|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Rewelacje Karcza bardziej uwiarygodniłaby rozmowa ze znajomym znajomego Kwietnia niż hotline z Królewskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przypominam sobie ckliwe wywiady Zaskrońca po dramie z Madą jak to jego łąkowska mość zapewniał, że on już się sparzył na zbyt wczesnym informowaniu kibiców o ruchach właścicielskich, dlatego zamierza podawać tylko konkrety. No to podał ![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem jak jakiś kibic Wisły Kraków może polecać słuchanie czy czytanie jakiegoś krakowskiego dziennikarza. Ile razy Ci dziennikarze sie zbłaźnili? Ile razy pisali takie brednie, że aż człowieka skręcało? Ile razy robili jakieś afery z dupy? Ilu z nich jadło z ręki Sarapaty i reszty? Ile razy piszą tylko to co mogą bo mają jakieś info z klubu? Ilu z nich potrafi mądrze pisać i oceniać sytuacje klubu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W przypadku Wisły, informacje podawane przez Karcza mają zupełnie inny ciężar gatunkowy, niż takie podawane przez choćby Migę, albo Włodarczyka (choć ten już nieco dalej od Krakowa).
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zeszly sezon to dwa spotkania powyzej 5k. Wieczysta mialaby taki sam los, moze max 1k srednio wiecej, jesli mieliby sukcesy. I wszystko juz od 1 lidze musi byc na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
No tak, ale nie wiemy co jest celem Kwietnia.
Czy jest to posiadanie klubu w Ekstraklasie, bo jeśli tak, to cel ten może osiągnąć z Wieczystą. Czy też posiadanie klubu ze społecznością, i tu zgoda, tego celu z Wieczystą nie osiągnie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu potrzebna jest żywa gotówka. A deklarowanie i opowiadanie, które Prezesek nieustannie uprawia we wszelkich mediach, to, jak śpiewał Turnau, tak naprawdę nie dzieje się nic. 62 mln to było na koniec zeszłego sezonu za który Wisła wygenerowała 14 mln straty. Czyli dług na koniec tego sezonu wyniesie 70-80 mln. Ja stawiam na tą górną granicę.
Miał umorzyć ale tego nie zrobił... Dla mnie, jeśli rzeczywiście Kwiecień miałby wejść, to postawi warunek umorzenia w całości tej pożyczki przez Prezeska a także przez pozostałych pożyczkodawców-akcjonariuszy. Jeśli to się stanie, to wprowadzi, poprzez wykup akcji, swoje powiedzmy 20 mln. To się trzyma kupy. Kluczem jest umorzenie pożyczek, na co, w mojej ocenie, się nie zanosi... |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Drozd jak już robisz za tubę jego łąkowskiej mości Zaskrońca to spytaj go jak idą umorzenia pożyczek.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na pewno (co akurat wybrznialo z wczorajszego wywiadu JK) to Kwiecien przede wszystkim w Wieczystej daje zatrudnienie dla kilkunastu osob z klubu, w tym jego syn - z tego powodu jesli nie przerzuci wiekszosci osob do Wisły to bedzie na pewno chcial utrzymac Wieczysta na 1-2 lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
B. Karcz wczoraj mówił w Studiu Reymonta, że inwestycja w Wisłę nie oznacza końca projektu Wieczystej tylko bardziej zmianę formatu. Wiadomo, bez ESY, ale np. klub w 1 lub 2 lidze, który mógłby ogrywać zawodników Wiśle, mieć też swoich doświadczonych graczy.
Polecam posłuchać, bo ciekawie panowie opowiadali i ewidentnie słychać, że BK ma info nie tylko ze strony Królewskiego w tym temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Karcz rozmawiał z osobą zaangażowaną ze strony Kwietnia (albo samym Kwietniem). Twierdzi że opiera się na informacji z drugiej strony, nie tylko na słowach Królewskiego, zweryfikował je. To tak apropos bzdur pisanych przez Witalisa.
Trzeba rozróżnić dwie rzeczy: - czy Karcz ma dojścia i kontakty w Krakowie? Tak, ma, nie tylko w Wiśle. W odróżnieniu od Migi, Borka czy Włodarczyka nie musi tworzyć tekstów opartych na półsłówkach i domysłach bo może zweryfikować rozmaite wiadomości. Jest to przewaga którą byłby głupi gdyby nie wykorzystywał. - czy Karcza oceny piłkarzy i ich postawy na boisku są miarodajne? Moim zdaniem nie, zwykle zawyża młodym piłkarzom noty, czasem też opis meczu rozjeżdża się z rzeczywistością (np. zwalanie na Ratona kiedy Uryga został w blokach). Ostatnie Studio Reymonta zawiera najbardziej wiarygodne informacje do jakich mamy dostęp. To że kluby takie jak Wieczysta, Puszcza czy Nieciecza mają sufit w postaci braku kibiców jest rzeczą oczywistą i tutaj nie ma o czym dyskutować. Gdzie teraz jest Groclin, WICEmistrz Polski? Bo akurat Amica gra na przemalowana na niebiesko w Poznaniu, udając Lecha. To że wejście w Wisłę to nie biznes tylko zabawa i to jedyny sposób w jaki ma sens rozpatrywanie ew. wejścia Kwietnia też nie ulega wątpliwości. Przy naprawdę dobrym zarządzaniu Wisła może zacząć na siebie zarabiać za jakieś kilkanaście lat, przy kilkudziesięciomilionowych inwestycjach. Zwrot włożonych pieniędzy to dekady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2025 o godz. 11:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby nie było - na razie to tylko gadanina.
Nawet jak jakieś rozmowy są, to ze względu na złożoność problemu (długi), nie ma żadnej gwarancji (żadnej!), że czymkolwiek się zakończą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest oczywiste, dlatego osobiście się tym nie przejmuję. Rozmowy są, tyle.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
|
Wy tu Gadu-Gadu, a tymczasem temat Goku z forum przeniósł się już do transfery.info
![]() https://transfery.info/aktualnosci/w...-krakow/235623 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie słuchałem programu z Karczem, odnosiłem się do słów użytkownika Patryko:
Cytat:
To tak a propos bzdur pisanych przez wolfy'ego. Biorąc pod uwagę, że z taką samą niezdarnością (nieporadnością?) intelektualną oraz złą wolą prowadzi tu wszystkie rozmowy, nie dziwi zjazd forum w ostatnich latach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Teraz Karcz od lat suflujący narrację Prezesa, podrzucający wszelkie pasujące mu ploteczki i inne odwracacze uwagi będzie wiarygodnym źródłem? Paradne. Nie ma bardziej skompromitowanego serwilizmem dziennikarza niż pan Bartek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zadam proste pytanie - jakie jest lepsze źródło na temat tej rozmowy, niż jej uczestnik?
Wiem, że jesteś zatwardziałym krytykiem JK, ja też staram się wytykać jego liczne błędy, ale już bez przesady. Przy strzałach z dupy takiego Włodarczyka, info od Karcza na tematy wewnątrz klubu można naprawdę uznawać za niemal pewne.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 11.02.2025 o godz. 14:23.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@BGorlice - Przecież Karcz wprost powiedział że nie opiera się na informacji od Królewskiego, tylko zapytał drugą stronę. Skoro obie strony to potwierdziły, to jaki jest sens drążyć temat? Rozmowy się toczą.
Czego dokładnie dotyczą, kiedy i jaki będzie ich efekt to już zupełnie inna kwestia. Przypominam że to nie jest pierwsze ani drugie podejście Kwietnia do Wisły. Nie popadajmy w paranoję. Nie ma się czym grzać, ale negowanie że jest w ogóle temat to już wyższy poziom foliarstwa. @Witalis - czyli nie obejrzałeś programu do którego odnosi się Patryko ale masz na ten temat strasznie dużo do powiedzenia. Typowe...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.02.2025 o godz. 14:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/live/udgf_ym...An5Irgz&t=1613
Start od mniej więcej 27. minuty, do oglądnięcia jest ze 3-4 minuty. Uważam, że rozmawiał albo z Kwietniem, albo jego synem. Rozmowy z JK nie wykluczam, żeby skonfrontować info uzyskane z Chałupnika.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 11.02.2025 o godz. 14:52.
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
W. Kwiecień robił już kilka podejść do Wisły, za każdym razem coś stawało na przeszkodzie. Teraz szansa chyba najbardziej zaawansowana, jeśli za jego zgodą była publikacja wszystkich treści, to podchodzi do tego na serio.
To przecież poważny człowiek i nie robiłby zamieszania dla samego zamieszania. A jaką decyzję finalnie podejmie to już trzeba zaczekać. To jego sprawa więc nam pozostaje jedynie trzymać kciuki, aby powiedział tak. Myślę, że miałby tu ogromny kredyt zaufania i wsparcie, bo wchodziłby w okresie, gdzie Wisła nie ma perspektyw na nic. Co więcej, myślę że nawet jakieś przegrane itp., które zawsze mogą się wydarzyć, byłyby wtedy traktowane zupełnie inaczej niż obecnie, bo ludzie widzieliby jakąś perspektywę na lepsze jutro i po prostu mocno wspierali Wisłę i Pana Kwietnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
jk tyle razy mówił jedno, a robił co innego, że prawie każdy przekaz od niego jest dla mnie niewiarygodny - przepraszam, ale sam sobie ciężko u mnie na to zapracował swoim nieustannym krętactwem. Oczywiście każdy ma na ten temat takie zdanie jakie chce.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 11.02.2025 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejny który komentuje, ale nie wie co. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Karcz dziala przy Wisle ponad 20 lat i raczej sobie nie chce zerwac kontaktow wymyslajac bzdury sugerujace że ma je wprost od Kwietnia. A to że do samego przejęcia daleka droga i w kazdej chwili WK moze zmienic zdanie to inna sprawa. |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Dla mnie z tej całej zgrai dziennikarzy wypowiadających się w tym temacie (Karcz, Miga, Białoński, Meczyki, Borek...) najbardziej wiarygodnie brzmi Karcz, nie miał takich wpadek jak Miga ze Stechertem, czy Białoński z Vanna Ly. Borek to w ogóle bajkopisarz, a Włodarczyk jest daleko od Wisły. Karcz jasne pisze tak by się nie narazić w klubie, ale też nie pisze bzdur i jakiś mało realnych plotek.
Oczywiście podchodzę do tego wszystkiego z dystansem, ale jak na moje oko rozmowy z Kwietniem trwają już od dawna i teraz jest końcowy ich etap, to by tłumaczyło dlaczego je ujawniono właśnie teraz. Ciężko uwierzyć, że po wpadce z Urferem JK by znów wyskoczył z mało realnym tematem. Jeśli do przejęcia klubu nie dojdzie to znów mu się mocno dostanie (i słusznie). Nam pozostaje czekać i nie doszukiwać się w każdej wypowiedzi jakiegoś ukrytego przekazu podprogowego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odniosłem się do zabawnego stwierdzenia kolegi Patryko, że Jarosław „nie ściemniam tylko jak się pomylę” Królewski jest poważnym źródłem. I dopisałem, że nie wierzę też w opowieści redaktora Karcza, bo zbyt często jest on kluczowym pionkiem na szachownicy ustawianej przez Jarosława ku uciesze brawoszefów. A wracając do meritum to jestem sceptycznie nastawiony (choć oczywiście mocno trzymam kciuki za wymianę w gabinetach). A sceptycyzm bierze się stąd, że główny argument optymistów (WK się zgodził na upublicznienie więc temat traktuje poważnie) do mnie nie trafia. WK dość regularnie pozwala na rozpuszczanie plotek, że poważnie rozważa wejście do Wisły. Wg mnie on lubi być słynny i lubi jak go ludzie proszą (nie, to się nie kłóci z dbaniem o prywatność wizerunku). PS. Ktoś jeszcze pamięta, że Oberprezes wymigując się od odpowiedzi czy szuka aktywnie inwestorów deklarował (miesiąc temu ostatni raz?), że w sprawach inwestorskich, nauczony doświadczeniem, zachowuje całkowitą ciszę do czasu ustalenia konkretów? No to zachował ciszę po całości. A banda naiwniaków analizuje na poważnie te jego dyrdymały. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
przestań błaznować, bo ja odniosłem się do wiarygodności JK na tle słów Patryko ty dwa dni temu robiłeś negatywne uwagi o postawie naszych zawodników, chociaż nie widziałeś meczu, nawet nie znałeś jego dokładnego przebiegu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a) kłamanie w tej sprawie bedzie mialo dla niego negatywne skutki, wlacznie z zerwaniem kontaktu z Kwietniem b) zdjecie i pozniejsze komunikaty poszly za zgoda i aprobatą WK Scenariusz fantazjowania JK w tym przypadku sie nie trzyma kupy. Tym bardziej ze fakt rozmow z jego prawnikami potwierdzily dwa kanaly: Karcz i Włodar Nienawiść czasem wam przysłania logiczne myślenie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odpuść czasem, wszyscy wiemy, że nie lubisz JK, my też go tu często krytykujemy, ale są jakieś granice. Zastanawiam się czasem co Ci takiego ten JK zrobił, że jebiesz go jak w jakimś amoku przy każdej możliwej okazji. Skosił Cię chamsko podczas gry w piłkę? Odbił Ci dziewczynę? A może jesteś jego byłym pracownikiem? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|