|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
na nieco zwolnionym tempie widać że laska (a konkretnie jej uniesiona noga) "obraca" się w dwie strony jednocześnie
http://youtube.com/watch?v=i2o5wrUnMyA dla mnie zawsze obraca się w prawo, widocznie jestem stary i głupi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
co do tej obracającej się babki. Wg mnie to jest jakiś wałek. Zasłońcie sobie cały tulów(czyli od ramion w dół) tej kobiety i patrzcie sie tylko na jej głowę z warkoczem. Kręci się w prawo i nagle przeskakuje w lewo(lub odwrotnie, zależy w jakim momencie zaczniecie oglądać). Więc moim zdaniem ona w pewnym momencie automatycznie po prostu zmienia kierunek obrotu. Gdy się patrzy na całe ciało, jest złudzenie, że nic się nie dzieje. Ale jak wytłumaczyć to, że jak głowa z warkoczem kręci się w prawo i nagle widzę jak przeskakuje obrót w przeciwną stronę?
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
tam nie ma zadnego przeskoku. Zobacz na warkocz...kręci się dalej tak, jakby na to wskazywal kierunek ruchu...po prostu ludzkie oko jest takie "naiwne"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie ma tu żadnego wała. Nagrywałem. Na nagraniu babka kręci się w prawo podczas gdy u mnie mnie zmieniła kierunek na przeciwny. Zajebiste
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A gdy już zobaczycie tą opcję z głową, to zwróćcie uwagę na to, że gdy noga kręci się w prawą stronę, to głowa również w prawą. Gdy kręci nogą w lewą, to głowa robi obroty też w lewo. Po prostu ona automatycznie zmienia kierunek obrotu w takim momencie, gdy noga jest na godzinie 12 lub 6 Kolejna sprawa to jej stopy(szczególnie ta, na której stoi). Gdy kręci nogą w prawo, to stopy też obracają sie w prawo, jak noga obraca się w lewo to stopy również w tym kierunku.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 15.07.2008 o godz. 23:22.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Wkręt roku. Polecam ściągnąć jakikolwiek edytor plików "gif", puścić animację w "nieskończonym powtarzaniu" i zauważycie, że nie ma opcji jakoby baba zmieniła kierunek. Natomiast, gdy klatki będą przesuwane od końca do początku, wówczas lachon zacznie obracać się w kierunku przeciwległym, do ruchu wskazówek zegara. ![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak to wkręt, ;p to jest niemożliwe bo raz 'spowodowałem' że obracała mi się z częstotliwością minutową a innym razem przez 30 minut mi się nie obracała ;p
Oczywiste jest żę kręci się ona cały czas w lewo, no a człowiek resztę sam sobie wmawia i tak powstaje złudzenie.![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla jednych jest oczywiste, że się kręci w lewo, dla innych, że w prawo, więc chyba jednak to nie jest wkręt
![]() |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Proponuje zrobić stop-klatkę na 8 sekundzie i zobaczyć na której nodze stoi - a później skoczyć na 17 sekundę i czynność powtórzyć
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 00:27.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ja mam tak, że jak patrze lewym okiem kreci sie w lewo a jak prawym w prawo;d a jak oboma;P
to zawsze zaczyna od prawego a jak sie skupie na stopie to w lewo![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
moze nie jest to zjawisko optyczne ale
.Spróbójcie prawa noga robic kola w prawa strone(zgodnie ze wskazówkami zegara i jak bedziecie mieli rytm to prawa reka przed siebie narysujcie cyfre 6.Zobaczycie noga zmieni kierunek ![]() |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
A teraz ciekawostka, pozostałe 10% ma odwrotnie. I te osoby potrafią fantastycznie kłamać (ponoć) i w tym przypadku niunia kręci się odwrotnie a zależności od kąta patrzenia. W moim przypadku tak właśnie jest. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Działa
Ale fajna lala i nie moge sie skupic/)![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jest jeszcze jedno, bardzo proste rozwiązanie tej zagadki.
Wyobraźcie sobie, że kręcąca się sylwetka jest tarczą zegara. Patrzymy od góry. Wskazówka idąc od godziny 12 do 3 i od 9 do 12 obraca się w prawo, natomiast od 3 do 6 i od 6 do 9 w lewo. W taki sposób wydaje się że tancerka obraca się raz w lewo, raz w prawo. Jest to typowa iluzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie widzę tutaj żadnego przekrętu. Nagrywając na kamerę jednocześnie wpatrywałem się w monitor. Początkowo poruszały się w jedną stronę, ale po około 2 minutach zaczęły się kręcić w przeciwnych kierunkach i najlepsze jest to, że nie mogłem nad tym zapanować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|

|