|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Obawiam się, że bez zmian w zarządzie się nie obejdzie, bo Marzena Sarapata będzie teraz "trędowata". Większość z odpowiedzi na pytania Michała Treli uderza w nią. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wszystkie media zle? Zaden klub tak nie pojedzie. To czy hipokryci jest nieistotne. Zarzad nie ma pojecia co robi...znowu.
" Rozumiem, że w najbliższe konferencje i mecze odbędą się bez ich udziału bo do klubu gangsterów się nie chodzi" Obys nie wykrakal. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja z kolei dostrzegam głębszy problem. A mianowicie w tym aby TS oddał spółkę. Nie chodzi o to by WSH nie bujało się po loży prezydenckiej, czy też w kasie nie siedział gość z wyrokiem itp. W mojej ocenie o co w odsunięciu TSu bądź obecnych władz chodzi to przejęcie władzy. Mogę się mylić ale tak jak wspomniałem wcześniej przy dotychczasowej próbie przejęcia Wisły od TSu okazało się, że wielu mi podobnych miało rację. Też wtedy były głosy oddać klub komuś innemu. Powód: nie
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.09.2018 o godz. 20:05.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale kto mial by przejac wladze? Tutaj do przejecia jest praktycznie dlug. Dzialki nie sa SSA. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ty nie chodzi o przejęcie władzy tylko o wymianę Zarządu na kogoś nie umoczonego/bardziej strawnego dla prasy. SA potrzebuje chwili oddechu. Bo wiele rzeczy można ale bez co najmniej neutralności prasy to Wisła tego nie przetrwa.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety - nikt się nie rwie do prezesowania w SA...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pepe, Jest koniec koncow Prezesem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego najłatwiej wymienić prezesa SA i opanować pożar. Resztę ogarnie jakiś sensowny PR.
No, chyba, że ma sensowne odpowiedzi dla GK. Ale obawiam się, że z tym będzie kłopot. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Absolutnie nie ma powodu dla którego Sarapata miałaby zrezygnować. Czas skończyć z patologią, że media mają chcice i absurdalne żądania, więc należy im ofiary składać.
Ostatnio edytowane przez Preclarz : 18.09.2018 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I rowniez zgadzam sie, z tym, ze TS jednak by kogos znalazl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Wyście się na łby pozamieniali? Wymiana prezesa będzie potwierdzeniem zarzutów TVNu i ugięciem się przed anty-Wiślacką nagonką. Zignorować sprawę, psy szczekają karawana jedzie dalej.
Ostatnio edytowane przez Rience : 18.09.2018 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaś w temacie nieruchomości TS Wisła to 2014/15 było na prawdę dużo artykułów. Co też można Jadczakowi wyciągnąć, że je raczył pominąć: Newsweek: http://www.newsweek.pl/polska/czy-ki...,285393,1.html całość przedrukowana w Eurosporcie: http://www.newsweek.pl/polska/czy-ki...,285393,1.html Dziennik Polski: https://dziennikpolski24.pl/ultimatu...sly/ar/3362233 GW: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,4...Redirects=true I jeszcze dzisiejsze TSW. Dziennikarze mają kilka wątpliwości: http://weszlo.fm/audycje/tsw-7/
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.09.2018 o godz. 14:49.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie jestem fanem TVN-u, jednak nie koncentrowałbym się w tym sporze na medium, a na postawionych przez nie zarzutach i zebranych w sprawie dowodach. Bez względu na swoją wiarygodność, zebrane dowody są bardzo mocne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nagle wszystkie dziennikarzyny troszczą się o klub, tradycje, kibiców etc. To zapytam gdzie ....a byli jak trzeba było sprawdzić meresinskiego, gdzie byli jak trzeba było sprawdzić stecherta. Pierwsi do przepisywania to co kibice odkryli i napisali na forum, ale sami to chuja robili.
I jeszcze raz zapytam dlaczego żaden nie spróbuje pójść pod prąd i poszperać dlaczego to na Wiśle ktoś się uwziął,dlaczego ktoś wymyśla takiego głupoty jak o człowieku Ruchu itd. ? Mało się dzieje w innych klubach ? https://www.polityka.pl/tygodnikpoli...e-biznesy.read
Ostatnio edytowane przez South : 18.09.2018 o godz. 20:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Jesli w zarząd zaczyna walić gazeta która jest partnerem TSu to znaczy że zaczęła się juz gra wewnątrz TSowa , dużo razy wam próbowałem tłumaczyć że ani TS ani WSH to nie monolit
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Wisle uwzial sie jadczak ale wsrod szeregu glupot jest kilka rzeczywistych patologii.
Zauwaz, ze pytania karcza i wypowiedz Treli ograniczaja sie tylko do rzeczy w gruncie merytorycznych. Jeszcze raz nie jest problemem, ze kolejni dziennikarze draza bo to oczywiste z tego zyja a zle newsy sprzedaja sie lepiej, temat jest nosny PRAWDZIWYM problemem jest, ze klub nie radzi sobie zupelnie z sytuacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jesteśmy jako Wisła osaczeni przez:
+dziennikarzyny, bo dziennikarz zbyt poważnie brzmi natomiast żaden z komentujących obecną ruchawkę redaktorzyn nie wykazał się bystroscią. Już ich marność wychodzi podczas konferencji prasowych, na których to zadają pytania jak przedszkolaki. Teraz nikt nie napisze: Hola, hola to było młócone już dawno, daj se pan siana, nic odkrywczego nie ma!(poza kasjerami). Nikt nie zaproponuje alternatywy (bo jej nie ma). Nikt nie zakwestionuje rzetelności powoływanych świadków jak ten skruszony dawny boss, który jeno powtarza "ponoć", "chyba". W innych miejscach będą ględzić o dawaniu drugich szans, o resocjalizacji, a w tym przypadku krytykować za wynajęcie Miśkowi powierzchni na siłownie. Banda obłudników. Wreszcie nikt nie zwróci uwagi na wielowarstwowość problemu, ktory trapi nasze spoleczeństwo od dekad i by go zwalczyć konieczne są strukturalne reformy i długoletni wysiłek wielu podmiotów. Aaa szkoda ryja strzępić, najlepiej spuścić zasłonę milczenia na bezrefleksyjność i głupotę, ale odniosę się tylko do tego co Trela napisał. Są kluby bez powiązań jak nasz, a "poważnych" inwestorów nie widać. Poza tym żaden "poważny inwestor" nie jest potrzebny, gdy da się pracować ludziom z pasją tak jak teraz i promować ideę takie jak Socios Wisla. +januszowy motłoch, +nieznane z nazwiska sępy, które żerują. Przetrwamy. Za tydzień media zajmą się Zosią, która przepadła w Puszczy Białowieskiej podczas spaceru z mamą. Z kolei Pan Gieras, dziekan Okręgowej Rady Adwokackiej to niech ucieka, zamiast właśnie w takim momencie pomóc wykorzystując swoje możliwości. Będzie mu przypomniane jak w latach glorii, o ktorych powrocie marzymy, się nawróci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie my? Ty będziesz przejmował z kimś klub od TS albo władzę w TS? Czy kto ma to zrobić?
Edit: No i odezwał się p. Miga, który dotychczas korzystał z dobrej okazji, aby milczeć: http://sportdziennik.pl/klub-w-szponach-gangsterow/ W kilku akapitach powtórzył to, co na innych stronach, dodał coś o Bednarzu, wyraził przekonanie, że piłkarze stracili ochotę do gry i napisał jakieś bzdury o tym, że TS nabył akcje SA za pieniądze SA, bo spłaca raty z dywidendy z akcji SA. Brak mi słów.
Ostatnio edytowane przez czaro : 19.09.2018 o godz. 00:37.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przecież temat jest z dupy.
Rozmawiałem wczoraj i dzisiaj z kilkoma dziennikarzami stołecznymi, i oni nie wiedzą o co chodzi Znaczy domyślają się tylko.Plątanina faktów, domysłów i skrótów myślowych plus materiały starożytne już dawno wyjaśnione. Nie ma tutaj nic, ale to absolutnie nic, co mogłoby ludzi infiltrujących środowisko kibicowskie zdziwić lub sprowokować do kolejnych, bardziej zdecydowanych działań. Myślicie że służby wiedzą mniej niż taki dziennikarzyna? Oni mają kreta tam gdzie chcą, a ten musiał wchodzić na obiekty i prosić o rozmowę - Wybory. - Grunty, na które już od dawna pewne środowiska chcą położyć łapę. - Czekanie na pozew od władz Wisły. Pierwszy punkt jest oczywisty i tego tłumaczyć nie trzeba. Drugi w sumie też, każdy wie ile z takich nieruchomości można wyciągnąć hajsu. Tylko pierw trzeba klub udupić, lub zmusić, by sam się wykrwawił. Trzeci punkt to czekanie Pana J na sprawę sądową, dzięki której położy łapę na tym co już może widział i będzie mógł wywlec na zewnątrz więcej niż te mityczne 10% o których szczeka. Totalna żenada dziennikarska. Mam nadzieję, że te proces, którym go w mediach straszą nie dojdzie do skutku, tak samo jak mam nadzieję, że Wisła już żadnych "sprostowań" nie będzie wysyłać. Ta sprawa umrze śmiercią naturalną, o ile Wisła nie zacznie się procesować i wysyłać pisemka. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Udział w zabójstwie to nie głupota. Poza tym poprostu po co?
To nie jest niezgodne z prawem ale to proszę ie się o problemy wizerunkowe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak wygląda system biletowy Wisły ale w normalnym programie z terminala kasjera nie powinno się dać przeglądać danych wszystkich obecnych na stadionie.
Więc jeśli to co piszę jest zgodne z tym co mamy w kasie to po pierwsze osłabia to zarzuty Jadczaka, a po drugie to jednak sąd wypuścił. Więc "wolne sądy" itp. I najprawdopodobniej zarzut był za "pobicie ze skutkiem ..." co z resztą zarzucano w dyskusji po filmie w Superwizjerze. Smród zostaje ale trochę mniejszy. I tak powinien działać PR, a nie to co odpowiedziała GP rzeczniczka. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
antypolski tvn niejest wcale wiargodny nierobil bym zaduzej afery zapewne jakes lewackie smierdzace rece chca tu lapy polozyc i tyle tvn poprzez dezinformacje medialna zakrywa sprawy takie jak mafie vatowskie reprywatyzacje staje po stronie postkomunistycznych sedziow i przedewszystkim jest antypolski !!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Które dowody są mocne? Funkcjonariusz policji wypowiadajacy sie jako byly czlonek zarzadu z zaciemniona twarza? Czy może skruszony chuligan który opowiada, że planowali wyciągnięcie Czlowieka z grobu? A może Damian D. który ponoć kogoś chciał uderzyć, ale finalnie nic z tego nie wyszło?
Materiał słaby, zero dowodów, wiecej figur retorycznych polprawd, wyolbrzymień i slabych fakeów. Naprawde material sensacyjny ale niezbyt odpowiadający faktom. Niech podrą ryja, w końcu zainteresowanie tematem sie wyczerpie ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak czytam niektóre wypowiedzi to nie mogę uwierzyć, że ktoś tak naprawdę myśli. Nie jest istotne co się dzieje w klubie, ważne by o tym publicznie nie mówić. Jak w tym żałosnym dowcipie: Nie bij stary Zośki tak głośno bo jeszcze sąsiedzi usłyszą i co o nas wtedy pomyślą.
Moralność pani Dulskiej - polecam niektórym lekturę. Media są od tego by informować. Również Gazeta Krakowska. Jako partner medialny Wisły zobowiązali się do informowania szeroko o wszystkim co kibiców Wisły interesuje. Zarówno o sukcesach jak i o porażkach. Zadali szereg pytań Zarządowi Wisły - również w moim imieniu. Bo ja jako kibic Wisły chcę usłyszeć co zarząd ma w tej sprawie do powiedzenia. Sarapata zachowuje się jak struś. Szkoda, że nie dociera do niej, że od chowania głowy w piasek problemy się nie rozwiążą. Polityka informacyjna naszego zarządu jest fatalna w zasadzie od początku jego funkcjonowania. Ile razy na tym forum mieliśmy pretensje do zarządu, że wiele spraw wymaga wyjaśnienia a zarząd milczy. Obecnie jest tylko gorzej. Obawiam się, że panią Sarapatę przerosła rola Prezesa Zarządu zarówno TS jak i Wisły SSA. Nie wyobrażam sobie by prezes zarządu w jakiejkolwiek spółce po doprowadzeniu firmy (pośrednio lub bezpośrednio) do takiego kryzysu nadal mógł pełnić funkcję prezesa. Czy jest jakieś światełko w tunelu? Oczywiście. Pokazuje to ostatni mecz ze wspaniałą atmosferą, bez bluzgów, z super dopingiem. To było coś co najważniejszego mogliśmy dać ostatnio Wiśle. Taka atmosfera sprawi, że zdecydowana większość kibiców - również tych którzy po raz pierwszy byli na meczu - będzie chciała przyjść na kolejny mecz i zostawić pieniądze w kasie Wisły. Wracając do obecnej afery - mamy wreszcie szansę by zrobić porządek w klubie. Jest szansa na zerwanie z szemranymi układami, z bandyterką i z całą patologią która w naszym klubie od pewnego czasu panuje. Jak to zrobić? Nie wiem. Ale my jako kibice musimy sprowokować zarząd - mam nadzieję nowy - do działań tóre do tego doprowadzą. I przestańcie szukać spisków w obecnych działaniach mediów. Media mogą być naszym ważnym sojusznikiem w doprowadzeniu naszego kluby do stanu o jakim marzymy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czaro ale Ty to też dobry agent jesteś. Wskaż gdzie tam napisano, iż piłkarze stracili ochotę do gry i cokolwiek o jakiejś dywidendzie z akcji?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
![]()
|
|||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|