The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2026, 21:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli sobie nie odpuścisz.
Nie ma sprawy.
Jedynie nie odpuszczę Tobie skoro kolejny raz wymyślasz i piszesz nieprawdę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.04.2026, 22:01
Markus, ty nawet s.......ino do dzisiaj twierdzisz, że Omrani niedowagę, że research framata z forów rumuńskich to kłamstwa i głupota ,bo przecież twój Omrnani był wychudzony.
Także jeśli w tym temacie gdzie ewidentnie z siebie idiotę zrobiłeś, upierasz się że co innego pisałeś to jak ci przetłumaczyć, że pisałeś odbyt Rudego?

Ja tego nie zamierzam robić, klamca jesteś więc i tak po swojemu odpiszesz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.04.2026, 07:03
Bylem optymista przed ta kolejka, ale to że w komplecie straca punkty zespoly z 3-6 miejsca to bym nie obstawił.

A patrząc na zestaw par następnej kolejki to można typować podobny scenariusz.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.04.2026 o godz. 07:46.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.04.2026, 07:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus, ty nawet s.......ino do dzisiaj twierdzisz, że Omrani niedowagę, że research framata z forów rumuńskich to kłamstwa i głupota ,bo przecież twój Omrnani był wychudzony.
Także jeśli w tym temacie gdzie ewidentnie z siebie idiotę zrobiłeś, upierasz się że co innego pisałeś to jak ci przetłumaczyć, że pisałeś odbyt Rudego?

Ja tego nie zamierzam robić, klamca jesteś więc i tak po swojemu odpiszesz.
Hejterku, twierdzenie że pisałem o "niedowadze Omraniego" albo, że "był wychudzony" ma tyle wspólnego z prawdą, co informacja, że zostałeś papieżem albo że przyznali Ci Nobla z fizyki. Ten sam gatunek fikcji literackiej - z tą różnicą, że Twoja jest gorzej napisana.

Nigdy czegoś takiego nie napisałem. Nie było tego. Nie istnieje. Możesz szukać do usranej śmierci - nie znajdziesz, bo tego nie ma. To jest Twój autorski wynalazek, taka Twoja prywatna wersja historii, którą sam sobie ułożyłeś w głowie i teraz w nią wierzysz jak w objawienie. Trochę jak gość, który opowiada znajomym, że grał kiedyś w Barcelonie bo raz kopnął piłkę na orliku w koszulce Messiego.

A wiesz, co jest w tym najśmieszniejsze? Że Ty - kłamca który wymyśla cytaty z powietrza lub kompletnie nie rozumie, co ktoś inny pisze - masz czelność nazywać kogoś kłamcą. To jest poziom braku samoświadomości, który normalnie powinien kwalifikować do badań lekarskich.

Co do reszty Twojego wypocenia... Tradycyjnie nie potrafisz sklecić trzech zdań bez wulgaryzmu i personalnego ataku, bo merytorycznego argumentu nie miałeś, nie masz i mieć nie będziesz. Za każdym razem kiedy ktoś Ci zwraca uwagę na bzdury, które piszesz, reagujesz tym samym - przekleństwa, wymyślone cytaty,przekręcanie rzeczywistości i udawanie, że to rozmówca jest problemem. Idiotę to jedynie Ty z siebie robiłeś, robisz i będziesz dalej robić - i co gorsza, robisz to za darmo i z własnej inicjatywy, nikt Cię nawet nie zmusza.

P.S. Następnym razem jak będziesz mi przypisywał coś czego nie napisałem, to chociaż się postaraj żeby to brzmiało sensownie. Bo "Omrani i niedowaga" to jest tak absurdalne, że nawet jako fake news nie przechodzi kontroli jakości.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.04.2026 o godz. 08:19.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2026, 07:53
a jeszcze Slask mogl / powinien stracic punkty bo Siedlcom nalezal sie (w mojej opinii) rzut karny. Obronca Slaska staranowal od tylu chlopa z Siedlec nie majac mozliwosci dotkniecia pilki i nie byl tez nia specjalnie zainteresowany.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.04.2026, 08:23
Nie przegrać u siebie z Chrobrym i dodać do tego 4 punkty w pozostałych 6 meczach.
Nawet dla tak grającej Wisły to chyba jest do zrobienia.
Z Ruchem i Puszczą o punkty będzie ciężko, te ekipy złapały formę a dodatkowo Puszcza zmiażdży fizycznie naszych niskorosłych. Natomiast w Bytomiu i Rzeszowie zapunktować jak najbardziej można.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2026, 08:48
Dla tych co maja Twittera. Czy wiadomo cos o tym naszym odwolaniu od walkowera?
Odwolanie z tego co wiem zlozylismy ale nic nie slyszalem o tym kiedy ma byc wyrok
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2026, 08:55
Cytat:
Hejterku, twierdzenie że pisałem o "niedowadze Omraniego" albo, że "był wychudzony" ma tyle wspólnego z prawdą, co informacja, że zostałeś papieżem albo że przyznali Ci Nobla z fizyki. Ten sam gatunek fikcji literackiej - z tą różnicą, że Twoja jest gorzej napisana.
Ty na prawdę jesteś aż tak głupi, że nie widzisz, że jaja sobie z ciebie robię i jak pisałeś, że Omrani nadwagi nie ma itd itd to dla jaj twierdzę, że pisałeś nawet, że jest wychudzony?

Żarty sobie robię z tych twoich idiotyzmów i jeszcze bardziej koloryzuje to co śmiałeś tu .......ić miesiącami. A teraz się tam cofnij i poczytaj jak lizałeś dupę Rudemu i jak twierdziłeś, że Omrani nie jest gruby i że w ogóle to mega okazja za grosze. Jeszcze tylko brakowało żebyś po.......ił, że Janczyk jest do wzięcia i może strzeli parę goli za flaszkę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.04.2026, 09:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ty na prawdę jesteś aż tak głupi, że nie widzisz, że jaja sobie z ciebie robię i jak pisałeś, że Omrani nadwagi nie ma itd itd to dla jaj twierdzę, że pisałeś nawet, że jest wychudzony?

Żarty sobie robię z tych twoich idiotyzmów i jeszcze bardziej koloryzuje to co śmiałeś tu .......ić miesiącami. A teraz się tam cofnij i poczytaj jak lizałeś dupę Rudemu i jak twierdziłeś, że Omrani nie jest gruby i że w ogóle to mega okazja za grosze. Jeszcze tylko brakowało żebyś po.......ił, że Janczyk jest do wzięcia i może strzeli parę goli za flaszkę.
Hejterku, ach, czyli teraz to były "żarty". Klasyka. Absolutna klasyka. Gość kłamie, przyłapany na kłamstwie mówi, że "jaja sobie robił", i jeszcze oczekuje że ktoś to kupi. To jest dokładnie ten sam manewr, co dzieciak, który przegrywa w grę i mówi "a bo ja i tak nie grałem na serio". Tyle że dzieciak ma sześć lat i mu się wybacza.

Wytłumaczę Ci coś prostego, bo widzę że potrzebujesz: żart zakłada że wszyscy wiedzą, że to żart. Jak piszesz "kłamca jesteś" i "idiote z siebie zrobiłeś" to nie jest żart - to jest zarzut. A teraz kiedy się okazało, że zarzut jest zmyślony od A do Z, nagle hop - "to był żart, jesteś za głupi żeby zrozumieć humor". Nie, kolego. To nie jest humor. To jest ucieczka w krzaki po tym jak się człowiek skompromitował.

Co do Omraniego - pisałem że decyzja o jego przydatności i możliwości dojścia do sensownej formy należy do trenerów, a nie kibiców na forum. Nie pisałem, że jest chudy, nie pisałem, że ma niedowagę, nie pisałem, że to "mega okazja". Nie podobało mi się, że kupujemy takiego gracza zamiast kolejnych zawodników z Hiszpanii. Ale Ty masz taką ciekawą metodę dyskusji - bierzesz coś, co ktoś napisał, przekręcasz o 180 stopni, a potem się z tego "dla jaj" nabijasz. Rewelacyjna technika, na poziomie intelektualnym gdzieś między trollingiem a zaburzeniem pamięci.

I ten Janczyk na końcu... Serio, sam wymyślasz bzdury, sam je wkładasz w cudze usta, sam się z nich śmiejesz. To jest taki teatr jednego aktora, że aż robi się niezręcznie. Brakuje tylko żebyś sam sobie zaczął klaskać.

Gdy znów będziesz tłumaczył, że "to były żarty" - postaraj się chociaż, żeby te żarty były śmieszne. Bo na razie jedynym żartem tutaj jesteś Ty sam.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.04.2026 o godz. 09:23.
(...)
"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2026, 09:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie przegrać u siebie z Chrobrym i dodać do tego 4 punkty w pozostałych 6 meczach.
Z Ruchem i Puszczą o punkty będzie ciężko, te ekipy złapały formę a dodatkowo Puszcza zmiażdży fizycznie naszych niskorosłych. Natomiast w Bytomiu i Rzeszowie zapunktować jak najbardziej można.
Wygrać dwa następne mecze i mieć resztę w ... pompce.
7 punktów daje na pewno awans, 6 najprawdopodobniej.

Zaś Angela wyremontować na e-klapę.

As napisał(a):Wyświetl post
Dla tych co maja Twittera. Czy wiadomo cos o tym naszym odwolaniu od walkowera?
Odwolanie z tego co wiem zlozylismy ale nic nie slyszalem o tym kiedy ma byc wyrok
Nie wiadomo kiedy, odwołanie poszło końcem marca.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2026, 12:11
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Tak grająca, niepokonana Wisla w rundzie wiosennej (10 spotkan). Cóż by to było gdybyśmy wpadli w kryzys.

4 punkty nam wystarcza, ale zdobędziemy ich 10-12. Tak to widzę.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.04.2026, 17:56
Myślę, że powinniśmy przytargać jakieś punkty z Bytomia. W Chorzowie z kolei spodziewam się przegranej. Mimo, że na ogół jestem pesymistą, ale też i realistą to coś mi mówi, że ugramy więcej niż 6 punktów nawet bez Angela. Ogółem 62 pkt dadzą zapewne awans, ale trochę byłby kwas gdybyśmy się dali na finiszu przeskoczyć Zoo Wrocław.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.04.2026, 19:30
Jak szalony jest to sezon ,niech świadczy o tym sytuacja Polonii B., która może jeszcze walczy o ekstraklasę ,ale może też spaść do 2 ligi
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2026, 20:39
Polonia Bytom grała dziś piach. Wyrównali z Miedzią w doliczonym czasie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.04.2026, 20:53
OK, ale w gruncie rzeczy cisnęli tę Miedź przez długi czas. Będą sporym wyzwaniem dla naszego bloku (:hehe) obronnego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.04.2026, 21:07
Nasz blok (:hehe) obronny jest drugi w lidze, ze autobusiarzami z Głogowa, przy RB +34, wiec pomimo paru komicznych sytuacji z tej rundy - naprawdę doceńmy co mamy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.04.2026, 12:42
Nie no obronę mamy najlepszą tylko mamy w bilansie -3 za walkower z maliniakami
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.04.2026, 17:58
Śląsk złapał serię zwycięstw. Wygrają 1 ligę. Obyśmy dowieźli to 2 miejsce
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2026, 20:21
Jako że słowa lubią się źle starzeć: Slask rozjedzie lige do końca

Z ciekawszych rywali Slask ma do konca ŁKS i PGM
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.04.2026, 20:27
No kapitalna seria.... całe 2 (słownie dwa) z rzędu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.04.2026, 21:50
Królewski zbudował potwora. Szkoda, że we Wrocławiu. Na szczęście to nie z nimi walczymy o awans.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2026, 11:54
Nie sądziłem że Polonia tak się wypnie Śląskowi ale w sumie dla nas lepiej bo kolejny klub wypisał się z walki z nami.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 11.04.2026, 13:09
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No kapitalna seria.... całe 2 (słownie dwa) z rzędu
To i tak o jeden więcej niz nasza seria w 2026 XDDDD bo 2 meczow z rzedu nie wygralismy od przełomu pazdziernik/listopad.

Slask w tej formie leci na wygranie ligi. My musimy jakos sie doczłapac i liczyć na indolencje innych.

Niemniej mozna juz śmiało Sławkowi gratulować awansu. Pomimo mniejszej liczby pkt to pi samej grze widac ze na luzie ten awans zrobią. Szczególnie ze po tym weekendzie będą mieli do nas już tylko 6pkt.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.04.2026, 13:20
Ja tam wierzę w jakieś punkty w Bytomiu. Ale już w to, że skończymy na pierwszym miejscu sezon już nie...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2026, 14:09
As napisał(a):Wyświetl post
Nie sądziłem że Polonia tak się wypnie Śląskowi ale w sumie dla nas lepiej bo kolejny klub wypisał się z walki z nami.
Polonia mogła co najwyzej zmniejszyć dystans do 12 pkt na 6 spotkań do konca - juz bylo i tak pozamiatane.

W "grze" o wyprzedzeniem zostały:

Śląsk
Chrobry
Pogon GM
Wieczysta
Ruch

Z czego byc może będzie mozna po dniu jutrzejszym wykreślić jedna/dwie/trzy, a może i wszystkie poza Śląskiem

I co najważniejsze każda z nich (poza Chrobrym - jeszcze) ma z nami gorszy bilans bezpośredni.

IMO nasz wygrana w Bytomiu, przegrana Chrobrego w Łęcznej i remis w Chorzowie i można mrozic szampany
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.04.2026, 17:53
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Pomimo mniejszej liczby pkt to pi samej grze widac ze na luzie ten awans zrobią.
Jak można być tak głupim i nikczemnym, żeby coś takiego pisać? Na luzie to awans przez cały sezon robi Wisła Kraków. Na ten moment 11 punktów nad trzecim miejscem i 14(!!) nad czwartym. To jest niesamowity wynik, a do tego najlepsza ofensywa w całej lidze i druga najlepsza defensywa. Można jedynie chwalić patrząc na trzy poprzednie sezony i dramatyczną grę wówczas. Nienawiść do klubu, a zwłaszcza do Jopa, to aż się wylewa. Jest to za dobry trener, żeby został zaakceptowany przez niektórych(jakieś barany piszą o zwolnieniu w przerwie letniej... po awansie i po takich rezultatach...).
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.04.2026, 19:46
buczo85 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wierzę w jakieś punkty w Bytomiu. Ale już w to, że skończymy na pierwszym miejscu sezon już nie...
PunktY w Bytomiu tzn. 9 przewagi na 6 meczów do końca.
Musimy zakończyć sezon nad tymi ch.. z wrocka!
Te wszystkie Fredy, Omice, Bozice, Nikaje itp. właśnie teraz do roboty albo wypad po sezonie (mam nadzieję, że któryś nie ma kontraktu 2 lata tylko 1 plus opcja).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 11.04.2026 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2026, 20:58
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Musimy zakończyć sezon nad tymi ch.. z wrocka!
Te wszystkie Fredy, Omice, Bozice, Nikaje itp. właśnie teraz do roboty albo wypad po sezonie (mam nadzieję, że któryś nie ma kontraktu 2 lata tylko 1 plus opcja).
Powiedz to Jopowi, bo on dalej będzie orał pupilkami, które som już zmenczone, dlatego pdajo do tyłu zamiast do przodu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2026, 21:55
Znowu kolejka pod nas, Chrobry w plecy. Trzeba wygrac i bedzie 14 punktow przewagi.

Swoja droga ta liga jest smieszna. Obiektywnie gramy gorzej niz na wiosne a mimo to po kazdej kolejce przewaga albo sie utrzymuje albo nawet wzrasta.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2026, 22:14
Dziękujemy Górniku Łęczna.

No to jak jutro wygrywamy w Bytomiu to w zasadzie jest po temacie i świętujemy na meczu z Puszczą.

Jak sie nam potknie noga to świętujemy przed TV po meczu z Puszcza albo w Rzeszowie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów