|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Moglibyśmy sprowadzić Szymczaka na wypożyczenie, bo na defnitywny nie ma szans.. lech raczej się nie będzie zabijał o niego, w GKS wiosne miał średnią 15M 3G.. przydałby nam się wysoki napastnik, ale Szymczak, Zwoliński i Rodado to chyba byłoby za dużo... zapewne tylko w przypadku transferu Rodado miałoby to sens
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Krzyżanowski jest młodziutki, nie ma co go od razu spisywać na straty.
Pograł trochę we włoskiej Primaverze, może go choć trochę bronić nauczyli Tak czy siak, nie byłbym w jego ocenie tak surowy jak Stelio. On już u nas miewał przebłyski dobrej gry. Na jakąś tam szansę zasługuje, a ty czy ją wykorzysta czy nic z niego będzie to tylko czas pokaże. Tak czy siak opieranie lewej obrony na nim i konkurującym z nim Szocie nie jest zbyt rozsądne. On musi mieć do konkurencji kogoś doświadczonego (conajmniej na poziomie Jarocha, bo o kolejnym Mikulcu chyba nie ma co marzyć).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.06.2025 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Wobec dzisiejszych informacji dotychczasowe rozważania tracą znaczenie.
Żeby w ogóle dokończyć sezon Wisła musi sprzedac Rodado a jeżeli będą chętni to również Letkiewicza. Natomiast Basza musi.siegnac do piłkarskiego.smietnika głębiej niż to było planowane. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jest jeszcze opcja klęski Wieczystej w barażach, która wbrew bredniom Włodarczyka, raczej ułatwi ewentualną decyzję Kwietniowi.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeśli mialbym wykazac sie skrajna naiwnością, to moze w obliczu tego zmobilizuje WK żeby jednak w nas zainwestować. Chyba juz nic innego nie zostało. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gral lewego pomocnika tam. 23 mecze jako lewy pomocnik i 6 jako lewy obronca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Troche inaczej.
W Primaverze zawodnicy Torino maja grac w systemie takim jak gra 1 drużyna. Wystarowali z trojka z tyłu. Krzyzanowski gral 23 mecze na wahadle, a mniej wiecej od lutego Torino przeszło na grą czworka z tyłu i wszedl w sklad lini obronnej. Tymczasem cena wywolawcza za Rodado 1.5-2 mln euro wg Agenta po spotkaniu z JK. Raczej nikt tu nie ma juz watpliwowci że jego sprzedaż to konieczność. Obstawiam Pogon lub Widzew, raczej tylko oni moga w PL szastac obecnie kasa na wiekowych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Popatrzmy na zarys realnego składu na najbliższy sezon, zakładając konieczność sprzedaży Rodado a przy chętnych również Letkiewicza oraz odejście Baeny, Igbekeme oraz Colleya.
Broda - Jaroch, Łasicki, Biedrzycki, Krzyżanowski - Kiss, Carbo, Poletanovic, Duarte - Duda, Zwoliński. Ławka: Stępak, Wiśniewski, Kutwa, Kuziemka, Baniowski, Staszak, Sukiennicki, Olejarka, Dziedzic, Szywacz. Oczywiście Łasicki i Poletanovic to są zawodnicy bardzo kruchego zdrowia, więc zwłaszcza Kutwa (o ile będzie zdrowy...) dostanie tutaj dosyć szybko szansę gry. Ewidentnie potrzebny jeszcze jeden stoper, boczny obrońca, skrzydłowy oraz napastnik. W rezerwach absolutnie nie ma materiału na te pozycje. Generalnie - jeżeli Jop będzie w stanie to ogarnąć to Wisła powinna się zakręcić w okolicach bezpiecznego, 10 miejsca w tabeli. Jeżeli jakimś cudem Wujek Basza trafi na zwycięski los w piłkarskim śmietniku to być może nawet będzie walka do końca o 6 miejsce. Choć ten ostatni scenariusz bardzo mało prawdopodobny również ze względu na problemy finansowe. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma żadnych dowodów (prócz gadaniny Prezeska), że ten człowiek faktycznie gotów był wpłacić 20 mln zł. No ludzie, ot tak sobie daje taką kasę i mówi: chłopaku (Prezesku) rób sobie z tym co chcesz. Realnie jakieś rozmowy pewnie były, nie wiemy na jakim stopniu zaawansowania, jakie były jego warunki itd. Zresztą, nawet jak było blisko (w co nie wierzę) to i tak w chwili obecnej nie ma to znaczenia. A co do WK, to tak jak wielokrotnie pisałem, to Prezesek musi przyjąć jego warunki a nie stawiać swoje. Teraz już nie ma alternatywy ( realnej lub w formie blefu negocjacyjnego). Ale zapewne zdecyduje się na wariant "trwać" co spowoduje walkę "o spadek" w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
JK pewnie zdecyduje się oddać wszystko Kwietniowi, kiedy w rundzie jesiennej nagle, choć spodziewanie znajdziemy się w ogonie ligi, zawodnicy zaczną wystosowywać pisma o wypłaty grożąc odejściem, a trybuny zmieszają go z błotem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cziczkan - Jaroch, Uryga, Colley, Krzyżanowski - Baena, Carbo, Duda, Goku, Alfaro - Rodado Wniosków nie ma co z tego wyciagac pochopnych, poza tymi ze transferow będzie dużo, bo byc muszą. Nawet jak nie będzie pesos to beda sciagac graczy z karta w reku i pewnie z 3 wejdzie do 1 skladu Tak jak pisalem w innym temacie. Na dzisiaj ten sklad wyglada na miejsca 7-14, reszta w rekach JK i Baszy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.06.2025 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zostaje nam jeszcze na rok Zwoliński, ale ja kompletnie bym na niego nie liczył. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za Brzeczka/Sobola jesien 2022 mielismy 10 miejsce w lidze, a tak mielismy naprawde sklad papy, drewna i jednego Fernandeza z nieoszlifowanym i niestrzelajacym Rodado.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Media podają, że Rodado oczekuje w nowym klubie zarobków 4 razy wyższych niż w Wiśle.
Ja mam w głowie, że u nas po podwyżce dostał 100k/mc (chyba że się mylę) To kto da mu w Polsce 4 razy więcej? Więc chyba zagranica. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że on chce, to nie znaczy, że dostanie.
Myślę, że on zarabia u nas więcej niż 100k/mc, ale tego tak naprawdę nie wie nikt. W Polsce takie pieniądze może położyć na stole Legia, Lech, Widzew, może Pogoń. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Za granica w Trabzonie dostanie 6x tyle a gdyby byl mlodym Polakiem w beniaminku serie A to by zarabial jeszcze wiecej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli, to Ishak kasuje w Lechu bańkę euro netto. W Polsce taka kasa jest do wyjęcia, ale dla absolutnej gwiazdy, a nie zawodnika przychodzącego z I ligi.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do tego ze Rodado pewnego sufitu nie przebije to wiadomo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze trzeba brać pod uwagę to, że bajkopisarze-dziennikarze nie precyzują czy są to kwoty brutto czy netto ( w sensie podatku dochodowego), czy są do tego jeszcze jakieś premie oraz czy wliczona jest kwota za sam podpis.
Finalnie, jak wziąć to wszystko pod uwagę to taki Ishak może mieć ( przynajmniej brutto) 400k/ mc, oczywiście złotych. A Rodado, to jak teraz kojarzę, gdzieś czytałem że ma 150k/mc. Więc wydaje się, że w Polsce może starać się o 300k |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Zagranicą może to dostanie. W Polsce nie zagrał ani jednego meczu w extra, nie wiadomo czy może strzelić 20 goli czy 5 (i u kogo). Jak ja byłbym dyrektorem sportowym to wpisałbym takiemu graczowi wysokie premię za wyniki indywidualne i drużyny, a nie bardzo wysoką podstawę bo był królem strzelców 2 ligi (tzn. 2 poziomu).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 06.06.2025 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Rodado może i nie zagrał żadnego meczu w ekstraklasie ale strzelał gole ekstraklasowym klubom w pucharze Polski czy w europejskich pucharach także nawet poziom wyżej niż ESA.
Dlatego dla mnie to nie jest przypadek takiego Czubaka czy innego Makucha ale bardziej Piechna co będzie strzelał zawsze i wszędzie. Dlatego nie powinnismy schodzić z ceny: 1,5 mln euro + bonusy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czytam o tych zarobkach Rodado i przypomina mi się pewien filmik w necie, że jakiś tam znawca piłki przekonywał, że w I lidze to zarobki lepszych zawodników to 12-15k zł. I to był świeży filmik.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja za Rodado nie spodziewam się kokosów, będą próbowali coś zarobić (z czego ~20% trzeba odpalić Ibizie) i zejść z jego pensji. Umowa rok temu była raczej prosta - dajemy sobie jeszcze jedną szansę na awans, jak się nie uda, to Wisła nie będzie robić problemów z odejściem.
Jeśli dostaniemy za niego milion, to będzie to naprawdę dobry deal. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|