![]() |
Gdzie nad wodę?
Zakładam temat, w którym opisujemy krakowskie kąpieliska.
I mam takie pytanie, czy można jeszcze wejść na Skałki Twardowskiego? Bo słyszałem coś o tym, że teren został sprzedany prywatnej firmie i nie da sie tam wejsc... |
Da sie. Podobno zostal sprzedany ale nikt nie chce sie zgodzic na budowe mieszkan tam ( juz nie maja gdzie budowac meiszkania? - paranoja) wiec narazie mozna spokojnie tam chodzic.
|
w ostatnich dniach dwóch bąków się tam utopiło podobno:>
|
ale woda zajebista ;)
|
przylasek ;p ale tam tez sie ktos ostatnio utopił
|
ostatnio dwóch typków po 22lata na Kryspinowie się utopiło i jeden dzieciak 4lata nad zalewem w Hucie .. tyle wiem, a co do kąpielisk to polecam Brzegi ! ;) i Krakowianke ! ... eLo.!
|
Podobno po 25 lat na Kryspinowie. Moze sie myle.
|
fajnie że polecacie kompieliska :D
|
Polecam Czorsztyn....moze troche dalej od Krk. ale jest warto...tylko woda troche jeszcze zima(w koncu to Podhale)
|
ja polecam Bagry... bardzo miło :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak jest na Bagrach? Duzo ludzi?? Woda w miarę czysta?
|
Utopić to się w wannie można.
Ale jak ktoś po pijaku włazi do wody to sorry - na głupotę nie ma rady - albo jak ktoś nie zna terenu i skacze na Zakrzówku do wody z 10 metrów. Odrobina wyobraźni nie zaszkodzi. Kryspinów polecam - ale wieczorami - jak mało ludzi a i woda nagrzana przez cały dzień przez słońce - jeszcze można dodać grilla na plaży to już w ogóle raj na ziemi :) Zakrzówek ok ale ludzi zawsze tak nabite że nie ma gdzie stanąć nawet. |
Cytat:
no troche ludzi jest ale bez jakiegoś dramatu. woda jest czysta - jest wytyczony rejon jest strzeżona plaża |
Cytat:
Ja preferuję wiślackie baseny Wisła, Polfa Clepardia. |
Najlepsze to moim zdaniem brzegi są byłem już na Kryspinowie i na przylasku ale jakoś najbardziej mi brzegi do gustu przypadły raz że nie tak daleko a dwa to że nie ma tam tak multum ludzi. A baseny to tak jak Malvivente napisał only Wisła Polfa i Clepardia jeszcze godna polecenia jest krakowianka w hucie ale moim zdaniem za dużo judaszów z kałuży się tam kręci (myje :D).
|
mozna wiedziec, gdzie te Brzegi sa?
|
między Wieliczką a Rybitwami/Hutą
wg mnie jednak woda to syf(przynajmniej w zeszłym roku)a ludzi tam jest zawsze w ****u moim zdaniem juz lepiej jest na Przylasku |
a moze cos ciekawego ciut dalej od Krakowa?
powiedzmy do 30 km |
:)
Cytat:
|
Cytat:
Zalew w Alwerni - ok. 25-30 km |
Jeszcze jest zalew koło Jaworzna.
tez elegancko |
Cytat:
to tam, gdzie nurek wystepowal? http://pl.youtube.com/watch?v=fy0JVXEQ1ko :rotfl: |
Cytat:
Tylko czekać aż któryś z matołów co robią skoki do wody na rowerach kark skręci. No ale własciwie to ich sprawa.. Cytat:
|
W Krakowie dla mnie najlepszym rozwiązaniem w upalne dni jest Kryspinów albo Clepardia.
|
ja równiez polecam Kryspinów :) fajnie jest na rowerku można śmigać, bufecika, grill piwko, lasek strzeżone i niestrzeżone kapielisko, ogłnie miło jest :)
|
W bagrach miło? :D Pełno kamieni, pływające butelki a woda brudna i zamulona.
Ale niektórych i tak nie odstrasza :lol: |
Cytat:
Takie pytanie: ma ktoś wykaz zbiorników dopuszczonych przez sanepid? |
Polecam miejscowość nie daleko Wadowic mianowicie Zarąbki jest tam gospodarstwo agroturystyczne.Można pływać :D ,opalać się itp. są rowerki wodne,albo kajaki oraz gastronomia full serwis:D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A za granice bym proponował Besanova około 60 km za granicą PL.Można wygrzać kości na gorących źródłach:D.Wogóle za granicą Polski już co kawałek można spotkać kąpieliska. |
mówisz o tym Ranczo w dolinie czy jakos tak?? to to jeszcze isnieje?? rozbudowali sie czy dalej sie kąpie w stawie??
co do SK to Tatralandia z dużą ilościa zjeżdżalni, ok 2 km od Liptowskiego Mikulaszu. ale to juz raczej nie rejon Krakowa. mimo to warto sie tam wybrac :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl