The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary Wczoraj, 12:16
Tokarczyk zachował się jak rasowy napastnik. Od dawna uważam że chłopak ma coś w sobie, ciąg na bramkę. Może dostanie więcej minut.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary Wczoraj, 12:23
Arked napisał(a):Wyświetl post
Komu jak komu ale troche więcej odpoczynku i lżejsze treningi Ertlthalerowi nie zaszkodzą. Ja bym mu nawet celowo zindywidualizował przygotowania po tym jak się eksploatował w poprzednim sezonie.
Ciekawa uwaga.

Jesli gaz u niego i Rodado ma przyjść z opóźnieniem i dłużej sie utrzymać to może być ciekawe zrządzenie losu.

W zeszlej rundzie tak bylo z Gigerem, Igbekeme, Boziciem, ktorzy weszli później w trening lub mieli swoje przerwy.

A sparing? Wyglądaliśmy podobnie jak z Termalika, ale przeciwnik 2 póki niżej. Fatalnie wygladala dzisiaj Puszcza.

Natomiast Tokarczyk nie wyglada gorzej niz Kawala, a wydaje sie nawet że jest bardziej przygotowanej do gry na seniorskim poziomie niz on. Ładna bramka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary Wczoraj, 14:44
Nie ma co robić z kontuzji kluczowych piłkarzy atutu...

Tym bardziej rozsądne wydaje się przedłużenie Sancheza i Carbo. Bez względu na ew. wzmocnienia - ktoś musi grać od pierwszej kolejki, mogą przyjść inne kontuzje i urazy (odpukać).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary Wczoraj, 15:37
Serio jaka kontuzje ma Erthaler?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary Wczoraj, 17:41
Źle się ogląda grę Baniowskiego. Oby tylko nikt nie wpadł na pomysł przedłużania umowy i wypożyczanie do klubu, w którym zagra podobną ilość minut jak Sukiennicki w Opolu... Już lepiej sprzedać go gdzieś do 2-3. ligi i zapewnić sobie opcję pierwokupu - tak jak to robi Real Madryt.

Na drugim biegunie Staszak, który zanotował kilka świetnych podań (grał dziś na 10tce) - jego chciałbym zobaczyć, jak poradzi sobie grając w tej lepszej jedenastce.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary Wczoraj, 17:54
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Serio jaka kontuzje ma Erthaler?
Nikt oficjalnie nie podał ale faktem jest, że trenuje indywidualnie, co widać na zdjęciach.
B. Karcz na urlopie więc nie ma wrzutek.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary Dzisiaj, 08:00
Wg Migi Erthaler straci początek sezonu (znając Wisłę i jej historie medyczne pewnie niestety pół rundy).

Gdzie Droździk, Karherop i inni? Pytanie retoryczne.

NA dzień dzisiejszy Wisła jest niestety drużyną słabszą niż na wiosnę. Nie wygląda to dobrze.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary Dzisiaj, 08:51
Na głównej pojawiły się zdjęcia ze sparingu:
https://wislakrakow.com/blogs/news/w...rugim-sparingu
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary Dzisiaj, 09:54
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wg Migi Erthaler straci początek sezonu (znając Wisłę i jej historie medyczne pewnie niestety pół rundy).

NA dzień dzisiejszy Wisła jest niestety drużyną słabszą niż na wiosnę. Nie wygląda to dobrze.
Okienko zaczęło się wczoraj i potrwa do 9 września. Będzie czas na podsumowania za 2 miesiące.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary Dzisiaj, 10:01
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Okienko zaczęło się wczoraj i potrwa do 9 września. Będzie czas na podsumowania za 2 miesiące.
Być może nie zauważyłeś ale napisałem: na dzień dzisiejszy.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary Dzisiaj, 10:08

Dobre pytanie ale nie wiem czy bym sie zgodzil z teza.

- Ertlthaler wypada ale zapewne wroci Rodado
- Colleya zastapil Nowydom
- W zamian za Brode i Czczkana przyszedl Lubik.

Wiadomo to kwestia do interpretacji ale dla mnie nie wyglada to zebysmy byli slabsi. No a zapewne jeszcze ktos dolaczy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary Dzisiaj, 10:44
As napisał(a):Wyświetl post
Dobre pytanie ale nie wiem czy bym sie zgodzil z teza.

- Ertlthaler wypada ale zapewne wroci Rodado
- Colleya zastapil Nowydom
- W zamian za Brode i Czczkana przyszedl Lubik.

Wiadomo to kwestia do interpretacji ale dla mnie nie wyglada to zebysmy byli slabsi. No a zapewne jeszcze ktos dolaczy.
Dla mnie Wisła na wiosnę to Erthaler + Rodado. Mam na myśli nasz optymalny skład na 1 ligę.
I ten jest słabszy niż - póki co - nasz optymalny skład na ekstraklasę.

Cóż, wiadomo, nie ma kasy więc trzeba czekać na złote strzały pod koniec sierpnia.

Natomiast tym bardziej bawią wpisy o tym, jak to Wisła ma skład na środek tabeli "spokojnie".
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary Dzisiaj, 10:53
Troche mi się nie spina to, że Ertlthaler już w tym momencie trenuje indywidualnie, a rzekomo miałby opuścić początek sezonu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary Dzisiaj, 11:20
Aha ok, nie wiedzialem, ze chodzilo ci konkretnie o poczatek rundy.

Natomiast jesli siegnac pamiecia to nawet ten poczatek rundy byl do d*py bo kilku nie przepracowalo porzadnie obozu bo byli chorzy oraz na pare miesiecy wypadl Bozic.

Chyba dalej zostane przy swoim zdaniu, ze teraz jest deczko lepiej jak w styczniu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary Dzisiaj, 12:29

Tutaj. Niezmiennie. Pytanie tylko czy powinienes sie cieszyć z czarnowidztwa?

Przed prawie każdym meczem zakladasz porażkę czy remis i nie wypominalem Ci ze myliles sie 20 razy w zeszlym sezonie

oczywiście ze jesli faktycznie Juliusa zabraknie na początku sezonu to będzie osłabienie, ale grunt żebyśmy mieli tych 3-4 pilkarzy z przodu w formie "robiących różnice". Najgrzej gdyby jednocześnie wypadl Rodado, Erthaler, Duarte i Bozic. Tfu tfu tfu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary Dzisiaj, 12:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tutaj. Niezmiennie. Pytanie tylko czy powinienes sie cieszyć z czarnowidztwa?

Przed prawie każdym meczem zakladasz porażkę czy remis i nie wypominalem Ci ze myliles sie 20 razy w zeszlym sezonie

oczywiście ze jesli faktycznie Juliusa zabraknie na początku sezonu to będzie osłabienie, ale grunt żebyśmy mieli tych 3-4 pilkarzy z przodu w formie "robiących różnice". Najgrzej gdyby jednocześnie wypadl Rodado, Erthaler, Duarte i Bozic. Tfu tfu tfu
O czym ty piszesz?
Byłem na miejscu i widziałem, że Erthaler nie trenuje. Napisałem o tym tutaj.
Głównie Drozd ale i Ty wysmiewaliscie to, bo skoro nikt inny o tym nie pisze to przecież musi być bujda.
Gdzie tutaj czarnowidztwo. Napisałem o faktach a wy powinniście przeprosić. Tylko i aż tyle.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary Dzisiaj, 12:55
O czym ty piszesz?
Głównie Drozd ale i Ty wysmiewaliscie to, bo skoro nikt inny o tym nie pisze to przecież musi być bujda.
Gdzie tutaj czarnowidztwo. Napisałem o faktach a wy powinniście przeprosić. Tylko i aż tyle.
Ale przecież trenuje tyle, że indywidualnie. Napisałeś coś konkretnego? Nie. Tylko standardowo zacząłeś biadolić jak to "straci" okres przygotowawczy. Gdyby siedział w gipsie to można by było tak pisać, ale o gipsie nic nie wiadomo.

Mit o znaczeniu okresu przygotowawczego minął wraz z odejściem do lamusa biegania po górach po pas w śniegu.

Jeżeli zawodnik dobrze się prowadzi i w czasie kiedy mniej trenuje nie baluje to dwa tygodnie całkowitej przerwy w treningach jest spokojnie w stanie nadrobić w miesiąc. Więc nie ma co panikować. Zawsze może na początku wchodzić na połówkę.

Zastanawia coś innego, jaka to diagnostyka trwa tak długo. Może to nie jakaś mechaniczna przyczyna, bo tu byłoby wszystko wiadomo szybciej.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary Dzisiaj, 13:19
O czym ty piszesz?
O czyli teraz piszesz ze byles na miejscu, a wowczas ze trzeba bylo sie domyślić

Jeśli chcesz byc traktowany poważnie to traktuj innych poważnie.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary Dzisiaj, 13:30
Mysle, ze dopoki nie ma komunikatu z klubu to nie ma sie co podniecac albo zbytnio martwic. Szkoda, ze wypadaja mu przygotowania (czytam, ze trenuje ale nie na maksa) i to jest wiekszym problemem bo oznacza, ze bedzie musial dochodzic do formy juz w sezonie.

Trudno tez wyrokowac co oznacza "poczatek sezonu". Jeden mecz? trzy? piec? Jak bedzie jakis raport medyczny to bedziemy gadac.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary Dzisiaj, 15:17
Dla mnie też Erlthaler w podstawie robił nam grę na początku poprzedniego sezonu (i nie tylko).
Czy ktoś jest w stanie go zastąpić?
Mam nadzieję, że w ramach tych trzech transferów ofensywnych będzie ktoś, kto będzie na pozycji i poziomie Juliusa
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary Dzisiaj, 16:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie też Erlthaler w podstawie robił nam grę na początku poprzedniego sezonu (i nie tylko).
Mam nadzieję, że w ramach tych trzech transferów ofensywnych będzie ktoś, kto będzie na pozycji i poziomie Juliusa
Może Duarte, może Rodado mogliby go zastąpić, ale tak naprawdę brak Juliusa z miejsca bardzo mocno ogranicza nam opcje ofensywne. To w zeszłym sezonie był mózg drużyny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Dzisiaj, 18:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może Duarte, może Rodado mogliby go zastąpić, ale tak naprawdę brak Juliusa z miejsca bardzo mocno ogranicza nam opcje ofensywne. To w zeszłym sezonie był mózg drużyny.
Julius, a także Leileveld i później Bozic stanowili najważniejszy element kreowania gry kombinacyjnej i ataku pozycyjnego Wisły w niedawnej rundzie wiosennej.

Oczywiście jego kontuzja to duża strata, wymagająca tym bardziej sprowadzenia nowego, jakościowego ofensywnego pomocnika, bo Wisła ma tutaj również braki kadrowe

Podobnie zresztą jak i na skrzydłach, gdzie jeśli z jakichś powodów znów wypadnie Bozić, będzie bardzo ciężko o naprawdę jakościową alternatywę po lewej stronie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary Dzisiaj, 19:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zagra tak jak on ale mamy opcje zagrać trochę inaczej. Np. Duarte w środku za Jordim i Kuziemka jako klasyczny skrzydłowy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary Dzisiaj, 20:26
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zagra tak jak on ale mamy opcje zagrać trochę inaczej. Np. Duarte w środku za Jordim i Kuziemka jako klasyczny skrzydłowy.
Myślę, że prędzej zobaczymy w roli ofensywnego pomocnika cofniętego Rodado, choć nie wykluczam, że Jop może zdecydować się też na taki wariant, o którym piszesz.

Najlepiej byłoby jednak, gdyby Wiśle udało się sprowadzić na tę pozycję jeszcze jakiegoś jakościowego piłkarza.

Plus tak jak pisałem wcześniej, kogoś na skrzydło jako jakościową alternatywę dla Bozica.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów