|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie chce mi się za bardzo wcinać między wódkę i zakąskę ale ...
nasza obrona to był zawsze miks z dominacją Polaków. Jaroch, Łasicki, Mikulec, Kutwa, Biedrzycki, Uryga, Colley Lielieveld miał być zamiast Jarocha, ale ten się wziął do pracy. A teraz kombinujemy bo nam kontuzje przetrzebiły obronę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Uważam, że dzisiaj jest łatwiej nam o obcokrajowca z uwagi na większą ich podaż niż zawodnika rodzimego. Skoro większa podaż to większa możliwość trafienia z właściwym wyborem. Nie uważam, że brakuje utalentowanych Polaków mogących zagrać na poziomie obcokrajowca tylko z uwagi na inne czynniki jest dużo trudniej go pozyskać. Natomiast i tu i tu zdarzają się wtopy bo życie nie jest czarno białe a Excel to bezduszne monstrum. Fakt natomiast jest taki, że grając już 4ty sezon w 1 lidze przeciętnie zaczęliśmy robić lepszy wynik mając w składzie więcej Polaków niż obcokrajowców i polskiego trenera a nie teoretyka zza granicy.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 07.08.2025 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zdecydowanie byłoby lepiej, gdyby klub potrafił ściągnąć kolejnego obrońcę o jakości Lelievelda, lub Moltenisa niż przepłacał za kolejnego krajowego kopacza o jakości Łasickiego, Krzyżanowskiego czy nawet Urygi. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Uryga - podstawa obrony - potencjał na legendę, Krzyżanowski - młodzieżowiec, wychowanek. Łasicki przeszedł za darmo z Pogoni Szczecin.
Wątpię by za któregoś z nich "przepłacono". Ale możesz to uzasadnić jakimiś kwotami. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Alez ty jesteś chlopie naiwny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Uryga, podstawa obrony, potencjał na legendę
To już trolling wysokich lotów. Nie wierzę, ze ktokolwiek mógłby to napisać na poważnie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Uryga, że potencjał na cooo
Jego nawet panem piłkarzem nazwać nie wypada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja tylko przypomnę,że gramy w pierwszej lidze i jesteśmy biedni jak mysz kościelna...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Powiedz ze to ironia.
Dostal gwiazdorski kontrakt przychodząc z Plocka na 5 lat, z czego zagrał u nas 1.5 sezonu. Za sam staż na l4 sie statusu legendy nie przyznaje. Tym bardziej jesli po spadku nie obniżasz swoich apanaży
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.08.2025 o godz. 06:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pepe ma swój świat stąd ten Uryga jako legenda ale to też pokazuje gdzie dzisiaj jest Wisła. Dla niektórych wystarczy, że piłkarz jest, jest x lat w Wiśle i już może być legendą.
Z Uryga najsmieszniejsze jest to, że najlepsze sezony swoje ma w Wiśle ale Płock xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie było info, że Alan Uryga obniżył swój kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale z tym potencjałem na legendę to albo ciężka ironia, albo równie mocna odklejka... O Krzyżanowskim i Łasickim nie chce mi się nawet pisać. Jeśli to mają być argumenty za krajowymi obrońcami, to już lepiej dać sobie spokój. Przedłużenie kontraktu z Igorem to był strzał w kolano. Mikulec, Jaroch, Biedrzycki (jak nie gra z innym klocem) - to piłkarze którzy mniej lub bardziej, ale coś tam grali w obronie. Jaroch mocno w kratkę, dlatego ściągnęli Lielevelda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2025 o godz. 10:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
wolfy docenia Biedrzyckiego - czekamy miesiąc aż dołączy do fun clubu Kacpra Dudy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Jeśli Biedrzycki ma być ostatnim obrońcą to czerwona kartka wisi w powietrzu. Tylko debil by nie skorzystał, wystarczy rzucać piłki za plecy. Wiadomo że Biedrzycki z nikim sprintu nie wygra bez kilkumetrowej przewagi, zostają wślizgi, ew. faul. Ale - jak napisałem - wina trenera. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Myślę, że z Kutwą to i Urydze się lepiej gra. Co innego kiedy mamy wystawione dwa klocki przy naszej ofensywnej taktyce. Na dwa klocki to można grać w autobus.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Niestety swój prime Uryga ma już od 2-3 lat za sobą. Szybkościowo nie istnieje i gra jak Głowacki pod koniec kariery, swoje ewidentne braki starając się nadrobić ustawieniem i siłą fizyczną. Na pierwszą ligę od biedy jeszcze styknie, w Ekstraklasie szybcy napastnicy go obnażą. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W ekstraklasie go obnaża?
Bez jej, jego już w 1 lidze wystarczająco wiele razy obnażyli. Trzeba to powiedzieć jasno: kontuzja Urygi to wybawienie dla Wisły! Oby tylko Królewicz nie wpadł na pomysł przedłużania kontraktu ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przesadzasz
Nie jest zły na 1 ligę, tylko jak wiele razy było pisane nie może grać w parze z Biedrzyckim, nie przy naszym sposobie gry No i on by musiał schudnąć 8-10 kg, dziwię się, że nikt mu nie zwrócił uwagę, że to stąd mogą się brać te kontuzje ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nowy kontrakt dla Alana to raczej pewnik. Pytanie czy dostanie 1+1, czy od razu 2 lata. Najprawdopodobniej już nie na takich warunkach, jak teraz, ale mimo wszystko dostanie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |