|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Liczyłem na 15 goli Zwolaka w tym sezonie, jak przyjdzie ktoś lepszy to super sprawa, ale znając życie przyjdzie taki Nikja lub Benito
https://x.com/LucKRK/status/1948132576587104541 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
może teraz tego Zjawińskiego z Polonii wziąć?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie sprzedadza nam. Raczej całkowicie odpuszcza polski rynek w poszukiwaniu zastępstwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
24-letni napastnik z dorobkiem bramkowym Angela.... nie stać nas
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Nie jestem fanem wolfy'ego, ale znów ma rację. To trochę odklejka nie żałować Zwolińskiego pod względem sportowym. Finansowo i kadrowo to może dobra, a na pewno konieczna decyzja, ale sportowo tracimy sprawdzonego napastnika. Zwoliński potrzebował chwili, żeby zaskoczyć, ale jak już zaskoczył, to grał na przyzwoitym poziomie. Po Rodado i Carbo to był najlepszy zawodnik Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To ja po raz kolejny proponuję Podlińskiego z Siedlec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Do podstawy LO i skrzydłowy, do rotacji: napastnik,,6 i kolejny skrzydłowy Chyba że w ciemno prawe skrzydło zostawiamy mlodziezowcom, to w takiej sytuacji faktycznie ściągać 2 nie ma za bardzo sensu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A to jest wcale niegłupi pomysł
Myślałem już o tym zanim przyszedł Zwoliński, budżetowy klocek na gonienie wyniku akurat na obecne potrzeby ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Być może to są pierwsze decyzje Moorea, który powiedział Zaskrońcowi, żeby się ogarnął z przepalaniem kasy na pensje. Został najlepszy, przepłacony Rodado, oprócz tego pozbyto się przepłaconego Zwolaka, nie nawalono kasy Igbekeme i pokornie wrócił na niezawyżonym kontrakcie, do tego liczba transferów do klubu jest niewielka w porównaniu do potrzeb czy poprzednich okienek. Do tego jest mniej transferów, wydają się bardziej na jakość a nie ilość, a oprócz już wcześniej zakontraktowanego magika Staszaka, Zaskroniec nie wynajduje nowych polskich talentów do Wisły.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po Rodado i Carbo mógł byc najlepiej oplacanym pilkarzem Wisły, ale że najlepszym? Na wiosnę duzo ważniejszy dla nas byl James, Mikulec, Duarte a nawet Uryga,a moze i doliczyc Poletanovicia czy Baene którzy juz odeszli. Myślę że przez pryzmat wplywu na grę Wisly będą w tej rundzie dla nas istotniejsi gracze, jak Kutwa, Leliveld czy przede wszystkim Ertlthaler. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wytransferowaliśmy 32-letniego napastnika, któremu za niecały rok kończy się kontrakt, gotówkowo. Ja bym to rozpatrywał mimo wszystko w kategoriach sukcesu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie jedną sprawę jasno. Z czysto sportowego punktu widzenia odejście Zwolińskiego jest osłabieniem. Nie komentuję kwestii finansowych.
Tego, że zawodnik był w klubie od roku i wkomponował się drużynę nie da się kupić. Chyba, że szczęśliwie trafisz na kogoś kto wkomponuje się w gre zespołu naturalnie od pierwszego meczu, ale to mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez Arked : 24.07.2025 o godz. 11:48.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
zgodnie z tym co pisze JK na "tłiterze"
istnieje prawdopodobieństwo, że w klubie zostanie tylko 1 napastnik (Rodado) bo w tym momencie trudno rozpatrywać Kawałę jako gracza 1 składu (a nawet wchodzącego z ławki) oby tylko AR się nie połamał ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikaj to też teoretycznie napastnik, więc mamy w tym momencie trzech napastników w pierwszej drużynie.
Jeśli mamy brać kogoś na sztukę, żeby tylko obciążyć budżet, nie mając z niego żadnego pożytku, to już lepiej rzeczywiście nie brać nikogo. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
aczkolwiek ostatnio jak grał to na prawym skrzydle ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nikaj to raczej napastnik na sztuki, potencjalnie 2 gole w sezonie, ale niech mnie przekona, że jest inaczej.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Trzeba czekac kogo nam wymyśla na podmianę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
A czy coś za niego dostaniemy i ile i kiedy to jeden jk wie Jakbym był turasem z 2 ligi i miał kasę to (z całym szacunkiem) bym celował wyżej niż w Zwolaka (lat 32, staty: 43m/13g i sposób gry oparty na fizyczności bez szybkości i specjalnej techniki. W związku z tym co napisałem mam nadzieję, że zdołamy sprowadzić kogoś na tym poziomie za mniejszą pensję albo kogoś lepszego za pensję Z. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Napastnicy to najbardziej rozchwytywany i najdroższy towar na rynku transferowych. Traktowanie z lekceważeniem kolesia który jakiś poziom jednak prezentuje, jest zgrany z zespołem, pracuje ostro w pressingu w naszej sytuacji kadrowej jest przykładem zwykłego dla Ciebie urzędowego optymizmu. Osłabiliśmy się sportowo i to jest fakt. Musieliśmy to zrobić z przyczyn finansowych - to także prawda. Decyzja była słuszna ale odbije się na poziomie sportowym Wisły, oby tylko krótkoterminowo. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście miał gole i asysty, ale też sporo spotkań, gdzie tak po ludzku wkur**ł swoją nieskutecznością. Pod kątem dynamiki nie istniał i nie istnieje, bo jest ubity jak kabanos. Ze względu na wiek też nie będzie już lepiej, a raczej cały czas gorzej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy, nie kontestuje wartości Zwolinskiego dla Wisly, zreszta sam bylem oredownikiem jego transferu i typowalem ze spokojnie będzie mial dwucyfrowa liczbe bramek po sezonie (co wowczas bylo wysmiane). Natomiast uwiązanie Wisly do ustawienia Rodado niżej jest utrata wielu jego zalet ktore moze dac na 9.
Jako ze sam slusznie zauważyłeś że napastnik to najdrozszy & najtrudniejszy transfer na rynku to po prostu wiec nie będziemy teraz takowego ściągać, tylko kogos na pozycje 10, ewentualnie czekac na okazje. Kontrakt Zwolaka mógł i pewnie byl w top3 kontraktów u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co więcej - jakbyśmy przy okazji pozbywali się nierokującego szrotu jak Duda czy Sukiennicki to bym rozumiał to nawet bardziej. Za Kacpra była oferta i nie ma co fantazjować że jest wart więcej albo trudno go będzie zastąpić. Fajnie że przestaliśmy udawać że nie dotyczą nas realia finansowe, krok we właściwym kierunku. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Pierwsza przerwa to do 11 koleji (5-0 z Odrą, Zwolak dwa gole). Druga przerwa po 18 kolejce (2-1 z ŁKS oba Zwoliński) do 33 kolejki (5-0 ze Stalą - jeden gol Zwolaka). W barażach też nie strzelił. Grał w 42 meczach wliczając w to puchary i baraż, a strzelił tylko w 8 z nich (11 goli). Jedyny problem w tym, że chwilowo nie mamy nikogo na zastępstwo, a okno transferowe jest do końca sierpnia (w dużych ligach), u nas do 7 września. Czyli mamy jakieś 7 kolejek w składzie, gdzie nie ma kim straszyć i wszyscy skupią się na Angelu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
przypominam, że nadal mamy lej po bombie na lewej obronie (tak wolę widzieć Holendra na prawej obronie za Jarocha)
i problem z lewym skrzydłem po odejściu Alfaro dziury na tych dwóch pozycjach zdecydowanie są to załatania ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Duarte może grać na szpicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Owszem, przydałby się ktoś do rywalizacji ale mamy dwóch bocznych obrońców i na razie powinno wystarczyć. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|