|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
a) ci co byli chętni pożyczać już nie będą jeśli nie mają oddawane tyle ile chcą lub na czas b) jeśli dług klubu będzie za wysoki to nowi chętni na pożyczanie się nie znajdą c) ilość chętnych podmiotów do pożyczania jest raczej ograniczona I tego już od jakiegoś czasu doświadczyła Wisła gdzie Królewski, który dwoi się i troi żeby móc od kogoś pożyczać lub żeby jakichś sponsorów znajdować musi już sam dosypywać do skarbca. Nie jest to jakiś multimilioner żeby mu było łatwo dosypywać miliony co sezon a jednak widocznie musiał zaczął to robić bo już nie miał skąd brać A to już jest prosta droga do upadku. Ogromny dług, brak możliwości pożyczania od nowych/starych podmiotów, a co za tym idzie mniej atrakcyjny klub żeby ktoś tu wszedł jako inwestor czy cześciowy inwestor i na dzień dobry dosypał 10-40 mln tylko po to żeby załatać dziurę z bieżącego sezonu i pokryć jakieś najpilniejsze długi itd itd Cytat:
Cytat:
Ta śmieszna MADA to już prawie Wisłę przejęła. I ten przykład MADY, że ojej jak tacy są inwestorzy to my wolimy Jarka xd No jakoś akurat pecha macie brawoszefy, bo w ostatnich latach w Polsce wielu biznesmanów weszło do klubów piłkarskich i je przejęli i kurde tylko ta MADA jest zjebana, a chyba wszyscy inni są ok... I kurcze mol jakoś tak wyszło, że ci co najwięcej szukali (Wisłą) i najchętniej by sprzedali klub (Królewski) nie znaleźli żadnego konkretnego inwestora, a ci co szukali mniej albo po cichu poznajdowali xd Także kolejny kamyczek do ogródka zaradnego Jarka. Generalnie mówiąc o MADA jedynie się ośmieszacie xd Pamięć brawoszefa dobra ale krótka. Palenie głupa, że co wy macie do Jarka, skoro są wyniki, dług to po prostu jest a ogólnie on jest spoko. Brawoszefy zapomniały już o wszystkim, o planach trzyletnich, pijackich wpisach, kłamstwach, manipulacjach, algorytmach co zwolniły Moskala ale z chęcią by trzymały Sobola i Rude itd Szacun dla Królewskiego za to, że on tak namieszał, że u fanboyów powstał wręcz syndrom wyparcia. Im więcej było cyrku w Wiśle, to oni twierdzili, że nic się nie dzieje. Pewnie gdyby Królewski z raz się najebał, wyzywał albo z trzy razy kłamał, to by o tym pamiętali ale, że to cyklicznie było robione raz na tydzień czy na dwa dni, to tu nastąpiło wyparcie. Z Królewskim jest jak ze sprzedawcą garnków za trzy tysiące. Tu pobajerował, tam zapłakał na brifingu dotyczacym odejścia z klubu, tam obiecał, że ma inwestora, gdzie indziej zarzekał się na życie swojego psa, że o wszystkim będzie mówił i Wisła będzie transparentna no i dzięki temu wszystkiemu sobie miłość stada baranów zaskarbił. Jak ktoś kupuje od oszusta garnki albo oddaje całą kasę na oszustwo metodą na wnuczka, to też przecież nie jest tak głupi, że w to wierzy, tylko po prostu cała iluzja była tak dobrze zrobiona i użyto takich manipulacji i mechanizów robienia w chuja ludzi, że się dali naciągnąć. PS Ja to czekam aż Wisła będzie sprzedawała swoje programy, algorytmy na cały świat. Czas szybko leci i zapewne już za rok czy dwa na tym zarobimy te 100 baniek na długi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pożyczam podmiotowi kasę, spłacą mi ją nie wiadomo kiedy i nie wiadomo ile bo generalnie to nie mają kasy więc będą jęczeć żebym im odpuścił odsetki i wydłużał wydłużał wydłużał termin zwrotu i to niby miałoby być dla mnie dobre jako pożyczkodawcy? A takich jak ja jest.. (jk kiedyś palnął, że Wisła wisi kasę czterystu podmiotom). Jaką dywidendę chcesz od pożyczki? Pożyczanie bankrutowi z nadzieją, że zobaczę jeszcze swoją kasę i w dodatku odsetki to bardzo dziwny pomysł (że się tak delikatnie wyrażę..). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To nie chodzi o to, że ktoś ma nam teraz pożyczać bo jak widać chętnych im dług większy będzie co raz mniej, dlatego Zaskroniec musi sam dokładać. Tylko o to, że ci co w te sieć już wpadli teraz nie mają wyjścia bo albo będą czekać na kasę, ba może nawet będą dalej pożyczać część tego co mają oddawane na bieżąco, tylko po to żeby mieć szansę kiedyś na odzyskanie tej kasy. Robienie problemów Wiśle albo nie pożyczanie jakichś ochłapów np z tej kasy która mają spłacana doprowadzi jedynie do tego że klub upadnie i na sto procent nikt żadnej kasy nie zobaczy.
A jeszcze do poprzedniego mojego posta. Zapomniałem o Kwietniu napisać... Śmianie się z Kwietnia to kolejna ujma dla Zaskrońca, który przecież z nim też prowadzi wiecznie rozmowy o przejęciu klubu lub innym sposobie dotowania, współprac itd za każdym razem Zaskroniec mówi jaki Kwiecień jest ogarnięty, jakie ma plany, pomysły, wizję. No widać po Wieczystej jaki jest ogarnięty i jak umie to ułożyć wszystko. Także to jest tak jak ze smianiem się z Lechii i mada. Nagadujac na nich i Kwietnia pokazujecie jaki przygłupi jest Królewski xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Dla Ciebie super bo zamiast zarobić 10k zarobisz 20k, 30k czy ile tam przedłużysz im spłatę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie zainwestowałbym w akcje banku, w którym zarządzałbyś działem ryzyka kredytowego kolego
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
A z jakiego powodu?
Gdybym od Ciebie pozyczyl samochód za kasę na godziny i powiedział ze chce ten samochód na kilka godzin więcej to też by ci się to nie podobało? Co za różnica czy pożyczasz samochód czy pieniądze? Czym dłużej u mnie jest tym więcej szmalu zarabiasz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobry zwyczaj nie pożyczaj, a w ogóle to oczywiście i tak czysto teoretyczna wymiana podejść do tematu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Wiesz jak to mówią. Jeśli masz milion długu w banku którego nie możesz spłacić to masz problem. Jeśli masz 50 milionów długu to problem ma bank. Tak czy inaczej, ludzie którzy obracają milionami totalnie inne podejście do szmalu. âDobry zwyczaj nie pożyczajâ to jest dobra zasada kiedy masz pożyczyć koledze na wódkę. Kiedy pożyczanie pieniędzy to twój biznes to inaczej na to patrzysz âile ten milion może dla mnie zarobić?â. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale wiesz oczywiście że zdarza się że dłużnik ogłasza niewypłacalność ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
kropka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Generalnie chodzilo mi o to że są długi i są „długi”. Jak masz milion kredytu bo budowałeś dom to jest OK. Jak masz kilka kredytów u providenta na 200k bo brałeś gdy ci brakowało do pierwszego to jesteś w d*pie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie żeby nie fascynowała mnie wasza dyskusja, ale Wieczysta idzie jak burza.
Teraz 1:2 ze Stalą u siebie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Nareszcie jakiś post w temacie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jeszcze z ciekawostek: jest już 23-cia, a nikogo jeszcze nie zwolnił
![]() Może dlatego że jeszcze żadnego nowego trenera nie zatrudnił... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Puszcza zaczyna odrabiać straty?
Ma do Wisły tylko 20 punktów straty. Za to jutro dwa ciekawe mecze: - Śląsk - Polonia Bytom 4 i 5 drużyna - Polonia ma szansę zrównać się ze Śląskiem. Byłoby fajnie. - Tychy - Pogoń GM - 16 i 2 drużyna. Pogoń ma szansę dogonić nas na 7 punktów. Byłoby niefajnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdybyśmy wygrali wszystko do zimy moglibyśmy mieć 20 pkt przewagi, a to nie wyglądałoby dobrze. Ale to tylko moje spiskowe teorie
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko idioci zakładali że mecz z Polonią będzie łatwy. To jest ich trzeci mecz wygrany z rzędu, nie brakuje im jakości, a ich styl gry jest dla nas trudny.
Poza tym - pierwszej lidze nie ma łatwych meczy. Jeśli Jop będzie pozwalał na truchtanie bo jesteśmy tak zajebiści że mecz się sam wygra - to możemy stracić punkty Z KAŻDYM w tej lidze. Ew. estymaty zakładają że traktujemy rywala poważnie, a Jop Polonię całkowicie zlekceważył i nie reagował na grę na stojąco, bo i tak się samo wygra. No i nie wygrało się.
Napisz wprost kto tutaj knuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.11.2025 o godz. 15:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie napiszę, bo to na bazie doświadczeń z przed lat, które dzisiaj wydają się nie do pomyślenia, jednak gdzieś tam z tyłu głowy się pojawiają. Prawda jest jednak taka, że zagraliśmy wybitnie słaby mecz i jako drużyna i indywidualnie, Przegraliśmy, a w tabeli wygląda na to niewiele się zmieni. W tym sezonie jesteśmy w czepku urodzeni.
![]() Zobaczyłem sobie pomeczową konferencję. Przegrywamy pierwszy mecz u siebie, a na konferencji trener dostaje od dziennikarzy JEDNO pytanie . Czy to jest normalne?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.11.2025 o godz. 13:55.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Iiiii Śląsk przegrał 2-3.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Czy dzisiaj po południu jesteśmy wszyscy tyszanami?
Niby mówią, że jak umiesz liczyć to licz na siebie, ale byłoby miło gdyby Tychy sprawiły niespodziankę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pogoń Grodzisk dojechała na 7 punktów.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kocham pompowanie balonika - zupełnie jak z rankingiem UEFA - podjara na maxa, ze gonimy 10 miejsce a później oklep i płacz.
Nie jesteśmy tak zajebisci by odjechać tej lidze na 15 punktów i jeszcze zgarnąć PP. Oby na wiosnę nie było gorzej i będzie OK - trzeba przepychać mecze kolanem w tej lidze i to się obiektywnie nam udaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |