The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2008, 13:51
Tak o tym ranczo mówie.A czy istnieje to nie wiem dawno nie byłem tam.
Na Słowacji jest jeden fajny bajer: sztuczna fala
Odpowiedz cytując
usiu
Schodowicze'05

Od: 12.2002

Stary 26.06.2008, 13:54
byl ktos nad Zemplinska Sirava na Slowacji?
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.06.2008, 14:31
Dzis rano bylem w Kryspinowie. Oplat zadnych,ludzi prawie w ogole, woda przejrzysta i w miare ciepla, dziewczyny piekne Goraco polecam. Wczoraj zahaczylem o Zarabie i tez calkiem interesujaco. Cala infrastruktura fajnie pomyslana, mozna wjechac kolejka na Chelm, boiska do plazoweczki,kosza ale niestety Raba brudna. Acha i jeszcze jedno: Ludzie uwazajcie! Dzis z Kryspinowa znowu kogos wyciagneli.Ja wiem ze znajomi, piwko, dziewczyny, ale naprawde nie ma chyba glupszej i bardziej bezsensownej smierci.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.06.2008, 14:47
wszystkie dobre miejsca juz zostaly podane ale jeszcze ciekawy jest zalew w Lapanowie albo wprost nad Raba w Gdowie

jak dla mnie
nr. 1 Kryspinow Brzegi Przylasek
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2008, 15:01
A ja, jak co roku polecam basen w tarnowskich Mościcach
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.06.2008, 15:31
Kyno napisał(a):Wyświetl post
A ja, jak co roku polecam basen w tarnowskich Mościcach
No obowiazkow i do tego Roznow i Grodek nad Dunajcem
,
Odpowiedz cytując
kgwiazdak
Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2008, 15:55
basen: CLEPARDIA
kąpielisko: PRZYLASEK/BAGRY
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.06.2008, 15:55
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Dzis rano bylem w Kryspinowie. Oplat zadnych,ludzi prawie w ogole, woda przejrzysta i w miare ciepla, dziewczyny piekne Goraco polecam. Wczoraj zahaczylem o Zarabie i tez calkiem interesujaco. Cala infrastruktura fajnie pomyslana, mozna wjechac kolejka na Chelm, boiska do plazoweczki,kosza ale niestety Raba brudna. Acha i jeszcze jedno: Ludzie uwazajcie! Dzis z Kryspinowa znowu kogos wyciagneli.Ja wiem ze znajomi, piwko, dziewczyny, ale naprawde nie ma chyba glupszej i bardziej bezsensownej smierci.

A nie płaci się czasem 7zł za wstęp ?

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.06.2008, 16:08
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
A nie płaci się czasem 7zł za wstęp ?
Płaci się ale on był o 4 rano. W Krakowie tak mamy nawalone odkrytych basenów i innych kąpielisk, że śmiało każde można polecić.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Triodante
Member

Stary 26.06.2008, 23:08
Zdecydowanie Clepardia, a z bardziej dzikich Skałki Twardowskiego.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.06.2008, 00:29
Cytat:
co do SK to Tatralandia z dużą ilościa zjeżdżalni, ok 2 km od Liptowskiego Mikulaszu. ale to juz raczej nie rejon Krakowa. mimo to warto sie tam wybrac
Ja na Słowacji preferuję Aqua City w Rużomberoku chyba 30 czy 40 km dalej, w zimie zdecydowanie i na pewno..., a w lecie jeżeli chodzi o kompleks zjeżdżalni to chyba lepszy jest LM, natomiast jeśli chodzi o część taką bardziej do op****a się, to wolę Aqua City, baseny z barkami, masażem i LCD gdzie można oglądać sport bodajże w wersji szafirowej, + basen olimpijski 50m. i to co w każdym takim przybytku różnica w porównaniu z Tatralandią to nowoczesne, solidne i schludne wykonanie, Sauna parowa w cenie, nieograniczona, i za taki pakiet usług bardzo przyzwoicie się cenili. Dodatkowo tam w hotelu masaże, krioterapie, SPA i te sprawy... ale to na dłuższy pobyt.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.06.2008, 07:13
usiu napisał(a):Wyświetl post
byl ktos nad Zemplinska Sirava na Slowacji?
Ja byłem...Spędzałem tam wakacje chyba z 5 lat z rzędu...Jakbyś miał jakieś pytania,pisz!!
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.06.2008, 08:32
Co do Tatralandii. Jedzie tam jakis autokar,bus tam z Polski (Kraków, Zakopane, Granica?)

Bo szukałem jakiś domków w okolicy tamtej na weekend i nic nie ma.
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 27.06.2008, 08:36
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Bo szukałem jakiś domków w okolicy tamtej na weekend i nic nie ma.
wszystko w maju było wykupione
namiot i heja

Odpowiedz cytując
usiu
Schodowicze'05

Stary 27.06.2008, 09:34
M.C (nowy kleparz) napisał(a):Wyświetl post
Ja byłem...Spędzałem tam wakacje chyba z 5 lat z rzędu...Jakbyś miał jakieś pytania,pisz!!

wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca

chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob

w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury?

imprezy, restauracje, ladne plaze sa?

Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 27.06.2008, 10:10
Nie bylem o 4 rano tylko o 11. Wiem ze w sezonie na Kryspinowie sa oplaty, ale ten chyba sie jeszcze nie rozpoczal (sam bylem zdziwiony).
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.06.2008, 10:20
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Ja na Słowacji preferuję Aqua City w Rużomberoku chyba 30 czy 40 km dalej, w zimie zdecydowanie i na pewno..., a w lecie jeżeli chodzi o kompleks zjeżdżalni to chyba lepszy jest LM, natomiast jeśli chodzi o część taką bardziej do op****a się, to wolę Aqua City, baseny z barkami, masażem i LCD gdzie można oglądać sport bodajże w wersji szafirowej, + basen olimpijski 50m. i to co w każdym takim przybytku różnica w porównaniu z Tatralandią to nowoczesne, solidne i schludne wykonanie, Sauna parowa w cenie, nieograniczona, i za taki pakiet usług bardzo przyzwoicie się cenili. Dodatkowo tam w hotelu masaże, krioterapie, SPA i te sprawy... ale to na dłuższy pobyt.
Mógłbyś zarzucić cenami w tym Rużemberoku?
the end
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.06.2008, 10:27
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Nie bylem o 4 rano tylko o 11. Wiem ze w sezonie na Kryspinowie sa oplaty, ale ten chyba sie jeszcze nie rozpoczal (sam bylem zdziwiony).
rozpoczął ponad 2 tygodnie temu.

w ostatnią niedzielę byłem przejazdem o 19:30 i chciałem tylko wpaść żeby sprawdzić z ciekawości czy coś się zmieniło, jaka woda itp - i jeszcze siedzieli na bramce
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 27.06.2008, 10:43
Moze w tygodniu jest za malo ludzi.Wchodzilem o 11, wychodzilem o 14 i nikogo na bramce nie bylo :/
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2008, 11:10
carpenter w niedziele wchodziłem i buliłem 7 zł. moze w tygodniu tak nie pilnują?/nie wiem nie jeżdżę w tygodniu. moze jakiś bonus zrobili ze wzgledu na topielców
sensej nie wiem nic na temat busów. my jak jezdzimy do Tatralandii to samochodami. domki trzeba wczesniej rezerwowac ale luknij na strone bo jakies tam "last minet" było ostatnio jak wchodziłem czyli wczoraj ja sie tam wybieram ponownie jutro ze znajomymi na kilka fur. wypad całodzienny. co do noclegu to tak jak napisał "W" namio, albo szukac prywatnej kwatery. kwatery są po drodze jak sie jedzie droga przez góry. nzaków jest troche więc zajechac i zapytać.
Kurt C. ja jezdże tylko w lecie i interesuja mnie raczej zjezdzalnie chociaż Rużomberok z tego co piszesz też ciekawy wiec moze sie wybiore w przyszłym miesiacu
pozdrawiam
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
SZAJBA
Member

Od: 12.2005

Stary 27.06.2008, 11:18
Nad Rabą w Dobczycach. I wcale Raba nie jest brudna jak niektórzy moi poprzednicy powiedzieli
<< DoBcZyCe <--- Tu RzĄdZą WISŁY KiBICe >>
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.06.2008, 18:05
usiu napisał(a):Wyświetl post
wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca

chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob

w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury?

imprezy, restauracje, ladne plaze sa?

Mozliwości wynajęcia domku,albo kwater jest tam bardzo dużo...Ja mieszkałem w miejscowości Kaluża,która od tego jeziora znajdowała się jakieś 300metrów.W tej miejscowości w większości domów jest ubytovanie,więc kłopotów ze znalezieniem mieszkania nie powinniście mieć...
Nad samym jeziorem również znajduje się kemping z tzw bungalovami.Z tego co wiem,choć tam nie mieszkałem,to jakość tych domków jest kiepska i raczej odradzałbym tam szukać zakwaterowania.Również sanitariaty pozostawiają wiele do życzenia,bo poprostu z nich niewiarygodnie śmierdzi.Musisz troche poprawke wziąć na to,że ja tam chyba z pięć lat nie byłem...
Co do plaż,to również żadna rewelacja.Nad samym jeziorem plaże są trawiaste.Dowiedz się tylko,czy w tej Zemplinskiej Śirawie mozna sie kąpać.Wiem,że na tym kempingu,gdzie te bungalovy są wybudowali basen,w którym sie można kąpać,bo jak ja tam byłem to coś nietak było z wodą w jeziorze. Jeden taki rok był,bo w latach wcześniejszych nie było z tym problemu...Jeżeli chodzi o imprezy znajduje się tam takie centrum,zwane Kamencem,na którym jest dyskoteka,a w niej codzienne imprezy.Prócz tego na tym kempingu znajduje się wiele barów,w których można coś zjeść,wypić.
Zemplinska Śirava jest fajnym miejscem,z którego można zrobić sobie wypad na Węgry,ok 80 km,na słowackie morskie oko,ok 30km,czy do Herlan,gdzie znajduje się czynny i jedyny w tej części Europy prawdziwy gejzer..,ok 100km.Z tamtąd jest niedaleko również do Koszyc,bardzo ładne miasto....

Może Ci sie przyda: http://www.sirava.sk/
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
usiu
Schodowicze'05

Stary 27.06.2008, 20:52
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, podejrzewam ze teraz tam sie infrastruktura polepszyla
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 28.06.2008, 19:40
Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Kryspinowie
Wybieramy się jutro z kumplami
Odpowiedz cytując
Pavay
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.06.2008, 22:26
Ricken napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Kryspinowie
Wybieramy się jutro z kumplami
Wejście za 5 zł (niekiedy za darmo) piwo również 5 woda czystsza niż rok temu, narazie średnio ciepła. Ludzi w tygodniu mało, wiecej swobody się ma. Rowerki, kajaki, boiska do siatki, bary, i co najważniejsze.... dziewczyny
„skoro środek pirotechniczny jest bezpieczny dla gumowej tratwy bez ryzyka jej uszkodzenia, to jest też bezpieczny na betonowej trybunie, w rozsądnej odległości od grup kibiców”
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.06.2008, 22:40
jak przyjedziesz wcześniej wchodzisz za free byłem dzisiaj i jest tam dużo fajnych lasek
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 28.06.2008, 22:40
zdecydowanie popieram tutaj wcześniejsze opinie kolegów..Clepardia najlepsza

boisko do siatkówki plażowej,sztuczna trawa do pokopania w piłkę woda cieplutka i 100 % Wisełka.

zapraszam
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 28.06.2008, 23:03
odstąpie bilet do Parku Wodnego z sauną dla 4 osób na cały dzień za 70zł tel 507 32 69 69. Znajomi prowadzą solarium gdzie mają nowe lampy a cena jest 60groszy za minutę. os. Dyw. 303 19c.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 29.06.2008, 19:59
Pavay ale dna nie widać Nawet ten Kryspinów obleci, judków nie było albo tajniacy plaża na north side rozwala kmwtw
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 30.06.2008, 08:18
W Szaflarach pod Nowym Targiem otworzyli nowe baseny termalne. Byłam przedwczoraj i powiem wam, że te wszystkie baseny na gorących źródłach są takie same. Z tą różnicą, że w Szaflarach nie ma basenu z siarkowaną wodą, a na Słowacji zwykle są. Ogólnie nuda.

A co do kąpielisk to w okolicach Czernichowa jest kilka takich dużych stawów. Z tym, że od paru lat tylko jeden się nadaje do kąpieli, reszta strasznie zarośnięta i zabrudzona (kiedyś ponoć świniaka wyciągnęli stamtąd ). Za to ten jeden całkiem ciekawy - i płytka, i głęboka woda, czysto. Minusem jest to, że to jest strasznie małe. Bardziej słuśy do zamoczenia się i ochłody, niż spędzania dłuższego czasu. No i bywa, że ludzi sporo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów