The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vulkan
Junior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2008, 11:15
Cytat:
Zwrot w transferze brazylijskiego napastnika Claudineia "Neia" Aparecido (28 l.) z CSKA Sofia do Wisły Kraków. Jeszcze niedawno wydawało się, że rozbieżności są zbyt duże, aby obie strony doszły do porozumienia, ale sytuacja uległa diametralnej zmianie.

- Wszystko jest na dobrej drodze. Skoro nasi działacze zdecydowali się polecieć do Sofii, to znaczy, że widzą szansę na porozumienie. Telefony i faksy między naszymi klubami grzały się od kilku dni, ale nic nie zastąpi bezpośredniego spotkania - powiedział nam jeden z działaczy "Białej Gwiazdy". Sam "Nei" nie chce już słyszeć o grze w CSKA, bo zapałał wielką miłością do Wisły. Brazylijczyk myślami jest już w Krakowie i sporo wskazuje na to, że niedługo doczeka się transferu.
źródło: wp.pl
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2008, 11:42
HEDu obyś się nie mylił.

Tymczasem:

Cytat:
Transferowa epopeja Brazylijczyka Nei nadal trwa. Według dziennika "Fakt", Wisła i CSKA Sofia są coraz bliżej porozumienia.

CSKA podyktowało za swojego napastnika okrągłą cenę – milion euro. Podczas rozmów telefonicznych działacze mistrzów Polski stwierdzili jasno – mogą zapłacić około 700 tysięcy euro. To trochę mniej niż oczekiwali Bułgarzy, którzy mają kłopoty finansowe i UEFA zabroniła im gry w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Zaprosili więc wiślaków do siebie na dalsze negocjacje. To również sygnał, że do złożenia podpisów jest blisko.

– Są rozbieżności, ale też widzę szansę, by dojść z działaczami CSKA do porozumienia – przyznał prezes Marek Wilczek. Wisła ma atuty w rękawie: nieco więcej niż 700 tysięcy euro, ale rozłożone na raty lub udział CSKA w kolejnym transferze Nei.

Kolejnym znakiem, że sprawa zmierza ku końcowi, jest fakt, iż Bułgarzy nie wystawili swego asa w ostatnim sparingu CSKA z Eintrachtem Brunszwik (1:1). Sam zawodnik, autor 14 goli w lidze bułgarskiej, już uzgodnił warunki swego kontraktu. Pod Wawelem ma zarabiać 300 tysięcy euro.

Jeśli Wisła kupi Nei, to ustanowi dwa rekordy: transferowy tego lata i klubowy pod względem cudzoziemców. Do tej pory bowiem Legia wydała 650 tysięcy euro na Macieja Iwańskiego z Zagłębia Lubin, zaś najdroższym cudzoziemcem Białej Gwiazdy ciągle jest Czech Tomas Jirsak. Rok temu Wisła nabyła go za 700 tysięcy euro, przelanych na konto FK Teplice.

Zawodnicy mistrza Polski z uwagą śledzą losy negocjacji. Brazylijczyk Cleber, który zna rodaka z czasów gry w lidze portugalskiej, bardzo go komplementuje: – To dobry, silny napastnik. A król strzelców ekstraklasy z ubiegłego sezonu Paweł Brożek, dla którego Nei prędzej będzie konkurentem niż partnerem w ataku, nie obawia się nowego kolegi: – Sprowadzenie tego Brazylijczyka wyszłoby mi na dobre – mówi skromnie.

Ostatnio edytowane przez Simao1 : 24.07.2008 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2008, 12:05
Lista graczy przez 2. rundą ma być zgłoszona do dzisiaj, czy do jutra? Bo jeśli się okaże, że dziś, to i Nei'a zabraknie...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2008, 12:09
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Lista graczy przez 2. rundą ma być zgłoszona do dzisiaj, czy do jutra? Bo jeśli się okaże, że dziś, to i Nei'a zabraknie...
To że Neia zabraknie było niemal pewne już dawno temu. W jakimś wywiadzie Wilczek przecież powiedział że z Beitarem Skorża będzie musiał grać składem którym wywalczył mistrza.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2008, 12:10
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
NAwet jesli kupia go za 2h to i tak nie uda sie go zglosic.Czytaj wyzej odnosnie pozwolenia na prace w UE.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2008, 14:25
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
No najbliższe godziny wydają się być ciekawe. Pewnie do czasu zgłaszania skłądu na 2 runde elimincji LM zakończy się tylko sprawa Neia. Co do innych transferów pewnie Bednarz będzie czekał na rozwój sytuacji Korony (Hernani) i czy z ceny za Jodłowca zejdzie Polonia. Chyba, że ma jakiegoś asa w rękawie i kupimy jeszcze kogoś z zagranicy.

Nie Polonia, a Drzymała, bo to on jest właścicielem karty zawodniczej Jodłowca i to od niego zależy jaka będzie cena za tego piłkarza. Drzymała zostawił sobie też karty Przyrowskiego i Majewskiego. Reszta jest własnością POLONII WARSZAWA. Może, ale nie musi to ułatwiać nam ten transfer.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 24.07.2008 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.07.2008, 14:29
Myślę, że zdecydowanie ułatwi- chyba, że Drzymała liczy na większy zwrot z inwestycji, bo na samej sprzedaży udziałów do Polonii nie zarobił za wiele...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2008, 18:04
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
NAwet jesli kupia go za 2h to i tak nie uda sie go zglosic.Czytaj wyzej odnosnie pozwolenia na prace w UE.
A mi się wydaje, że zgłosić go powinni. Po pierwsze dlatego, że i tak wiele nie stracimy - 24 miejsca nam w zupełności wystarczą.
Po drugie, pozwolenie na pracę co innego, a podpis pod kontraktem co innego - jeśli będziemy wiedzieć, że Nei takie pozwolenie prędzej czy później uzyska, to można go podpisać. To oznaczałoby tyle, że nie mógł by grać póki co w Polsce, ewentualnie w UE, ale jakby na to nie popatrzyć, Jerozolima jest poza UE i tam chyba te przepisy nie obowiązują.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2008, 18:11
No, ale pracowałby dla "firmy" polskiej, a to, że "na delegacji" to co ma do rzeczy? Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przedmówcę dobrze fantazja poniosła.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 24.07.2008, 18:47
Jak Nei ma rekomendację Clebera, to musi być rzeczywiście niezły grajek. Bednarz chyba usłyszal wasze wypowiedzi bo razem z Wilczkiem do Bułgarii pojechał.
Bardzo bym chciał żeby Wisle udało się pozyskać Jodłowca, bo z całym szacunkiem dla Kokosa, ten chłopak ma moim zdaniem większy potencjał. Może nie wygrałby od razu rywalizacji z Głowackim i Cleberem, ale jest to piłkarz praktycznie tej samej klasy co Głowa. W momencie gdy nabierze doświadczenia w meczach na europejskim poziomie ma szansę stać się piłkarzem nawet lepszym niż Głowacki czy Cleber. Pozatym podoba mi się to ze chłopak nie boi się rywalizacji. Ma racje, czego się bać , jest wielkim talentem i w Polsce, tylko w takim klubie jak Wisła może się rozwinąc.
Co do Hernaniego - śledze jego grę od kilku sezonów. Jest to bardzo pewny młody obrońca, silny twardy. Nie wiem tylko czy troche szybkości mu nie brakuje. Aczkolwiek myśle że prezentuje umiejętności wyższe niż Kokoszka. Nie wiem czy jeszcze ma jakieś rezerwy, ale prezentuje bardzo solidny ligowy poziom. Jednak jeszcze trochę mu brakuje do najlepszych stoperów w lidze :Clebera, Głowy, Arboledy czy Jodłowca.
Moderator wykasował mój post o Tyrale. Miał prawo, bo jest on na dzień dzisiejszy oderwany od rzeczywistości. Jednakże mając na uwadze to że taki piłkarz jak Tyrała jest do wzięcia to warto się moim zdaniem nad nim zastanowić. Wisle brakuje zmienników dla skrzydłowych i Jirsaka, a Tyrała potrafi grać na każdej z tych 3 pozycji. Napewno grając reguralrnie w Wisle ma szanę rozwinąć się w zawodnika klasy Błaszcza. W wywiadzie dla wp Tyrała podkreślał że ofertę złożyła mu Legia i że omało co do niej nie przeszedł. Wisła więc miałaby sporo szanse, aby Sebastiana pozyskać.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2008, 09:42
No i ja zastanawiam sie, czy Nei przyjdzie do Wisly po tym, jak menedzer powie mu - idz tam, a gwiazda zostaniesz...za 3 miesiace
Odrobina humoru w tym szalenstwie zwiazanym z nasza liga tez sie przyda, nie ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2008, 10:00
Szkoda bo za 200 tys. euro i tak przeciez nikgo nie pozyskamy wiec mozanby doplacic ale wydaje mi sie, ze nie ma akceptacji dla transferow za magiczne 1 mln euro. Dajmy moze wiec 999 tys.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2008, 10:04
Jestem gotowy rzucić 30€ ,gdyby była jakaś "zrzuta" na tego Nei'a........
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.07.2008, 10:09
no tak ale oprócz tych 700 tyś Euro jakie są przeznaczone na transfer to trzeba jeszcze dodać roczną pensje dla Neia a to pewnie jest ze 300 tyś Euro.
Odpowiedz cytując
TSW$$fan1906
Guest

Stary 25.07.2008, 10:31
I dali CSKA 800Tyś Euro i oni sie nie chcą zgodzić. Nic diwnego, bo dobrej klasy napastnik nie kosztuje 800tyś Euro ale ponad 1mln Euro. Nei to napastnik lasy P. Brożka a on był wart 5mln. Myśle że Wisła powinna dać CSKA ten milion i mielibyśmy Neia i można by było ustawić 2 napastników :'Neia i Brożka i atak mielibyśmy super. Chociaż gdyby już Nei przyszedł to byłby konkurentem Brożka Bo pewnie skorża nie zminieniłby z 4-5-1 na 4-4-2. Zobaczymy ja sie modle żeby Nei do nas przyszedł. Bo to dobry napastnik, ale pożyjemy do poniedziałku to zobaczymy
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2008, 10:42
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No, ale pracowałby dla "firmy" polskiej, a to, że "na delegacji" to co ma do rzeczy? Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przedmówcę dobrze fantazja poniosła.
Nie wiem jak to jest do końca z kontraktami, ale wydaje mi się, że kontrakt z piłkarzem zawierasz przez prawa UEFA i jeśli masz go podpisanego (bo to umowa między klubem a piłkarzem wyłącznie) możesz zgłosić go do rozgrywek itd. Przy czym, żeby fizycznie mógł pracować w kraju (czy to Anglia, czy Polska) musi uzyskać pozwolenie na pracę. A że Izrael unijnych przepisów nie ma, więc oficjalnie nie powinien mieć nic przeciwko.
Oczywiście mogę się mylić, ale kto wie? Na pewno z certyfikatami tak robią, nawet jeśli jeszcze na teraz go brak, to i tak zgłaszają do rozgrywek, ażeby nie stracić w razie czego - choćby tego jednego meczu.

Niemniej, wracając do rzeczywistości, to chyba będzie bardzo ciężko Brazylijczyka tu ściągnąć. Skoro Bułgarzy tak mocno obstają przy swoim, a Wilczek osobiście nie ustalił konsensusu - to może być klops. Chyba, że Nei będzie dalej protestował i w końcu Bułgarzy go opchną, ale to raczej nieprędko.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2008, 10:56
Zle Ci sie wydaje,facet jest zatrudniony prez firme polska - a wiec obowiazuje go prawo polskie i unijne.Wiec nie moze swiadczyc sobie pracy poza Unia dla firmy w Unii - racje ma Pan Dudi.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.07.2008, 11:07
haha to forum naprawde rozwija. nie spodziewalem sie ze sprawa pozwolenia na prace zostanie tak szczegolowo przeanalizowana.

Jesli juz tyle czasu zostalo poswiecone samym sprawom formalnym ew pracy Nei w Polsce to az glupio by bylo gdyby sie okazal jednak ten transfer nierealny.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 25.07.2008, 11:42
to o czym kiedyś pisałem

Cytat:
Janota mógł być w Wiśle

Coraz częściej pukający do pierwszej "11" Feyenoordu Rotterdam Polak Michał Janota dwa lata temu mógł zasilić szeregi krakowskiej Wisły.

Wypatrzony wówczas przez hiszpańskiego skauta Białej Gwiazdy Manuela Junco na jednym z turniejów z udziałem reprezentacji Polski do lat 16 Janota (skaut sporządził odpowiedni raport, w którym zachwalił Michała, gotowego zasilić zespół aktualnego MP) został zanegowany przez kierującego wówczas polityką transferową Zdzisława Kapkę.

W walory błyskotliwego juniora nie zamierzał również uwierzyć piastujący wówczas fotel prezesa ówczesnej Wisły SSA Ludwik Miętta - Mikołajewicz.

Obu Panom za niebywałe kompetencje wypadałoby pogratulować
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.07.2008, 12:13
Zastanawiam się nad tym, co właśnie gazety piszą o negocjacjach w sprawie Nie'a.

Wiadomo, że Bułgarzy chcieli 1 mln €. My ponoć dawaliśmy na początku 700 tys. Teraz niby dajemy 800 tys.

Pamiętajmy, że to jedyny duży transfer który mamy dokonać tego okienka. Na absolutnie kluczową pozycję napastnika - takiego gracza Skorża szuka od roku.

Zadziwiające jest więc to, że taki gracz nie trafia do nas przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego. I nie wzmacnia nas przed absolutnie kluczowym dwumeczem z Beitarem. Ok, w zeszłym roku tak się targowano o Jirsaka. Ale nie było europejskich pucharów, więc nie było też powodów do spieszenia się.

Przecież to nielogiczne. Jeśli wydaje się tak spore (jak na Wisłę) pieniądze, to chce się mieć piłkarza jak najszybciej. Tymczasem nasi działacze się nie spieszą i bardzo długo negocjują.

Mi coś w tych negocjacjach śmierdzi. Wyglądają identycznie jak w przypadku Kaźmierczaka&Grzelaka, Mazilu&Grigorje i wielu, wielu innych. Już niby (prawie) wszystko ustalone, a tu nagle kataklizm.

Albo jak z "transferów" Garguły, Iwańskiego, Pawłowskiego, Bartczaka, Bucura, Pittbula etc. - gdy składaliśmy oficjalną ofertę, ale śmiesznie niską - wiedząc że na pewno zostanie ona odrzucona.

Zobaczycie - jeszcze dojdzie do tego, że CSKA się z nami dogada, ale Nei zobaczy że ten kontrakt na 300 tys. jest motywacyjny 50/50. A wcześniej pewnie oferowali mu 300 tys. bez warunków wstępnych. I z transferu będą nici.

Na prawdziwe transfery nie ma przyzwolenia, ale na robienie cyrku - jak najbardziej. I znowu będzie można mówić: "Cupiał odkręcił kurek z kasą na transfery" - ale "źli kontrahenci" chcieli za dużo...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Żołnierz Białej Gwiazdy
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2008, 12:38
No cóż zwolnić Pana Bednarza nie ma sensu. To tylko głupi pomysł. Jednak dużo to ten Pan sam nie pomógł w celach pozyskania nowego zawodnika. Oczywiście klub może nie dysponować wielką kwotą na transfery ale wydanie tego co się ma na załatanie dziur po poprzednikach rzuciło by trochę światła na dość ciemną i niejasna politykę transferową w tym sezonie . Brazylijczyk Neil jednak nie będzie naszym zawodnikim wiec na jego miejsce należy już dziś zaprosić kogoś innego na testy. Mimo przesuniętej pierwszej rundy OE czas ucieka a transfery potrzebne ze względu na LigęMistrzów. Jeżeli mamy mieć jakiekolwiek szansę na awans i ogranie Beitaru to musimy jakieś transfery dokonać. Jednen jedyny Singlar nam nie wystarczy w awansie do dalszej rundy Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2008, 13:02
PvD napisał(a):Wyświetl post
to o czym kiedyś pisałem

:Janota mógł być w Wiśle

Coraz częściej pukający do pierwszej "11" Feyenoordu Rotterdam Polak Michał Janota dwa lata temu mógł zasilić szeregi krakowskiej Wisły.

Wypatrzony wówczas przez hiszpańskiego skauta Białej Gwiazdy Manuela Junco na jednym z turniejów z udziałem reprezentacji Polski do lat 16 Janota (skaut sporządził odpowiedni raport, w którym zachwalił Michała, gotowego zasilić zespół aktualnego MP) został zanegowany przez kierującego wówczas polityką transferową Zdzisława Kapkę.

W walory błyskotliwego juniora nie zamierzał również uwierzyć piastujący wówczas fotel prezesa ówczesnej Wisły SSA Ludwik Miętta - Mikołajewicz.

Obu Panom za niebywałe kompetencje wypadałoby pogratulować

Przeciez Janota 2 lata temu byl w Legii. I wlasnie go wtedy Feyenoord zabieral.
Z Zielonej Gory przeszedl do stolicy 3 lata temu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 25.07.2008, 13:05
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Janota 2 lata temu byl w Legii. I wlasnie go wtedy Feyenoord zabieral.
Z Zielonej Gory przeszedl do stolicy 3 lata temu.
w jakiej Legii?

Cytat:
Przygodę z piłką nożną Janota rozpoczął już w szkole podstawowej do której uczęszczał (Szkoła Podstawowa nr 10 w Zielonej Górze), grając w funkcjonującym przy tej placówce UKP Zielona Góra. W 2003 roku zanotował swój pierwszy znaczący sukces, triumfując w Coca-Cola Cup 2003 i zostając jednocześnie królem strzelców turnieju w województwie lubuskim[1]. W 2006 przebywał na testach w Glasgow Rangers, jednak ostatecznie w sierpniu 2006 stał się zawodnikem Feyenoordu Rotterdam
zanim trafił do Rotterdamu miesiąc wcześniej mógł trafić do Wisły
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.07.2008 o godz. 13:07.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.07.2008, 13:19
zanim trafił do Rotterdamu miesiąc wcześniej mógł trafić do Wisły
Moim zdaniem dobrze że nie trafił w takim razie.. Przynajmniej się chłopak rozwinął...

Myślę, że gdyby został w Polsce, nie ważne czy w Wiśle, czy w Legii, czy w jakimkolwiek innym klubie nie doszedłby do tego punktu,w którym jest teraz... a nawet jeśli to za ładnych parę lat...

Nie chce wyjść na kogoś nastawionego anty do naszego klubu, ale takie są realia polskiego szkolenia młodych piłkarzy...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2008, 13:42
w jakiej Legii?
Warszawa.

Janota na testach w Glasgow byl jako zawodnik Legii. Gdzie go umiescil manager Oledzki Bartosz. Cel ? Zeby Janota nie szedl za granice jako zawodnik UKP Zielona Gora, tylko pilkarz jednej z najbardziej utytulowanych druzyn w Polsce. A czemu ? Bo Oledzki nie dostalby zlamanego grosza na transferze do Holandii z druzyny juniorskiej.

Ja mam swoje zrodla, nawet nie dalej jak wczoraj rozmawialem z chlopakami, ktorzy jako Agrykola grali przeciwko Janocie w jakims turnieju.

PS. Na wikipedii rozne rzeczy pisza.

PS2. Turniej sie odbywal w Piasecznie, 22-23.01.05
Powód: imiona popieprzylem i literowek nawalilem. + Turniej.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 25.07.2008 o godz. 13:52.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.07.2008, 14:15
http://www.goool.pl/main.php?id=13675
Nie mają jiuz co pisać.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 25.07.2008, 14:24
Warszawa.

Janota na testach w Glasgow byl jako zawodnik Legii.
róznica jest w twierdzeniu ze byl zawodnikiem Legii, a tym że Glasgow testował go jako legionistę bo tak sobie wymyślił jego agent, nawet jakby go Legia testowała to co to zmienia w kwestii jego ewentualnej gry w Wiśle i braku zgody decydentów? NIC nie zmienia. Chłopak mógł grać w Wiśle i tyle.
Cytat:
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 25.07.2008, 14:45
Mamy temat o Wiślakach obecnych, mamy o byłych, zdecydowanie brakuje jeszcze o niedoszłych
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.07.2008, 14:46
róznica jest w twierdzeniu ze byl zawodnikiem Legii, a tym że Glasgow testował go jako legionistę bo tak sobie wymyślił jego agent, nawet jakby go Legia testowała to co to zmienia w kwestii jego ewentualnej gry w Wiśle i braku zgody decydentów? NIC nie zmienia. Chłopak mógł grać w Wiśle i tyle.
Ale chlopaka nie ma w Wisle.
Teraz jest latwo dopisac, ze nie zgodzil sie na to pan x i pan y.
A Janota nie zostal w Legii do podpisania pierwszego kontraktu, dlatego ze uparl sie jechac na zachod. Gdyby nie udalo mus ie w Holandii to teraz by kopal w Legii.
Wisla nie byla nawet w najmniejszym stopniu rozwazana.

Moze na Wisle rozwazano.
Ale to nie dziala w dwie strony.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 25.07.2008, 14:52
Ale chlopaka nie ma w Wisle.
Teraz jest latwo dopisac, ze nie zgodzil sie na to pan x i pan y.
A Janota nie zostal w Legii do podpisania pierwszego kontraktu, dlatego ze uparl sie jechac na zachod. Gdyby nie udalo mus ie w Holandii to teraz by kopal w Legii.
Wisla nie byla nawet w najmniejszym stopniu rozwazana.

Moze na Wisle rozwazano.
Ale to nie dziala w dwie strony.
Przeczytaj jeszcze raz newsa.
Napisane tam zostało, że nasz skaut wypatrzył chłopaka i przedstawił go władzom, które olały temat.Wiec nie dziwne ze Wisły nie rozważał skoro go olali.
Skaut Wisły chciał by władze zainteresowały się i zaczęły rozmawiać z chłopakiem. Takich rozmów nie podjęto.

Cytat:
Moze na Wisle rozwazano
właśnie o to chodzi, że nie rozważano w tym problem. o tym jest ten news

nie interesuje mnie to czy Janota nieformalnie kopał piłkę dla Legii. mógl nawet być piłkarzem Lecha? Dla mnie istotne jest powstanie raportu i przedstawienie go władzom klubu. Zawodnik został wypatrzony na meczu kadry U-16 i dobrze zaopiniowany do gry w Wiśle jako uzdolniony młody zawodnik.

Cytat:
Gdyby nie udalo mus ie w Holandii to teraz by kopal w Legii
a gdzie miałbym kopać skoro Wisła nie podjęła tematu?
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.07.2008 o godz. 15:05.
Cytat:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów