|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Mi egal, czy na Śląsku Wisełkę kochają czy nienawidzą, im pewnie też , mają swój Ruch , Górnik i całą resztę, podejrzewam, że reszta Polski prócz zgód i sympatii wisi im równo. A to moja wina, że moi kumple mają fajne koleżanki? Co to ma wspólnego z sympatiami klubowymi? ![]()
Ostatnio edytowane przez harthausen : 14.06.2008 o godz. 12:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A była mowa o wyjebaniu wszystkich piłkarzy Śląska? Moim zdaniem pozybice się zawodników za słabych na pierwszą ligę jest jak najbardziej sprawiedliwe. To nie jest piłka nożna na poziomie szkolnym tylko zawodowy futbol.
Dyskobolia przez ostatnie lata żyła ponad stan. Pierwsza liga w takim mieście nie ma większego sensu i myślę, że zdecydowana większość kibiców tego klubu zdaje sobie z tego sprawę. Najwierniejsi kibice z Grodziska tak czy inaczej zamiast jeździć na pierwszoligowe wyjazdy zazwyczaj wybierali jeżdżenie z rezerwami bo po prostu ich realnymi rywalami są lokalne kluby, a nie Legia, Wisła, Ruch czy Zagłębie Lubin. Wrocław to duże miasto. Łódź też, a jednak łódzkie kluby mają ogromne trudności. Taka firma jak Widzew zawisła między pierwszą a drugą ligą. Podobnie było z Lechem przez dobre kilkanaście lat. O problemach Pogoni Szczecin czy GKS Katowiece nie wspomne. Wielkość miasta nie ma nic do rzeczy. Trafić w Polsce na dobrego sponsora graniczy z cudem. I jak zdarza się tak okazja jak Drzymałą w Śląsku to trzeba zniej bezwzględnie korzystać. Twój przykład z Abramowiczem jest tak nierealny, że trudno mi się do niego odnieść. Jeśli Abramowicz chciałby się przenieść to Wisły i wziąć ze sobą z Chelsea 5-9 zawodników (bo jacyś Polacy w klubie też powinni grać) to nie widziałbym problemu. Byle zapewnił Wiśle stabilność i wysoki poziom na długie lata. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
coś się rozgadaliście o koleżankach
to w tym temacie mogę wam powiedzieć że wszędzie da się znaleźć piękne dziewczyny Jedna Warszawianka to nawet zauroczyła mnie na ładnych kilka miesięcy trochę tylko bała jak do niej jechałem żebym wpier**** nie zarobił za przywiązanie klubowe ![]() A teraz do rzeczy bo się rozmywa temat. CO z tą Polonią B. dalej bo się pogubiłem, i czy Piast w końcu będzie grał w OE, skoro fuzji nie będzie? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Polonia dalej walczy o pozostanie w ekstraklasie. I jak nieoficjalnie wiadomo są na to spore szanse.
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
||||
|
Arked napisał(a):
Arked napisał(a):
Arked napisał(a):
Arked napisał(a):
Arked napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Paweł : 14.06.2008 o godz. 12:39.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że najlepsi zawodnicy z drugoligowego składu pozostaliby w drużynie.
Miasto Wrocław może i chce inwestować, ale kilka milionów złotych rocznie to stanowczo za mało na potencjał jaki tkwi w tym mieście i w klubie. Dlatego jestem rozczarowany. Śląsk w takim układzie będzie w najlepszym wypadku średniakiem ligowym. A żeby żeby wypełnić kiedyś nowopowstający stadion potrzeba mocnej drużyny i walki o najwyższe cele. Poza tym klub w rękach miasta to klub w rękach polityków. A to nie wróży dobrze Śląskowi. Moim zdaniem dużo lepiej Śląskiem zarządzałby niezależny od wyniku wyborów i doświadczony Drzymała. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Trudno to nazwać fuzją, ale taki przykład z zagranicy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Salzburg
Wklejam, aby pokazać do czego może doprowadzić zbytnia chęć zarabiania na sporcie przez biznes. Przed ostatnie zdanie- :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
napisałem, że z OE to nie podobają mi się Ślązaczki. Ty na to:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
^^ PW, bitte, innych takie przeciąganie już nudzi. Ale niech będzie, że masz rację.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
info ze strony Lecha(a dokładniej komentarz, czyli info mało pewne)
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przez trzy-cztery lata. Dodając okres kiedy było biednie i bardzo biednie to może wyjdzie z osiem lat życia z dnia na dzień, ale na pewno nie kilkanaście
![]() Co do Łudzińskiego, hm, o nim nie było nic słychać w ogóle, więc to może kaczka dziennikarska? 25-lat, zero doświadczenia w wyższych ligach, niby te 12 bramek..ale za kogo on miałby u nas grac niby? To już chłopaki z ME i wychowankowie pewnie nie są wiele gorsi jeśli nie lepsi od niego. -S- u nas jacys dziennikarze puścili rok temu plotę, że koleś od RedBulla chce Lecha kupić. Ale by było.. :| dobrze, że do 2012 Rutkowski klubu nie sprzeda. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Także, TTJ nie nastwiaj się z góry bo nie wiesz co Ci pisane |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewandowski-story ciąg dalszy:
http://www.zw.com.pl/artykul/259176.html Cytat:
Choć ciężko wierzyć gazecie, która pisze o 'Kolejarzu' i trenerze Legii Jerzym Urbanie. ;D
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 15.06.2008 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W końcu walczycie przecież o majstra
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Oczywiście, że niesprawiedliwe. Ale taki już los piłkarzy i kibiców. Dlatego Żurawski i Błaszczykowski grają na zachodzie, a Grzegorz Pater w Podbeskidziu. Choć pewnie wielu by chciało, by wszyscy nadal grali z Białą Gwiazdą na piersi. Rozumiem, że w imię sprawiedliwości Drzymała powinien docenić "prawdziwych" zawodników Śląska kosztem sukcesów sportowych? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Widzewie też nie chcą fuzji z Groclinem.Troche prawde powiedziawszy to jest dziwne bo przecież w naszym kraju ludzi z takimi pieniędzmi chcących inwestować w piłke jest niewielu.Pamietam jak sie cieszyłem jak Telefonika przyszła do Wisły i zamiast walczyć o utrzymanie Biała Gwiazda po roku zdobyła mistrza Polski po 21 latach.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co w tym śmiesznego że Lech sie wzmacnia przed sezonem Ze swoim potencjałem biznesowo-organizacyjnym puchar UEFA to minimum co kibice w Poznaniu powinni oczekiwać od Lecha! A że p.Rutkowski miał kilka "nieadekwatnych" wypowiedzi nie powinno mieć znaczenia kiedy dyskutuje się na tematy piłkarskie ![]() Dla mnie ruchy Lecha są dobre i wielu przesmiewców zwłaszcza z Warszawy ale też z Krakowa może się zdziwić. PS Ja mam nadzieje że Bednarz jednak już wrócił... czekam na efekty jego pracy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arboleda w Lechu( to chyba odpowiedni temat na transfery klubów OE) i Cytat:
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 18.06.2008 o godz. 14:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Bardzo dobry ruch Legii i Iwańskiego. W Legii nauczy (?) się grac pod presja i może nawet jeszcze do reprezentacji zdąży trafić, bo zmiana warty nadchodzi po Euro. To samo zresztą dotyczy Gizy. Wygląda na to, że Legia powoli robi się kliniką dla niedoszłych reprezentantów. Jeszcze tylko Garguły im do kompletu brakuje
![]() A swoją drogą, to Lech robi na tyle wartościowe wzmocnienia (jeśli ci gracze są w rzeczywistości tak dobrzy jak się o nich mówi), że naprawdę może w przyszłym sezonie włączyć się w walkę o mistrzostwo. Ciekawy sezon się zapowiada. Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez Clapham : 18.06.2008 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Cieszę się z tego, że Legia pozyskała Iwańskiego, to była jedyna opcja, by ten nie trafił do nas.
No ale 650tys. € to jednak zdecydowanie za dużo za zawodnika tej klasy. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cóż, Lech i Legia się wzmocniły. Nie ma co robić dobrej miny do złej gry. Jasne, że Arboleda, Iwański i Lewandowski to nie byli zawodnicy zdolni do wprowadzenia nas do LM. Ale dzięki nim Poznaniacy i Warszawianie będą silniejsi, niż w poprzednim sezonie.
Pozostaje mieć nadzieję, że Bednarz szuka wzmocnień gdzie indziej. Sądzę, że kierunek czeski jest właściwy i ktoś dołączy do Jirsaka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Oby to co się teraz dzieje było ciszą przed burzą.
Sądzę, że czekają na to ile dostaną za Dudkę i wtedy zaczną zakupy- OBY! Iwański jest dobry, lecz ma już swoje lata. Przydało by się Gargułę ściągnąć. Legia wypadła z gry o Łukasza już. ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ł.Garguła ur. 25.02.1981 Faktycznie Iwański za stary i przydałoby się Gargułę ściągnąć. Chyba już wiem skąd masz taki nick. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mój błąd z tym wiekiem, lecz Garguła moim zdaniem jest lepszy i głównie o to chodziło.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Iwański jest grajkiem który może starcza na naszą ligę, ale przy mocniejszym rywalu siada całkowicie. Wg mnie w Wiśle by sobie nie poradził... Łobo też w Zagłębiu był gwiazdą a u nas, każdy wie jak gra.
Ja bym dał więcej Jirsakowi pograć i już by nikt nie płakał o Majewskiego czy Gargułe, którzy nie są warci cen których rządają ich kluby. Co do Arboledy, to na szczęście do nas nie przyszedł. Zapadł mi w pamięci jego taniec po strzelonej bramce przy R22. Lewandowski? Ktoś już tu pisał, że kolejny gracz "Małecki, Ćwielong, Gołoś, Kmiecik" nie jest nam potrzebny. Legia zakupuje tych hiszpańców i wg mnie robi źle... Stanie sie z nią to co z Pogonią tylko zamiast brazoli będą hiszpanie. Trzeba Dudke za dużą kase opylić, i kase przecznaczyć na jakichś fajnych dwóch-trzech piłkarzy. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Bzdura. Abraham Cruz Paz ma zastąpić Inakiego Astiza i moim zdaniem to dobry zakup. W każdym razie referencje ma dobre.
Legia tym razem potrafiła załatać dziurę po wartościowym graczu który ich opuścił. Czy Iwański natomiast może zastąpić Rogera, to już inna sprawa. Ale przynajmniej próbują. Działania Legii należy ocenić jako umiejętne uzupełnienia składu z szansą na coś więcej. Natomiast Lech zdecydowanie się wzmocnił. Na szczęście na ławce jest ciągle Franz, który pewnie za chwilę zrobi z Lewandowskiego świetnego bocznego obrońcę, albo defensywnego pomocnika;-) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wzmocnienia Lecha i Legii zapowiadają ciekawy sezon. Jeśli nie zaczniemy działać na rynku transferowym możemy mieć problemy z obroną tytułu (o pucharach nie wspominając). ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|