The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2025, 19:49
Markus napisał(a):Wyświetl post
Mnie też czasem mocno zastanawia to uparte pompowanie Dudy, a wcześniej i Sukiennickiego przez Framata. Często również jesienią towarzyszyło mu uparte umniejszaniu znaczenia rzekomo "mniej dynamicznego" Carbo.

Duda nawet w 10%. nie jest takim zawodnikiem, jakim kreuje go w przestrzeni publicznej Królewski czy niektórzy dziennikarze. Ma tylko względnie dobrą technikę, nie ma ani strzału, ani jakościowych dośrodkowań, ani bardzo dobrego przeglądu pola, zmysłu taktycznego czy nawet waleczności - w wielu meczach truchta zamiast biegać. Nie ma też dobrych warunków fizycznych, ani końskiej wytrzymałości jak niegdyś Lionch. To na razie nie jest żaden lider zespołu, ani postać, na której powinna opierać się jego gra.

Dlatego z wielką niecierpliwością czekam na powroty Poletanovica i Carbo, piłkarzy o wiele lepszych od Dudy, nie mówiąc już w ogóle o Sukiennickim, będącym najsłabszym z tej grupy.
Niestety, wszystkie te brednie o talentach potem weryfikuje boisko.
Duda jak na siebie zagrał nieźle. To nie znaczy że dobrze.
Taki Igbekeme dzisiaj sam długimi okresami łatał cały środek pomocy.

Oby Poletanović wrócił jak najszybciej. Potrzebujemy jakości jakiej Duda i Sukiennicki nam nie dają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2025 o godz. 19:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2025, 19:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niestety, wszystkie te brednie o talentach potem weryfikuje boisko.
Duda jak na siebie zagrał nieźle. To nie znaczy że dobrze.
Taki Igbekeme dzisiaj sam długimi okresami łatał cały środek pomocy.

Oby Poletanović wrócił jak najszybciej. Potrzebujemy jakości jakiej Duda i Sukiennicki nam nie dają.
Pełna zgoda. A w mojej ocenie Igbekeme był dzisiaj zdecydowanie naszym najlepszym piłkarzem na boisku. Pracował najmocniej i miał najwięcej naprawdę niezłych jakościowych zagrań w rozegraniu czy interwencji w destrukcji.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.03.2025, 20:00
Pełna zgoda. A w mojej ocenie Igbekeme był dzisiaj zdecydowanie naszym najlepszym piłkarzem na boisku. Pracował najmocniej i miał najwięcej naprawdę niezłych jakościowych zagrań w rozegraniu czy interwencji w destrukcji.
Igbekeme był najlepszy na boisku po czerwonej kartce, to nie podlega dyskusji.
Biedrzycki potrzebował bramki, myślę że nie odda miejsca w składzie.

Swoją drogą po 2 ostatnich meczach jakby Letkiewicz nazywał się po hiszpańsku to niektórzy tutaj taczki przez Ubera na Kałuże by mu zamówili.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.03.2025, 20:08
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą po 2 ostatnich meczach jakby Letkiewicz nazywał się po hiszpańsku to niektórzy tutaj taczki przez Ubera na Kałuże by mu zamówili.
Letkiewicz nie gra na pozycji bramkarza, tylko juniora. Duda też gówno grał w większości meczy w Wiśle, ale alternatywa była zwykle o wiele gorsza.

Teraz jak musi rywalizować o skład to pojawia się frustracja, a i oceny nie są takie kolorowe. Paradoks kretyńskiego przepisu o młodzieżowcu.

Przy czym na luzie podobny kiks jak Letkiewicz mogli zrobić Chichkan czy Broda. Pierwszy odwalal cyrk z Polonią, drugiemu regularnie wrzucają piłkę za kolnierz. Nie mamy żadnego naprawdę mocnego bramkarza.

Akurat to że obronił na linii uchroniło nas prawdopodobnie przed stratą bramki i ostatecznie wygraliśmy. Kiks oczywiście kompromitujący.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2025 o godz. 20:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2025, 00:51
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

Nie będzie Letkiewicza będzie problem z młodzieżowcem.
Dziś grał Duda ale to nie był jego najlepszy mecz.
Jeśli Dudę zastąpi Poletanović to Kutwa zastąpi albo Urygę albo Biedrzyckiego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.03.2025, 10:17
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie Letkiewicza będzie problem z młodzieżowcem.
Dziś grał Duda ale to nie był jego najlepszy mecz.
Jeśli Dudę zastąpi Poletanović to Kutwa zastąpi albo Urygę albo Biedrzyckiego.
Sklad będzie caly czas rotował, tym bardziej że zaraz pojawia sie kolejne wykluczenia za kartki. Igebekme ma 3, Biedrzycki 6. Jop ma trochę kombinowania, ale i tak to wyglada duzo lepiej niż chocby przed startem sezonu

Letkiewicz dostanie zapewne 1 mecz pauzy bo przewinienie bylo taktyczne (pomijajac to ze bylo na granicy przewinienia).

Jesli Poletanovic byłby do gry w jakims wymiarze z Miedzia to bym zaryzykowal z Duda od poczatku i Marko z ławki i jako mlodziezowca wpuścić Baniowskiego/Kuziemke za Duarte po zejściu Dudy.

Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.03.2025 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2025, 10:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sklad będzie caly czas rotował, tym bardziej że zaraz pojawia sie kolejne wykluczenia za kartki. Igebekme ma 3, Biedrzycki 6. Jop ma trochę kombinowania, ale i tak to wyglada duzo lepiej niż chocby przed startem sezonu

Letkiewicz dostanie zapewne 1 mecz pauzy bo przewinienie bylo taktyczne (pomijajac to ze bylo na granicy przewinienia).

Jesli Poletanovic byłby do gry w jakims wymiarze z Miedzia to bym zaryzykowal z Duda od poczatku i Marko z ławki i jako mlodziezowca wpuścić Baniowskiego/Kuziemke za Duarte po zejściu Dudy.

Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy
Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy"

Śmiała teza w obliczu tego jak traciliśmy bramki z Arką.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2025, 11:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Para Biedrzycki Uryga w ostatnich 2 spotkaniach wyglada naprawde dobrze. Na pewno fajnie gdyby nam sklad wybierała forma, a nie przepisy"

Śmiała teza w obliczu tego jak traciliśmy bramki z Arką.
Tak jak jestem przeciwny stawiania na mlodego bo jest mlody, czy stawiania na Uryge bo jest kapitanem tak trzeba być ślepym zeby nie zauważyć ze choćby Biedrzycki konkretnie sie ogarnął. Niech graja po prostu najlepsi.

A rywale nie majac argumentów pilkarskich wykorzystuja SFG. Tak bylo jest i będzie. Ani z Łeczna ani z Arka rywale praktycznie nie stworzyli zagrożenia z gry. A warunki mieli ku temu doskonale.

Jestem daleki od pastwienia sie nad nasza obecna obrona. Naszym glownym problemem jest ofensywa, ofensywa i jeszcze raz ofensywa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2025, 12:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jop zasugerował lekko na konferencji pomeczowej że może też postawić w bramce na drugiego juniora. Przynajmniej ja to tak odczytałem.

Z wymianą młodzieżowców na różnych pozycjach jest zawsze problem bo angażują dwie zmiany i możesz musieć zmienić kogoś kto gra akurat dobrze. Też słowa Jopa, ale z wcześniej.

Jeśli Poletanović nie będzie gotowy wtedy raczej Duda od pierwszej minuty a jako bramkarz Chichkan/Broda.

@FraMat - SFG Dudy były tragiczne ponieważ nie stwarzały jak zwykle zagrożenia. Tym razem przynajmniej przechodziły pierwszego zawodnika rywali na swojej drodze więc jakiś postęp jest. Spowodowanie kontry to tylko wisienka na torcie.
Podobnie jak w przypadku magicznej techniki Sukiennickiego czy konfliktu Rude-Jop masz prawo do własnej opini, ale jesteś w tym zdaniu odosobniony.
Dalej nie chce mi się tego ciągnąć.

@Arkadiusz.Czerepach - może po prostu Biedrzycki to spoko gość i wszyscy w szatni go lubią?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2025 o godz. 12:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2025, 13:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jop zasugerował lekko na konferencji pomeczowej że może też postawić w bramce na drugiego juniora. Przynajmniej ja to tak odczytałem.

Z wymianą młodzieżowców na różnych pozycjach jest zawsze problem bo angażują dwie zmiany i możesz musieć zmienić kogoś kto gra akurat dobrze. Też słowa Jopa, ale z wcześniej.
To prawda, natomiast raczej nie zaistnieje u nas sytuacja w ktorej oba skrzydla graja dobre spotkanie i ktores z nich nie nadaje sie do zmiany.

Z Łeczna prawem Murphy'ego slabszy mecz Duarte, a trochę lepszy Baeny (choc tez bez szaly). Z Arka bylo odwrotnie.

Stad wg mnie jesli gdzies wpuszczac (wymuszonego) młodzieżowca to wlasnie w te strefy, a nie do środka.

Zresztą to wszystko gdybanie Marco, Mark będą zdrowi to sie będzie mozna zastanawiać.

PS. Stępaka to chyba Jop.chce podbudowac, nie ma absolutnych podstaw zeby nawet byl w kadrze meczowej.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2025, 20:08
Też uważam, że dzisiaj bez Igbekeme byśmy raczej nie zaistnieli.
Tyle jego odbiorów, tyle wygranych pojedynków, tyle wyprzedzeń rywala.
I utrzymał ten poziom do ostatniej minuty.
Bałem się aż, że dostanie jakąś żółta kartkę, która (zdaje się) wykluczy go z następnego spotkania.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów