|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Giger przyszedł wtedy gdy Omic i Bozic i wygrał rywalizacje.
Grujcic wygral rywalizacje. Igbekeme wygral rywalizacje. Letkiewicz wygral rywalizacje. I Ty mowisz o betonowym skladzie od początku sezonu. Nikt nikomu nie broni wygrywania rywalizacji. 1 liga nie polega na eksperymentach, ale na wygrywaniu spotkań. Jak dla mnie wygrywanie nie jest durnym tłumaczeniem, ale argumentem ktory jest ponad cala resztą. Czy mi sie to podoba czy nie. Tak samo jak spadek z ligi oznaczał kompromitację zarządu, bez względu na dzialania Bałazinskiego i DB i trio. Użalanie sie nad rezerwowymi najemnikami? Jeszcze Kutwe rozumiem ale Nikaja czy Bozicia? Fajnie jakby cos tam pograli, ale nie kosztem wyniku i w ich kiepskiej formie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli dzisiaj Wisła grając żelaznym składem nie wygra, to co? Dalej mało? Bo runda jesienna była punktowo bardzo ok? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
@Drozd, Jop nie wtopił po Poloni to po 1 Po drugie Duarte zasłużenie usiadl na 5 spotkań na ławce, ale udajesz że to sie nie odbyło? Jop korzysta z 13 zawodników? I dlatego w PP mogles zobaczyc całkowicie nowa 11? Jop skorzystał w tym sezonie z 26 zawodników 25 zawodników zagrało wiecej niz 90 min 17 zagrało ponad 300 minut U kogo wychodzi 15 minut na miesiąc? Juz nawet pomijam sparingi z Pogonia Szczecin, Odra, Puszcza i mase występów w rezerwach w 3 lidze. Nikt nie jest w zamrażarce.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
A co do Duarte usiadł na ławie po 5 słabych meczach, brawo, mamy przy Jopie sterowność jak jakiś supertankowiec. Cały czas zdajesz się tłumaczyć betonozę Jopa jakąś niby rywalizacją. Ja mówię o czymś innym. O kooperacji o stworzeniu takiego modelu w którym siedzący na ławie ma świadomość, że realnym jest wejście na boisko nie tylko wtedy jak ten grający popełni błąd czy zagra słabo w pięciu meczach, że jak już wejdzie to nie będzie się bał grać odważnie, czasem ryzykować, zwłaszcza w ataku. Bo z tłu głowy siedzi, jak zepsuję to mi powie, że nie wykorzystałem szansy. Co sobie teraz myśli Omic? Wyszedł do piłki, stworzył sobie sytuację nie trafił i znowu ława na kilka meczów. Jop albo zmieni podejście albo porządnym trenerem nigdy nie będzie. Teraz ma czas uczyć się zarządzania zespołem bez ciśnienia, bo ma szeroką w miare równą kadrę, a całkowicie ten czas marnuje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Pilkarz sobie organizm wylacza i nie łapie zgrania z druzyna w innych meczach niz ligowe? Ciekawe Ktos kiedys powiedział że dla kibiców zawsze są najlepsi ci pilkarze, ktorzy akurat nie grają. Z tym Cię zostawiam.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
No będzie w obronie. Obrona, która w każdym naszym meczu generalnie wygląda dobrze. Problemem ostatnio jest intensywność w ataku. I tu jest absolutna betonoza. Kuziemka ma zjazd i trudno go za to winić. Aż się prosi dać mu odpocząć i wpuścić od początku Bozicia. Duarte usiadł na ławie po czym wrócił i robi nadal to samo. Marnuje setkę za setką. I racje mają osoby, które piszą, że nie robi to dobrego klimatu pod rozmowy transferowe. Ile realnych okazji dostał taki Omić o którego walczyliśmy przez tygodnie? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale wiesz, że Wisła ma ZRP 12-3-2?
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Skoro tak to po co nam 22 zawodników? Jeżeli trenerowi wystarczy 13. Ano po to żeby nie płakać na grę co trzy dni. Tylko wykorzystywać potencjał całego zespołu. Najwyraźniej Jop do tego nie dorósł. A co do wygrywania spotkań to ostatnich dwóch chyba nie wygraliśmy, czy mi się wydaje? Trener jakoś zareagował? Po wtopie z Polonią nie i wtopił znowu. Zobaczymy co będzie dzisiaj. A o betonowym składzie mówię od początku bo już w pierwszych meczach Jop pokazał, że nie potrafi korzystać z tego kogo ma na ławce. Bywały wyniki po 3:0 do przerwy a on zmiany robił w 80 minucie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.11.2025 o godz. 13:44.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|