nadzieje, na prawde wierzylem w tego goscia,ale kurde jak dla mnie w nastepnym meczu od pierwszej minuty powinien grac malecki ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Małecki?Żeby jeszcze gorzej było?Łobodziński czasem zagra jeszcze jakąś dobrą piłke,a po Małeckim nic dobrego spodziewać się nie można...
![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
HEDu napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brozio miał już dawno smykałkę do mijania bramkarzy:
http://pl.youtube.com/watch?v=DIU3b2AA0yU http://pl.youtube.com/watch?v=u8idvpZSlgc Tak trzymać mistrzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
HEDu napisał(a):
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie natomiast Brożek od 2 lat był najlepszym napastnikiem w Polsce i tylko czekałem kiedy potwierdzi to zdobywaniem goli.Choć muszę przyznać ,że martwi mnie że Paweł znów zaczyna grać jedną (prawą)nogą.
Teraz liczę na Jirsaka i "Bogusia" ,bo w nich jest ogromny potencjał. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no nie do końca Paweł gra jedną nogą. Pierwszą bramke zdobył własnie lewą, pozatym dla mnie może nawet strzelać brzuchem, byle dalej był tak skuteczny jak teraz.
) Boguś sie zawiesił ale to napewno kwestia czasu, bo ten chłopak ma ogromny potencjał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na szczęscie od karnych mamy Clebera bo waktycznie pod tym względem Paweł sie nie umywa do Żurawia.
Natomiast jeśli chodzi o gre głową to różnica jest wielka, bo jakos nie pamietam żeby Żuraw zdobywał bramki głową, natomiast Paweł robi to tak często jak nogą, a w tamtym sezonie chyba nawet częsciej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Racja Stachu - szczegolnie ze wszyscy dotychczas co placili spora kase za naszych napadziorow to sie na tym przejechali.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franek strzelił z 20 bramek głową, Zuraw nie pamietam zeby jakas w ogole (nie liczac Celtiku i jednej w reprezentacji).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Także to wszystko opierało się na tej chytrości i boiskowej inteligencji. A Żuraw faktycznie głową jeśli coś zdobył w Wiśle to była to bardzo znikoma liczba. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dyskusja na poziomie , Wisła wygrała i z tego należy się cieszyć , bo pomimo tego, że grała w podstawowym składzie i była zmęczona podróżą do Barcelony, wygrała w bardzo dobrym stylu . Należą się gratulacje , a nie pieprzenie, że to źle, że tamto źle . Jak Wisła sprzeda Brożka to go nie będzie w Wiśle proste
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wg mnie wlasnie ciezko jest ich porownac, na pewno uznalbym Brozka za lepszego zawodnika niz Zurawskiego, jakby mial lepszy strzal z dystansu, bo nie przypominam sobie w ciagu ostatniego roku jego bramki zza pola karnego. No i musi pokazac, ze to nie jednorazowy wyskok, bo jak na razie ma swietny jeden sezon i poczatek drugiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to Singlar pewnie znów będzie miał okazję się pokazać. Nie wiecie, jak tam z Głową?
transfery muszą być...lewdo miesiąc gramy,a już dwóch graczy z pierwszej 11. ma urazy. ![]()
VIVA LA WISŁA
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|