The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2018, 19:56
Ty to napisałeś wprost, ja nie wchodziłem w szczegóły we wcześniejszym wpisie (domysły) bo wychodzę z założenia że jak nie wiem to nie wypowiadam się. Jednak każdy z ponad przeciętnym ilorazem inteligencji może sam dojść do pewnych wniosków kojarząc i łącząc fakty.

W temacie tego co napisałeś.

regan napisał(a):Wyświetl post
Gra się toczy o 70 mln PLN., które leżą zaraz obok restauracji u Wiślaków i ciągną się w kierunku ul. Reymana.
Gra rozgrywa się o teren nowej hali (która z nazwy jest nowa), teren za starą halą i do niej przylegający oraz przede wszystkim tereny po byłych basenach. Dodatkowo do Wisły należy na pewno przed starą halą, parking przed stadionem i dalej aż do Reymana.

Wydaje mi się jednak że to co jest w granicach ogrodzenia stadionu należy wyłącznie do Miasta. Chodziła tu nawet mapa poglądowa stanu własnościowego (jeszcze kiedy TF miała działki od strony Błoń). Ma ją ktoś przypadkiem i może wkleić ?
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 10.10.2018 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 10.10.2018, 20:00
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Ty to napisałeś wprost, ja nie wchodziłem w szczegóły we wcześniejszym wpisie (domysły) bo wychodzę z założenia że jak nie wiem to nie wypowiadam się. Jednak każdy z ponad przeciętnym ilorazem inteligencji może sam dojść do pewnych wniosków kojarząc i łącząc fakty.

W temacie tego co napisałeś.

Gra rozgrywa się o teren nowej hali (która z nazwy jest nowa), terenu za stara halą i do niej przylegającej oraz przede wszystkim terenów po byłych basenach. Dodatkowo do Wisły należy na pewno przed starą halą, parking przed stadionem i dalej aż do Reymana.

Wydaje mi się jednak że to co jest w granicach ogrodzenia stadionu należy wyłącznie do Miasta. Chodziła tu nawet mapa poglądowa stanu własnościowego (jeszcze kiedy TF miała działki od strony Błoń). Ma ją ktoś przypadkiem i może wkleić ?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Ned
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2011

Stary 11.10.2018, 09:15
Wesoły ma na pewno powód żeby uwalić obecna ekipę którą wiąże z Miśkiem z którym ma na pieńku. Pytanie jest tylko takie czy przejęcie przez niego władzy w TS byłoby złe dla Wisły? Wesoły jest chuliganem starej daty nie bandytą, zagorzałym Wiślakiem, a od kilkunastu lat działa w biznesie. Za jego kadencji SKWK działało prężnie. W TS tez raczej robił dobrą robotę jako wice prezes (kiedyś, gdzieś czytałem wywiad z nim o sytucji finansowej TS że stopniowo maleją długi). Stworzył i poprowadził do sukcesów sekcje Futsalu....

Może chce "odbić" TS bo wie że obecne władze nie mają jednak takich czystych intencji... Są to moje przemyślenia a sam nie wiem komu wierzyć... mam nadzieje że zwycięży opcja najbardziej korzystna dla Wisły
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.10.2018, 09:51
Ned napisał(a):Wyświetl post
Wesoły ma na pewno powód żeby uwalić obecna ekipę którą wiąże z Miśkiem z którym ma na pieńku. Pytanie jest tylko takie czy przejęcie przez niego władzy w TS byłoby złe dla Wisły? Wesoły jest chuliganem starej daty nie bandytą, zagorzałym Wiślakiem, a od kilkunastu lat działa w biznesie. Za jego kadencji SKWK działało prężnie. W TS tez raczej robił dobrą robotę jako wice prezes (kiedyś, gdzieś czytałem wywiad z nim o sytucji finansowej TS że stopniowo maleją długi). Stworzył i poprowadził do sukcesów sekcje Futsalu....

Może chce "odbić" TS bo wie że obecne władze nie mają jednak takich czystych intencji... Są to moje przemyślenia a sam nie wiem komu wierzyć... mam nadzieje że zwycięży opcja najbardziej korzystna dla Wisły

na to pytanie chetnie bym posłuchał odpowiedzi zwłaszcza użytkownika CZARO , chociaż i Wolfym nie pogardze
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.10.2018, 21:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
na to pytanie chetnie bym posłuchał odpowiedzi zwłaszcza użytkownika CZARO , chociaż i Wolfym nie pogardze
A dzień dobry!

Zostałem wywołany do tablicy, więc odpiszę, chociaż nie ukrywam, że trochę ostatnio zniechęciłem się do forum. Nieważne, przejdę do rzeczy.

Widzę, że identyfikujesz mnie z obecnym zarządem TS i SA, tj. określoną frakcją. Tymczasem ja tych ludzi nie znam i za nich nie ręczę. Kiedy tak stanowczo ich broniłem, to tylko dlatego, że nie było racjonalnych argumentów za odwołaniem zarządu, które przeważałyby za racjonalnymi argumentami za niezmienianiem zarządu w Wiśle. Tj. niezależnie od intencji leżących gdzieś tam głębiej i ogólnej efektywności w zarządzaniu, uważałem, że zmiana zarządu Wiśle by zaszkodziła i że nie padła ze strony krzyczących o zmianę żadna konkretna propozycja.

Sam przyznasz, że klangor, który się tu unosił był absurdalny i nie mógł przynieść nic dobrego, stąd moje stanowcze wypowiedzi. Cały ten wrzask czy złośliwości pochodził od prowokatorów, pożytecznych idiotów, dzieci etc.

Jeżeli natomiast propozycja zmiany na lepsze w Wiśle się pojawi, to będę za. Choć mój głos czy poparcie nie ma większego znaczenia. Mogę jedynie komentować w Sieci.

Rozumiem Twoje intencje. Szczerze? Pierwsze, co pomyślałem po poście Regana: dlaczego on nie bierze pod uwagę, że swoje intencje i interesy może mieć też druga frakcja. Jeżeli stawiamy znak zapytania wobec jednych, zachowajmy sceptycyzm wobec drugich, bo każda rzeczywistość jest złożona i zawsze jest pewną grą interesów. Są to jednak rozgrywki wewnętrzne, o których wiemy (wiem?) za mało.

Co do zarządu/frakcji rządzącej: wywiad z Dukatem jest kompromitujący, a wywiad z Sarapatą jest dla mnie niezrozumiały. Sam z siebie nie jest dobrą linią obrony (Pani Prezes sama sobie zaprzecza), ale nie rozumiem czego innego: dlaczego przez tyle tygodni Sarapata milczała, a gdy sprawa przygasła pojawił się ten wywiad i to nie u kojarzonego z piłką krakowską obiektywnego dziennikarza w dużym medium (Trela!), ale na portalu "łączynaspasja".

Na moje oko w interesie Wisły jest, by rządziła nią Sarapata, a nie Meresiński, Stechert, czy "grupa krakowskich biznesmenów, która w porozumieniu z ratuszem chce ratować klub i Kraków przed przestępcami" (jeżeli taka w ogóle istnieje). Nie słychać o nikim innym niż TS czy jakiejś alternatywnej frakcji w TS, która mogłaby klubem pokierować z pożytkiem dla niego. Ale w tym kontekście powstrzymam się z dobrym słowem, bo trudno jest głośno kibicować drużynie, która celowo ładuje sobie samobóje.

Edit: nie widziałem i nie czytałem wywiadu z P. Prezes na wyborczej. Od kilku tygodni śledzę wszystko słabiej, mam dużo pracy.
Ostatnio edytowane przez czaro : 11.10.2018 o godz. 21:40.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.10.2018, 18:39
To o czym pisze Regan w swoim poście, napisałem 2 lata temu. W momencie gdy były jazdy z Meresińskim.

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3685

Przy okazji - za chwilę nie będzie użytkowania wieczystego. Tylko własność.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.10.2018, 20:38
sandbender napisał(a):Wyświetl post
To o czym pisze Regan w swoim poście, napisałem 2 lata temu. W momencie gdy były jazdy z Meresińskim.

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3685

Przy okazji - za chwilę nie będzie użytkowania wieczystego. Tylko własność.
Òkres użytkowania wieczystego dobiegnie końca i grunty przejdą na własność Towarzystwa Sportowego dobrze rozumiem?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
-głos rozsądku-
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 11.10.2018, 20:45
nie, ustawa o UW dotyczy jedynie lokali mieszkalnych.

Ale nawet jesli to nie ma to znaczenia czy grunt jest we własności czy w UW.
Ostatnio edytowane przez -głos rozsądku- : 11.10.2018 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.10.2018, 17:22
-głos rozsądku- napisał(a):Wyświetl post
nie, ustawa o UW dotyczy jedynie lokali mieszkalnych.

Ale nawet jesli to nie ma to znaczenia czy grunt jest we własności czy w UW.

Racja, zagalopowałem się. Jeszcze nie teraz.

W kwestii meritum - kwestię podaży mamy załatwioną. Pytanie, kto wygenerował popyt?
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 10.10.2018, 17:32
regan zdaje się, że dobrze kombinujesz. to by wyjaśniało, skąd tyle dokumentów wewnętrznych (umów, pism itd) wypływało z Wisły. ja też chciałbym poznać historię powiązań Wawry, Szymańskiego z obecnymi głowami rządzącymi oraz historię ich odejścia z stanowisk decyzyjnych
Powód: alt + s
Ostatnio edytowane przez Radwi : 10.10.2018 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.10.2018, 18:35
Regan wydaje mi się ze idziesz dobrym tropem.

Zastanawia mnie tylko jedno, MIsiek podobno (z tego co pamiętam było w Superwizjerze) razem z ps Zielek wsparli Wisłę milionami złotych z narkotykow a musiał pożyczyć 300 tysi na założenie legalnego biznesu, to się kupy nie trzyma
,
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.10.2018, 18:59
Wjechal wywiad z Dukatem.Warto zwrócić uwage jak zmienil ton wypowiedzi i jak czesto pada slowo "blad". Zaraz znów pewnie wolfy&co stwierdzi, ze ten wpis to kolejny element spisku. Smieszne, ze jak pisalem, ze zostaly popelnione ogromne bledy wizerunkowe to byl to atak na zarzad. A teraz to samo slyszymy z ust wspomnianych...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 10.10.2018, 19:14
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Wjechal wywiad z Dukatem.Warto zwrócić uwage jak zmienil ton wypowiedzi i jak czesto pada slowo "blad". Zaraz znów pewnie wolfy&co stwierdzi, ze ten wpis to kolejny element spisku. Smieszne, ze jak pisalem, ze zostaly popelnione ogromne bledy wizerunkowe to byl to atak na zarzad. A teraz to samo slyszymy z ust wspomnianych...
widać, że nic nie kumasz ale w sumie co mnie to...
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 10.10.2018, 19:34
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Bo były popełniane ogromne błędy wizerunkowe i dalej są popełniane. To też każdy już zdążył się zorientować. Dukat nie miał doswiadczenia w sterowaniu tak dużą organizacją. Uczył się na głębokiej wodzie i Sarapata też się tak uczy, co sama przyznała na spotkaniu z kibicami.

Poza tym tutaj nie ma co mówić o spiskach, bo atak jest na pewną grupę ludzi jest praktycznie niepodważalny. O co chodzi i jaki jest tego cel to już opisałem wyżej.

.
.
.
Tak swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro Misiek olał zobowiązania wobec Wesolego, to czemu ten się z nim nie sądzi o kase?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.10.2018, 19:11
Wywiad z Damianem pokazuje jego i klubu słabość i dobrze że odszedł z SA. Nic nie wiedział i przeprasza za błędy. Wracając do głównego wątku mam nadzieję że tereny zostaną przy TS a my zmienimy jakiś cudem zarząd, wywalimy siłownię a nowy właściciel SA będzie kimś spoza układ hooliganskiego bo PR mamy teraz najgorszy od pamiętnego 0-6 z cwelka.
Jeśli jestem jednak realista to po tych fantazjach które wcześniej napisałem to zostaniemy w tym bagnie organizacyjnym latami - niestety i nikt tego nie zmieni
Ostatnio edytowane przez donecki : 10.10.2018 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.10.2018, 19:21
donecki napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Damianem pokazuje jego i klubu słabość i dobrze że odszedł z SA. Nic nie wiedział i przeprasza za błędy. Wracając do głównego wątku mam nadzieję że tereny zostaną przy TS a my zmienimy jakiś cudem zarząd, wywalimy siłownię a nowy właściciel SA będzie kimś spoza układ hooliganskiego bo PR mamy teraz najgorszy od pamiętnego 0-6 z cwelka.
Jeśli jestem jednak realista to po tych fantazjach które wcześniej napisałem to zostaniemy w tym bagnie organizacyjnym latami - niestety i nikt tego nie zmieni
Ty i kto zmienicie zarząd? Czy tak po prostu sobie .......isz?

PvD - to teraz czekamy na odpowiedź rafałka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 19:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 10.10.2018, 20:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty i kto zmienicie zarząd? Czy tak po prostu sobie .......isz?

PvD - to teraz czekamy na odpowiedź rafałka.
Napisać w formie osobowej my i od razu uniesienie. Czy my to nie kibice Wisły którzy pragną jej dobra. My czyli ty i ja oraz reszta chce przecież zmian bo jak widać po wywiadach z Marzena i Damianem brak jakichkolwiek argumentów co tu się w naszym klubie odpierdala. Czy my nie mamy zamiaru tego zrobić? Chyba tak
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.10.2018, 20:42
donecki napisał(a):Wyświetl post
Napisać w formie osobowej my i od razu uniesienie. Czy my to nie kibice Wisły którzy pragną jej dobra. My czyli ty i ja oraz reszta chce przecież zmian bo jak widać po wywiadach z Marzena i Damianem brak jakichkolwiek argumentów co tu się w naszym klubie odpierdala. Czy my nie mamy zamiaru tego zrobić? Chyba tak
Nie podpinaj mnie pod swoje rojenia. Pytałem wprost - jacy Wy zmienicie zarząd Wisły? Jak chcecie to zrobić i jaką proponujecie alternatywę?
Konkrety. Dopóki ich nie zobaczę jesteś dla mnie kolejnym pokemonem piszącym o sprawach o których nie masz pojęcia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 20:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 10.10.2018, 21:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie podpinaj mnie pod swoje rojenia. Pytałem wprost - jacy Wy zmienicie zarząd Wisły? Jak chcecie to zrobić i jaką proponujecie alternatywę?
Konkrety. Dopóki ich nie zobaczę jesteś dla mnie kolejnym pokemonem piszącym o sprawach o których nie masz pojęcia.
Odpowiedziałem ci już wprost i ty mi tu od pokemona nie wyskakuj.
Sprawy o których tu żaden z nas nie ma pojęcia dzieją się w zaciszach gabinetów innych panów niż my kibice
Jednakże nie wyobrażam sobie aby po wielu błędach obecnego zarządu nic się nie zmieniło we władzach.
Jak w ogóle możemy myśleć że nic się nie stało i nic niedobrego się nie dzieje z wizerunkiem klubu co jest podstawą egzystowania w świecie sportu, biznesu, sukcesu. Czy już sam Cupial nie popełnił błędu nie zakazujac wstępu niektórym osobom na obiekt?
Teraz powielamy błędy już drugi rok i dalej jesteśmy w gównie a jeszcze odejdzie LvBet to już w ogóle będziemy w dupie bez pieniędzy. Kto tu przyjdzie jak to wygląda jak wygląda?
NIKT
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.10.2018, 19:53
Teza regana jest tak logiczna, że dziwię się, że nikt wcześniej na to nie wpadł. Hats off! Niedawny post Danielka1906 (sorry za ewentualne zniekształcenie nicka) to mocny kandydat na najśmieszniejszy post roku. Wpis regana ma szansę w konkursie na post najbardziej merytoryczny.

Dobra, ale właściwie dlaczego Wisła, żeby nie sprzedawać tych gruntów, musi wchodzić z kimś do spółki, wnosząc swoje srebra rodowe, to znaczy właśnie ziemię? Czy nie lepiej, bezpieczniej byłoby zrobić dobry biznesplan, wziąć w banku kredyt pod zastaw tej ziemi i zbudować tam jakieś obiekty komercyjne, nie wiem, hotel, galerię handlową, whatever? Zamiast zawiązywac spółkę z jakimś szemranym deweloperem można go przecież zatrudnić.

Rozumiem, że problemem może być brak płynności, brak know-how itd. Ale nie są to przeszkody nie do przeskoczenia. Mam nadzieję, że zarząd - ktokolwiek w nim będzie - niedługo przejdzie z fazy gaszenia pożarów do fazy inwestowania. To moga być fundamenty pod potęgę sportową Wisły (nie tylko sekcji piłkarskiej).
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.10.2018, 19:58
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Dobra, ale właściwie dlaczego Wisła, żeby nie sprzedawać tych gruntów, musi wchodzić z kimś do spółki, wnosząc swoje srebra rodowe, to znaczy właśnie ziemię? Czy nie lepiej, bezpieczniej byłoby zrobić dobry biznesplan, wziąć w banku kredyt pod zastaw tej ziemi i zbudować tam jakieś obiekty komercyjne, nie wiem, hotel, galerię handlową, whatever? Zamiast zawiązywac spółkę z jakimś szemranym deweloperem można go przecież zatrudnić.
Generalnie w Polsce, aby zrobić biznes w tej branży, trzeba mieć... hmmm... odpowiedni klimat w odpowiednich miejscach
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 10.10.2018, 20:09
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Generalnie w Polsce, aby zrobić biznes w tej branży, trzeba mieć... hmmm... odpowiedni klimat w odpowiednich miejscach
Dokładnie. Nikt na własną rękę na to się nie odważy. Obecnie developerka to jeden z niewielu obszarów, gdzie urzędnicy mogą coś na lewo zarobić. Nikt TSu choćby nawet wiedział jak to zrobić, nie dopuści do tego, żeby sam sobie tu budował.

Pytanie jaką my mamyw wiedzę o tych terenach. Jaki jest stan własności. Czy pełna własność, czy użytkowanie wieczyste?
Jaki jest plan zagospodarowania tej działki, czy w ogóle jest?

Zobaczcie. Na terenach TFkable powstają już "apartamenty". Podobny los może czekać teren na lewo od Wiślaków. Jest to jedna z najbardziej atrakcyjnych wolnych działek poza II obwodnicą.
Ostatnio edytowane przez regan : 10.10.2018 o godz. 20:12.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.10.2018, 23:28
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Teza regana jest tak logiczna, że dziwię się, że nikt wcześniej na to nie wpadł. Hats off! Niedawny post Danielka1906 (sorry za ewentualne zniekształcenie nicka) to mocny kandydat na najśmieszniejszy post roku. Wpis regana ma szansę w konkursie na post najbardziej merytoryczny.

Rozumiem, że problemem może być brak płynności, brak know-how itd. Ale nie są to przeszkody nie do przeskoczenia. Mam nadzieję, że zarząd - ktokolwiek w nim będzie - niedługo przejdzie z fazy gaszenia pożarów do fazy inwestowania. To moga być fundamenty pod potęgę sportową Wisły (nie tylko sekcji piłkarskiej).
bzdura, pisałem o tym już dość dawno temu i to kilka razy
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.10.2018, 06:46
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
bzdura, pisałem o tym już dość dawno temu i to kilka razy
nasz forumowy Chuck Norris
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.10.2018, 20:15
Pytanie: czy w myśl zmian ustawowych przekształcenie użytkowania wieczystego we własność obejmuje również tereny TS'u?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.10.2018, 20:25
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie: czy w myśl zmian ustawowych przekształcenie użytkowania wieczystego we własność obejmuje również tereny TS'u?
Nie. Przekształcenie dotyczy "mieszkaniówki".
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 10.10.2018, 20:32
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie. Przekształcenie dotyczy "mieszkaniówki".
Jeszcze nie dotyczy TSu choć post z 25.09 może sugerować że to się może zmienić w przyszłości
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=9530
Cytat:
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.10.2018, 20:21
Czytam ten wywiad z Panem Dukatem i własnym oczom nie wierzę. Jak taki turbodzban mógł być wiceprezesem Wisły i kasować za to grubą kasę... Niebywałe. Chyba lepiej dla Niego i dla Wisły byłoby, gdyby dalej milczał.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.10.2018, 20:26
Osobiście mam podobne zdanie jak użytkownik regan.

U mnie lampka zapaliła się w momencie, gdy uaktywnił się Jadczak. W sumie nie byłoby w tej jego aktywności nic dziwnego, gdyby nie fakt że zaczął zamieszczać na twitterze skany umów na wynajem pomieszczeń pod siłownię White Star Power. Wystarczy chwilę pomyśleć. Wgląd w takową umowę mają tylko strony. W tym przypadku TS (wynajmujący) i misiek wraz z pełnomocnikiem/prawnikiem (najemca). Zapewne Jadczak takowych skanów nie otrzymał od Miśka, a od kogoś z TS-u, zapewne od frakcji nieprzychylnej obecnej władzy w spółce piłkarskiej.

Analogicznie wygląda sytuacja z pismem od LVBet.

Gra toczy się zapewne o tereny na Wiśle,a wszystkie poprzednie ,,dziwne" historie jak np. Stechert, czy nawet ostatnia batalia o stadion wg. mnie można pod to podpiąć. Ktoś próbuje przejąc władzę, ugrać coś dla siebie.....
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 10.10.2018, 20:30
Do tego do wcześniej odnosił się regan.

I nie ma to na celu rzucanie jakiś oskarżeń tylko raczej przypomnienie pewnych faktów medialnych.

W temacie deweloperskim i powiązań towarzysko-biznesowych. Pojawiło się tu nazwisko Roberta Szymańskiego. Nie wiem na czym ostatecznie stanęło ale jego nazwisko przewijało się w sprawie przekrętów dotyczących Kraków Business Parku (KBP).

A sam Wesoły (Piotr Wawro) to z ludźmi z branży budowlanej jest na ty (właściciel Krakbet - produkcja betonu).

PvD. Dzięki za mapkę. I tu jest tak jak właśnie opisałem. Ale wydaje mi się że jest ona zafałszowana. A co z terenami pomiędzy Reymonta a ogrodzeniem i budynkami Wisły ? Z tego co wiem Wisła ma dochody z parkingu przed stadionem. Może ktoś zorientowany się wypowie bo tam trochę tego terenu też jest i on stanowi "okno" do pozostałych gruntów.

Regan. Temat własności, zagospodarowania terenu itp. był już wałkowany w innym temacie (TS Wisła właścicielem Wisły Kraków S.A.).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów