|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Zarządzanie na Uniwersytecie rolniczym, ktos jeszcze sie tam dostal?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dzięki wielkie. Wynik ze SM widziałem, aczkolwiek kompletnie się nie orientuję jaka była maksymalna ilość punktów do zdobycia we wszystkich ww. kierunkach.
![]()
Sportsmanik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na stosunki na UJ maksymalnie było do zdobycia 500 pktów. Po 200 z geografii i historii (rozszerzona x2, podstawowa x1) i 100 z angielskiego (rozszerzona x1, podstawowa x0,5). Próg w pierwszej rekrutacji 229,5, w drugiej spadł poniżej 200, czyli masakrycznie nisko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dzięki wielkie, Jurand!
CZeKa-N i mb_1906 - dzięki za informację. Będę wdzięczny, jeżeli moglibyście pomóc i napisać o max. ilości punktów do zdobycia na ww. kierunkach. ![]()
Sportsmanik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
wiecie może o ile mniej więcej obniża się próg w drugiej rekrutacji?
zabrakło mi 7 punktów do dostania się na AP :/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
co sądzicie o zaocznych na ap, kierunek - politologia? dobry pomysl ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
ja też myślę o zaocznych na AP tylko że o administracji ewentualnie pedagogice społeczno-opiekuńczej
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
a czy ktoś z obecnych tutaj wybiera się ktoś na KSW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
a może ktoś z GAP na UE się ujawni, jeśli są takowi oprócz mnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mam pytanie,jest tu ktoś z Ekonomicznej z Turystyki? Bo chciałbym się doinformować troszke o tym kierunku na AE
![]() ![]()
Historia,której nikt nie dorówna
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dostał się ktoś stąd na dzienną anglistykę na AP? Ja tam idę
![]() ![]()
If you have a closed mind do the same with your mouth.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Matematyka na PK wita.. Moze byc ciezko, ale prog znacznie spadl w porownaniu do poprzedniego roku, bo ja z 52% z matmy sie dostalem..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Próg na geodezję na AGH jaki był? Jak z pracą po tym? Zrobiłem sobie mature z tego roku, angol podstawowy 55% gegra rozszerzona 72% dostałbym się?
![]() ZGODA Z JAGĄ
NIE ISTNIEJE! WISŁA & LECHIA |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
820 - nie dostałbyś się
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
nie...próg wynosił około 825pkt...a Ty miałbyś coś koło 650 - 700pkt...a co do pracy to chyba musi być nieźle skoro taki prog był
![]() ps: jak się pouczysz geografii przez ten rok to spokojnie napiszesz na 80 procent...a z takim wynikiem już miałbyś szanse z listy rez. pozdrawiam edit: słabe tempo Powód: :))
Ostatnio edytowane przez Proud : 26.07.2008 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A czy progi nie są zależne od liczby chętnych? Ta akurat nie musi mieć nic wspólnego z sytuacją na rynku pracy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
No teraz pisałem tak sobie, z dupy bez przygotowania... A jak sie przekroczy próg 80 z przedmiotu to się ma jakoś inaczej liczony, tylko jak? I jeszcze czy ktoś zna próg na PK na Budowę Maszyn? Z majcy na cuda nie liczę, ale może sie wezme jak bym miał szanse (wchodzi mi łatwo ale mi sie nie chce Powód: PK
Ostatnio edytowane przez artek_ABG : 26.07.2008 o godz. 16:58.
![]() ZGODA Z JAGĄ
NIE ISTNIEJE! WISŁA & LECHIA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zgadza się...ale w 90% przypadkow właśnie jest tak ze najbardziej oblegane są perspektywiczne kierunki...dlatego liczba chętnych jest zazwyczaj zależna od zapotrzebowania na dane stanowisko...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa, Politologia, Stosunki Międzynarodowe - masa perspektyw
A na geodezji kokosów się nie zbije raczej, oczywiście wiadomo, że jak się rozkręci firme to może być dobrze, ale szeregowi pracownicy jednej z wiekszych krakowskich firm zarabiaja mniej niz np. pracownicy MPO... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak z ciekawości - jakie tam są progi?
![]()
Amicos vincere, inhonesta est victoria...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
wg Perspektyw średnie zarobki geodety w Polsce to około 5tys zł...o ile dobrze pamiętam...ale wiadomo że tak jak kolega pisze, stawke podbijają prywatni geodeci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
specjalizacja administracja rządowa i publiczna i jest git. można po tym pracować we wszelkiego rodzaju instytucjach rządowych, samorządowych, pozarządowych, europejskich, administracji etc. Przy obecnym postępie biurokratyzacji w Europie ... mnie to odpowiada. ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W poprzednim roku (nie wiem jak w tym ale skoro wszystko spada to napewno podobnie) wystarczyło że zdałeś matme podstawową na 30% i się dostałeś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kierunek: POLITOLOGIA
Studia NIESTACJONARNE DRUGIEGO STOPNIA (2,5-LETNIE) - nienauczycielskie dla absolwentów studiów zawodowych z dyplomem Wyższych Szkół Oficerskich lub dyplomem licencjata kierunków humanistycznych, ekonomicznych, pedagogicznych, prawa i administracji, geografii, turystyki oraz kierunków pokrewnych z wyłączeniem politologii na te studia można iść po każdym kierunku humanistycznym oprócz politologii? dobrze rozumiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
A jeśli marzy Ci się praca w instytucjach unijnych, to najważniejsza jest płynna znajomość dwóch języków obcych, a nie konkretne wykształcenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jest ktos na KSW - Turystyka miedzynarodowa?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
lub na turystyce na Ekonomicznej?
Potrzebuje wiedzieć czy na Ekonomicznej nawet na Turystyce jest duży nacisk na matematyke?![]()
Historia,której nikt nie dorówna
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Jest tam wogóle matma? ![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|